Santorini – o destinatie turistica turquoise, de vis!


Ce anume ii confera aceasta descriere? Vei afla din povestea care urmeaza cateva date istorice, completate de geneza si geografia locurilor, continuand cu spiritul elen care anima sufletele localnicilor. Descopera secretele care transforma Santorini intr-o destinatie atat de atractiva, invata din bucataria greceasca si afla detalii despre elementele care definesc unicitatea turismului elen, din cele ce urmeaza a fi prezentate. 

Iti oferim, virtual, un loc la una dintre terasele supraetajate cu vedere la Caldera insulei. Aici, sub soarele arzator, sub cerul incredibil de albastru, sorbind dintr-o limonada greceasca din lamai verzi, te poti retrage cu atentia in prezentarea noastra. 

Santorini, una dintre cele peste 600 de insule grecesti, este o insula vulcanica situata in Marea Egee, la mijlocul distantei dintre Atena si insula Creta. Poti ajunge aici cu avionul si apoi cu barca. Santorini aduna in jurul ei un grup de insule mai mici, cele mai cunoscute fiind Thirasia si Aspronisi. 

Acum aproximativ 3500 ani, Santorini era denumita Strongoli (rotund). Aici exista o civilizatie straveche Minoan, care a disparut in urma eruptiei vulcanului ascuns in adancurile marii. In urma acestei explozii, dupa retragerea craterului si a magmei, centrul insulei s-a scufundat. Insula a ramas cu un crater imens care a fost acoperit de apa, asa luand nastere o laguna numita Caldera. Eruptia a dus la formarea stancilor pe care astazi se intinde Santorini cu frumoasele cladiri albe si domurile albastre ale lacaselor de cult crestin-ortodox. Inainte insula era denumita Thera, apoi Kaliste si in cele din urma Santorini, numele de astazi fiind inspirat dupa denumirea unei biserici de mici dimensiuni, Santa Irene.

Este un echilibru perfect intre azuriul cerului si pastelul dintre nuantele de safir si smarald ale apelor Marii Egee. Intre cer si ape,se interpune albul imaculat al cladirilor, creand senzatia ca esti printre nori, in infinitul ceresc. Sublima senzatie! 
Iti propunem sa alegi un sejur in Santorini in iunie sau septembrie, cand vremea este perfecta pentru stat la plaja si inotat. Este bine sa stii ca lunile de foc sunt iulie si august. 
Spectacolul insulei este dat si de multitudinea plajelor! Poti alege sa te plimbi pe nisip rosu, pe cea mai spectaculoasa plaja a insulei aflata in zona Akrotiri, Plaja Rosie, la o departare de peste 10 km de Fira, capitala insulei. Pentru aceasta plimbare este indicat sa iti iei incaltaminte de plaja, pentru ca sunt foarte multe pietre. Ajungi aici mergand pe jos un sfert de ora din Akrotiri sau cu barca, intr-un timp mai scurt. 

Un alt loc spectaculos, de unde poti admira apusul sau rasaritul de soare, este plaja Kamari, aflata langa o stanca masiva denumita Mesa Vouna, pe a carei intindere se afla un nisip negru. Plaja Perissa, tot cu nisip negru scaldat in ape de safir, este in topul preferintelor turistilor. 




Daca esti familist venit cu copiii intr-un sejur in Santorini, iti recomandam sa mergi la plaja Monolithos, unde poti alege dintr-o sumedenie de umbrele de plaja sub care sa te retragi de soarele arzator si unde iti poti rasfata simturile culinare in restaurantele imprastiate mai peste tot. 
Cand nu ai dispozitie de stat la plaja, iti recomandam o plimbare pe care sa o incepi din orasul Fira si sa o termini, in 3-4 ore, ajungand in cel mai frumos oras de pe insula, Oia. Aici poti rataci in sus si-n jos, pe trepte ametitor de albe, umplandu-ti sufletul cu atata frumusete cat iti incape 3 in privire. Cand obosesti sa tot urci si sa cobori atatea trepte, poti alege, aproape la orice colt de straduta, o taverna unde sa poposesti si sa te bucuri de un meniu mediteranean traditional. 
In alta zi, poti face o excursie Santorini- Creta, acasa la Zorba Grecul! 
Daca esti curios sa afli ce arome au vinurile Greciei, da un tur la cramele de pe insula, unde vei fi servit cu branza feta la cuptor, struguri, salata greceasca, Souvlaki asortat cu sos Tzatziki, Spanakopita, Moussaka cu vinete, toate stropite cu vinul ales la degustare. 
Dupa o zi intreaga de plaja si plimbari, vei dori sa petreci timp in confortul cazarii tale, aleasa dintr-o lista lunga de hoteluri din Santorini

Serile le poti petrece plimbandu-te in briza marii si apoi sa iti alegi un loc intr-unul din restaurantele de pe terase, sa incerci aroma bauturii traditionale a Greciei, Ouzo, alaturi de preparatele pline de savoare, stropite cu arome de maslin si vinul casei. 
Oriunde te vei afla, vei fi ademenit de ritmurile muzicii grecesti si de dansurile traditionale, care te vor umple de energia locului si de bucuria vietii. 
Santorini este destinatia perfecta pentru oricine isi doreste o vacanta de poveste in Grecia. Aici gasesti tot ce mintea, sufletul si trupul au nevoie pentru o maxima detasare si rasfat!

SOURCE AND TAGS