Top 10 Atractii Turistice in Bali

  • 29 ianuarie 2021

TOP 10 ATRACTII TURISTICE DE VIZITAT IN BALI

1. Terasele de Orez Tegallalang in Ubud sunt renumite pentru frumoasele sale scene de orez, care implica subak (sistemul traditional de irigare cooperativa balineza), care, conform istoriei, a fost transferat de un om sfant pe nume Rsi Markandeya in secolul al optulea. Tegallalang formeaza cele trei splendide peisaje terasate din regiunea comuna Ubud, celelalte fiind in satele Pejeng si Campuhan.Terasele de orez Tegallalang ofera o perspectiva scenica care se intinde in fata dvs. si departe de orezul de pe versantii de pe vale. Pictorii si iubitorii de natura se bucura, de asemenea, de vizitarea acestui loc, si exista numeroase chioscuri de arta si cafenele langa pervazul care le ofera. Terasele de orez Tegallalang ofera o oportunitate perfecta de fotografii in Bali cu privelistile sale dramatice.

Aceasta vale antica are o calitate atemporala, indiferent daca exista sau nu aici turisti. Satul mic Pakudui, domnia artizanatului situat in Tegallalang, asista la splendoarea talentului local la cele mai bune momente. Aici veti gasi o varietate extraordinara de ornamente din lemn si diverse sculpturi. Satenii aici sunt mesteri populari balinezi si au preluat diverse forme de sculptura, transmise fie prin generatii, fie ca rezultat al unui proces creativ din ce in ce mai intens, folosind cel mai natural dintre toate materialele - lemn.Dar, prin turul satului din Pakudui veti observa prezenta recurenta a unei anumite figuri mitice balineze - Garuda. Printre leii, cai, figuri umane, caini, dragoni, vase, broaste, canguri, pisici, totemuri, panouri, usi, ferestre, mese si multe forme stralucitoare de creativitate - Garuda este o creatie maiestuoasa.


2. Padurea cu maimute Ubud, cunoscuta si sub numele de Padurea Sacra cu maimute din Padangtegal, este una dintre atractiile cele mai populare din Ubud; un sanctuar natural al padurilor, care gazduieste o hoarda de macaci cu coada lunga. Situl este bine pastrat datorita unui program de management bazat pe comunitate. Padurea este de asemenea convenabil pozitionata in apropierea centrului orasului Ubud si la cativa pasi de pensiuni si statiuni de-a lungul drumurilor principale ale Jalan Hanoman si ale imprejurimilor Jalan Monkey Forest. Cladiri stravechi, cu statui de paza, acoperite cu muschi, apar de asemenea in intreaga padure. Cei care stau in afara orasului Ubud trebuie sa viziteze neaparat padurea de maimute Ubud, vizita fiind combinata cu atractiile turistice: Palatul Regal Ubud si cumparaturile strabate expansiunea Ubud Art Market, toate la doar 10 minute de mers cu masina.

Adanc in padure se afla Pura Dalem Agung Padangtegal din secolul al XIV-lea. Un alt loc de interes este Pura Prajapati, care este dedicat funeraliilor din sat. Cele mai multe moaste si statui sunt sub frunze dense, cu putina lumina solara, dand acestor situri mai mici simtul lor misterios si vechi. Radacinile copacilor Banyan agatate pe scarile dragonului umbroase ofera oportunitati exotice de fotografie. Puteti descoperi, de asemenea, un templu vechi de scaldat, situat la nord-vest de principalele paduri de maimute din Ubud, cunoscut sub numele de Pura Beji.

Fiind o atractie turistica, padurea de maimuta Ubud este bine cunoscuta pentru eforturile sale de conservare. Cercetarile si studiile sunt efectuate in mod regulat pentru a observa sanatatea, dieta si obiceiurile de reproducere ale maimutelor. Peste o suta de macasi locuiesc in padure, impartite in patru trupe cunoscute. Padurea de maimute Ubud are ghizi locali si personal gata sa va ajute in timpul vizitei dumneavoastra. Personalul Wenara Wana poate, de asemenea, sa incerce sa va ajute in recuperarea oricaror "obiecte" furate de maimute. Ghidurile reprezinta, de asemenea, o sursa importanta de informatii despre semnificatia culturala si istorica a siturilor si a templelor in cadrul sanctuarului.


3. Piata de arta Ubud, denumita local "Pasar Seni Ubud", este situata vizavi de Palatul Puri Saren Royal Ubud si este deschis zilnic. Aici puteti gasi esarfe frumoase de matase, camasi usoare, cosuri sau palarii; statuete, zmee si multe alte produse artizanale. Majoritatea marfurilor gasite in piata din Ubud sunt facute in satele vecine Pengosekan, Tegallalang, Payangan si Peliatan. Locatia pietei de arta din Ubud, care se afla in centrul satului de arta si este chiar vizavi de palatul regal, care este un punct central pentru Ubud, il face un loc de cumparaturi strategic pentru obiectele de artizanat si suveniruri balineze. Piata Ubud serveste si ca decor pentru filmul "Eat Pray Love" de la Hollywood, care arata o scena in care actrita Julia Roberts, alaturi de un personaj masculin, se plimba prin tarabe.

O vacanta in Bali necesita intotdeauna un fel de cumparaturi pentru suveniruri sau calatorii memorabile, iar cel mai bun loc pentru a face cautarea ar fi in regiunea artistica centrala a insulei, si anume Ubud si piata de arta din Ubud. Piata de arta Ubud este una dintre plimbarile intoarse, accesibila de la Wanara Wana Monkey Forest Sanctuary chiar in jos spre sud, la aproximativ un kilometru de piata.

"Cumparaturile" aici nu sunt intotdeauna legate de o achizitie efectiva. Vizualizarea diferitelor elemente afisate de la un magazin la altul este o evidentiere pe cont propriu, aratand maiestria si arta balienilor. Admiratia tuturor magazinelor nu poate fi realizata intr-o singura zi. Deci, daca vedeti un obiect de interes, s-ar putea sa va intoarceti inca o zi pentru a negocia sau a solutiona afacerea. In comparatie cu pietele de arta din alte destinatii turistice importante din Bali, cum ar fi Kuta, piata de arta Ubud poate fi considerata ca avand elemente de calitate superioara si un amestec mai mare. Desi tesaturile de plaja si camasiile imprimante cu "Bali" pe ele, si fuste de tesaturi ikat, picturi in stil balinic, sculpturi si cosuri tesute pot fi gasite aproape oriunde pe insula, obiecte variind de la fuste de boem cvadruple de satin, ulei marocan lampi, batik camisoles si statuete de alama Buddha, sunt oarecum curioase.

Piata Ubud ofera nu numai obiecte baliene exemplificative, ci mai degraba un sortiment universal si international, care se adreseaza vizitatorilor de toate gusturile. Elementele gasite aici, de asemenea, au o valoare artistica mai mare comparativ cu alte piete de arta, cum ar fi Kuta. Preturile variaza, in functie de abilitatile dvs. de negociere


4. Un vulcan de la Bali poate fi un punct de atractie pentru vizitarea obiectivelor turistice din regiunea montana din Bali. Vulcanul Kintamani sau Muntele Batur, in special, este o trecatoare foarte populara. Captivantul munte Batur inconjoara Lacul Caldera pe 13 kilometri patrati. Cei care au o inclinatie spre aventura pot lua un drum pana la malul lacului. Aceasta va va duce la Toya Bungkah, templul lui Ulun Danu Batur si o colectie de izvoare termale.Zona Kintamani este formata din trei sate principale, si anume Penelokan, Batur si Kintamani. Exista, de asemenea, cateva vechi sate balineze in jurul lacului Batur, adesea denumite sate Bali Aga. Penelokan este o escala populara. Acesta serveste drept punct de atractie la cea mai sudica parte a jgheabului craterului. De aici, va puteti bucura de vederi minunate asupra magnificului vulcan din Bali.

Penelokan serveste drept cel mai bun loc pentru a va bucura de panorame. Puteti vedea trasaturile rezistente ale lui Batur de lavele intunecate de lava si roci topite negre de pe marginea satului. Vegetatia luxurianta si lacul albastru-verde servesc drept un contrast puternic.Muntele Batur este popular pentru alpinism. De la inaltime, va puteti bucura de vista cu vedere la caldera mare si frumoasa Batur la nord-vest. Lacul Batur se afla pe partea sud-estica a vulcanului. Lacul are o latime de 16 kilometri si este un loc popular de pescuit. Satul Toya Bungkah din Batur are izvoare calde la lac, cunoscute pentru apa minerala curativa. Este o alegere populara printre trekkers pentru a petrece noaptea inainte de drumetii in sus Mount Batur la timp pentru a viziona rasaritul soarelui. In partea de vest a muntelui Abang adiacent se afla satul vechi balinez retras Trunyan. Este un loc cunoscut pentru traditiile sale vechi de inmormantare, folosind un cimitir deschis. Templul Pancering Jagat este un loc interesant aici. Numele sau este derivat dintr-o statuie de patru metri, "Ratu Gede Pusering Jagat".

Zona fertila Kintamani este un producator de fructe si legume de top din Bali. Aceasta zona montana se afla la aproximativ 400 de metri deasupra nivelului marii. Kintamani este, de asemenea, cunoscut ca cel mai mare producator de bambus de pe insula. Tipul de bambus gigant "petung" recoltat aici este folosit pe scara larga pentru fabricarea obiectelor traditionale de mobilier. Lacul Batur este principala sursa de apa de irigare pentru cea mai mare parte din Bali. Locuitorii cresc aici si pesti de apa dulce. Temperatura apei de la hotsprings Toyabungkah poate ajunge pana la 45 de grade Celcius. Kintamani se afla in Bangli, singurul cartier de pe insula, fara linii de coasta. Bucurati-va de cele mai bune vederi panoramice ale acestui vulcan de la Bali de la 10:00 la 15:00. Drumetiile pe Muntele Batur dureaza de obicei trei ore. Se recomanda ghiduri oficiale


5. Bali Safari & Marine Park ofera o zi distractiva si serveste ca unul dintre cele mai mari si mai vizitate parcuri tematice animate ale insulei care si-au deschis portile in 2007. Bali Safari & Marine Park a fost infiintat de Taman Safari Indonesia; acoperind 40 de hectare de teren in regiunea Gianyar. Aici se gasesc peste 60 de specii, dintre care toate sunt libere in carcase mari care imita habitatele lor naturale. Mergeti pe un autobuz de safari pentru a vizita animalele, urmariti spectacolele de talent ale elefantilor fascinanti.

In colectia Bali Safari & Marine Park se afla 80 de specii si aproximativ 400 de exemplare din trei regiuni - Indonezia, India si Africa, inclusiv caprioare, ursi himalaya, nilgai, negri, hipoplisti africani, zebre, camile, struti, babuini, si lei. Cele mai epice sunt legendarii tigri albi indieni. Oaspetii urca autobuze de safari pentru a calatori in diferite zone ale parcului. Expozitiile cheie din Bali Safari si Parcul Marin includ Ranthambore, o replica a unui fort vechi indian din orasul Rajasthan unde tigrii albi maiestuosi se aflau;Kampung Gajah (Satul Elefant), un sanctuar pentru elefantii care locuiesc in rezervatii. Exista, de asemenea, ocazii de fotografiere cu unele dintre animale.

O vizita la Bali Safari si Parcul Marin va dura o zi intreaga pentru a va bucura de tot ceea ce parcul are de oferit. Cel mai bine este sa ajungeti la ora de deschidere deoarece exista atat de multe de vazut si de facut in Bali Safari si Parcul Marin. Clima de aici poate fi destul de fierbinte.


6. Terasele de orez Jatiluwih acopera destul de mult regiunea comunei montane din Vestul Bali, cele mai faimoase pentru peisajele sale, atat dramatice, cat si exotice. Zonele inalte si peisajele uluitoare ale acestui sat, la poalele Muntelui Batukaru, ofera posibilitati minunate de fotografie si servesc ca o retragere linistitoare departe de sudul aglomerat al insulei. Acestea sunt bine intretinute de o cooperativa traditionala de gestionare apei cunoscuta sub numele de "subak", care dateaza din secolul al IX-lea. In cele din urma, cooperativele au castigat recunoasterea ca factor dominant in "peisajul cultural" din Bali pe lista patrimoniului.

Situat la aproximativ 700 de metri deasupra nivelului marii, in cartierul Penebel al regiunii Tabanan, calatoria pana la aceste tinuturi inalte din zonele principale sudice, cum ar fi Kuta si Denpasar, dureaza aproximativ doua ore. Juraluwih este o atractie principala, alaturi de alte atractii importante din regiune, cum ar fi Templul Batukaru si padurea de maimuta Alas Kedaton din apropiere, impreuna cu pitorescul templu de mare Tanah Lot. O alta zona sora este satul Pupuan, de asemenea in Tabanan. La jumatatea drumului, privelistea este cu adevarat impresionanta, cu 180 de grade de terase usor inclinate pce se pot vedea cu ochiul liber.

Mai multe restaurante care servesc preparate din bucataria internationala si locala, se afla pe malul drumului cu vedere la terasele de orez Jatiluwih; cele mai multe itinerarii de turism se opresc aici pentru pranz. Unul dintre restaurantele care ofera cel mai bun punct de vedere este Billy's Terrace Café, care serveste selectii locale si bufete. In timp ce cei mai multi calatori se bucura in mod normal de peisajul in timpul zilei, campurile de orez sunt la fel de impresionante la apusul soarelui, completat cu licuricii si sunetul naturii care apar si devine mai evident seara.


7. Cascada Gitgit este una dintre cele mai populare din Bali, aflata la doar 10 km sud de orasul principal Singaraja din nordul Baliului, sau la 80 km nord de Kuta. Casadele sunt usor accesibile de pe drumul principal care leaga Bedugul si Singaraja si de obicei sunt incluse ca o escala naturala pe traseele turistice catre plaja Lovina si regiunea nordica a insulei. Acesta ofera, de asemenea, o plimbare relativ usora, cu un trotuar de lemn peste chei mici si fluxuri reci. Dupa ce ajungeti la baza dupa cateva minute de mers pe jos in rapa luxurianta, va puteti bucura instantaneu de spectacolul cascadei de 40 de metri care se toarna in mod constant intr-o piscina stancoasa, cu un mic altar care "pazeste" acest loc. Va puteti bucura de o plimbare rece in piscina. Caderile sunt de asemenea mentionate de localnici ca fiind "caderi gemene" sau Air Terjun Kembar Gitgit, datorita fluxului sau adesea impartit in doua fluxuri egale. Daca sunteti aici, puteti explora in continuare o alta casacada in apropiere, si anumeMekalongan, care este o continuare a cursului de apa al lui Gitgit.


8. Dream Museum Zone Bali este o galerie de arta distractiva si interactiva, care ofera o vasta colectie de picturi tridimensionale, de dimensiuni foarte mari, pentru vizitatori, cu care poti sa te joci. Galeria ofera o gama bogata de lucrari de arta pictate in mod original, care servesc fiecare ca fundaluri interactive pentru o fotografie tridimensionala iluzorie. Exista un total impresionant de 120 de lucrari unice in 14 categorii diferite, raspandite pe trei nivele, care ofera o zi intreaga de descoperire si creativitate.Muzeul este situat pe Jalan Nakula, chiar langa intersectia dintre Jalan Dewi Sri si Kuta's Sunset Road.

O echipa de artisti locali si coreeni a colaborat pentru a produce o bogata compilatie de lucrari de arta.Efectele iluzorii in diverse dimensiuni - folosind numai vopsea si iluminarea bine pozitionata - sunt absolut uimitoare. Patrunzand in interiorul galeriilor Zonei Muzeelor de Vis, veti fi transportati in diferite regiuni de vis, de la Venetia la Egipt si de la Indonezia pana la Amazon. Printre diversele teme de la Zona Muzeelor de Vis, pentru a va pune la incercare creativitatea, sunt pavilioanele Renaissance si Luminescence. Pavilionul Renasterii cuprinde parodii de picturi faimoase, cum ar fi Mona Lisa purtand un cos de fructe sau Van Gogh cu spuma de ras.

Pavilionul Luminescence prezinta un joc minunat de iluminare UV impotriva picturilor murale, cu zone pictate in anumite culori care dau o stralucire subtila. Cele mai multe dintre acestea au scene subacvatice. Exista mai multe seturi in colectia expansiva care descriu repere si ruine de dimensiune completa, cum ar fi Templul Prambanan sau "Candi Prambanan" complet cu podelele care ilustreaza un iaz de lotus sau propriul templu de mare Tanah Lot din Bali. Muzeul promoveaza, de asemenea, galeriile sale ca o optiune excelenta pentru fotografii unice inainte de nunta

9. Plaja Kuta se afla pe partea vestica a insulei inguste. Este considerata cea mai faimoasa destinatie de plaja din Bali. Plaja Kuta este, de asemenea, la cateva minute de Aeroportul International Ngurah Rai din Tuban. Statiunile din apropiere din Tuban, Legian si Seminyak se afla la cativa pasi. Odata un sat de pescuit simplu, rustic si linistit, plaja din Kuta a cunoscut o serie de transformari in ultimii ani. Acest lucru se datoreaza cresterii diferitelor optiuni de cazare, mese si scene de cumparaturi. Cresterea rapida datoreaza mult vizitatorilor, iubitorilor de plaja si iubitorilor de arta din Australia. Expatriatii au ajutat, de asemenea, la pionieratul navigarii in Kuta. O scena de trafic destul de frenetica a devenit obisnuita aici. Chiar si asa, Kuta Beach continua sa atraga mii de vizitatori in fiecare an cu farmecul sau unic. Plaja Kuta este in mod regulat complet rezervata in timpul sezoanelor de varf. Aceasta este, de obicei, din iulie pana in august si in sezonul de sarbatori pentru Craciun si Anul Nou

10. Gedong Kirtya este un muzeu manuscris in Singaraja, in nordul Baliului, care gazduieste o vasta colectie de mii de manuscrise vechi din Bali, inscrise pe frunze de palmier lontar. Aceste carti lontare acopera subiecte de literatura, mitologie, istorie si opere religioase si sunt unele dintre cele mai vechi lucrari scrise pe insula. Manuscrisele inregistreaza vechile cunostinte si intelepciune ale generatiilor bilingve vechi si reprezinta referinte istorice ale tuturor activitatilor zilnice, ritualurilor si artei bilingve. Singaraja gazduieste acest singur muzeu lontar din lume. Mai degraba a fost numita biblioteca Liefrinck van der Tuuk, numita dupa fondatorii olandezi. Lontar deriva din cuvantul local pentru palmierul asiatic Palmyra, sau Borassus flabellifer, care creste in regiuni uscate.Frunzele sunt in continuare uscate si utilizate ca pagini pe care scrierile sunt sculptate in ajutorul unei lame speciale cu varf ascutit numit temutik.Paginile sunt legate de firele tesute intre doua bucati de lemn intr-o ordine cunoscuta colectiv ca o carte lontara. Aceste "carti" au fost folosite mult timp ca referinte in randul poporului balinist pentru cunoastere si intelepciune locala, cuprinzand religia, ritualurile de trecere si samanismul traditional sau medicina. Formele de lontar se gasesc pe toate insulele Indoneziei, din Java, Lombok si in alte parti ale Indoneziei.

Volumele sunt pastrate in cutii speciale de lemn si sortate in diferite categorii, de la interpretari vedice si imnuri de mantre, religie, wariga sau astronomie baliasca, itihase sau povesti si poezii epice, genealogie babad sau bileza, tantri sau folclor. Unele sunt piese autentice si originale, provenind din curtile regale din Bali. Altele sunt exemplare si chiar prezinta ilustratii de arta sau ilustratii insotitoare.

Gedong Kirtya a fost anterior cunoscut sub numele de Stichting Liefrinck Van der Tuuk, o fundatie care s-a axat in principal pe conservarea si pastrarea manuscriselor lontar. Aceasta biblioteca a fost infiintata ca urmare a unei intalniri cunoscute sub numele de Pertemuan Kintamani, sustinuta de cercetatorii din Indiile olandeze, impreuna cu figuri religioase bilingve si cu redeventele din 1928. FA Liefrinck a fost un functionar in administratia olandeza din Bali si Lombok care a avut un mare interes in cultura balinica si a scris pe larg despre insule. Dr. H.N Van der Tuuk, un istoric olandez, a furnizat bucata de teren in care se afla acum muzeul.De asemenea, cladirea a servit ca depozit pentru revistele stiintifice de cercetare efectuate pe Bali si, de atunci, a colectat si documentat colectiile lontar dispersate in posesia publica pentru a fi copiate si catalogate. Pana in 1987, Gedong Kirtya a reprodus si enumerat in jur de 4.000 de manuscrise care acopera diverse subiecte. Muzeul este situat in complexul Sasana Budaya din Singaraja, o data capitala insulelor Sunda Lesser in timpul ocupatiei olandeze, si care este un vechi palat regal situat pe Jalan Veteran. Gedong Kirtya este deschis de luni pana vineri si este inchis la sfarsit de saptamana.




Amplasat deasupa unei stanci, cu vedere larga la ocean, atat cat poti cuprinde cu privirea, pe peninsula Bukit, Alila Villas Uluwatu ofera un spectacol natural care iti taie rasuflarea. Combinand stilul balinez si arhitectura contemporana, totul a fost meticulos gandit pentru o experienta de lux discret si rafinat. Cunoscute in intreaga lume pentru aceasta arhitectura spectaculoasa, moderna si rafinata, Alila Villas Uluwatu suspendate intre cer, pamant si mare, reprezinta de asemenea un exemplu si pentru politica sa de dezvoltare sustenabila si pentru respectul fata de mediul inconjurator. Aici, te lasi condus de magia frumusetii balineze, seninatatea locului si luxul exceptional al vilelor cu vederi panoramice, cuprinse între 291 m2 și 3000 m2, fiecare cu piscina privata si serviciu de majordom. Arhitectura contemporana a vilelor combina calcarul, marmura, sticla si lemnul exotic cu acoperisurile invelite cu piatra de lava, pentru a pastra racoarea si prospetimea. Mici locuri de paradis, in imersiune totala cu peisajul din jur. Tipurile de mancare oferite de restaurantele hotelului sunt in ton cu acest lucru, iar alegerea este dificila. Pe de o parte, exista restaurantul Wax si experienta sa unică la 70 de metri deasupra nivelului marii, care promite arome asiatice ale produselor locale cultivate organic. Pe de alta parte, restaurantul Warung te intampina cu bucataria traditionala indoneziana si balineza intr-o atmosfera relaxata si prietenoasa. Dupa experienta gastronomica, nu se compara nimic cu o escapada relaxanta la Alila Spa, care ofera tratamente 100% naturale si o serie de alte proceduri in cea mai pura traditie asiatica. Un sanctuar al linistii, pentru a gasi pacea interioara. Starea de bine continua cu o baie in imensa piscina de 50 de metri, care pare sa se reverse in mare. La acestea, se adauga un centru de fitness, o galerie de arta, o biblioteca, o mica plaja salbatica, precum si frumoasele lounge-uri „Sunset Cabanas” suspendate deasupra stancii. Un taram al viselor si al evadarii ...



SOURCE AND TAGS