Tenerife – insula tropicala a Europei


Dintre numeroasele destinatii turistice atractive care exista in intreaga lume, iti propunem o incursiune in apele oceanului Atlantic, mai exact in grupul Insulelor Canare, insula Tenerife. 

Incercand sa localizezi Tenerife pe harta lumii, pozitioneaza-ti privirea foarte aproape de nord-vestul Africii, de-a lungul coastei Marocului. Acolo, scaldata in albastrul safir al apelor Atlanticului, se afla Tenerife, cea mai mare dintre insulele de natura vulcanica din arhipelag. 

Daca ai lansa o drona sa survoleze zona, ai constata cat de mult se aseamana aceste insule cu pasarile localnice, canarii. Denumirea lor este inspirata de numele insulelor si nu invers. De aici, spaniolii care au invadat si colonizat zona, atrasi de frumusetea si usurinta de a fi imblanziti, au inceput sa duca aceste pasari si pe continent, oferindu-le cadou doamnelor. Ca o comparatie, Tenerife este o destinatie atractiva, colorata si animata, precum sunt aceste mici pasari cu penaj atragator. 

Insula este un mix de relief format din munti masivi si plaje scaldate de ape in nuante de turcoaz si safir. Plajele naturale sunt cele cu nisip negru si evident cele mai salbatice, restul fiind create artificial, cu nisipuri fine, aurii. 

Iti prezentam cateva plaje, din cele peste 140, care marginesc insula ca o salba, aflate in preferinta milioanelor de turisti din toate colturile lumii:

1. Plaja Las Americas, situata in partea de vest a insulei, unde se afla un resort care defineste zona ca fiind centrul cluburilor de noapte de pe intreaga insula; 

2. Plaja Las Teresitas;

3. Plaja Arena, unde se tine faimosul festival muzical in fiecare luna august;

4. Plaja Tejita, cu nisip vulcanic si cu ziduri din munti;

5. Plaja Las Gaviotas, plaja naturala,simpla, renumita pentru surfing si nudism.




Spectacolul insulei il da imbinarea intre plaje si munti, care iti taie rasuflarea. Clima este placuta, indiferent de anotimp, cu temperaturi de 19 de grade C in ianuarie si 25 de grade C in luna august.

De ce ai alege ca destinatie de vacanta Tenerife? Pentru ca iti ofera o mie si una de experiente care te invaluie cu bucurie si satisfactie. Pe langa sentimente si trairi, descoperi minunatii ale naturii si ale creatiei oamenilor locurilor.

Iti garantam ca indiferent de luna pe care o alegi pentru un sejur in Tenerife, cat si de locatia aleasa, vei gasi atractii in geografia locului sau in activitati precum: plimbari relaxante de-a lungul plajelor, lectii de surfing, cumparaturi, spectacole, viata de noapte, plimbari pe stradutele de piatra din vechile orase sau partide de golf.

Sunt multiple posibilitati pe tot parcursul anului si tot atatea oferte de vacante all-inclusive sau last minute in Tenerife, cu cazare atat in hoteluri, cat si in apartamente de inchiriat, incat depinde doar de tine sa decizi perioada si locatiile dorite. Recomandam inchirierea unei masini care sa iti ofere grad de libertate si confort.

Chiar si pentru familisti posibilitatile de distractie exista! Iti recomandam cateva obiective turistice renumite si spectaculoase, demne de pus in topul prioritatilor:

• Parcul National Teide, care se afla pe cel mai inalt munte din Tenerife, este o rezervatie naturala cu flora si fauna unice in lume;

• Satul Masca, cel mai pitoresc sat al insulei, situat intre munti si paduri, unde ajungi parcurgand un traseu recomandat doar celor amatori de adrenalina;

• Los Gigantes, un incantator oras aflat pe malurile coaste de vest;

• Puerto de la Cruz, unde gasesti plaje cu nisip negru, cu resorturi elegante si o gradina zoologica Loro Park; • Festivalul de vara Arona din statiunea Playa de las Americas;

• Costa Adeje aflata in sudul insulei, avand doua parcuri acvatice: Siam Park, numarul unu in topul parcurilor acvatice din Europa si Aqualand; • Montana Amarilla (Costa del Silencio), cu plaja stancoasa;

• Candelaria, paradisiacul oras estic, unde se afla cea mai proeminenta cladire, Basilica Candelaria, in care poti admira faimoasa sculptura, Virgin Mary.

Mirajul insulei Tenerife este nascut din imbinarea spectaculoasa dintre munte, mare cu ape cristaline, plaje, vreme insorita pe tot parcursul anului, viata marina, carnavaluri, windsurfing, resorturi, simturi culinare si viata de noapte. Tenerife, locul celor 1001 atractii turistice!


SOURCE AND TAGS