Turul Mont Blanc, 3 tari

Bike Tour 11 zile/10 nopti/9 trasee

 
Transport (FRSW240)
Oferta Speciala
*de la
 
1065
pret/pers/pachet

Bucurați-vă de drumeții încântătoare printr-o natură magnifică, cu peisaje uimitoare de vârfuri dramatice acoperite de zăpadă, pășuni alpine perfecte pentru imagine și pajiști idilice. Turizând Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Europa pe care îl plimbați prin 3 țări diferite Franța, Italia și Elveția, fiecare cu stilurile și bucătăria lor unice, o varietate bogată de animale sălbatice, inclusiv marmote și cizme, și o varietate extraordinară de flori care înfloresc în mii lor în primavara si vara. Plimbările pe traseele bine marcate sunt satisfăcătoare, dar niciodată epuizante.

Urmați trasee de drumeție bine marcate, cu inscripția TMB (Tour du Mont Blanc). Indicațiile rutelor sunt pe dungi roșii și albe În Franța și la altitudine în Elveția și cu o formă de diamant negru pe un fundal galben în valea Italiei și Elveției. Marcajele sunt în ambele direcții; sunt realizate cu vopsea și sunt ușor vizibile. Aceste mărci sunt plasate regulat pe copaci, stânci, pereți și garduri etc.

Traseele descrise aici implică uneori ascensiuni și coborâri abrupte, dar pot fi parcurse de un adult care se potrivește în mod rezonabil. Unele etape sunt foarte lungi, așa că vă recomandăm să transportați întotdeauna suficientă mâncare și apă și să începeți plimbările dimineața devreme. În unele ocazii există opțiuni opționale pentru urcarea vârfurilor locale; în mod evident, acestea sunt trasee mai dificile, potrivite doar pentru drumeții cu munte cu experiență.

Nu există secțiuni dificile din punct de vedere tehnic și nici nu necesită scrum, dar călătoria nu este potrivită dacă suferiți de o frică de înălțime, deoarece există secțiuni care s-ar putea simți expuse.

 

Pretul include:

-8 nopți în regim de demipensiune

-2 nopți în baza pensiunii

-Informații detaliate despre rute și hărți

-24 telefon de asistență

 

Pretul nu include:

-Prânz

-Impozite turistice

-Insigurarea călătoriei

-Cheltuieli personale, cum ar fi băuturi, sfaturi, etc.

-Transfer de bagaje

-Totul nu este menționat ca inclus

 

Ziua 1: Ajunși în Chamonix

Călătoria începe în Chamonix: în prima zi îți poți petrece ziua rătăcind pe străzile acestui oraș plin de viață, poți face câteva cumpărături în numeroasele magazine din centrul orașului sau poate te răsfeți cu o vizită la spa.

 

 

Ziua 2: Plimbare de la Chamonix la Les Contamines (20,5 km)

Plimbarea de astăzi începe cu un autobuz de la Chamonix la Les Houches, urmată de telecabina Bellevue, până la 1800m. De aici, în loc să urcați „traseul normal francez” din Mont Blanc (până la coliba Gouter la 3800m și până la vârf la 4810m) urmați marginea muntelui spre Col de Voza și apoi începeți să coborâți spre vale. Aici puteți vedea modul local tipic de a face acoperișuri pentru case de munte, cu pietre mari plate. Mai târziu veți parcurge câteva sate mici de pe podeaua văii, cu Mont Blanc privind din nou din cer. Ultima parte a traseului este de-a lungul râului Bon Nant, spre Les Contamines

Continuați apoi pe o cărare romană străveche și pe unul dintre cele mai faimoase trasee din Europa, pe pajiști înflorite și pădure izbitoare până la refugiu, un caban tipic de munte, cu o vedere impresionantă. Walkers sunt cazați în dormitoare mici pentru între șase până la nouă persoane și o masă de seară abundentă este servită în sala de mese confortabilă a chaletului.

Provocare: 7 ore, 20,5 km, 987m ascensiune, 1094m coborare

 

 

Ziua 3: Plimbare de la Les Contamines la Les Chapieux (15 km)

Plimbarea de astăzi vă duce prin Plan des Dames până la Col du Bonhomme (2329 m), apoi încă un pic mai departe până la Col de la Croix du Bonhomme (2479m). Veți vedea o combinație ciudată de pietre care marchează vârful trecerii de unde puteți admira văile care se întind pe kilometri în jurul vostru. Din pas, faceți o coborâre lungă prin pajiștile deschise ale Vallee des Chapieux, traversând mici pâraie și trecând colibe montane. În partea de jos a coborârii ajungeți în satul minuscul Les Chapieux. Cazarea ta în această seară este un hotel simplu la munte.

Provocare: 7 ore, 15 km, 900m ascensiune, 900m coborare

 

 

Ziua 4: Plimbare de la Les Chapieux la Val Veny / Courmayeur (14 km, 19 km)

Astăzi este cea mai lungă și mai solicitantă zi a vacanței, dar cu siguranță foarte pitorească, cu peisaje surprinzătoare până la capăt. După două zile petrecute în Franța, azi treci peste Col de la Seigne (2516m) și intri în Italia prin Val Veny. Ziua începe cu o urcare printr-un defileu înconjurat de pășuni vaste, cu peisaj lunar ca fundal. Col de la Seigne și munții Aiguille des Glaciers au o distanță mare, la distanța de la granița dintre Elveția și Italia. Odată peste vârful trecerii, coborâți în Valea Veny Val, în partea opusă a Muntelui Blanc, de unde vă puteți bucura de vederi magnifice asupra vârfurilor acoperite de zăpadă.

În funcție de disponibilitate, astăzi puteți fi rezervat la un frumos Rifugio din La Les Blanche sau la Courmayeur: dacă sunteți rezervat aici, veți merge pe jos 5,5 kilometri pentru a ajunge la o stație de autobuz din La Visaille, unde veți lua un autobuz către Courmayeur .

Provocare: 5/7 ore, 14/19 km, ascensiune 1250 / 1500m, coborâre 1180 / 1380m

 

 

Ziua 5: Plimbare de la Val Veny / Courmayeur la Val Ferret (5,5 km, 12 km)

Plimbarea de astăzi este împărțită în 2 părți; Dacă te-ai culcat în Rifugio Elisabetta, dimineața vei merge pe jos 5,5 km până la stația de autobuz și vei coborî spre faimosul oraș Courmayeur cu autobuzul. Courmayeur este o stațiune de schi renumită, unde poți avea o binemeritată odihnă înainte de a porni din nou cu o ascensiune abruptă, urmată de o plimbare la nivel prin pajiști și păduri de conifere până la Val Ferret, trecând mai mulți pâraie mici, cu minunata, minunată siluetă a Marelui Ioraș iesind în evidență. Dacă vă simțiți obosit sau dacă preferați să vă plimbați pe străzile din centru, puteți opri în Courmayeur și apoi să luați un autobuz direct spre Val Ferret.

Provocare: 2,5 / 4,5 ore, 5,5 / 12 km, 300 / 900m ascensiune, coborâre 800 / 400m

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Val Ferret la La Fouly (18 km)

Plimbarea din această dimineață vă va duce pe o ascensiune abruptă și a trecut de gospodăriile stricate. Acest lucru marchează începutul călătoriei dvs. în Elveția. Primii 4 kilometri sunt aproximativ 150 m de ascensiune de-a lungul unui drum cu suprafata. Dacă doriți, puteți evita această secțiune luând autobuzul SAVDA care se oprește în fața hotelului. De la Waypoint 4, o urcare abruptă și plină de satisfacții vă duce la Rifugio Elena apoi la trecerea de frontieră cu Elveția, în vârful Col du Gran Ferret (2537m). Părerile asupra ghețarului în retragere și a zăpezii perene din Triolet și Pre de Bar sunt impunătoare. Coborârea se face prin pajiști vaste deschise, cu foarte puține urme de așezare umană. Treci pe lângă câteva colibe de munte, după care se apropie de micul cătun de Ferret și continuă spre La Fouly, poteca trece prin peisaje idilice de păduri, pârâu și poduri pitorești din lemn. Petreceți noaptea în satul La Fouly.

Provocare: 6 ore, 18 km, 870m ascensiune, 920m coborare

 

 

Ziua 7: Plimbare de la La Fouly la Champex-Lac (18 km)

După eforturile din ultimele zile, astăzi vă oferă o plimbare mai ușoară. Această secțiune este destul de lungă, dar câștigurile și pierderile crescute nu sunt atât de pronunțate. Pornind de la La Fouly, urmați râul întâlnind o succesiune de păduri, întrerupte de ziduri de stâncă și mici pâraie. Apoi mergi prin pajiști pentru a ajunge la Les Arlaches, un cătun frumos cu multe case tradiționale din lemn și piatră. Ultima porțiune este o urcușă lungă înfășurată, nu este prea abruptă și există sculpturi interesante din lemn de-a lungul drumului. La Orsieres poteca coboară spre Champex-Lac, un sat de munte destul de situat pe lac.

Provocare: 6 ore, 18 km, ascensiune 700m, coborâre 715m

 

 

Ziua 8: Plimbare de la Champex-Lac la Trient (15,7 km)

O plimbare spectaculoasă peste Fenêtre d’Arpette (2665m) de unde cobori de-a lungul Glacier du Trient. Trient (1300m) este un sat de pe drumul de trecere de la Martigny la Chamonix.

Pe vreme rea, există o rută alternativă, de la Arpette la Trient, prin Champex-d’en Haut, prin păduri răcoroase și frumoase pajiști alpine care te duc spre Col de la Forclaz, care este o legătură importantă între Elveția și Franța. Această plimbare se bucură de panorame uluitoare și atinge 2050m.

Provocare: 7 ore, 15,7 km, 711m ascensiune, 1125m coborare

 

 

Ziua 9: Plimbare de la Trient la Argentière (14,5 km)

Astăzi vei avea parte de ultimele tale vederi despre Mont Blanc și te vei bucura de ultima ta plimbare spre Argentiere. Vă aflați deasupra stațiunii de schi Le Tour de unde mergeți spre Lacul Charamillon (2271 metri). Continuați apoi spre imensul Glacier du Tour și înapoi în Franța. O potecă stâncoasă de-a lungul creasta muntelui vă permite să vă bucurați de vederi uimitoare asupra ghețarului și a văilor înconjurătoare. Când ajungeți la granița dintre Elveția și Franța, puteți vedea Mont Blanc alb strălucitor, mai ales în zilele însorite și luminoase. Cobori printre pășuni pentru ultima secțiune a plimbării până ajungi la Argentiere.

Provocare: 4 ore, 14,5 km, 985m ascensiune, 906m coborare

 

 

Ziua 10: Plimbare de la Argentiere la Chamonix (19,5 km, 17,5 km)

Plimbarea astăzi este destul de lungă așa că începeți mai devreme! Începi să mergi prin satul frumos Les Frasserands, cu casele tipice din lemn ale Alpilor francezi. După ce parcurgeți traseul botanic, începeți să urcați în sus, în Parcul Natural Aiguilles Rouges. Puteți decide dacă doriți să continuați să urcați până la Lac Blanc (implică urcarea unei scări de fier, deci dacă suferiți de vertij, mai bine nu faceți asta) sau începeți să coborați spre La Flegere. Traseul este foarte panoramic, în fața ta masivul Mont Blanc, cu Aiguille Verte, Drus, Aiguille du Midi, Mont Blanc du Tacul și Mont Blanc, până când vei ajunge la Planpraz, unde telecabina te va duce jos până la Chamonix (ultima este la 17:00). Dacă sunteți obosit sau în scurt timp puteți lua și telecabina la La Flegere.

Provocare: 8/7 ore, 19,5 / 17,5 km, ascensiune 1623 / 1443m, coborare 971 / 789m

 

 

Ziua 11: Au revoir Chamonix!

Călătoria și serviciile noastre se încheie după micul dejun, cu excepția cazului în care ai rezervat servicii suplimentare sau nopți suplimentare. Călătoria și serviciile noastre se termină după micul dejun, cu excepția cazului în care ai rezervat servicii suplimentare sau nopți suplimentare.

 

 

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020