Primul concediu la mare cu copiii. Sfaturi de care să ții cont și destinații recomandate


Sursa foto: Shutterstock

Se apropie anotimpul vacanțelor și vrei să mergi la mare cu copiii, ca să crească mari, sănătoși și voioși. Îți prezentăm în continuare sfaturi utile pentru primul vostru concediu împreună și câteva sugestii de destinații turistice pentru familii.

Bagajul pentru mare cu copiii

Când te pregătești să pleci cu copiii la mare, realizează o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie, ca să te asiguri că nu uiți ceva important. Confortul și siguranța celor mici sunt prioritare, astfel încât toată familia sa se bucure pe deplin de concediul pe litoral, în orice țară vă doriți.

Obiecte necesare

Nu ai nevoie de un bagaj mare pentru copii, pun accent pe genți practice, rucsacuri versatile și trolere de dimensiuni reduse, pe care să le poți manevra cu ușurință. Articolele de plajă le poți cumpăra de la fața locului, ca să nu te încarci cu jucării, colac, aripioare gonflabile, umbrelă, cort de zi ș.a.

Trebuie să alegi cu grijă obiectele din lista cu bagaje de vacanță pentru copii. Asigură-te că iei haine ușoare, din materiale naturale, bonete și bluzițe albe, care să-i protejeze pe cei mici de razele soarelui.

Pune în bagajul pentru mare cu copii geantă termoizolantă, păturică, scutece, biberoane, șervețele umede antibacteriene, trusa cu medicamente uzuale și loțiuni de protecție solară, cereale, biscuiți, lapte praf, gustările care le plac celor mici.

Jocuri și jucării

Vacanța cu copiii este un permanent prilej de joacă. Adaugă la această experiență factorul de noutate și îndeamnă-i să se joace cu forme pentru nisip, scoici, apă, ajută-i să descopere lucruri noi despre natură și despre locurile pe care le vizitați.

Nu lua prea multe jucării de acasă, când mergi cu copiii la plajă nu vrei să cari toate figurinele și plușurile cu care se joacă de obicei. O piscină mică gonflabilă și setul de construcție pentru castele de nisip reprezintă cele mai bune alegeri când ești cu copiii la mare.

Sfaturi privind mersul la plajă cu cei mici

Fie că alegi vacanțe exotice sau destinații turistice mai apropiate, ia în considerare câteva sfaturi atunci când mergi la mare cu copii mici.

Respectă orele de expunere la soare, ca să fie asigurat aportul de vitamina D și aerosoli, fără pericol de insolație, iritații ale pielii și alte afecțiuni. Se recomandă un sejur de 7-10 zile, cu mers la plajă dimineața, de la răsăritul soarelui până la ora 11.00 și seara, după ora 17.00.

Perioada de expunere la soare va fi crescută progresiv, pentru a-i obișnui pe copii. Este obligatorie protecția solară, atât printr-o îmbrăcăminte potrivită, cât și prin aplicarea de creme cu factor de protecție 50+. Se va merge la plajă doar cu umbrelă sau cort unde cei mici să poată sta la umbră.

Când cauți cazare la mare pentru familii cu copii să ai în vedere și faptul că valurile, soarele, briza îi obosesc pe cei mici și că trebuie să-i culci la prânz. Asigură-te că vor avea un loc răcoros și liniștit unde să se odihnească.

Idei de activități pentru copii la mare

Când mergi cu copiii la mare, ei au nevoie și de alte activități în afară de plajă și baie. Oferă-le excursii la obiectivele turistice din zonele unde călătoriți. În funcție de vârsta pe care o au, se vor bucura să viziteze aqua park-uri, delfinarii cu spectacole live, grădini zoologice, locuri de joacă amenajate în resorturi.

Mergeți într-o mini croazieră cu vaporașul, la un parc de distracții sau cu hidrobicicleta pe lac. Important este să vă jucați și să petreceți timp de calitate împreună, pentru ca cei mici să învețe lucruri noi și să descopere lumea prin joacă, în vacanță.

Cum alegi destinația ideală pentru o vacanță în familie



Sursa foto: Shutterstock

Te pregătești din timp cu vacanțe early booking sau plecați peste câteva săptămâni într-un concediu last minute, este important să alegi destinații turistice pentru familie, astfel încât toți ai casei să se simtă bine și să se distreze.

Idei de plaje europene potrivite pentru copii mici

Iată care sunt cele mai bune destinații de vacanță cu copii mici, ca să alegi ce-ți place dintre stațiuni, orașe, resorturi, porturi turistice, regiuni de litoral din toată lumea.

Golden Beach, Thassos - Grecia

O vacanță în Grecia este oricând o idee excelentă pentru familii cu copii. Insulele elene sunt ospitaliere, oferă diverse soluții de cazare, iar natura este de vis. Printre plajele family friendly se numără și Golden Beach din Thassos.

Superba insulă din Marea Egee își întâmpină oaspeții cu țărmuri pitorești, nisip fin și apă turcoaz. Pădurile de pin oferă umbră și răcoare, iar preparatele proaspete din pește și fructe de mare sunt delicioase pentru părinți și copii deopotrivă.

Agios Georgios, Naxos - Grecia

Cea mai mare insulă din Egee, adevărată perlă a Cicladelor, Naxos reprezintă o destinație de vacanță favorită pentru familii cu copii. Clima blândă, apa liniștită și puțin adâncă, nisipul fin, prețurile avantajoase și stațiunile pitorești din zonă reprezintă argumentele pentru o vacanță grecească la Agios Georgios.

Faliraki, Rhodos - Grecia

Multe familii aleg o vacanță în Rhodos pentru primul concediu la mare cu copiii. Insula Soarelui are climă mediteraneană și este o destinație potrivită pe toată durata anului. Pe lângă peisaje pitorești și locuri pline de istorie, Rhodos are plaje mirifice, dintre care cea mai cunoscută este Faliraki. Aici copii se pot juca la waterpark, pe tobogane de apă sau la piscine cu valuri.

Pinarella, Cervia - Italia

Un concediu în Italia este mereu o alegere bună, pentru că ai o ofertă generoasă de stațiuni estivale, plaje cochete și resorturi all inclusive. Litoralul Mării Adriatice este cel mai potrivit pentru vacanțe cu copii și Cervia reprezintă destinația ideală. Plaja Pinarella se află în apropierea parcurilor naturale și distracții, iar pădurile răcoroase sunt la câțiva pași distanță.

Lara, Antalya -Turcia

Destinație tradițională pentru familiile cu copii, Turcia te așteaptă cu sejururi pe toată durata anului, pe litoralul Mării Egee sau Mediterane. Alege o vacanță în Turciaîn una dintre stațiunile child friendly din Antalya, de exemplu Lara. Plaja are nisip auriu și apă lină. Ai liniște și găsești toate dotările necesare pentru confortul întregii familii.

Albena - Bulgaria

O opțiune la îndemână este un sejur în Bulgaria, într-o stațiune all inclusive, cu oferte speciale pentru familiile care merg cu copii la mare. Cea mai populară destinație de vacanță estivală este Albena, pentru că are plaje superbe, situate lângă rezervația naturală Baltata, o adevărată oază de vegetație.

Becici, Budva - Muntenegru

Dacă ești în căutarea unei destinații deosebite, poți să alegi un concediu în Muntenegru. Cei mici vor fi încântați de combinația interesantă dintre mare și munte. Sezonul de plajă se prelungește până la începutul lunii octombrie, iar locul potrivit pentru vacanța cu copii este stațiunea Becici, cu cele mai frumoase plaje de pe litoralul Adriaticii.

Playa Jardin -Tenerife

Îți dorești o călătorie tropicală, în Maldive sau Seychelles, dar dacă ai copii mici, zborul lung cu avionul poate fi o problemă. Soluția este o vacanță în Tenerife, insula exotică a Europei, unde ajungi ușor și poți să alegi dintre zeci de plaje child friendly. Cea mai apreciată este Playa Jardin, o plajă liniștită, cu nisip negru și fin. Găsești aici dotări speciale pentru familii cu copii mici.

Mamaia Nord

Dacă te-ai decis pentru o vacanță în România, poți să mergi cu copiii la mare în nordul stațiunii Mamaia, unde este mai puțină agitație și plajele sunt largi, cu nisip fin, umbreluțe și zone speciale amenajate pentru cei mici.



Alege destinațiile preferate și distrează-te la mare cu copiii, ca să le oferi cele mai frumoase amintiri de vacanță!


SOURCE AND TAGS