Creta • Cheile Sud-Vestului

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
630
pret/pers/pachet

Priveliști nesfârșite asupra mării albastre profunde albastre în timp ce mergeți pe cea mai impresionantă coastă a Europei. Această zonă rămâne un loc sălbatic, munții înalți de 2000 de metri căzând abrupt în marea Libiei. Apa albastră adâncă și cerul albastru clar și o mulțime de oportunități de a înota pe plaje pustii. Prin impunătorul defileu Irini, plin de tufișuri de oleandre înflorite, îți faci drum spre platoul pitoresc al Omalosului, unde stai peste noapte. Dimineața devreme, înainte ca grupurile mari să ajungă, mergi pe renume Samaria Gorge până la coastă. Apoi vă îndreptați mai spre est, de-a lungul coastei, către cel mai romantic sat din Creta: idilic Loutro, accesibil doar cu barca. „Mezele” grecești vă așteaptă pe una dintre terasele de pe litoral. În ultima plimbare a excursiei, explorați impresionantul Chei Aradhena, o plimbare provocatoare și pe care nu o veți uita niciodată.

 

Pretul include:

-7 nopți de cazare pe bază de cazare, 2 în Paleochora, 1 în Sougia, 1 în Omalos, 1 în Agia Roumeli și 2 în Loutro

-Toate transferurile de bagaje

-Transferă Paleochora-Azogirai în ziua 2 sau biletul de feribot Paleochora-Elafonissi dacă barca este operaționala combinat cu transferul Kryos plajă-Paleochora

-Transferuri Sougia - punct de plecare Cheile Irini și Agios Theodoros (capătul defileului Irini) Omalos

-Transfer Omalos-Xyloskala (începutul Cheile Samariei)

-Asistență telefonică 24 de ore, la doar un apel telefonic

-Carte rutieră detaliată și hărți în limba engleză, trimise digital la agent

 

Pretul nu include:

-Bilete de avion, transport public și alte bilete de feribot

-Transferuri de sosire la aeroport și plecare la aeroport

-Asigurare de calatorie

-Taxe de admitere și intrare de orice fel. Permiteți 7 Euro pentru Samaria și Sfaturi și gratuități

-Cheltuieli personale, cum ar fi mese, băuturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare pentru orice articole care nu au fost menționate în mod special în program

 

Ziua 1: Ajunși în Paleochora

Sosire în Paleochora, cu taxiul (poate fi aranjat în avans) sau cu transportul public din Chania sau Aeroportul Heraklion. Din Chania durează aproximativ 1,5 ore cu taxiul, din Heraklion călătoria cu taxiul este de aproximativ 3,5 ore. În funcție de programul dvs. de zbor, veți avea timp pentru o primă plimbare prin plaja orașului Paleochora, a cărei populație de 1800 o face unul dintre cele mai mari sate de pe coasta de sud-vest. Există o fortăreață venețiană și mai multe plaje de nisip și stâncoase.

 

 

Ziua 2: Plimbare de la Elafonissos până la plaja Kryos (10 km)

Dimineața veți fi transferați cu taxiul în satul Azogires, unde începe plimbarea de-a lungul „Mănăstirii celor 99 de călugări”. Vă veți întâlni astăzi cu o varietate de peisaje, inclusiv livezi de măslini, satul liniștit din partea de sus a Anidri, cu o biserică bizantină și populara tavernă a școlii, micul defileu din Anidri, plaja liniștită din Gialiskari și o porțiune de coastă înapoi în Paleochora. Puteți înota înainte de a vă întoarce la hotel.

Din iunie până în septembrie, puteți opta pentru programul alternativ pentru astăzi, incluzând o călătorie relaxantă cu feribotul de la Paleochora până la fermecătorul Lagon Elafonissi, de unde vă întoarceți spre Paleochora de-a lungul coastei. Feribotul circulă zilnic, cu excepția duminicilor din iunie până în septembrie. Pe traseu, veți trece pe lângă plaje frumoase și îndepărtate de nisip - locuri ideale din care să vă bucurați de o baie răcoritoare. Plimbarea se termină pe plaja Kryos, unde un taxi vă va ridica pentru transferul înapoi la hotel.

În cazul în care feribotul nu funcționează, veți avea un transfer de taxi la Azogires și puteți merge până la Paleochora.

Provocare: 3 ore, 10,5 km, 75m ascensiune, 450m coborare

Plimbare pe coastă: 4 ore, 10 km, 200m ascensiune, 200m coborâre

 

 

Ziua 3: Plimbare de la Paleochora la Sougia (15 km)

Astăzi, plimbarea începe în Paleochora. Urmați o pistă de murdărie într-o sălbăticie naturală netulburată, apoi continuați pe o uimitoare potecă de coastă (E4) cu vedere la mare. Veți trece pe lângă Lissos, un port important pentru orașul Dorian Elyros, care s-a lăudat cu o populație de 30.000 la vârful acesteia. În antichitate, oamenii veneau la Lissos pentru a fi vindecați de apele locale. Vă puteți bucura de un prânz de picnic pe acest loc istoric și să înotați în apele curative înainte de a vă îndrepta mai departe spre est spre Sougia, printr-o frumoasă defilare îngustă.

Provocare: 5 ore, 15 km, urcare 375 m, coborâre 375 m

 

 

Ziua 4: Plimbare de la Sougia la câmpia Omalos (12 km)

Astăzi străbate două chei impresionante, de la nivelul mării până la 1000 de metri! Te plimbi prin impresionantul Chei Irini pe o potecă bine făcută. Urcarea este solicitantă, dar nu prea abruptă. Lăsând în urmă defileul Irini, mergi în defileul abrupt Figou. De la o anumită înălțime, vă veți bucura de vederi uimitoare. Plimbarea se încheie la o capelă, „Agios Theodoros”, de unde te va ridica microbuzul hotelului. Hotelul se află pe câmpia Omalos, înconjurat de culmile spectaculoase ale Munților Albi.

Provocare: 6 ore, 12 km, ascensiune 1200m, coborâre 100m

 

 

Ziua 5: Plimbare prin defileul Samariei (16 km)

Defileul Samariei este deschis de la 1 mai înainte până când încep ploile de toamnă, de obicei sfârșitul lui octombrie.

Astăzi te plimbi prin cel mai lung și mai cunoscut defileu din Europa: Cheile Samariei. Puteți începe fie foarte devreme, fie destul de târziu, evitând mulțimile de oameni care merg pe defileu ca excursie de o zi. În orele mai liniștite, vă veți bucura de adevărata frumusețe a acestui defileu spectaculos. Vă petreceți noaptea în satul litoral Agia Roumeli, la capătul defileului, care vă lasă atât timp cât aveți nevoie pentru plimbare. Va mai rămâne mult timp pentru o înotare relaxantă în marea Lybă cristalină, înainte de a pleca la cină la una din tavernele locale din Agia Roumeli.

Vă rugăm să rețineți că defileul poate fi închis de autorități în caz de condiții meteorologice extreme.

Provocare: 5-6 ore, 16 km, 0m ascensiune, 1100m coborare

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Agia Roumeli la Loutro (14,5 km)

O plimbare litorală splendidă cu multă varietate. Mai întâi te plimbi de-a lungul plajei până la biserica bizantină din Agios Pavlos. Apoi mergi la o altitudine mai mare prin pădure de brad. Din pădure, continuați pe plajă la „Marmara”. Priveliște minunate către munții masivi din stânga ta și marea la dreapta. Există o tavernă pe mica plajă de la Marmara, și poate veți dori să vă bucurați și de o înot aici! De la Marmara, veți avea nevoie de încă o oră de-a lungul coastei pentru a ajunge în satul Loutro fără mașini.

Provocare: 5 ore, 14,5 km, 275 m ascensiune, 275 m coborare

 

 

Ziua 7: Plimbare rotundă de la Loutro (15,5 km)

Luați un traseu abrupt în zig-zag până în satul Anopolis. De aici mergi mai departe spre Aradhena antică, situată la marginea impresionantei Chei Aradhena. O potecă spectaculoasă te duce în defileul Aradhenei până la coastă. Ultima parte a plimbării de astăzi urmează o potecă de-a lungul coastei înapoi spre Loutro. Este posibil să faceți un traseu mai scurt de 4 ore astăzi, prin satul minuscul Livaniana, apoi coborâți prin Cheile Aradhenei până la mare. În funcție de plecarea dvs. de mâine mâine, este posibil să fie nevoie să vă deplasați înapoi la Chora Sfakion cu feribotul astăzi și în Chania sau Heraklion.

Provocare: 4 sau 7 ore, 8 sau 15,5 km, ascensiune 840m, coborâre 840m

 

 

Ziua 8: Plecare

Astăzi călătorești înapoi la Chora Sfakion cu feribotul dimineața și, de acolo, cu transportul public sau transfer pre-rezervat către Chania sau Aeroportul Heraklion. Plecare dintr-una dintre cele mai frumoase zone din Creta.

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020