Via Francigena. De la Acquapendente / Orvieto la Roma

Bike Tour 10 zile/9 nopti/8 trasee

 
Transport (ITSW213)
Oferta Speciala
*de la
 
935
pret/pers/pachet

Dacă faceți etapa anterioară a Via Francigena care merge de la Siena la Acquapendente, veți începe această ultimă secțiune în Acquapendente. Dacă faceți doar această ultimă secțiune, veți porni în Orvieto, orașul care stă deasupra unei stânci tufoase, deoarece este mai ușor de accesat cu mijloacele de transport în comun. Dug în tuff sunt pasaje subterane fascinante, unele datând din perioada etruscă. Duomo sau Catedrala Orviet, cu fațada sa din mozaic, este unul dintre cele mai bune monumente medievale din Italia.

De la Acquapendente sau Orvieto, pelerinii au continuat până la fermecătorul oraș de lac Bolsena, important din cauza miracolului Corpus Domini întâmplat în 1236, apoi trece prin Montefiascone, un medieval cunoscut și pentru marele său vin, pentru a ajunge în sfârșit în Viterbo. Acest oraș antic a fost reședința preferată a papilor medievali care au construit un palat lângă vârful Duomo din San Lorenzo. Viterbo a fost un important popas de odihnă de-a lungul Via Francigena pentru pelerinii medievali și este ultimul oraș mare înainte de a face ultimul drum spre Roma.

Traseul este destul de ușor datorită diferențelor mici de înălțime, chiar dacă pe drumuri neasfaltate. Unele plimbări sunt destul de lungi, dar pot fi scurtate dacă se solicită în avans.

Întregul itinerar este bine marcat de semnele oficiale ale Via Francigena (marcaje roșii albe și semn galben cu simbolul Pilgrim pe ea).

 

Pretul include:

-9 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

-9 Mic dejunuri

-2 Cine

-2 Picnicuri

-Transfer de bagaje ZIUA 2 - ZIUA 9. * Livrarea bagajelor este garantată la 16:00. Limitat la 1 bucată de persoană. Suplimentul se va aplica dacă există mai mult.

-Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

-Asistență telefonică 24/7

 

Pretul nu include:

-Asigurare de calatorie

-Călătoriți la Orvieto și din Roma

-Trenuri sau autobuze, acolo unde este necesar

-Prânzuri și Cine nespecificate

-Băuturi și gustări

-Echipament personal

-Impozite turistice

 

Ziua 1: Ajunși în Orvieto sau Acquapendente

Dacă veniți din etapa anterioară a Via Francigena care începe în Siena și se termină în Acquapendente, atunci veți începe această ultimă secțiune în Acquapendente. Bucurați-vă de o cină locală într-unul dintre restaurantele din oraș.

Dacă călătoria dvs. începe astăzi și nu faceți decât această ultimă secțiune a Via Francigena, veți porni în Orvieto, orașul frumos așezat deasupra unei stânci tufoase, deoarece este mai ușor de accesat. Dacă ajungeți devreme, bucurați-vă de o plimbare prin acest fost centru al civilizației etrusce și vizitați impresionanta sa Catedrală (Duomo). Bucurați-vă de o cină locală și un pahar de vin local excelent într-unul din orașul restaurantelor.

 

 

Ziua 2: Plimbare de la Acquapendente sau Orvieto la Bolsena (18 km, 23 km)

Dacă începeți în Acquapendente, mergeți pe o câmpie pentru a ajunge în satul San Lorenzo Nuovo, situat pe o poziție panoramică la marginea craterului care găzduiește în prezent orașul lacului Bolșena. Continuați coborârea treptată spre fermecătorul lac lac de Bolșena. Întregul itinerar este bine marcat de semnele oficiale ale Via Francigena.

Dacă vă aflați în Orvieto: traseul pornește de la Catedrală (Duomo) și traversează întregul oraș vechi. După o plimbare de-a lungul orașului modern, treci printr-o zonă fascinantă cu o necropolă etruscă descoperită recent. Unele trasee sunt pe drumuri secundare asfaltate și vă aduc în partea vechiului crater, cu o vedere panoramică excepțională asupra întregului lac Bolsena.

Provocare: 6/7 ore, 18/23 km, ascensiune 505 / 341m, coborâre 504 / 394m

 

 

Ziua 3: Plimbare de la Bolsena la Montefiascone (18 km)

Astăzi te plimbi din Bolsena de-a lungul creasta dealurilor care înconjoară partea de est a lacului. Ajunși în Montefiascone, un sat frumos situat într-o poziție proeminentă de unde ai o vedere panoramică excelentă asupra lacului, a câmpiei înconjurătoare și a munților Cimini. Cetatea Papilor din Montefiascone merită vizitată. Cina pe cont propriu într-unul dintre restaurantele din oraș.

Provocare: 5 ore, 18 km, 603 m ascensiune, 329 m coborare

 

 

Ziua 4: Plimbare de la Montefiascone la Viterbo (18 km)

Traseul de la Montefiascone este de-a lungul unei câmpii care împarte Lacul Bolsena de Munții Cimini. Conturul dealurilor este uneori ușor și permite vederi largi pe întreg teritoriul. De-a lungul traseului nu există zone rezidențiale, dar există câteva fântâni vechi de băut. Ajunși în Viterbo și durează ceva timp pentru a vizita minunatul oraș vechi. Cina pe cont propriu într-unul dintre restaurantele din oraș.

Provocare: 6 ore, 18 km, 174 m ascensiune, 430 m coborare

 

 

Ziua 5: Plimbare de la Viterbo la Vetralla (17 km)

În prima parte a itinerariului de astăzi veți explora drumurile goale etrusce, apoi vă veți scufunda în mediul rural etruscan. Nu există sate de-a lungul drumului spre Vetralla. Cina este inclusă în seara de cazare.

Provocare: 6 ore, 17 km, ascensiune 288 m, coborâre 309 m

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Vetralla la Sutri via Capranica (25,5 km)

Astăzi traseul este destul de lung. Din Vetralla mergi pe latura vulcanului, care în trecut a fost ocupat de craterul Lacului Vico. Continuați itinerariul pe teritoriul etruscan până ajungeți în satul minuscul Capranica. De aici mergi până la un defileu urmând cursul. Piesa este foarte izbitoare, dar uneori poate fi dificilă din cauza fluxului de apă. În cele din urmă ajungeți la voi cazarea în Sutri unde vă puteți bucura de o cină frumoasă.

Provocare: 7 ore, 25,5 km, 469 m ascensiune, descărcare 475 m

 

 

Ziua 7: Plimbare de la Sutri la Campagnano (24 km)

Prima secțiune a traseului se deplasează pe câmpuri până ajungeți la cascadele din Monte Gelato, un parc unde vă puteți odihni și face o baie. Apoi mergi pe o stradă panoramică excavată care duce la ușile Campagnano.

Pentru a scurta mersul zilei, este posibil să aranjați un transfer de dimineață în pitorescul sat din Monterosi, de unde vă deplasați până la Campagnano di Roma.

Provocare: 7 ore, 24 km, ascensiune 376m, coborâre 399 m

 

 

Ziua 8: Plimbare de la Campagnano la Isola Farnese (22 km)

Excursia zilei se desfășoară pe teritoriul rural. Itinerarul este destul de plat, cu drumuri murdare sau trasee de țară, cu doar un deal în partea finală. Va trebui să traversați un flux și acest lucru ar putea fi mai dificil doar în condiții particulare de curgere a apei. Cina este pe cont propriu.

Provocare: 7 ore, 22 km, ascensiune 433 m, coborâre 604 m

 

 

Ziua 9: Călătorie la Roma cu mijloace de transport în comun (1 km)

După micul dejun, luați un autobuz public spre gara La Storta și urcați cu trenul spre Roma. Veți fi imediat fascinat de istoria sa magnifică, monumentele și zonele arheologice. Vizitând orașul, veți avea ocazia să descoperiți amabilitatea și compania plăcută a localnicilor, care v-ar putea arăta cele mai bune restaurante pentru a gusta bucătăria tradițională. Cina este pe cont propriu.

 

 

Ziua 10: Arrivederci Roma!

Călătoria și serviciile noastre se încheie după micul dejun, cu excepția cazului în care ați pre-rezervat un plus în timpul nopții la Roma sau în alte destinații din Italia.

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020