Gran Canaria trek

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
849
pret/pers/pachet

La prima vedere la sosire, în comparație cu frumusețea La Gomera sau La Palma, Gran Canaria este aproape o spaimă. Teren uscat, clădire prost planificată și agricultură în case fierbinți. Pe măsură ce traversați spre coasta de nord, în apropiere de Galdar, terenul se deschide. La sfârșitul autostrăzii, apare o adevărată minunăție: Valea Agaete, cu adevărata oază de plantații de banane, portocale și avocado, cu sate albe minuscule, palme exotice și bougainvillea colorată. Călătoria dvs. începe aici, pe măsură ce începeți să explorați terenul montan de pe această insulă extraordinară. Așa cum se întâmplă adesea, partea de nord a insulei este luxuriantă și verde, în timp ce sudul este mai arid. Peisaje extrem de verticale coboară în Atlantic, cu râpe adânc sculptate, platouri înalte cu pășuni, păduri de dafin, păduri de pini și ferme terasate cu livezi de migdale și cactus de piure.

Terenul vulcanic și sculptat din Gran Canaria se prăbușește din inima insulei - la Cumbre - chiar în mare. În centrul insulei, ies în evidență două vârfuri: Roque Nublo și Bentayga, care se ridică deasupra râurilor adânci. În vremurile pre-spaniole, aceste 2 vârfuri au fost numite de popoarele berberi care au stabilit insulele, Guanchii. În vremurile mai recente, a fost dezvoltată o rețea extinsă de căi și trasee clasice cunoscute sub numele de Caminos Reales. Aceste poteci fac parte dintr-un traseu exigent, conceput pentru a profita la maximum de geografia insulei surprinzătoare. Această destinație este, de asemenea, oferită ca o călătorie de 8 zile cu autovehiculul, cu trasee mai ușoare de mers și cazare la hoteluri rurale primitoare.

 

Pretul include:

-7 nopți de cazare, pe bază de pensiune

-3 mese

-Transfer de la aeroport la prima cazare

-Transfer de la ultima cazare la aeroport

-Transport de bagaje în zilele 3 și 6

-Transferuri pentru zilele 3,5 și 6, conform programului

-Note detaliate de hartă și hărți în engleză

-Asistență telefonică 24 de ore, la doar un apel telefonic

 

Pretul nu include:

-Zboruri către și dinspre Insulele Canare

-Alte mese

-Alte transferuri

-Cheltuieli personale precum băuturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare etc.

-Orice elemente care nu au fost menționate în mod specific în program

 

Ziua 1: Sosire în Insulele Canare

Zborul către aeroportul din Gran Canaria și transferul de taxi (aproximativ 1 oră) către Agaete, pe coasta de nord-vest a insulei. Sosire la cazare, situată chiar în afara orașului în mijlocul plantațiilor de portocale și banane, și timp pentru relaxare lângă piscină pentru a începe vacanța.

 

 

Ziua 2: Pe Camino Real, prin Mirador de la Paloma (11 km)

După un mic dejun delicios cu suc de portocale, pâine caldă și tot felul de toppinguri dulci și savuroase, începeți prima plimbare chiar de la intrarea în hotel. Peste tot în Insulele Canare, cea mai scurtă rută este prin cel mai apropiat barranco (cel puțin este în sezonul uscat). Te plimbi printre frunze de bambus cu șansa de a selecta un baston ușor, dar foarte puternic, pe care să-l folosești pe toată durata călătoriei. În satul San Pedro, începeți ascensiunea de-a lungul Camino Real spre Montaña Bibique (645 m), un afluent accidentat, cu vederi fabuloase asupra văii Agaete. Pășești mai departe, până la punctul de vedere de la Mirador Vuelta de la Paloma (850 m), cu vedere pe mai multe văi. Coborârea din Puerto de las Nieves urmează o potecă îngustă de pietriș de-a lungul crestei. Autobuz sau taxi înapoi la Agaete. Traseul de astăzi NU este recomandat dacă vă temeți de înălțimi.

Provocare: 4,5 ore, 11 km, 525 m ascensiune, 650 m coborare.

 

 

Ziua 3: De la Agaete la Tejeda (16 km)

Priveliște spre impresionantul vârf de la Cumbre, până la următoarea dvs. cazare, unde veți petrece trei zile la un hotel confortabil situat sus, în munți, în satul Tejeda. După un scurt transfer de taxi (10 min), mergeți pe vale (pentru a atinge o altitudine de 485 m), apoi mergeți direct pe vechiul Camino Real printr-o râpă îndepărtată. După 2 ore de mers, vei face 555 m de urcare! Din satul Fagajesto, întâlnești o secțiune pe asfalt, dar traseul este lipsit de trafic și mergi pe o creastă înaltă înconjurată de pășuni, hambare, turme de oi și lactate unde se face brânză. Opriți-vă să vă odihniți puțin înainte de a începe a doua ascensiune abruptă a zilei, urmând potecile prin pădurile de brad de lângă Galdar pentru a ajunge la o altitudine de 1715m. Apoi începeți coborârea către răscruce de la Cruz de Tejeda. E timpul să vă opriți pentru ceva răcoritoare - o bere rece sau o ciocolată caldă - înainte de a vă deplasa pe creastă, unde temperaturile de 25 de grade vă vor permite să vă dezbrăcați până la tricou! Atunci când este ceață și se răcește ridicat, temperaturile sunt Agaete pot fi cu aproximativ 15 grade mai calde. Restul coborârii, spre Tejeda, te duce pe partea de sud a unui crater vulcanic dispărut, cu vedere spre mare.

Provocare: 8 ore, 16 km, ascensiune 1300 m, coborâre 700 m.

Ruta alternativă pentru ziua 3: Barranco Moya de la Firgas. Provocare: 4 ore, 14 km, ascensiune 670 m, coborâre 475 m.

 

 

Ziua 4: În jurul lui Roque Nublo (12 km)

Această plimbare traversează un teren frumos, pe pârtii abrupte din jurul lui Roque Nublo, o scufundare stâncoasă care se scufunde la marginea unui platou. Acesta poate să nu fie cel mai înalt vârf al insulei, dar este cu siguranță cel mai ușor de identificat, deoarece este vizibil din aproape oriunde pe insulă. Plimbarea începe direct de la ușa ta din față. După 1 km, asfaltul dă drumul la cărări abrupte care se îndreaptă în zig-zag spre Roque Nublo. Originile vulcanice ale vârfului devin evidente mai sus și privești la sute de metri în jos stâncile erodate abrupt. La coborâre, urmați un traseu diferit - printr-o pădure de brad pașnic - pentru a ajunge în colțul unde puteți prinde un autobuz înapoi spre Tejeda. În cazul în care pierzi autobuzul sau vrei să mergi ceva mai mult, poți lua drumul istoric care duce înapoi la Tejeda, cu întinderi ocazionale de asfalt (8 km în plus, 400m diferență de coborâre, 2 ore în plus)

Challange: 5,5 ore, 12 km, 800 m ascensiune, 400 m coborare.

 

 

Ziua 5: Plimbare de la Tejeda, via Altavista (14 km)

După trei trasee lungi de mers pe jos, astăzi faceți una dintre cele mai frumoase plimbări ale acestui program peste creasta Altavista, la marginea Parcului Natural Tamadaba, pe un crater imens (caldera). Vei plimba toată ziua la soare, cu nori sub tine și priveliști minunate până la Tenerife. Același autobuz care te duce la începutul plimbării dimineața, te va ridica în această după-amiază în Artenara.

După plimbare, veți avea timp să vizitați Centrul de condimente din Tejeda, pentru a vă informa despre utilizarea tradițională a insulei de plante medicinale. Există o grădină și un laborator botanic și veți avea opțiunea de a preleva diferite condimente. Tejeda are, de asemenea, un mic muzeu etnografic și un centru cultural cu exponate în desfășurare. În această seară, bucurați-vă de apusul de pe terasa hotelului (de pe acoperiș), cu silueta Bentayga Peak în fundal.

Provocare: 4,5 ore, 14 km, 500 m ascensiune, 450 m coborare.

Traseul alternativ pentru ziua 5: plimbare circulară de la El Juncal. Provocare: 5 - 5,5 ore, 14 km, ascensiune 665 m, coborâre 665 m.

 

 

Ziua 6: De la Tejeda la La Lechuza (12,5 km)

După un scurt transfer de 10 min la La Culata (altitudine 1225m), începeți un traseu de mers care vă duce pe la Cumbre spre sectorul verde de nord al insulei. Prima parte a ascensiunii (până la Roque Nublo, pe traseul de ieri) vă ajunge la 1620 m. Apoi urmăriți creasta timp de aproximativ o oră, bucurându-vă de priveliștile celui mai înalt vârf din Gran Canaria, Pico de las Nieves (1951m). Coborârea urmează trasee și trasee rurale până la cazare. Din păcate, pentru a ajunge la La Lechuza nu există nicio modalitate de a evita să faci ultimii 2,5 km pe asfalt. Dar recompensa ta este mare: o înot în piscină așteaptă!

Provocare: 5 ore, 12,5 km, 500 m ascensiune, 325 m coborare.

 

 

Ziua 7: traseu de mers sau vizitare Las Palmas (14 km)

Astăzi alegi între o plimbare lungă și exigentă prin râpe la nord de la Cumbre SA sau o excursie de o zi la Las Palmas. Partea uimitoare a traseului de mers, în afară de priveliștile stupide, este varietatea de vegetație care se găsește în „barrrancos” (canioane) - unde sunt cultivate toate tipurile de fructe, legume și chiar castani. Dacă vă hotărâți să vizitați astăzi Las Palmas, porniți cu o plimbare spre San Mateo (45min, 2,75km, mai ales în jos) Acolo, prinzi un autobuz către Las Palmas de G.C. care te lasă în centrul istoric al orașului cunoscut sub numele de La Vegueta. În plus față de interesanta arhitectură colonială în stil castillan din oraș, aveți și Catedrala Santa Ana și Casa de Colon, unde Christopher Columb a fost un locatar pentru o perioadă înainte de a-și întreprinde călătoria lungă în străinătate. Există, de asemenea, Museo Canario, cu cea mai bună colecție de artefacte arheologice. La sfârșitul zilei, autobuzul înapoi spre San Mateo și mers pe jos / taxi înapoi la hotel.

Provocare: 6,5 ore, 14 km, 715 m ascensiune / coborâre.

 

 

Ziua 8: Sfârșitul programului

Aranjamentul dvs. se încheie astăzi după micul dejun. Plecare din Insulele Canare.

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020