Camiño dos Faros: Calea Farului

Bike Tour 11 zile/10 nopti/9 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
905
pret/pers/pachet

Originea traseului Camiño dos Faros a fost o inițiativă privată a 4 prieteni care doreau să conecteze toate farurile din Costa da Morte, în coasta de nord-vest a Spaniei, între Malpica și Finisterre. Obiectivul lor principal a fost să rămână cât mai aproape de coastă, ceea ce înseamnă că urmați trasee mici și poteci de-a lungul stâncilor absolut uimitoare și plaje foarte lungi și nisipoase, care sunt aproape goale chiar și în timpul sezonului înalt, deoarece nu le puteți ajunge cu ușurință cu mașina iar marea este periculoasă pentru înot. Dar Camiño dos Faros este adesea destul de expus, deci total impropriu pentru persoanele care suferă de vertij. Pescarii galleci sunt specializați în pești și pești de coajă, care sunt greu de captat și trăiesc adesea la poalele stâncilor. Deci, dacă sunt instruiți să urmeze aceste căi, aceasta nu înseamnă că sunteți. Ai nevoie de picioare ferme, ochi buni și să fii în mod rezonabil pentru a face acest traseu. Prin urmare, S-cape a redus etapele zilnice prin adăugarea transferurilor de taxi și descrierea comenzilor rapide pentru a evita „bucle prostești” sau întinderi care implică multă ascensiune și coborâre.

 

Pretul include:

-Cazare pentru 10 nopți în hoteluri rurale confortabile și hoteluri moderne de 3 stele

-Toate micul dejun

-3 mese (zile 6,7 și 9)

-Transferuri așa cum este detaliat în program

-Transport bagaje

-Hărți detaliate și note de rută în engleză

-Asistență telefonică 24 de ore

 

Pretul nu include:

-Zboruri

-Asigurare de calatorie

-7 mese

-prânzuri. Puteți cumpăra provizioane în orașe, să comandați prânzuri la pachet la hoteluri sau să luați masa la restaurante pe parcurs

-Cheltuieli personale, cum ar fi băuturi, sfaturi, etc.

 

Ziua 1: Sosire la Malpica de Bergantiños

Sosire la Malpica de Bergantiños. Deși nu este un oraș foarte pitoresc, este poziția aproape de A Coruña, iar disponibilitatea de pește proaspăt permite o alegere largă în restaurantele bune.

 

 

Ziua 2: De la Malpica la Barizo (13,2 km)

În timpul primei plimbări de la ușa hotelului până la ușa hotelului, ajungeți direct în starea de spirit a Camiño dos Faros în timp ce urmăriți drumuri cu pietriș și drumuri mici, uneori inegale și expuse de-a lungul coastei, trecând pe o plajă, o capelă și insulele Sisargas. Traseul se încheie la ușa hotelului tău rural și litoral, lângă Barizo. Cina nu este inclusă, deoarece hotelul oferă doar meniuri „a la carte”. Și poate doriți să încercați restaurantul de alături, „As Garzas”, premiat cu 1 stea Michelin în 2018 (dar nu uitați să rezervați în avans)

Lungime: 13,2 km, 400 ascensiune, 400 coborâre; 4,5 - 5 ore

750 m în plus la bar în Bario pentru transfer înapoi la Malpica dacă NU stai în Barizo

 

 

Ziua 3: Circular de la Barizo via Faro Nariga (13,1 km sau 16,7 km)

Astăzi te plimbi mai întâi spre Faro Nariga, unul dintre cele mai faimoase faruri din Costa da Morte, deși, sau poate pentru că, este o clădire modernă. După far, continuați până la frumoasa plajă din Niñons, unde comandați un taxi sau începeți traseul de întoarcere pe drumuri cu pietriș care dau acces la un parc modern de vânt.

Lungime: 16,7 km, 720 ascensiune / coborare; 6,5 - 7 ore

Alte optiuni:

-13,1 și 615 m în sus / jos; 5,5 ore dacă luați o scurtătură

-7,8 km și 445 de ascensiune și 455 m în sus / jos; 3,5 ore, dacă comandați un taxi pe plaja Niñons

 

 

Ziua 4: De la Roncudo la Ponteceso (17,5 km sau 14,4 km)

Pentru a evita o întindere lungă de potecă costieră abruptă printr-o vastă zonă goală, un taxi vă va duce dimineața până la micuțul cătun al Roncudo. De acolo, fie urmați Camiño pe potecile șerpuite până la pelerina O Roncudo, după care nu există nicio alternativă pentru o bandă asfaltată de 3 km până când ajungeți în satul pescarilor din O Corme, sau luați o scurtătură către O Corme.

După pauză de cafea la O Corme, trebuie să alegeți din nou: între lungul spectaculos Camiño de-a lungul coastei cu unele părți expuse sau un traseu mai scurt, mai înalt, prin pădure umbroase, înainte de a ajunge pe platoul extins de nisip care separă gura râului de Ponteceso de Oceanul Atlantic. În cele din urmă, o porțiune lungă de traseu SANDY înainte de a ajunge la Ponteceso și un taxi vă va duce la hotelul dvs. modern pe plajă din Laxe.

Traseul scăzut (CdF): 17,5 km, 525 de urcare și 650 de coborâre; 6,5 ore

Traseu înalt: 14,4 km, 325 m ascensiune, 450 m coborare; 4,5 - 5 ore

Dacă luați comanda rapidă dintre o Roncudo și O Corme: cu 3,6 km mai puțin (posibil pe ambele rute), dar veți pierde mini farul O Roncudo și, de asemenea, 3,25 km de drum asfaltat

 

 

Ziua 5: De la Laxe la portul Camelle (12,3 km sau 15,3 km)

O frumoasă întindere de coastă și un deal abrupt separă Laxe de plaja mare de nisip din Traba. Dunele au fost încălcate de ocean în mai multe rânduri, creând astfel o zonă umedă cu lagune care sunt populare printre păsări. După o înot sau o masă la singurul bar-restaurant de-a lungul traseului de azi, urmați un vechi traseu de bou de coastă, care a fost literalmente sculptat în roca de granit sau vânt în jurul formațiunilor ciudate sculptate de vânt. În portul Camelle, un taxi te ridică pentru un transfer înapoi la Laxe, deoarece nu există niciun hotel în apropiere.

Lungime: 15,8 km, 510 m în urcare / coborâre; 5,5 ore

Dacă vă este frică de înălțimi sau doriți să evitați unele secțiuni expuse în zilele cu vânt, sunt prevăzute rute alternative care în total vor reduce plimbarea la 12,3 km

Lungime: 12,3 km, 275 m în urcare / coborâre; 4 ore

 

 

Ziua 6: De la Arou la Mourin (12 km sau 13,7 km)

Ruta noastră preferată, dar aproape de munte, pentru ziua de azi, începe din satul Arou (transferul de taxi este inclus) și vă duce mai întâi de-a lungul a 2 porturi minuscule care arată mai degrabă ca golfuri de contrabandiști, înainte de a urca în spatele celei mai înalte dune din Europa. Apoi vă așteaptă un peisaj cu adevărat sălbatic, pe măsură ce coborâți și traversați un lanț de mici plaje numite Praias the Trece. În sfârșit ajungeți la Cimitirul englezilor; un loc de înmormântare simbolic pentru a onora viața marinarilor și a pasagerilor care au murit în trei epave ale navelor s-a întâmplat în această coastă între 1883 și 1893. Ultimii kilometri sunt ușori în timp ce mergeți pe un drum cu pietriș pentru o perioadă (luând unele scurtături aproape de coastă uneori) înainte să te îndrepți în pădure și să mergi până la ușa hotelului tău rural Do Cotariño, unde vei lua și cina în seara asta.

Lungime: 13,7 km, 415 m ascensiune și 375 m coborâre, 5-6 ore

NOTĂ: Pentru cei care se tem de înălțimi SAU în zilele cu vânt puternic, există o rută alternativă înaltă care începe în apropiere de Santa Mariña, care oferă priveliștea peste Praia do Trece înainte de a ajunge la cimitir

Lungime: 12 km, 270 m ascensiune și 385 m coborâre, 4-4,5 ore

 

 

Ziua 7: Trafic circular Mourin prin Camariñas (13,4 km)

Când vă întoarceți pe coastă de la Mourin, veți fi surprins de locația dramatică a celui mai impunător far de pe traseu: Cabo Vilán, de asemenea primul far electrificat al Spaniei. Puteți vizita casa (acum deține un centru și o cafenea pentru vizitatori) înainte de a continua de-a lungul coastei, pe lângă o fabrică de pește modernă și o capelă situată pe un deal deasupra Camariñas. Traseul de astăzi este relativ scurt, ceea ce vă permite să luați un prânz mai lung la restaurantul Arnelo din Camariñas. Arhitectura satului tradițional a suferit de modernitate, dar găzduiește un mic muzeu dedicat dantelelor artizanale tipice din Camariñas. După prânz, mergeți înapoi la Do Cotariño sau comandați un taxi când este timpul să vă întoarceți la cină.

Lungime: 13,4 km, 400m ascensiune / coborâre 4-4,5 ore

 

 

Ziua 8: De la Ponte do Cereixo la Muxia (14,4 km sau 17 km)

Cei care doresc să continue încă 4 zile pe Camiño dos Faros, vor fi transferați în Ponte do Cereixo, pentru începutul plimbării de astăzi până în Muxia. După 2 zile de peisaje costiere sălbatice, astăzi urmează gura râului, Ria do Porto unde pot fi văzute (și auzite) dimineața grupuri mari de marisqueiras în timp ce adună midii și crustacee. Mini farul Lago vă spune că vă întoarceți pe coasta Atlanticului și aproape de plaja Lago (cu mai multe baruri și restaurante). Acesta este un loc bun pentru a vă opri pentru o pauză înainte de a 2-a parte a traseului, care începe cu o secțiune în urcare abruptă către satul Mereixo. Aici vă alăturați pentru prima oară pe traseul Camino de Santiago spre Finisterre, dar în curând luați o frumoasă potecă prin vegetația luxuriantă de pe malul râului înapoi pe coastă, înainte de a intra în final în Muxia prin plajă.

Muxia pare a fi un oraș urât, dar vechea stradă a fost construită cu spatele la ocean și acum se ascunde în spatele unei prime linii de clădiri moderne. Hotelul dvs. este un hotel modern de 3 stele la marginea orașului. Dacă urmați traseul până la Sanctuary Virgen de la Barca și înapoi, veți explora părțile vechi ale orașului și selectați restaurantul tonigth. Puteți alege între câteva restaurante excepționale și / sau accesibile pentru pelerini.

Lungime: 14,4 km, 565 m în urcare / 600 m coborare; 5,5 - 6 ore

Dacă alegeți să mergeți spre Sanctuarul Virgen de la Barca, lungimea totală a plimbării este de 17 km (o oră în plus)

 

 

Ziua 9: De la Moreira la Queiroso (15 km)

Pentru a evita 3 km de drum asfaltat și traversarea a 3 „fiorduri” mici, cu urcări / coborâri foarte abrupte, mergi la distanță cu taxiul care îți transportă bagajul. De la Moreira - un mic cătun fără servicii - vă plimbați până la plajă și vă alăturați unei secțiuni din Camiño dos Faros de-a lungul unei linii de coastă stearpă, cu asemănări cu peisajele scoțiene sau nordice. Farul de astăzi este din nou mic, dar situat la marginea de vest a Europei: Cabo Touriñan. Formați-vă acolo, întoarceți-vă spre sud spre plaja surferilor din Nemiña și bucurați-vă de prânz înainte de a merge pe jos ultimii 2 km până la un hotel rural condus de un bucătar local excelent. Cina este din nou inclusă

Lungime: 15 km, 515 m ascensiune, 500 m coborare, 5,5 -6 ore

 

 

Ziua 10: De la Castrexe la Finisterre (14,3 km sau 20 km)

Ultima etapă este din nou una foarte interesantă, mai ales între Praia Arnela și Finisterre, când te plimbi foarte aproape de stânci și apreciezi încă o dată îndemânarea și vitejia pescarilor care stau pe colțurile expuse pentru a obține cele mai bune capturi. Secțiunea dintre Castrexe și Praia Arnela poate fi sărită, dar atunci veți rata ultimii 1,5 km de plajă nisipoasă și pustie înainte de Finisterra.

Lungime: max / min 20 km / 14,3 km, ascensiune 820 / 625m și coborâre 780 / 665m; 8/6 ore

Nu vă lăsați să vă descurajați distanța totală. Chiar și etapa maximă de 20 km devine posibilă dacă mergeți mai întâi la hotelul dvs. din Finisterre, faceți check-in-ul, faceți un duș și amânați ultima și cea mai simbolică parte a Camiño (aprox. 7,5 km, 330 în urcare și coborâre) ) până mai târziu în acea noapte sau foarte devreme dimineața următoare: plimbarea în bucle până la Cabo Finisterre, care este un loc magic pentru a fi în jurul la apusul soarelui sau în zori. Deși plimbarea după aceea, înapoi în orașul Finisterre de-a lungul drumului este un pic anti-climax, o împărtășești cu pelerinii care au parcurs adesea un drum foarte, foarte lung și care se confruntă cu satisfacție și emoție. au ajuns în sfârșit la „sfârșitul lumii”, Finis-terrae.

HIGHLEY RECOMANDAT: puteți trece la hotelul minuscul de design și delicatessen de la Cape Hotel Semaforo de Fisterra, ceea ce înseamnă, de asemenea, că veți scurta drumul până la 7 ore (distanță de 16,3 km; 745 m în ascensiune / 640 în coborâre;

 

 

Ziua 11: Sfârșitul programului

Astăzi programul tău se încheie după micul dejun. Puteți lua un autobuz către Santiago.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020