Packages title Packages subtitle

City Break title City Break subtitle

REZERVĂ acum, ACHITĂ online cu cardul și primești o REDUCERE Activ îți oferă cazarea preferată

Flight title Flight subtitle

Activities title Activities subtitle

Transfers title Transfers subtitle

Bulgaria & România - vacanțe cu mașina ta, vacanțele preferate ale românilor

Cum ajungi, ce poți face și ce merită văzut

1. Bulgaria numărul 1 în preferințele românilor, pentru prețurile competitive, raportul bun calitate – preț plătit și vecinătate. Stațiuni bulgărești la malul Mării Negre:

Sunny BeachCea mai faimoasă dintre toate plajele din Bulgaria. O plajă de care te îndrăgostești instant dacă-ți plac vacanțele în Bulgaria. Sunny Beach este cea mai mare și mai vie stațiune din țară. Ea se întinde pe opt kilometri de nisip fin auriu și numele îți spune și de ce: distracție cu o medie de aproximativ 1700 de ore de soare, între mai și octombrie. Liniștită cu zone înalte, un trilion de restaurante, corturi de agrement și unele dintre cele mai nebunești cluburi de noapte din țară. Această stațiune este o explozie a vieții sălbatice, diferită și mai puțin apreciată: găzduiește unele dintre ultimele dune de nisip naturale ale coastei și specii de plante rare. Unde o găsești? De-a lungul golfului din orașul istoric Nesebar.

Recomandat pentru: cupluri și familii, care vor să împartă distracția nocturnă cu relaxarea de zi cu cei mici. 

Nisipurile de Aur. O plajă bulgărească care nu crede în falsa promovare. Când alegi Nisipurile de Aur, primești nisipuri aurii. Nisip despre care se spune că ar fi cel mai bun din Europa. La mai puțin de 20 de kilometri de orașul roman vechi - și stațiune de sine stătătoare - Varna, Nisipurile de Aur este o stațiune mai puțin sălbatică decât Sunny Beach. Cu toate acestea se clasează pe locuri doi în clasamentul mega-stațiunilor de pe litoralul bulgăresc cu o viață de noapte wow (zona principală a distracției este numită „Street Party”). Plaja este înconjurată de Parcul Natural Nisipuri de Aur, un parc împădurit dens, iar apele curative din izvoarele minerale fierbinți ale parcului sunt folosite în spa-urile locale.

Recomandat pentru: cupluri, familii, iubitori de SPA și căutători de tratamente. 

Albena. Este îmbrățișată ca plajă de familie. Ate o mulțime de aquapark-uri, zone de bowling, cursuri de minigolf și parcuri de distracții. ca dovadă, mini-trenurile sunt una dintre formele principale de transport pe plajă. Plaja lungă și curată cu nisip se scufundă în ape calme și limpezi. O stațiune gândită parcă de natură ca un colț de Rai pentru familiile cu copii venite la distracție de familie și relaxare sub soarele blând. Ca exemplu, marea nu este mai adâncă decât 1,6 metri. Cât despre viața de noapte, aici nu vei găsi balamuc. Aici, ea este orientată spre părinți, sper a le oferi acestora un moment pentru ei înșiși.

Recomandat pentru: familii și entuziaști de jocuri terestre (golf)

Ahtopol. În timp ce stațiunile de mai sus sunt constant în lumina reflectoarelor, Ahtopol este ca o perlă ascunsă, de care se bucură adevărații iubitori ai mării bulgărești. Nu departe de granița cu Turcia, statul Ahtopol - orașul de coastă cel mai sudic al Bulgariei - este o întoarcere a trecutului de litoral bulgar. Un far și case vechi de lemn (spre deosebire de cluburile de noapte și de tarabele comercianților) formează un punct de pe coasta stâncoasă. Un punct aparte, unde zărești bărci de pescuit vechi, tradiționale, care se plimbau odinioară de-a lungul apelor sale spumante. Chiar dacă stațiunea nu excelează printr-o plajă cu nisip auriu sau mulțimi entuziasmate, ea excelează prin atmosferă și istorie. Ahtopol - „Orașul iubirii” - se află pe locul unei așezări tracice vechi.

Recomandat: familiilor, romanticilor, nostalgicilor și pensionarilor, iubitori ai plimbărilor în zori și la apus.

Obzor. Este faimoasa datorita nisipului fin, a apelor cristaline si a plajelor uimitoare. Se afla la 65 kilometri de orasul Varna, la poalele muntilor Stara Planina. Micutul oras-statiune este apreciat pentru intimitatea si linistea pe care le ofera turistilor veniti aici in concediu. Populata cu hoteluri, restaurante si alte unitati turistice, Obzor este locatia in care veti gasi tot ce aveti nevoie pentru relaxare. In plus, pentru cei care simt nevoia de a se relaxa prin miscare sau prin vizitare, apropierea de Varna face posibila accesarea acestui oras mai mare si gasirea unor noi variante de distractie in timpul concediului petrecut pe litoralul Marii Negre in Bulgaria.

Plaja - construita la poalele muntilor Stara Planina, Obzor beneficiaza de o plaja foarte intinsa, de aproximativ 7 km, ceva mai ingusta decat in alte statiuni, dar destul de incapatoare pentru toti turistii. Localitatea are doar 2000 de locuitori. Este o statiune mai ieftina, motiv pentru care este preferata de tineri sau familiile cu posibilitati financiare mai reduse.

Ce mancam? In Obzor sunt deschise cateva restaurante care servesc preparate pescaresti, mancaruri traditionale sau apartinand bucatariei internationale. Pe malul marii sunt deschise mai multe baruri unde se pot servi gustari sau bauturi.

Ce vizitam? Pe langa cele mai frumoase plaje, nisipuri matasoase si mangaierea soarelui, Obzor ofera multe repere culturale. Prima oprire este biserica ortodoxa „Ioan Botezatorul”. Apoi, indreapta-te spre parcul unde vei gasi coloane si ramasite ale unor din templul lui Jupiter si alte fragmente antice. Iar dupa ce le-ai vizitat pe acestea, mergi in satul Byala, aflat la nord de Obzor, renumit pentru productiade vin Dimyat. Va fi o expeditie cuprinzatoare.

Capul Sf. Nikola este unul dintre locurile care cu siguranta merita vizitate. Acesta este punctul in care lantul muntos al Balcanilor ajunge la mare. Dupa Capul Sfantului Nikola, vei intalni promontoriul muntelui Stara Planina, considerat sfarsitul Munţilor Balcani. Cetatea Emona se afla la 14 kilometri de Obzor si a fost demult situata pe promontoriu Emine, zona fiind cunoscuta in antichitate drept Paleocastro.

Daca vrei sa traiesti traditiile unice, viziteaza satul Emona, aflat in apropierea promotoriului Emona. Satul impresioneaza prin autenticitatea si informabilitatea sa. Potrivit poemului Iliada, atribuit in mod traditional lui Homer, regele trac Rez, un soldat in razboiul Troian s-ar fi nascut in satul Emona. Zona satului beneficiaza de un teren muntos si o natura verde, intacta, iar plajele din apropierea Capului Emine sunt mici si stancoase, extrem de atractive pentru doritorii de adrenalina.

Capul Emine este unul dintre farurile Marii Negre din Bulgaria. Se afla in partea sudica a lantului muntos al Balcanilor si se divide oficial in Marea Neagra de Nord si de Sud. Farul Emona se afla la 2 kilometri de satul Emona si este mandria localnicilor. Are 9.4 metri inaltime, a fost construit in 1880 si este unul dintre cele sase faruri de pe coasta bulgareasca a Marii Negre.

Fortareata Emona (Aemon – numele antic al muntilor Balcani) se afla chiar langa Capul Emine si merita vizitata pentru ramasitele istoriei existente. Pe vremuri, in jurul fortaretei, in zona cunoscuta ca Paleocastro, se gaseau multe capele si manastiri unde traiau pustnici si calugari. Astazi, aria este pustie, insa destul de vizitata de istorici si turisti, ea fiind cunoscuta ca locul de nastere a regelui trac, Rez, participant al razboiului troian, potrivit „Iliadei” lui Homer.

Altarul „Sf. Nikola” se afla la un kilometru de Capul Emine. Chiar daca biserica este un monument de cultura, ea este devastata si abandonata. Ea a fost o parte a unei manastiri „St.Nikola”, construita in secolul al 10-lea, distrusa de turci si ulterior restaurata. Iar daca te duci doar 1 kilometru spre nord, vei gasi un paradis, numit Irakli - Plaja Irakli pentru nudiști..., un fel de Vama Veche de pe vremuri...! Una dintre ultimele plaje sălbatice din Bulgaria. Irakli este plaja perfectă dacă vrei un bronz natural perfect. Campingul gratuit este popular aici, iar nisipul fin aflat de-a lungul țărmului și o mângâiere pentru pielea ta. Iar dacă până acum nu te-a atras foarte tare, află că zona are o lagună frumoasă, cu broaște țestoase și multe păsări, greu de găsit în orice altă zonă a Bulgariei. Este mai mult o plajă pentru naturaliști și artiști care își savurează izolarea.

Recomandat pentru: nudiști, camperi, eco-turiști, călători on buget.

Sozopol. Un oraș fondat în secolul al VII-lea î.Hr, de grecii marinari. Datorită unei linii de coastă absolut uimitoare care amintește de patria lor, aceasta intră cu lejeritate în topul celor mai frumoase plaje ale Bulgariei. Sozopol este un oraș vechi de pe litoral, la 35 kilometri sud de Burgas, pe coasta sudică a Bulgariei Mării Negre. Astăzi, el este una dintre cele mai importante stațiuni de pe litoral din țară, cunoscute pentru Festivalul de artă și film Apollonia (care are loc la începutul lunii septembrie), denumit după unul dintre numele vechi al orașului. Vechea Apollonia  găzduiește marea plajă Harmani și plaja mai mică a orașului; rulotele și cei care doresc să evite comercianții și bărcile turistice optează pentru Plajele Kavatsi, aflate la doar câțiva kilometri de centrul orașului. Ajuns aici, plimbă-te de-a lungul zidurilor sudice sudice din Sozopol.

Recomandat pentru: istorici, romantici, oricine dorește să cumpere bikini în stil marinar.

Plaja Silistar. Una dintre putinele plaje din Bulgaria care se bucura de statutul de „protejat”. Nu este ușor să ajungi la Silistar, de aceea este puțin menționată de agențiile de turism. Însă frumusețea și izolarea de aici merită tot efortul. Ea se află adânc în Parcul Național Strandzha, unde poți privi  bufnițe, vulturi, căprioare și, eventual, turiști în nud ?. Apele de la Silistar sunt limpezi și superficiale, fiind o zonă favorită de scafandri; Deși răcoroasă la margini, plaja mică are nisip fin și moale. Campingul sălbatic este accesibil turiștilor. 

Recomandat pentru: iubitorii de natură, iubitori de camping, genul „Vreau să fiu singur”.

2. România - Stațiuni de pe litoralul românesc

Mamaia. Este una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc. Viața de noapte a stațiunii are opțiuni pentru toată lumea: restaurante și cafenele, terase, pub-uri și cluburi de lux deschise toată noaptea. Aici poți practica sporturi de apă aici, cum ar fi navigație, schi nautic, windsurfing, scufundări și înot. Există, de asemenea, numeroase magazine și buticuri, suveniruri și produse tradiționale, dacă ești pasionat de shopping. În ceea ce privește cazarea, găsești un număr mare de hoteluri, de la 2 la 5 stele, de obicei în apropiere de plajă. Sezonul începe pe 1 mai și durează până la sfârșitul lunii septembrie. Găsești oferte de cazare aici 

Eforie. Este o stațiune de pe litoralul românesc apreciată de mulți pentru liniștea și poziția sa, fiind lângă Lacul Techirghiol. Eforie este împărțită în două: Eforie Nord și Eforie Sud. Acestea atrag de obicei  familii cu copii, întrucât sunt puțin mai izolați și mai liniștiți decât în Mamaia. Este o stațiune pentru care să optezi dacă vrei relaxare și tratamente spa. Nămolul din lac se folosește împreună cu apa sărată, ca bază de tratament în vindecarea mai multor afecțiuni cum ar fi reumatismul, tulburările dermatologice și metabolice. Prețurile de cazare sunt și ele mai mici decât în Mamaia. Vezi oferte aici. 

Mangalia. Aici are loc unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Romania – Festivalul Callatis. Este una dintre stațiuni de pe litoralul românesc care te întoarce în timp prin frumusețea atracțiilor sale. Mormântul scitic descoperit în 1959, unde arheologii au găsit fragmente de papirus în greacă, ruinele cetății Callatis și Muzeul de Arheologie. Ca Eforie, și Mangalia este o bază de tratament pentru tulburările reumatice și problemele de piele.

Costinești. Este minunată pentru o vacanță cu buget redus. Stațiunea atrage, de obicei, studenții, prin numărul mare de atracții cu prețuri mici. Noaptea este o continuă zarvă, datorită parcului de distracții central. Așa că, fie că ești student, fie că nu, și vrei distracție, Costinești este o alegere bună. Principala atracție de aici (o vezi în mai toate pozele cu stațiunea) este naufragiul unei nave grecești de marfă. Cazare găsești aici. 

Vama Veche. Este o altă stațiune populară printre tineri. Se află foarte aproape de granița cu Bulgaria și este plin aproape în fiecare vară. Ca idee, vacanța de 1 mai marchează începutul sezonului de vară. Este una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoralul românesc pentru simplitatea ei, pentru petrecerile nesfârșite de pe plajă, pentru concerte și diferite evenimente gratuite. Este locul în care poți poposi cu cortul sau te poți caza la unui dintre hotelurile sau pensiunile din apropiere. Aici, totul este să păstrezi spiritul „libertate și distracție”. Oferte ai aici. 

Neptun. Este una dintre cele mai mari stațiuni de pe litoralul românesc. O stațiune aleasă în principal de familiile cu copii, pentru că nu este atât de zgomotoasă cum sunt Costinești sau Vama Veche. La câțiva pași depărtare de ea se află stațiuni precum Olimp, Jupiter, Venus si Saturn. Merită vizitată. de fapt, merită străbătute toate, pentru a-ți găsi favorita. Oferte de vacanță găsești aici. 

Plaje frumoase din România

Chiar dacă pentru mulți vacanța înseamnă relaxare la plajă ziua și distracție nebună noapte, există și oameni care-și doresc doar liniște și relaxare. Iar 2 Mai este o alegere bună. O mică stațiune, cu atmosferă confortabilă, situată la doar 4 km de Vama Veche. Nu găsești facilități moderne de cazare, dar îți oferă relaxare, în hoteluri mici din apropierea plajei. Există și aici restaurante, cafenele și cluburi. De asemenea, poți merge la plajele Corbu sau Vadu. Nu sunt ele ușor accesibile, dar îți oferă apă curată, nisip și soare. Tot ce ai nevoie pentru un concediu relaxant în stațiuni de pe litoralul românesc.

 

vezi mai mult

Muntenegru & Croația - vacanțe cu mașina ta

Cum ajungi, ce poți face și ce merită văzut

1. Muntenegru, o destinație care poate nu ți-ar trece prin cap tocmai în prima secundă și care poate n-a avut încă norocul să se strecoare în topul locurilor tale favorite din univers, încă. Dar noi am da multe lucruri la schimb numai să-ți putem vedea expresia impresionat-surprinsă de pe față, la întâlnirea cu atâtea și atâtea frumuseți de pe întinsul acestei țări balcanice mici, muntoase, ce privește peste Marea Adriatică.

Așa cum probabil te aștepți, n-o să dai aici de cine știe ce aglomerări urbane (la o populație totală de 700.000 de suflete), dar asta nu face decât să lase loc pentru cultură și locuri în care natura s-a dat în spectacol. 2006 a fost anul în care Muntenegru și-a câștigat independeța în fața Serbiei și de atunci își tot croiește binișor drum pe scena turistică, cu avantajul că se poate vedea cam tot ce are de oferit, în numai câteva zile.

Budva, o așezare care și-a petrecut copilăria în secolul 5 î.Hr. și a cărei arhitectură aduce cât se poate de mult cu aceea a Dubrovnikului croat. Pentru crema cremelor arhitecturii de aici, vizitează Centrul Vechi, cunoscut de localnici drept Stari Grad; îl vei găsi încercuit de ziduri medievale și completat de turnuri, porți și o fortăreață. Și dacă tot ai zis să faci un ocol cultural, rupe-ți din timp să ajungi musai la citadela construită pe ruinele fortificațiilor. Statiunea Budva este capitala turismului muntenegrean, cu un trecut istoric impresionant si cu o bogata traditie istorica. Orasul teatrelor, al festivalurilor si al sejururilor turistice este impanzit de leandri, palmieri, maslini si smochini, iar din imediata apropiere muntii si padurile de brad isi trimit peste statiune parfumul sanatos. Apa calda, de o limpezime de clestar, nisipul auriu, tarmul dantelat si muntii din zare, va vor asigura o senzatie placuta, nemaiintalnita si care va va ramane mereu printre cele mai minunate amintiri. Teritoriul localitatii Budva (122 kmp) ocupa partea centrala a coastei republicii Muntenegru.

Becici. Spre deosebire de numărul mare de locuinte private din Budva, orasul Becici este format in cea mai mare parte din hoteluri medii si mari. Unele dintre ele, au fost renovate in totalitate. Becici a fost alegerea pentru Rolling Stones şi Madonna, precum si pentru Brad Pitt şi Angelina Jolie în timpul şederii lor în Muntenegru.

Petrovac este situat pe coasta dintre Budva și Bar, unde vechiul drum montan de la Podgorica ajunge pe coastă. Are o plajă cu nisip de 600 m lungime și este o destinație turistică populară. Petrovac este văzută ca o stațiune ceva mai calmă, în contrast cu orașele vii și dezvoltate din apropiere Budva și Sutomore.

Przno este un mic orasel pescaresc, care reuneste spiritul de vechi cu stralucirea moderna. Aici veti putea simti atmosfera unui loc autentic pescaresc, cu modul tradiţional de pescuit si un adevarat centru spa de aer: parcul Milocer plin de pini, plimbare de 20 minute printr-o pădure de cedru catre Sveti Stefan, restaurante cu delicatese din peşte, cafenele cu cele mai bune cappuccino la Marea Adriatică, sunt doar câteva dintre avantajele noastre.

Statiuni si orase in regiunea Golful Kotor

Herceg Novi este un oraș de coastă din Muntenegru, situat la intrarea în Golful Kotor, la poalele Muntelui Orjen. Este centrul administrativ al comunei cu același nume, care are în jur de 33.000 de locuitori.

Tivat - Având în vedere faptul că Tivat este cel mai însorit oraș Boka Kotroska, a reușit să dezvolte condiții ideale pentru dezvoltarea turismului. Întrucât Tivat se află în partea de mijloc a golfului din Boka Kotorska, cu climatul său mediteranean blând, iarna caldă și marea curată, a atras mereu turiști din toată lumea.

Statiuni si orase in regiunea Bar

Sutomore este un oraș din comuna Bar, Muntenegru, situat pe coasta Mării Adriatice, având o populație de 1827 de locuitori.

Bar este un oraș-port din sud-estul Muntenegrului, reședința comunei Bar. Situat pe coasta Mării Adriatice, zona este frecventată de numeroși turiști. Pe lângă orașul în sine, una dintre cele mai populare destinații adiacente orașului este Sutomore.

Statiuni si orase in regiunea Muntenegru

Ulcinj - Plajele din Ucinj sunt considerate a fi cele mai frumoase din Muntenegru. Plaja cea mare, Velika plaza / Plazha e Madhe, are o lungime de 12km si este cea mai lunga din tara. Mai exista o plaja numita Mala Plaza, de dimensiuni mai mici, dar la fel de populara. Korzo este un bulevard ce aliniaza plaja si pe care se plimba turistii si localnicii in serile de vara. Vechiul oras Ulcinj este o comunitate medievala asemanatoare cu un castel, foarte bine conservat. Orasul vechi se afla pe varful unui munte ce are vedere spre tarm si este o atractie importanta a orasului Ulcinj.

2. Croația este o ţară la mijlocul Adriaticii, destul de aproape de România. Se întinde între Slovenia la Vest, Ungaria la Nord, Serbia and Montenegro, precum şi Bosnia şi Herzegovina la Est, în timp ce Marea Adriatică o desparte de Italia. Poziţia geografică, cât şi legăturile rutiere fac vizitarea foarte uşoară a destinaţiilor turistice. Croaţia ocupă o suprafaţă de 56.538 km2 şi apele teritoriale ocupă 31.900 km2. Marea Adriatică este pentru mulţi Europeni ce mai apropiată şi caldă mare , şi în acelaşi timp şi una dintre cea mai frumoasă. Coasta, incluzând şi cele 1185 de insule are lungimea de 5700 km şi este una dintre cele mai vizitate coaste ale Mediteranei. Cu ale ei 1185 de insule, insuliţe şi stânci, cu adevărat îţi rezerva numele de „ţara cu celor o mie de insule”. Cele mai mari insule sunt Krk şi Cres.

Oraşele croate cu numeroasele monumente istorice şi obiective turistice oferă călătorilor oportunitatea de a petreceo vacanţă romantică în Croația. Oraşele Poreč, Split, Šibenik, Trogir, care aparţin patrimoniului mondial sau Pola şi Zadar, nemaivorbind de cel mai frumos oraş croat Dubrovnik, toate sunt destinaţii iubite de turiştii care călătoresc în Croația.

O destinaţie frumoasă poate fi Split, Trogir sau Omiš. Dalmația este foarte bogată în obiective turistice, iar numeroasele ștanduri şi atracţiile naturale împreună creează un cadru unde va fi ușor să petreceți o vacanță de neuitat în Croația. În plus, Split are o infrastructură bună şi legături de transport consolidate, de aici sunt accesibile oraşele Omiš, Makarska, Rijeka, Trogir, insulele Brač şi Lošinj.

Indiferent unde decideţi să petreceţi vacanţa în Croația, vizitarea Parcului Naţional Krka şi Lacurilor Plitvice merită să fie încadrate în călătorie. Mai multe informații despre parcurile naţionale din Croaţia:

a. Archipelagul Brijuni este situat aproape de Pola, pe partea de sud-vest a peninsulei Istriei și este alcătuit din două insule mari şi douăsprezece insule mai mici. Suprafaţa totală a insulelor este doar 7 km² dar spaţiul marin al ţărmului face parte din parcul naţional, acesta având în acest fel o suprafaţă totală de 34 km².

b. Parcul național Lacurile Plivice este cel mai popular şi cel mai mare parc naţional în Croaţia, aflând pe locul al 7-lea pe lista croată al patrimoniului mondial UNESCO. Este o zonă naturală protejată situat într-o zonă muntoasă carstică. Principala atracţie turistică sunt cele șaisprezece lacuri carstice, care s-au format prin depunerea de travertin, o formă specială de calcar. O altă atracţie de văzut este locul unde ia naştere râul Korana, înconjurat de pini şi fagi. Numeroase peşteri, izvoare, lunci şi fânețe colorează parcul naţional unde trăiesc specii rare de animale de pradă, ca râsul, lupul sau ursul – cel din urmă fiind cel mai impozant.

c. Cea mai importantă zonă protejată din partea sudică a Dalmaţiei reprezintă parcul naţional – insula – Mljet, care se află pe partea de vest a insulei din Marea Adriatică cu acelaşi nume. Vegetaţia specifică şi variată alcătuită din păduri de pin și stejar și multe alte soiuri mediteraneene colorează luncile. Aici se găsesc golfurile Veliko Jezero (lacul mare) și Malo Jezero (lacul mic),care sunt considerate drept lacuri, deoarece sunt aproape despărțite de mare având canale foarte înguste care le conectează cu apa mării. Parcul naţional se remarcă prin patrimoniul cultural bogat. Comoara cea mai veche a regiunii fiind mănăstirea benedictină din secolul al 12-lea, care se află pe insuliţa din lacul Veliko Jezero, fiind înconjurată de un parc mediteranean. Între zidurile mănăstirii se află biserica şi mănăstirea Sfânta Maria construită de călugării benedictini din Pulsano. Numeroase opere literare, cronici şi teze ştiinţifice s-au născut pe aceste meleaguri.

Alpinism în Croația

Pe lângă scăldatul în Marea Adriatică, în Croaţia puteţi participa la drumeţii montane. Munţii Velebit în apropiere de Pag, reprezintă sectorul montan cel mai extins din Croaţia. Vârful cel mai înalt este Vaganski vrh având înălţimea de 1757 m. La o distanţă de numai 45 km faţă de Zadar se află Parcul Naţional Paklenica cu numeroasele cascade, care se află tot pe teritoriul Munţilor Velebit.

Muntele Biokovo este cel mai înalt munte din Dalmaţia şi al doilea din Croaţia. Cel mai înalt vârf al muntelui, vârful Sveti Jura (Sf. Gheorghe) de 1762 m, este accesibil cu mijloace de transport comun din Makarska.

Vel mai înalt vârf de pe insulele adriatice este Vidova Gora având 778 m de înălţime. Vârful este accesibil pe jos pe calea marcată sau pe drumul public cu maşina sau cu mijloace de transport în comun. În vreme bună priveliştea de pe vârf este uluitore, deoarece se pot vedea toate insulele dalmate şi ştrandul Zlatni Rat.

Mai spre nord se află Munţii Učka cu vârful Vojac având 1396 m de înălţime, considerat o rezervație naturală cu privelişte excepţională la Golful Kvarner.

O vacanță plină de relaxare în Croația

Cei care doresc un sejur plină de relaxare, cu înot în golfuri necucerite de masele de turişti, şi cine romantice în restaurante locale, vă aşteaptă insula Lopud, aflat la nord-vest de Dubrovnik. Totodată, sunt destinaţii liniştite, perfecte pentru recreere paşnică insulele Šolta, Mljet, şi Susak, ori Cres, Vis şi Dugi Otok.

Vacanță de lux în Croația

Doritorii de sejururi de prima clasă pot şi ei relaxa în Croaţia. Numeroasele hoteluri luxoase le stau la dispoziţie, mai ales în oraşul Dubrovnik şi Opatija destinații preferate ale bogătașilor care î-și petrec vacanța în Croația.

Gastronomia tradiţională croată

Nu numai istoria şi tradiţiile sunt interesante şi variate pe plaiurile Croaţiei, ci şi gastronomia tradiţională croată merită de experimentat în cadrul unei vacanţe. Dezvoltarea ţării sub mai multe culturi şi-a lăsat urma şi pe bucătăria croată, acesta devenind diversă într-unind o varietate incitantă de preparate tradiţionale. Vinurile croate dau o notă suplimentară de nobilitate specialităţilor, încercaţi-le, şi vă vor surprinde!

Scufundare în Croaţia

În Croaţia există numeroase centre de scufundare, făcând ţara destinaţia perfectă şi iubitorilor de scuba diving. Mai multe informaţii despre cele mai populare locuri de scufundare şi reglementări referitoare la practicarea sportului extrem pe teritoriul ţării găsiţi în articolul intitulat „Scuba diving în Croaţia – Informaţii, locuri de scufundare".

 

 

 

vezi mai mult

Peninsule în Grecia Continentală: Halkidiki & Peloponez

Cum ajungi, ce poți face și ce merită văzut

Grecia - tara ale carei cultura si istorie au influentat dezvoltarea intregii omeniri, Grecia este, fara doar si poate, o destinatie care trebuie bifata macar o data in viata. Daca, insa, analizezi cate iti ofera, poti descoperi ca un singur sejur nu este suficient pentru a te bucura de tot ce are de oferit ea. Arhitectura, plajele, mancarea si ospitalitatea grecilor sunt motivele pentru care in aceasta tara ajung intr-un singur an peste 30 de milioane de turisti.

Grecia este o destinatie relativ ieftina. Poti alege sa mergi cu masina, nefiind foarte departe, sau cu avionul. In cazul avionului, preturile difera in functie de perioada in care cumperi biletele, cat si de localitatea din Grecia in care vrei sa ajungi. Un bilet de avion pana in Atena, de exemplu, costa in luna iunie in medie 100 de euro de persoana. Un pachet care include hotelul, transportul si unele mese ar putea fi mult mai avantajos ca pret, mai ales daca il iei din timp. 

In ceea ce priveste gastronomia si preturile din restaurante, ai la dispozitie zeci de tipuri de salate cu branza feta, dar si fructe de mare, gyros sau souvlaki. La deserturi, poti incerca loukoumi (rahatul grecesc) sau kourabiedes. 

Portiile sunt generoase, iar un pranz poate costa circa 20 de euro cu mai multe feluri si desert. Poti manca un gyros chiar si cu 2-3 euro sau poti cu aproximativ 25 de euro sa comanzi un platou cu fructe de mare cu o cantitate suficienta pentru trei, poate chiar patru persoane. 

Clima in Grecia este blanda, iar sezonul turistic poate dura din mai pana in octombrie. Vara, insulele grecesti sunt pline de turisti din toate colturile lumii, insa cu siguranta te vei simti ca acasa deoarece o multime de turisti romani aleg aceasta destinatie. 

Ca sa ajungeti in Halkidiki sau pe Riviera Olimpului, treceti prin orasul Salonic, prin care au trecut Cicero, Cleopatra, dar si Suleyman Magnificul... Salonic, al doilea cel mai important oras al Greciei, este o asezare cu o istorie la fel de bogata ca a Atenei. Pe aici au trecut de-a lungul veacurilor personalitati importante ale omenirii, de la Cicero si Cleopatra pana chiar la Suleyman magnificul, din ordinul caruia s-a ridicat si unul dintre cele mai importante edificii din oras - Turnul Alb. 

Poti ajunge in Salonic cu avionul sau cu masina. Drumul cu masina sau autocarul dureaza circa 9 ore. Odata ajuns aici, merita sa bifezi: Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Forumul Roman, Biserica Sfantul Dumitru, dar si Muzeul de Arheologie sau Muzeul Culturii Bizantine. 

1. Halkidiki este o peninsula, nu o insula, si si-a castigat celebritatea de-a lungul timpului datorita plajelor vaste si a peisajelor care iti taie respiratia. 

Cum ajungi in Halkidiki
Distanta dintre Bucuresti si Halkidiki este de 730 km si poate fi parcursa in aproximativ 10 ore. Sigur, poti opta si pentru avion, dar cu escale si transferuri s-ar putea sa dureze mai mult si sa fie mai obositor. 

Preturi in Halkidiki
Cazarile in Halkidiki au preturi cuprinse intre 40 si 250 de euro pe noapte. O masa la restaurant pentru doua persoane costa in jur de 30 de euro, inclusiv bauturi si desert. 

Ce poti face intr-un sejur in Halkidiki
Plajele sunt punctele de atractie ale acestei destinatii, insa mai sunt si alte lucruri de facut aici. 

Viziteaza Castelul Potidea, pestera Petralona, Manastirea Iviru

Plaje in Halkidiki: Hanioti, Aghios Georgios, Megali Ammos, Porto Carras, Psakoudia 

Fa o croaziera din Ouranoupoli in jurul muntelui Athos 

Fa turul Bratului Kassandra si fa o vizita orasului Salonic, aflat in apropiere 

Mergi la waterpark

 

Din Halkidiki, dar si de pe Riviera Olimpului, puteti face o excursie de o zi la faimoasele Manastiri Meteore, celebre pentru vechimea si amplasarea lor pe varfuri de stanca ce sugereaza aproape civilizatii nepamantene... Meteora (numele înseamnă „stânci în aer”), pentru a vă face o idee despre ce discutăm, deși cred ca majoritatea dintre voi au auzit sau cel puțin au văzut o imagine cu măreția acestor locuri. Meteora este asemuită cu o pădure de pietre, sau stânci, care se înalță parcă de nicăieri. Aceste stânci s-au format în urmă cu milioane de ani în urmă pe fundul unei mări care se afla pe aceste locuri. Se presupune că monahismul a început aici cu aproximație în sec. al X-lea. Se presupune că primul care s-a retras aici în sihăstrie a fost un bărbat numit Barnabas, care s-a mutat într-o peșteră din stânci. Cu timpul numărul monahilor a crescut, iar aceștia locuiau în peșteri sau chilii mici, coborând în oraș doar să oficializeze slujba. În sec. al XIV-lea aici a ajuns Atanasie, venit de la Muntele Athos și a întemeiat prima mănăstire pe stânca ce purta numele de Platilithos (piatra lată). Pe această stâncă uriașă care se înalță la 413 deasupra orașului Kalambaka, Atanasie și-a clădit o mănăstire. Acestei stânci i-a dar numele de Meteor, deoarece arăta ca și cum a fi suspendată între cer și pământ, astfel de atunci întregul complex poartă numele de Meteora.

După ce Atanasie a construit o mică biserică și câteva chilii, a strâns 14 monahi de pe stâncile înconjurătoare și a pus bazele primei vieți monahale din mănăstire. Mai târziu acestuia i s-a alăturat fiul domnitorului sârb Ștefan Dușan, cel care și-a luat numele Ioasaf. Condusă de cei doi, mănăstirea a înflorit, s-a îmbogățit cu turnuri, un spital, chilii, cisterne de apă și alte clădiri, iar biserica a fost pictată cu fresce minunate. Datorită acestor lucruri numărul monahilor a tot crescut, fiind nevoie să se reconstruiască și biserica, pe baza celei vechi, care a devenit altar.

 

2. Ca sa ajungeti in Peloponez, va opriti 1-2 nopti in Atena – capitala Greciei si leagan al civilizatiei europene si nu numai... Capitala Greciei si un oras cu o istorie bogata, Atena are mai multe obiective turistice cunoscute in toata lumea. Acropolele, portul Pireu, Parthenonul, temple nenumarate, gradini publice, dar si cluburi si restaurante sau piete unde totul se negociaza - toate se gasesc in Atena. 

Un obiectiv mai putin cunoscut din Atena, dar cu un farmec aparte, este boemul cartier Plaka, situat in imediata apropiere a sitului Acropole si pana la bazarul Monastiraki, unde poti gasi tot felul de lucrusoare pe care sa le cumperi la preturi negociate cu vanzatori. Plaka este intesat de cafenele, restaurante si localuri, iar daca ajungi in Atena, este aproape imperativ sa petreci o dupa-amiaza doar plimbandu-te prin acest cartier. 

Atena este nu doar un centru economic al tarii, ci si un oras viu, unde poti observa doar plimbandu-te pe strada maretia civilizatiei grecesti. In plus, spre deosebire de insule, pe care le poti vizita doar vara, in Atena poti merge oricand, vremea este placuta pe intreg parcursul anului, chiar si iarna inregistrandu-se temperaturi pozitive, in jur de 10 grade Celsius. 

Obiective turistice din Grecia, unele cunoscute si de neratat, altele adevarate bijuterii ascuse, pe care nu le gasesti in toate brosurile turistice, dar care te vor incanta cu siguranta. 

Parthenonul (Atena) 

Acropole (Atena) 

Portul Pireu (Atena) 

Templul lui Zeus (Atena) 

Teatrul lui Dionisos (Atena) 

Templul lui Poseidon (Atena) 

Agora (Atena) 

Muzeul de Arheologie (Atena) 

Templul Erechtheion (Atena) 

Teatrul Delphi (Atena)

Muntele Athos (Halkidiki)

Meteora (la 350 km de Atena si aproximativ 170 km de Halkidiki/Riviera Olimpului)

Neokastro (Riviera Olimpului)

Satul Vovousa (Muntele Olimp)

Marele Lac Prespa (Idem)

 

Monemvasia nu este la fel de cunoscuta ca Halkidiki, insa vine cu alte avantaje importante. Este un loc linistit, potrivit pentru cei carora le plac vacantele altfel.

Monemvasia este un oraș castel impresionant în sud-estul Peloponezului. Acest oraș a fost construit invizibil de pe continent, pentru a evita atacurile inamice. Se poate observa doar de la mare și doar pe o cale îngustă se conecteaza la continent. Acest loc fantastic a fost construit inițial în Evul mediu și a fost locuit continuu de atunci. Astăzi cele mai multe dintre casele vechi au fost transformate în pensiuni și hoteluri boutique. O plimbare pe străzile pietruite ale orașului castel este ca o călătorie înapoi în timp. Vezi locașurile de piatră elegante si bisericile bizantine, cum ar fi Biserica Agia Sofia și ai lui Hristos Elkomenos. Nu ratați, de asemenea, vederea la mare uluitoare din partea de sus de Castelului. Punctele de atractie in regiune includ vizitarea obiectivelor turistice și înotul în apele calme.
O mare varietate de locuri de cazare se găsesc în Monemvasia. Orașul medieval tradițional are multe boutique hoteluri și apartamente romantice adăpostite în vile venețiene restaurate. Aceste locuri sunt cele mai romantice și speciale pentru a rămâne în Monemvasia. Numeroase oferte de cazare sunt de asemenea disponibile în Orasul Nou, doar la o distanță de mers pe jos de la Castel. Aceste unitati sunt mai moderne și includ hoteluri mici, apartamente în regim self-catering și camere.

Situat pe partea de sud-est a Peloponezului, Monemvasia a fost sculptat în întregime pe partea din spate a unei stânci spre mare în vremurile medievale

Totodata, spre deosebire de obiectivele celebre ale Greciei, in acest oras poti sa te plimbi nestingherit pe strazi lipsite de aglomeratia si forfota specfica zonelor turistice. Este un adevarat colt de rai situat intr-un decor de citadela. 

Cum ajungi in Monemvasia
Din Bucuresti pana in Monemvasia sunt aproximativ 1400 de kilometri, pe care ii poti parcurge cu masina sau autocarul in circa 14 ore. Poti opta si pentru avion pana in Atena si pentru o masina inchiriata cu care sa parcurgi cei 270 de km dintre Atena si Molaoi. 

Preturi in Monemvasia
La cazari preturile sunt cuprinse intre 30 si 350 de euro pe noapte.
Costul pentru o masa de doua persoane este tot in jur de 20 de euro. Se poate opta si pentru variante mai ieftine, gustari rapide care pot fi si doar cativa euro. 

Ce poti face intr-un sejur in Monemvasia 
Cel mai important oras si obiectiv de aici este oraselul Molaoi, o mica bijuterie ascunsa, dar care te poate cuceri iremediabil. Un decor stancos, vegetatie mediteraneeana, o cetate cu ziduri groase, biserici bizantine si marea de un albastru intens care incadreaza tot acest tablou din care lipsesc doar cavalerii medievali. De aceste lucruri ai parte daca in periplul tau prin Grecia alegi sa petreci o noapte - doua in Monemvasia.

Poti sa vizitezi fortareata din oras, dar si Biserica Agia Sophia si Piata Christos Elkomenos. 

Poti face snorkeling

Excursii la Gerakas (Ierakas) si Kiparissi. 

 

 

 

vezi mai mult

Insule grecești: Thassos, Evia, Lefkada & Corfu - vacanțe cu mașina

Cum ajungi, ce poți face și ce merită văzut

1. Thassos este probabil insula preferata a turistilor romani, Thassos este si printre cele mai usor accesibile insule grecesti. Este o insula perfecta pentru cupluri care vor sa stea la plaja si sa se bucure de peisaje paradisiace. 

Cum ajungi in Thassos
Cei mai multi dintre turistii romani care merg in Thassos aleg varianta masinii, deoarece din Bucuresti pana acolo se fac 8-9 ore. Cu avionul drumul cuprinde escala si apoi inca un traseu cu masina din Kavala in Thassos. Poti, de asemenea, sa iei trenul din Atena sau din Salonic. 

Preturi in Thassos
Cazarea in Thassos te va costa intre 30 de euro si 250 de euro pe noapte, in functie de bugetul pe care vrei sa-l aloci sejurului, de conditii si de situarea hotelului. O masa de doua persoane la o taverna in Thasos costa in jur de 25 de euro, ca in majoritatea insulelor din Grecia. 

Ce poti face intr-un sejur in Thassos
Plajele sunt superbe in aceasta insula, dar mai poti opta si pentru alte activitati: 

Snorkeling, sailing,yachting

Plimbari cu vaporasul, ATV-ul, bicicleta 

Excursii in satele de pe insula (Kazaviti, Panagia, Theologos) 

Poti vizita manastiri si biserici, pe insula sunt peste 50, dar si Amfiteatrul Antic si Agora, muzee si situri arheologice 

Sarituri in Giola (piscina naturala denumita „laguna albastra” sau „piscina sirenelor”) 

Jeep safari in zona montana de pe insula 

Drumetii in zona montana (Ypsarion) 

 

2. Insula Evia se întinde de la vârful Peninsulei Pelion până în sudul coastei Attika, extremitatea sa sudică aflându-se la o distanță mică de insulele Andros și Kea, parte din arhipelagului Cicladelor. Evia și-a păstrat farmecul autentic al unei insule grecești de legendă, neîntinat de lanțuri hoteliere, magazine de suveniruri și mase de turiști. Insula este însă o destinație de vară populară printre turiștii greci, greco-americani, canadieni și australieni, și mai ales pentru cei care au avut familii în acest ținut. Evia este cea mai mare insula din Grecia, dupa insula Creta, nu are aeroport propriu (se poate ajunge din Atena). Pe insula gasiti foarte multe plaje frumoase si pustii

Halkida este capitala insulei, nu recomandam cazare aici

Satul Rovies (la nord de Glyfa) este renumit pentru apus

Plajele cu nisipul cel mai fin sunt in partea sudica a insulei Evia

Cum ajungem pe Insula Evia?

Evia nu are aeroport propriu, însă vă va fi ușor să veniți aici odată ce ați ajuns în Atena sau pe insulele Skyros, Skopelos, Skiathos și Alonnisos. Cum Evia este o insulă foarte mare și foarte lungă (pentru a parcurge insula de la un capăt la altul aveți nevoie de aproximativ 5 ore, aceasta măsurând 3580 km2), trebuie să vă stabiliți ruta în funcție de destinația finală.

Mai multe porturi din Evia asigură legătură cu Grecia continentală prin intermediul feriboturilor: în Marmari puteți ajunge cu feribotul din Rafina, Attica (1 oră), Agiokampos se află la 25 de minute de Glyfa, Fthiotida, Agia Marina, Marathonas are feribot spre Styra (45 minute), Edipsos este situat la 40 de minute de Arkitsa, Fthiotida, iar în Eretria se poate ajunge din Oropos, Attica, în 25 de minute.

Călătoria cu mașina din Atena vă va purta pe drumuri înguste, șerpuitoare, ce vă vor dezvălui peisaje minunate. Veți fi acompaniați de-a lungul călătoriei de susurul râului Kirea, care curge de-a lungului drumului ce vi se va arăta din nord spre orașul modern Halkida, iar de acolo spre satul pescăresc, Limni, centrele spa din Edipsos și plajele superbe din nordul coastei. Insula este conectată de Grecia continentală și prin două poduri situate în Halkida. Despre cum ajungeti cu masina in Atena exista un ghid separat: Bucuresti Atena cu masina personala !

Relieful insulei Evia

Evia vă va fascina cu un relief magic ce amestecă cu grație munți măreți spintecați de râuri și izvoare, stânci abrupte, vegetație luxuriantă și foarte multe plaje aproape pustii. Insula este împărțită de la nord la sud de un lanț muntos, ce delimitează de asemenea, stâncile încruntate și peșterile regiunii estice de coasta vestică, atât de prietenoasă cu turiștii, înțesată de stațiuni și hoteluri cochete. Coasta vestică găzduiește de asemenea câteva orașe mari, moderne, și orașul Halkida.

Împătimiții istoriei se pot opri să viziteze Artimissio, locul unde flota persană i-a înfrânt pe greci în anul 480 îen. și, mai ales, unde Leonidas și ai săi 300 de spartani s-au luptat cu armata persană la Termopile. Înaintați spre nord și veți descoperi plaja lungă, acoperită de pietriș, a stațiunii Agia Anna, precum și numeroase taverne, cafenele și câteva hoteluri cu prețuri rezonabile.

Nota Bene: Recomandare cazare in Agia Anna, insula Evia: Thalatta Seaside Hotel, 4 stele, nota 8.3 pe booking, pret de la 70 euro / noapte pentru o camera dubla, 50m pana la plaja, mic dejun, spa, camere cu vedere la Marea Egee, wifi, parcare etc.

Centrul insulei este dominat de vegetație bogată și plaje de vis ce se întind de-a lungul ambelor coaste. Nu mulți știu însă că plajele ce se bucură de nisipul cel mai fin și apele cele mai clare se ascund în extremitatea sudică a regiunii.

Veți ajunge foarte ușor din Atena în această regiune, dacă urmați drumul național situat la nord de oraș și vă orientați spre ieșirea Oropos. Acesta este un orășel cochet, unde veți găsi plaje, restaurante, magazine și câteva hoteluri, dar și un port micuț de unde feriboturile vă vor purta spre Eretria, pe insula Evia.

Eretria se bucură de un port încântător, taverne pescărești și cafenele boeme, câteva hoteluri cu tarife rezonabile, un complex faimos de 5 stele – Negroponte Resort Eretria, și unul de 4 stele – Eretria Village Resort and Conference Center, ambele fiind situate pe drumul spre Halkida. Orașul se laudă și cu un muzeu arheologic interesant.

Drumul vă va duce apoi prin mai multe sate pescărești și cătune, până când veți ajunge la intersecția cu Lepoura, unde veți avea de ales să vă îndreptați spre nord, către Kymi, sau spre sud, către Karystos.

Sudul insulei vă va surprinde cu un relief un pic mai sărac decât cel din nord, asemănător celui din insulele Ciclade. Veți putea ajunge aici cu feribotul din Rafina, care vă va aduce în orașul Marmari, aflat la o distanță mică de Karystos, centrul comercial al sudului insulei, situat într-un golf impresionant, la poalele Muntelui Ohi. Orașul se remarcă prin ritmul lent de viață al localnicilor, ce contrastează puternic cu agitația Atenei, și plajele sale frumoase. De asemenea, turiștii vor fi atrași de sumedenia tavernelor pescărești, muzeul dedicat tradițiilor locale și fortăreața venețiană ce străjuiește orașul.

Dacă veți poposi aici mai multe zile, puteți planifica excursii de o zi în satele din apropiere și siturile arheologice încărcate de istorie, la care însă veți ajunge în urma unor drumeții mai mult sau mai puțin solicitante, în funcție de condiția fizică.

Cele mai fermecătoare plaje ale orașului se ascund în golfulețe, la poalele Muntelui Ohi, la care nu se ajunge foarte ușor din cauza drumurilor anevoioase. Veți găsi însă plaje amenajate chiar lângă oraș, de unde nu lipsesc cafenele, vestiarele, șezlongurile și umbreluțele. Aici apa nu este foarte adâncă, astfel că aceste plaje sunt ideale pentru familiile cu copii, dar și pentru cei care vor să facă snorkeling.

Orașul Nea Styra, destul de popular printre turiștii greci, ce găzduiește casele de vacanță ale multor locuitori ai Atenei, poate fi descoperit în urma unei plimbări scurte cu feribotul din portul Agia Marina, situat în zona continentală. Orașul se bucură de o arhitectură eclectică, unde casele tradiționale împart același tablou cu case de vacanță și clădiri de apartamente, iar tavernele pescărești par a nu fi deranjate foarte tare de prezența restaurantelor fast-food.

 

3. Lefkada - una dintre cele mai cunoscute insule grecesti si un loc pe care turistii il iau cu asalt vara, Lefkada se afla in Marea Ionica si este legata de Grecia Continentala printr-un dig rutier si un pod, ceea ce o face singura insula greceasca in care poti ajunge fara sa mergi cu feribotul. 

Este o insula muntoasa, asa ca cele mai multe dintre plaje sunt flancate de stanci abrupte. Lefkada iti poate oferi, insa, mai mult decat un bronz frumos, pentru ca are peisaje superbe pe care le poti explora inchiriind biciclete sau ATV-uri, dar si alte experiente despre care sa povestesti la intoarcerea acasa. 

Cum ajungi in Lefkada
Poti ajunge cu masina personala sau cu autocarul - traseul are in jur de 1.100 km (circa 14 ore). Poti opta si pentru a merge cu avionul in orasul Patras si apoi cu o masina inchiriata sa ajungi pana in Lefkada (distanta este de circa 200 km.) 

Preturi in Lefkada
Cazari - Poti gasi si camere de hotel (cu balcon, Wi-Fi si parcare gratuita) cu 34-40 de euro pe noapte, sau poti opta pentru variante de lux - casa privata, cu piscina si vedere spre plaja incepand de la 250 de euro pe noapte.
Mancare - Poti manca un pranz generos si cu preparate traditionala in Lefkada, cu circa 10 euro. 

Ce poti face intr-un sejur in Lefkada
Daca vrei sa te relaxezi la plaja, ai o multime de optiuni. Cele mai cunoscute plaje din aceasta insula sunt Kalamitsi, Agiofili, Vasiliki, Egremni, Kathisma sau Milos.
Activitati in Lefkada: 

Poti inchiria scuter/ATV/biciclete pentru a descoperi insula in profunzime 

Poti vizita Lefkada Town, supranumit Orasul Alb, sau asezari mai putin cunoscute turistilor, precum Karya 

Poti merge in croaziera in jurul insulei 

Poti face windsurfing 

Centrul social al insulei, cu restaurante, baruri si localuri pentru petrecareti este in Nidri 

 

4. Corfu. O destinatie in topul preferintelor turistilor, Corfu este locul perfect pentru sejurul prelungit de vara. Pentru ca este vizitata de turisti din toata lumea, in special de italieni, (motiv pentru care si meniurile tavernelor cuprind paste si pizza din plin) Corfu este o insula aglomerata in plin sezon estival, dar care si-ar putea arata adevaratul farmec in extra-sezon. 

Cum ajungi in Corfu
Poti ajunge in Corfu cu avionul, dar cu escale si cu o durata totala de peste 9 ore. Pretul pentru un bilet de avion dus intors in Corfu in plina vara este de circa 200 de euro.
Intre Bucuresti si Corfu sunt putin peste 1000 de kilometri, deci drumul poate fi parcurs in circa 13 - 14 ore. 

Preturi in Corfu
Cazarea in Corfu costa intre 22 de euro pe noapte si 250 de euro pe noapte. In ceea ce priveste preturile la mancare, acestea sunt la fel ca in restul Greciei (in medie 25 de euro pentru o masa de doua persoane) 

Ce poti face intr-un sejur in Corfu
Insula e suficient de mare incat sa ai la dispozitie tot felul de activitati mai ales cele specifice statiunilor de la mare. 

Mergi la Aqualand in Corfu, un parc acvatic perfect pentru familii 

Viziteaza palatul Achilion, castelul de la Angelokastro, castelul Gardiki, Paleokastritsa, Fortul Vechi 

Fa snorkeling 

Fa plaja la Mirtiotissa, Sidari, Kavos, Kassiopi 

 

 

vezi mai mult

Zakynthos, Skiathos, Rhodos & Kefalonia - vacanțe cu mașina ta

Cum ajungi, ce poți face și ce merită văzut

1. Zakynthos este cu siguranta o destinatie foarte cunoscuta si un loc unde vara merg o multime de turisti din intreaga lume. Este una dintre insulele pe care se ajunge relativ usor si repede si care ofera mai multe activitati, astfel incat este potrivita pentru orice tip de turist - de la familii numeroase cu multi copii, pana la cupluri care vor vacante romantice in doi sau gasti de prieteni pusi pe distractie. 

Cum ajungi in Zakynthos
Cu masina drumul dureaza circa 22 de ore. Poti opta, insa, si pentru avion, dar cu escala la Atena sau in alt oras european. Pretul in plina vara la avion ajunge la circa 3-400 de euro dus-intors. 

Preturi in Zakynthos
La cazari, preturile sunt cuprinse intre 25 de euro pe noapte si 250 de euro, in hoteluri cu piscina, vedere la mare si conditii de lux.
La mancare, costurile sunt asemanatoare cu restul Greciei. Doua persoane pot manca un pranz cu mancare traditionala cu 20-25 de euro. 

Ce poti face intr-un sejur in Zakynthos
Plajele sunt atractia principala in Zakynthos, dar pe aceasta insula mai exista si alte obiective interesante. 

Poti vizita parcul Marin National din Zakynthos, Manastirea Anafonitria, Pesterile albastre, Muzeul Bizantin, Kap Keri, insula Marathonisi, Askos Stone Park, Crama Callinico 

Poti face scufundari 

Poti face excursii in capitala insulei - Zante - sau in orasul Laganas, foarte viu si potrivit pentru cei in cautare de petreceri 

Plaje de vazut - Navagio, Banana Beach. 

Sporturi de apa - ski nautic, jet ski, flyboard etc. 

 

2. Skiathos nu este la fel de populara in tara noastra precum Thassos sau Rhodos, dar asta nu inseamna ca nu merita vazuta. Plina de verdeata, Skiathos are si mare si munte si iti poate oferi un sejur linistit si relaxat. 

Cum ajungi in Skiathos
Cu masina se fac circa 13 ore pe drum din Bucuresti in Skiathos. O alta varianta este avionul, care costa in jur de 160 de euro, dar cuprinde o escala, astfel incat s-ar putea ca drumul sa dureze peste 15 ore. 

Preturi in Skiathos
Cazarea in Skiathos te poate costa intre 25 si 250 de euro pe noapte. In privinta mancarii, preturile sunt asemanatoare cu cele practicate in restul insulelor, in jur de 30 de euro un meniu pentru doua persoane. 

Ce poti face intr-un sejur in Skiathos
In Skiathos a petrecut un sejur chiar si Lady Diana, este un loc perfect pentru vacanta si o insula care iti ofera mai multe tipuri de activitati. 

Plaje cunoscute in Skiathos: Koukounaries, Maratha, Mikri Banana (pentru nudisti si petrecareti), Agia Eleni, Vromolimnos 

Viziteaza Kastro, vechiul oras 

Mergi intr-o croaziera privata 

Inchiriaza o barca si viziteaza insulele vecine - Tsougria si Arko 

 

3. Rhodos - Insula Cavalerilor ... O alta destinatie cunoscuta si arhiplina vara este Rhodosul. Este un loc unde istoria se impleteste cu modernul si unde ai o multime de lucruri de facut. 

Cum ajungi in Rhodos
Cea mai simpla cale este cu avionul, zbor charter, dar și zbor cu escala. Zborul dureaza in total peste 3 ore in functie si de cat dureaza escala. Costul este de circa 200 - 280 euro dus-intors. Cu masina drumul dureaza aproximativ 22 de ore, deoarece sunt cira 1.400 de km de parcurs (din București) 

Prețuri in Rhodos
La cazari preturile incep de la 22 de euro pe noapte si pot ajunge la peste 200 de euro. Mancarea costa, la fel ca in restul Greciei, in jur de 25 de euro un pranz pentru doua persoane. 

Ce poti face intr-un sejur in Rhodos 
In Rhodos poti face plaja, dar poti si sa vizitezi o multime de situri arheologice. Iata cateva activitati interesante in aceasta insula:  

Viziteaza Lindos, Templul Afroditei, Sapte Izvoare, Palatul Marilor Maestri, Acvariul din Rhodos, Parcul acvatic din Faliraki, Valea Fluturilor, Moscheea lui Suleyman 

Stai la plaja in Ixia, Feliraki, Pallas 

 

4. Kefalonia / Cefalonia. Spre deosebire de celelalte insule grecesti, Kefalonia ofera un peisaj variat, atât in interiorul insulei, cât pe bratele peninsulare. Litoralul se intinde pe 237 km, oferind 39 de plaje de nisip si pietris, iar padurile de brazi acopera Muntele Enos, al carui vârf se inalta pâna la 1628 de metri. In nordul insulei intâlnesti dealuri acoperite cu maslini si chiparosi, ce amintesc de peisajul rural toscan, iar in sudul insulei intâlnesti câmpii intinse, ce amintesc de peisajele din apropiere de Poloponez. De asemenea, pe insula exista pesteri fascinante, cu stalactite si stalacmine, manastiri, cetati venetiene si coaste stâncoase salbatice.

Kefalonia are multe plaje frumoase, golfuri si golfulete care dau naștere unor forme neobisnuite. Pe coasta de nord-est a insulei se afla Myrtos Bay, un golf cu plaja de nisip fin si pietricele, iar pe coasta sudica se regasesc unele dintre cele mai frumoase plaje, in care traiesc testoasele de mare Caretta Caretta, protejate prin lege. Exista legaturi de autobuz intre aceste locuri, dar ele sunt fixate mai degraba pentru nevoile localnicilor decât pentru turisti. Asadar, daca ajungi in Kefalonia este de preferat sa calatoresti cu masina, motocicleta, scuterul sau, de ce nu, cu caiacul sau barca cu vele. Va fi o experienta inedita.
Una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia este plaja Makris Gialos, populara pentru nisipul stralucitor si pentru apa curata si azurie, situata la mai putin de cinci kilometri de capitala Argostoli. Vegetatia densa, pinii inalti si rocile mari de la malul marii sunt alte elemente care fac din Makris Gialos una dintre cele mai apreciate plaje ale insulei.
Cea mai faimoasa plaja din Kefalonia este insa Myrtos, care a fost inclusa in numeroase articole de calatorie si este catalogata a fi una dintre cele mai frumoase plaje din Grecia (daca nu chiar din lume), primind numeroase distinctii pentru curatenie si frumusete naturala.

Kefalonia | Kefalonia este insula contrastelor, a dealurilor verzi, a peisajelor dramatice, a plajelor cu nisip auriu si a traditiilor ramase intacte. Kefalonia este cea mai mare insula greceasca din Marea Ionica si dispune de cel mai inalt munte din arhipelagul Ionic: Muntele Enos care ajunge la o inalțime de 1627 metri.

vezi mai mult

[widget acqua-tmpl-box-07-cazare-aproape-gratis-crsazjaofr]

Contact info

Adresa

Birou 1: Piața Națiunile Unite, nr. 3-5, Bl. 1, Sc. A, Ap. 7

Sector 4 - București

Birou 2: Str. Victoriei, nr. 9, Pitești, Argeș

Birou 3: Str. Smeurei, nr. 7, Pitești, Argeș

Deschis:

Luni - Vineri: 10:00 - 19:00 Pauză: 14:00 - 15:00

Sâmbătă: Închis. Doar telefon/E-mail

Duminică: Închis. Doar telefon/E-mail

Telefon:

Telefon NON-STOP/Urgențe:

Fax

0348 439 132

E-mail

Trimite-ne un MESAJ

Te rugam sa introduci un nume
Te rugam sa introduci un email valid

Acum puteți efectua plata ONLINE, cu cardul Dvs. VISA, MASTERCARD sau Cardul de cumpărături MULTISHOP RAIFFEISEN (*aici avem posibilitatea sa optați pentru plata în 6 rate, fără dobândă), direct pe website-ul nostru, pentru pachetele turistice pe care le veți selecta și rezerva singuri. Unul dintre consultanții noștri de travel va lua legătura cu Dvs., după ce ați efectuat rezervarea și plata, în cel mai scurt timp posibil (24h > 48h)!

Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru alegerea serviciilor ACTIV EVENTURIA!

 

powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020