Grecia de Nord-Mt. Vermio & Mt. Olympus

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
465
pret/pers/pachet

Acest tur de mers te duce în munții intriganți, dar puțin cunoscuți din Grecia de Nord.

Vei rătăci prin mediul rural, printre podgoriile din valea largă de sub Mt. Vermio și faceți o drumeție extraordinară prin pădurile dense care acoperă acest munte. Mai la sud, explorezi luxurianta vale verde a râului Enipeas, care se scurge din culmile Muntelui. Olympos. Pe versanții sudici ai Muntelui. Olympos te plimbi în jurul Rapsaniului, un sat tradițional renumit pentru producția de vin din Rapsani. O ultimă plimbare înaltă deasupra impresionantului Valea Tempi face din acest tur o experiență care nu trebuie uitată niciodată!

Pe aeroportul Salonic, vă ridicați mașina de închiriat și vă îndreptați spre vest, spre Naoussa, un oraș frumos situat la poalele munților Vermion, o zonă montană cu vârfuri care cresc peste 2000 de metri. Orașul istoric este înconjurat de livezi, producând piersici, cireșe și alte fructe. Naoussa este binecunoscut pentru vinurile roșii uscate făcute pe baza soiului local „Xinomavro”. Plimbările în jurul Naoussa vă duc pe lângă podgorii și livezile de piersici. Mai sus pe Muntele Vermio găsești biserici și mănăstiri ascunse înglobate în păduri de dealuri luxuriante.

În drum de la Naoussa la Rapsani, vă puteți opri pentru a vizita ruinele frumoase la vechiul sit Dion, un sit arheologic important din cultura macedoneană, cu monumente vechi de peste 2200 de ani. Este situat pe versantul estic al Muntelui. Olympos, acasă la cei 12 zei olimpici ai Greciei Antice. Vârfurile sale ajung până la aproape 3000m.

În Rapsani există un nou muzeu al vinului, care merită vizitat. Micile podgorii împrăștiate aici pe versanți vor produce doar cantități limitate. În zona din jurul Rapsaniului, faci un traseu circular admirând păduri, râuri, podgorii și o mănăstire istorică.

Ultima plimbare a acestei călătorii este un traseu mai pretențios, paralel cu valea luxuriantă Tempi, care oferă priveliști minunate asupra văii și a Mării Egee albastre profunde.

 

Pretul include:

-1 noapte în Pensiune

-O vizită la vinărie, inclusiv mâncarea cu degete și degustarea a 3 vinuri diferite în kir Yianni

-Transferă Tempi- punctul de plecare al plimbării lângă RR Rapsani în ziua 7

-Asistență telefonică 24 de ore, la doar un apel telefonic

-Carte rutieră detaliată și hărți de bază în engleză

-Piste GPS

 

Pretul nu include:

-Închirieri mașini

-Zboruri și transport în comun

-Asigurare de calatorie

-Taxa de turism

-Fess de admitere și intrare de orice fel

-Sfaturi și gratuități

-Cheltuieli personale, cum ar fi mese, băuturi, apeluri telefonice, transferuri etc

-Orice elemente care nu au fost menționate în mod specific în program

 

Ziua 1: Sosire în Salonic și călătorie la Naoussa

După sosirea pe aeroportul din Salonic, conduci cu o aplicație auto închiriată. 2 ore până la Naousa și verificați-vă în hotelul din satul Kopanos, la câțiva km distanță de centrul Naoussa într-o zonă rurală. Seara vă recomandăm să mergeți în satul Arkochori autentic și bine întreținut pentru o plimbare și o cină într-o tavernă grecească tradițională, unde puteți gusta un vin local „Damaskinos”.

 

 

Ziua 2: Plimbare circulară de la Rodakinia și vizita la vină (9 km)

După micul dejun, vă deplasați în satul minuscul Rodakinia, unde puteți lua o cafea la tradiționalul Rakokazano din apropierea vinăriei. Apoi, faceți o plimbare ușoară prin trasee agricole prin livezi de piersici și podgorii din regiunea viticolă Naoussa pentru a ajunge la vinăria bine stabilită Kir Yianni. Proprietarul domnul Yianni este un bărbat ciudat al cărui caracter se reflectă în vinurile sale fabuloase. În zilele noastre este primarul Salonic și vă veți îndruma de Elpida și Charoula.

Veți gusta vinurile excelente, împreună cu câteva gustări. După turul degustării de vinuri, este doar o plimbare de o oră înapoi spre Rodakinia.

Provocare: 2,5 ore, 9 km, 200m ascensiune, 200m coborare

 

 

Ziua 3: Plimbare circulară de la Naoussa (10,5 km)

Plimbarea de astăzi începe în Ag. Nikolaos, o zonă verde luxuriantă, la 4 km de centrul orașului Naoussa. Este o zonă imensă de parc, lângă râul Arapitsa, cu o cascadă și un frumos lemn cu arbori imensi de stejar și plane. După o cafea la o cafenea locală din acest parc verde luxuriant, urci printr-o pădure densă până la biserica prof. Ilias de unde ai vederi minunate asupra câmpiei. Opțional te urci și mai departe până la Mănăstirea Ypapantis. După o vizită și un picnic te duci înapoi la biserică, prof. Ilias, de unde cobori pe o altă potecă: o coborâre puternică prin pădure. În această secțiune trăiesc destul de mulți porci sălbatici.

Provocare: 4 ore, 10,5 km, ascensiune 600m, coborâre 600m

 

 

Ziua 4: De la Naoussa la Rapsani (distanțe diferite)

Conduceți astăzi spre sud, prin situl arheologic de la Dion, pentru a ajunge la pensia dvs., „O Vassilis” din Rapsani.

O secțiune lungă de-a lungul țărmului oferă vedere la Muntele Munte. Olympos, o gamă mitică cu vârfuri care se ridică la aproape 3000 m. La poalele Muntelui. Olympos puteți vizita minunatul sit din Ancient Dion, un imens parc arheologic și o oază verde pentru o plimbare plăcută. Aici veți explora rămășițele unui oraș cu ziduri din secolele V-III B.C. Orașul a fost înființat de macedoneni și a fost aici că Alexandru cel Mare a oferit sacrificii la sanctuarul olimpic al lui Zeus. Există resturi bine conservate de băi publice, biserici, palate, un cimitir, temple, un stadion și 2 amfiteatre. După aceea, va fi timp pentru prânz la o simplă tavernă din apropiere. Apoi vă deplasați mai spre sud, până în satul frumos din Rapsani, pentru a vă bucura de o plimbare seară în acest cadru pitoresc. Degustați mâncăruri locale la taverna din piața satului, însoțite de un vin bun de Rapsani.

Provocare: plimbare peste parcul arheologic Dion

 

 

Ziua 5: Plimbare de la Rapsani la Krania (9 km)

Plimbarea de astăzi începe direct din Rapsani și te duce în satul Kraniá. Este un traseu minunat și relaxant pe traseele rurale pe un teren montan și veți fi tratat cu vedere la Marea Egee. Plimbarea ta se termină în satul minuscul Krania.

Un taxi de la Rapsani vă va duce înapoi la hotel (taxiul nu este inclus). Timpul care permite, puteți vizita muzeul vinului primitor și informativ din Rapsani în această după-amiază sau mâine dimineață.

Provocare: 3 ore, 9,2 km, 580m ascensiune, 300m coborare

 

 

Ziua 6: Plimbare circulară de la Rapsani (16 km)

Căci astăzi aveți o plimbare lungă, deși nu prea solicitantă. Pornind încă o dată din piața satului din Rapsani, coborâți pe potecile și traseele de mizerie spre malurile luxuriante ale râului „Xiropotamos” și îl traversăm printr-un pod de piatră străvechi.

Apoi vă continuați coborârea, paralel cu râul, pentru a ajunge la mănăstirea unică din Agioi Theodoroi, un loc perfect pentru o pauză. Urmați apoi potecile împădurite de-a lungul albiei, traversând-o din nou și din nou. La sfârșitul pistei, ridicați o pistă de murdărie, acum în ascensiune, trecând mai multe podgorii. Treci pe Nunnery de la Moni Sotiros, unde vi se poate oferi tradiționalul „loukoumi”. Ultima secțiune urmează o cale liniștită de țară înapoi spre Rapsani.

Provocare: 4,5 ore, 16,5 km, ascensiune 500 m, coborâre 500 m

 

 

Ziua 7: Plimbare pe Valea Tempi (12 km)

Începeți cu un drum spre satul „Tempi”, situat pe râul Pinios. Îți parchezi mașina lângă Tempi, la Crama Dougos.

Un transfer pregătit vă duce la punctul de plecare pentru plimbare, lângă un pod de fier istoric peste râul Pinios. De acolo mergi paralel cu râul, și sus, deasupra lui, mai ales pe plat cu secțiunea ocazională în ascensiune treptată. Există câteva locuri grozave pentru un prânz de picnic. În timp ce începeți coborârea în jos spre râul Pinios, veniți la podgoriile familiei Dougos.

Plimbarea dvs. se termină aici, la vinăria lor, unde vă ridicați mașina și vă conduceți către satul din apropiere Ampelakia.

Provocare: 4 ore, 12 km, ascensiune 625m, coborâre 620m

 

 

Ziua 8: Plecare

Conduceți la aeroportul din Salonic și renunțați la mașina dvs. de închiriere.

Plecare din Grecia.

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020