Via Francigena Toscana-De la Lucca la Siena

Bike tour 8 zile/7 nopti/5 trasee

 
Transport (ITSW211)
Oferta Speciala
*de la
 
860
pret/pers/pachet

Lucca datora o mare parte din averea sa comerțului de-a lungul Via Francigena. Venind din câmpie, orașul ar putea fi ușor accesat pe una dintre cele două drumuri paralele, „via de supra” și „via de subtus”. În interiorul orașului, o serie de spitale de pe lângă bisericile principale asigurau adăpost și hrană pelerinilor.

Pentru a evita o parte lungă pe asfalt și pe drumuri uneori ocupate, puteți lua un tren spre Fucecchio. Această etapă specifică, de la Lucca la Siena, trece inițial prin ținuturile deschise și plane ale Val Valoasei. În partea a doua vă veți adânci într-o atmosferă medievală evocată de străzile înguste și clădirile realizate din gresia locală a unora dintre cele mai populare sate medievale din Toscana, cum ar fi Monteriggioni și San Gimignano care, cu treisprezece turnuri remarcabile, au devenit patrimoniu mondial UNESCO în 1990.

Ajungând în Siena, peisajul este format din dealuri deschise, cu stânci cenușii ale frumoasei și pitoreștii Crete Senesi.

Traseul este destul de ușor din cauza diferențelor mici de înălțime. Întregul itinerar este în mare parte pe poteci și drumuri cu pietriș (strada bianche), chiar dacă veți găsi unele secțiuni pe drum asfaltat.

Unele plimbări sunt destul de lungi, dar pot fi scurtate dacă se solicită în avans. Întregul itinerar este bine marcat de semnele oficiale ale Via Francigena (marcaje albe-roșii și semn galben cu simbolul Pilgrim pe ea).

 

Pretul include:

-7 nopți cazare în hoteluri de 3 * și agroturismo

-7 Mic dejunuri

-1 Cina

-Transfer de persoane și bagaje de la gara San Miniato la cazare (ZIUA 2)

-Transfer de bagaje ZIUA 3 - ZIUA 7. * Livrarea bagajelor este garantată până la 16:00. Limitat la numai 1 bucată de persoană. Dacă mai mult, se va aplica un supliment.

-Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

-Asistență telefonică 24/7

 

Pretul nu include:

-Asigurare de calatorie

-Călătoriți la Lucca și din Siena

-Trenuri sau autobuze, acolo unde este necesar

-Prânzuri și Cine nespecificate

-Băuturi și gustări

-Echipament personal

-Impozite turistice

 

Ziua 1: Sosire la Lucca

Ajunși în Lucca și check-in la hotel. Dacă ajungeți devreme, bucurați-vă de o vizită în oraș, explorați grădinile sale splendide, clopotnița maiestuoasă și impresionanta Piazza Anfiteatro, un amfiteatru roman din secolul al II-lea. Nu ratați o plimbare de-a lungul pereților cu căptușeala din perimetrul său Cina este pe cont propriu într-unul dintre numeroasele restaurante din oraș.

 

 

Ziua 2: Ajunși în San Miniato Alto

După micul dejun, luați ceva timp pentru a vizita crucifixul din lemn cunoscut sub numele de „Sfânta Față” („Volto Santo”), faimoasa statuie-reliquia în Catedrala Sfântul Martin și sculptată în mod legendar de Nicodim. După-amiază, luați un tren public spre Fucecchio, unde veți fi preluat și dus la cazare în San Miniato Alto. Cina este pe cont propriu.

 

 

Ziua 3: Plimbare de la San Miniato Alto la Gambassi (25 km)

De la San Miniato, un drum asfaltat vă aduce pe un traseu spectaculos care traversează ruralul tipic al Valuluilsa. În urma jurnalului Sigeric întâlniți două „Submansiones”: Pieve di Coiano (XXI, Sce Peter Currant) și Pieve a Chianni (XX, Sce Maria Glan), apoi ajungeți la unitatea de cazare. Cina este inclusă la cazare în această seară.

Provocare: 7 ore, 25 km, urcare 781 m, coborâre 654 m

 

 

Ziua 4: Plimbare de la Gambassi la San Gimignano (18 km)

Astăzi vă bucurați de împrejurimile minunate ale Via Francigena. Înainte de a merge până la satele ciudate din Collemuccioli și Pieve di Cellole, opriți-vă pentru o vizită la Sanctuarul din Pancole. Dacă ajungeți devreme, luați ceva timp pentru a vizita faimosul oraș San Gimignano și pentru a vă bucura de atmosfera sa fermecătoare medieval. Cina este pe cont propriu într-unul dintre numeroasele restaurante din oraș.

Provocare: 6 ore, 18 km, 595 m ascensiune, 540 m coborare

 

 

Ziua 5: Plimbare de la San Gimignano la Gracciano (21 km)

Astăzi mergi pe o potecă superbă a Via Francigena. Urcând și coborând dealurile toscane, traversând podgorii, livezi de măslini, câmpuri și păduri, ajungeți în sfârșit la unitatea de cazare din Gracciano. Pe parcurs, puteți face un ocol pentru a descoperi fascinanta Abbey Santa Maria a Conero din secolul al XI-lea.

Provocare: 6 ore, 21 km, ascensiune 209 m, coborâre 204 m

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Gracciano la Monteriggioni (13 km)

Din Gracciano, traversați Pieve a Elsa și întâlniți vechea Thermae etruscă (bazinul fierbinte) din Caldane. După ce ajungeți la Strove și frumoasa sa biserică romanică, continuați să mergeți de-a lungul complexului particular din Abbadia a Isola, până ajungeți în orașul medieval Monteriggioni, înconjurat de coroana sa aparte de turnuri.

Provocare: 4 ore, 13 km, 132m ascensiune, 57m coborare

 

Ziua 7: Plimbare de la Monteriggioni la Siena (20 km)

Părăsind Monteriggioni, mergeți pe drumuri murdare de-a lungul Montagnola Senese, principala zonă deluroasă din district. Treci de suburbia antică medievală a Cerbaiei care apare în prezent abandonată. Peste pădure ajungeți la Castelul „Chiocciola” și urcați până la Poggio di Riciano. Coborâți vechiul râu al Pian del Lago (sau săriți Poggio di Riciano pentru a ajunge direct de la Chiocciola la Pian del Lago). La capătul pădurii Renai, intrați în orașul frumos din Siena pentru accesul său vechi al pelerinilor la Porta Camollia. Cina este pe cont propriu într-unul dintre numeroasele restaurante din oraș.

Provocare: 6 ore, 20 km, ascensiune 224m, coborâre 245 m

 

 

Ziua 8: Arrivederci Siena!

Călătoria și serviciile noastre se încheie după micul dejun, cu excepția cazului în care ai rezervat în prealabil nopți suplimentare în Siena cu noi sau alte servicii suplimentare.

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020