Conditii de Calatorie in Croaziere

  • 1 februarie 2021

Responsabilitatea vizelor si indeplinirii conditiilor de calatorie

Conform legislatiei, responsabilitatea vizelor revine exclusiv turistului, Agentia neavand calitatea legala de reprezentare a acestuia in fata autoritatilor oricarui stat. Pentru respectarea conditiilor de calatorie va rugam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe si sa va asigurati ca indepliniti toate conditiile pentru a avea acces in tarile de destinatie. Va rugam de asemenea sa va familiarizati cu terminologia utilizata in acest domeniu pentru a nu face confuzii intre diferitele tipuri de vize ce se solicita. De fiecare data cand aveti o nelamurire va rugam sa ne contactati.

Agentia recomanda cu insistenta obtinerea vizelor de la oficiile consulare ale statelor de destinatie prezente in Romania, atat pentru siguranta calatoriei cat si pentru ca taxele pot fi mult mai reduse.

Lipsa vizei

În cazul in care nu veti primi viza pentru una dintre tarile cuprinse in itinerariu, alta decat tara de imbarcare sau debarcare, nu veti putea cobora de pe vas pentru a vizita acea tara.

Vaccinari obligatorii

Pentru unele tari exista obligativitatea unor vaccinari prealabile precum vaccinul yellow fever, etc. Croaziere.co va va informa de fiecare data cu privire la vaccinurile obligatorii, prin oferta dar si pe site la sectiunea Regimul vizelor. Aceste obligatii se regasesc pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe.

Aceste vaccinuri sunt obligatorii fiind impuse de conditiile de calatorie in tarile respective. Chiar daca intr-o tara nu este necesara viza va recomandam sa cititi tot timpul conditiile de calatorie in tara respectiva deoarece acest lucru va va fi foarte folositor pe parcursul calatoriei.

Documente de calatorie pentru zona UE

Documentul de calatorie poate fi Cartea de Identitate sau Pasportul [electronic sau temporar]. Acestea trebuie sa fie valabile pana la data intoarcerii in tara.

Documente de calatorie pentru zona NON – UE

Documentul de calatorie este exclusiv Pasportul. Valabilitate minima a acestuia trebuie sa fie de 6 luni de la data programata pentru intoarcerea acasa. Va rugam nu luati in considerare alta data! Pasaportul nu poate sa fie unul temporar.

Facilitati [viza la bordul vasului]

Pentru unele tari exista posibilitatea de a obtine viza la bordul vasului de croaziera. Inainte de debarcarea intr-un port, autoritatile din tara respectiva urca la bordul vasului si (la cerere) veti fi convocati la o intalnire cu acestea pentru obtinerea vizei. Aceasta facilitate este acordata de Companie contra cost, ea nefacand parte dintre serviciile cuprinse in oferta acesteia. De asemenea, Compania sau Agentia nu sunt responsabile in cazul in care autoritatile locale, din diferite motive refuza sa va acorde viza.

În caz de sarcina

In orice stadiu al sarcinii, pentru imbarcarea la bordul vasului este necesar un certificat medical care sa ateste starea buna de sanatate precum si termenul sarcinii (numarul de saptamani).

Sunt accceptate rezervarile in cazul in care sarcina nu depaseste 23 de saptamani la data imbarcarii. În cazul in care sarcina depaseste acest termen, imbarcarea va fi refuzata!

Infanti si minori

Infantii trebuie sa aiba minim 6 luni la data imbarcarii iar in cazul croazierelor transatlantice sau celor care au peste 3 zile consecutive de navigatie, varsta minima a infantilor trebuie sa fie de 12 luni.

Minorii sunt cei care la data imbarcarii:

  • nu au implinit 18 ani pentru itinerariile cu plecare din Europa, Asia, Dubai, America de Sud, Australia si Noua Zeelanda;
  • nu au implinit 21 de ani pentru itinerariile cu plecare din SUA, Puerto Rico si Canada.

Pentru minorul care calatoreste doar impreuna cu un singur parinte sau impreuna cu alt adult, este necesara o declaratie notariala tradusa si legalizata in limba engleza, prin care adultul care il insoteste (orice persoana inclusiv unul dintre parinti) are acordul pentru calatoria minorului de la ambii parinti si este autorizat sa semneze in eventualitatea necesitatii aplicarii unui tratament de urgenta recomandat de doctorul de specialitate de la bordul vasului. Documentul trebuie sa contina detaliile cu privire la calatorie precum numele vasului de croaziera, perioada, itinerariul si data de intarcere in tara.

Parintii sau tutorii legali care calatoresc cu un minor cu un nume de familie diferit decat al acestora, sunt obligati sa prezinte un document oficial (certificat de nastere/de divort etc.) tradus si legalizat in limba engleza, pentru a dovedi ca sunt parintii/tutorii copiilor in cauza.

VEZI AICI CONDITII M.A.E.


SOURCE AND TAGS