Last Minute Republica Dominicana

Citeste mai mult

Last Minute Republica Dominicana


REPUBLICA DOMINICANA

Acte necesare:Cetatenii romani, titulari de pasapoarte simple/termen lung, care calatoresc in REPUBLICA DOMINICANA au nevoie de viza, care se primeste contra-cost (cost aprox. 25 - 30 USD), pe aeroport.

Nume: Republica Dominicana

Capitala: Santo Domingo

Asezare: Situata in partea de est a Insulei Hispaniola din Marea Caraibe, avand ca vecin in vest Haiti

Moneda: Peso dominican - DOP

Fus orar: UTC -4

Motive pentru a vizita REPUBLICA DOMINICANA:

1 Plajele cu nisip alb fin din la Romana si Punta Cana

2 Gama variata de sporturi nautice ce pot fi practicate in fiecare resort

3 O mare diversitate de hoteluri si resorturi pentru toate bugetele

4 Parcurile nationale: Parque Nacional Del Este, Manati Park, Cascadele din Damajagua

5 Muzica si dansul, in special ritmurile de merengue si bachata

6 Arhitectura coloniala din Santo Domingo si Puerto Plata

Aflata pe una dintre cele mai mari insule din Caraibe, Republica Dominicana este una din cele mai populare destinatii exotice de vacanta. Zile insorite pe tot parcursul anului, splendide plaje cu nisip alb, marginite de palmieri, atat pe malul Oceanului Atlantic cat si pe tarmul Marii Caraibelor, paduri tropicale, munti presarati de cascade spectaculoase, cele 35 terenuri de golf world class, o bucatarie exotica si o remarcabila varietate a arhitecturii si optiunilor de distractie, atrag numerosi turisti din intreaga lume.

PONT: In Republica Dominicana oferirea de bacsis este o practica foarte des intalnita. Facturile la restaurante incaseaza 8% TVA si 10% bacsis. Un bacsis de 5-10% pentru o masa este apreciat, dar nu necesar. Trebuie sa dati cativa dolari portarilor (majordomilor) de la hoteluri. In schimb nu trebuie sa dati nimic soferilor de taxi. Verificati la restaurant daca sunt incluse taxele, trebuie doar sa-l intrebati pe chelner. Daca nu sunt incluse, trebuie sa calculati 10% pentru serviciu si 8% TVA. Mai departe, puteti da un bacsis in jur de 10%.

La hotelurile si resorturile cu servicii all inclusive nu este necesar sa oferiti bacsis. Totusi, daca sunteti multumit de servicii este bine venit sa o aratati printr-un mic „dar”.

Link util REPUBLICA DOMINICANA: http://www.godominicanrepublic.com/

Alte informatii utile pentru calatorie MAE: http://www.mae.ro/taxonomy/term/450/2