Luna de miere in Europa. 10 destinatii romantice recomandate


Fie ca este vorba despre vacante early booking sau rezervari last minute, calatoriile pe care tinerii casatoriti le aleg pentru luna de miere sunt momente speciale, cu amintiri minunate ce dureaza o viata intreaga. Cuplurile sunt in cautarea unor sejururi romantice, la cele mai bune hoteluri din Europa, aflate in destinatii celebre. Iata care sunt sugestiile noastre pentru o luna de miere ca-n povesti:

Santorini

Insulele grecesti sunt destinatii romantice prin definitie, iar vacanta in Santorini reprezinta o idee excelenta pentru luna de miere. Cuibul soarelui egean este scaldat de ape turcoaz si incanta turistii cu peisaje de vis, plaje paradisiace si o atmosfera plina de voie buna. Nu lipsesc obiectivele turistice precum Thera antica, arhitectura din Thirassia si Pyrgos, cartierele pitoresti din Fira, apusurile de soare din Oia.

Tinerii indragostiti pot alege si un sejur in Rhodos sau alte destinatii turistice in Grecia, pentru ca se vor bucura de soare si de caldura, chiar si in lunile de toamna.

Malta

Multe cupluri aleg sa petreaca luna de miere in Malta, ca sa traiasca atmosfera romantica de pe insula europeana atat de speciala, cu relief unic si istorie tumultoasa. Situata in centrul Marii Mediterane, mica republica mai este denumita si “Insula de Miere”, fiind parca menita pentru un sejur romantic.

Cele mai cunoscute atractii turistice de aici sunt capitala Valletta, vechea Mdina, pitorescul Gozo si mai ales plajele de o rara frumusete, cu ape ireal de limpezi.

Venetia



Unul dintre cele mai romantice orase din Europa, Venetia isi asteapta indragostitii cu atmosfera ei deosebita, gondolele si cantonetele care au facut-o celebra in lumea intreaga. Cuplurile pot sa aleaga hoteluri inVenetia, vile si apartamente in cladiri de epoca. Se vor simti ca niste printi si printese colindand prin Piata San Marco, pe Podul Rialto sau mergand cu vaporetto pe Grand Canale.

Viena

Capitala valsului, orasul muzicii si al elegantei, Viena reprezinta o excelenta destinatie pentru luna de miere. Plimbari la Palatele Schonbrunn, Belvedere si Hofburg, vizite la Opera de Stat, Catedrala Stephansdom si Cartierul Muzeelor, toate acestea fac parte din farmecul unui weekend romantic la Viena. Nu vor lipsi, desigur, strudele aromate, tort Sacher si distractia de la Prater.

Bruges

Mai putin cunoscut in comparatie cu alte destinatii turistice europene, orasul belgian Bruges este un loc minunat pentru o luna de miere ca-n povesti. Burgul medieval de la Marea Nordului are o atmosfera speciala, linistita si stralucitoare. Biserici vechi, catedrale impresionante, turnuri cu clopote melodioase, multa bere buna si un delicios muzeu al ciocolatei - acesta este Bruges, orasul din Belgia unde timpul parca s-a oprit in loc, intr-un veac al cavalerilor si domnitelor.

Roma

Cetatea eterna este o destinatie turistica romantica prin excelenta. Este de ajuns sa amintim titlurile unor filme celebre precum Vacanta la Roma sau La Dolce Vita, iar fiorii iubirii plutesc prin aer, printre arii din opere, miresme de cappuccino si arome de gelato. O luna de miere in Italia va cuprinde si vizite la monumente celebre, excursii prin Toscana si pe Coasta Amalfitana.

Paris

Una dintre cele mai populare destinatii pentru indragostiti, capitala Frantei este simbolul iubirii si al rafinamentului. O vacanta romantica la Paris cuprinde plimbari lungi pe malul Senei, cine romantice la lumina lumanarilor, cerul instelat privit din Turnul Eiffel, si, de ce nu, o excursie vesela la Disneyland Paris, irezistibil pentru orice varsta.

Un adevarat muzeu in aer liber, Parisul merita strabatut la pas, in doi, ca sa-si dezvaluie frumusetile ascunse si operele de arta ce-l impodobesc regeste.

Barcelona

Multe cupluri care aleg sa-si petreaca luna de miere in Spania aleg distractia din Ibiza, dar o combina cu cel putin un weekend in cel mai frumos oras catalan, Barcelona. Atractia irezistibila pe care aceasta metropola o are asupra turistilor din toata lumea se explica prin arhitectura sa senzationala, relieful generos ce combina munți și paduri, plaje pitoresti si tarmuri de mare salbatice. Istorie tumultoasa, valori culturale din patrimoniul universal, ritmuri de flamenco, aceasta este Barcelona, orasul indragostit de viata si frumusete.

Tenerife

Cuplurile care isi doresc vacante exotice pentru luna de miere nu trebuie sa calatoreasca pana la capatul pamantului. Se pot bucura de un sejur in Tenerife, insula vulcanica a Europei, cu un climat tropical si temperaturi placute pe toata durata anului. Micul paradis din Canare ii intampina pe indragostiti cu plaje minunate, ce impresioneaza prin nisip brun, rosu, chiar si negru, roci masive si valuri ideale pentru surfing. Vulcanul Teide este simbolul insulei si cel mai inalt varf din Spania, un adevarat fenomen natural, cu peisaje stranii si o panorama spectaculoasa asupra intregii regiuni.

Mallorca

O alta destinatie exotica din Europa este insula Mallorca, bijuteria spaniola din Baleare. Acest paradis tropical are plaje faimoase, o istorie interesanta si o arhitectura ce combina stilurile gotic, maur si levantin. Pentru cuplurile care aleg sa petreacă luna de miere in Palma de Mallorca, cele mai frumoase sunt plimbarile romantice cu trenul de lemn, prin tuneluri si viaducte, excursiile prin porturi si sate vechi de pescari, croazierele prin apele Mediteranei, la lumina lunii.

Alegeti orasele si statiunile preferate, din oferta Activtours. Toate aceste recomandări de destinatii turistice din Europa sunt locuri minunate, pentru o luna de miere plina de pasiune si romantism, asa cum v-ati dorit dintotdeauna.


SOURCE AND TAGS