Magna Via Francigena de la Palermo la Agrigento

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport (ITSW410)
Oferta Speciala
*de la
 
855
pret/pers/pachet

Magna Via Francigena nu este o călătorie sau o vacanță, ci este o „călătorie” a descoperirii care, ca o floare sălbatică în devenire, se deschide încet pentru a dezvălui o inimă vibrantă, plină de culoare și parfumată. Lăsați în urmă aglomeratele orașe pline de artă și situri arheologice care aliniază coastele Siciliei și pas cu pas, sat după sat traversează una dintre ultimele frontiere din Italia. Lăsați-vă zona de confort deoparte, întâmpinați ocazionalul, neașteptatul și neortodoxul. Stai cu uimire după cum îți arată această insulă puțin cunoscută, dar iubită, controversată.

Forța din spatele Magna Via constă în vastele peisaje deschise și oamenii care trăiesc aici. Așadar, permiteți-mi să vă povestesc despre oamenii pe care îi veți întâlni: tânărul Totò, care vă va captiva cu entuziasmul și filosofia, carisma și energia lui Giuseppe sunt atât de contagioase încât nu veți dori să plecați. Francesca îți va încânta simțurile cu faimoasa sa tartă de dulceață de casă „crostata” și, desigur, „Professore”, în timp ce trăiește și respiră istoria orașului și îți va spune toate poveștile și secretele ei.

Acest traseu istoric este legătura dintre cele două mari porturi ale trecutului: Agrigento și Palermo, un sistem de „Trazzere” (drumuri vechi cu pietriș) care lega fiecare sat din țară. Este o aventură umană în care noi, călătorii, trebuie să ne strecurăm, să batem la ușă, să cerem și apoi să ne facem timp pentru a cunoaște caracterul autentic al acestui ținut.

 

Pretul include:

-7 nopți în cameră dublă în *** / ** hoteluri / pensiuni cu mic dejun

-Hărți și descriere detaliată a itinerariului, aplicație

-Transport bagaje de la hotel la hotel

-Două transferuri (în ziua 2, 4)

-Asigurare de călătorie medicală și de bagaje

-Asistență telefonică 24 ore

 

Pretul nu include:

-Insigurarea călătoriei

-Impozite turistice

-Transferuri la locația de pornire și la locația de sosire a turului

-Prânzuri și mese, dacă nu se specifică altfel.

-Vizite și taxe de intrare - sfaturi

-Cheltuieli personale

-Impozite posibile de călătorie

-Tot ceea ce nu este menționat în secțiunea „Ce este inclus”.

 

Ziua 1: Ajunși în Palermo

De îndată ce te-ai instalat în spațiul de cazare, ieși afară și inspiră aerul incredibil de proaspăt și crocant al acestui oraș multicultural. și seara, lăsați-vă toate simțurile să fie încântate în timp ce vă pregătiți pentru aventura dvs. de mers fenomenală.

 

 

Ziua 2: De la Santa Cristina Gela la Corleone (19 sau 25 km)

Începi ziua fiind transportat la Santa Cristina Gela, de lacul Piana degli Albanesi. Acest oraș găzduiește o comunitate istorică de albanezi (cea mai mare comunitate Arbereshe din Italia) care încă trăiește și își mărturisește credința aici. După o plimbare și o delicatesă locală „cassatella” (cannolo prăjit) veți începe plimbarea spre Corleone.

Urcați pe „antica trazzera” (traseul vechi) spre Santuario Maria S.S. del Rosario di Tagliavia. Conform legendei, în 1800, doi păstori au găsit o stâncă cu imaginea sacră a Sfintei Maria. În același loc, în timp ce au săpat, au descoperit ulterior un izvor miraculos de apă despre care se spune că l-a vindecat pe regele Ferdinando I din Bourbon. Sanctuarul, ridicat în 1841, constituie un popas de-a lungul traseului de pelerinaj.

Calea te duce spre Corleone, un oraș renumit ca locul de naștere al mai multor familii de mafii; a fost imortalizat de „Nașul” lui Mario Puzo. În timp ce este aici, este necesar să vizitați CIDMA: Muzeul Mișcării Mafia și Anti-Mafie.

Distanța: 4,5 / 6 ore, 19 / 25km, ascensiune totală 500 / 900m, coborâre totală 690 / 770m

 

 

Ziua 3: De la Corleone la Prizzi (19 km)

În timp ce ieșiți din Corleone, acordați-vă timp pentru a admira cascada „delle due rocche”, la 10 minute din oraș. Apoi poteca te duce prin podgorii și câmpuri deschise, trecând pe lângă masă cu piatră uscată (fermă de țară) unde poți întâlni fermieri care doresc să încerci ricotta proaspăt făcută!

Din Lacul Prizzi o urcare constantă te duce în oraș, ocazia perfectă pentru a apuca un cannolo cu fistic și portocale confiate! Yummy !!

Distanța: 5 ore, 19 km, 860m ascensiune totală, 430m coborâre totală

 

 

Ziua 4: De la Prizzi la Castronovo di SIcilia, transfer la Cammarata (24 sau 21 km)

Majoritatea plimbărilor de astăzi se află în rezervația naturală liniștită Carcaci, care adăpostește numeroase specii de păsări de pradă. Între copaci, puteți vedea ce rămâne din satul abandonat Riena, cu farmecul său din lumea veche și simetria nealterată a designului său încrucișat.

Explorați casele rurale, hambarele, conacurile confortabile și micile biserici din piatră. În ultima parte din Bosco Comuni (pădurea Comuni) întâlnești fermierii tipici „pagliai”.

Când ajungeți în Castronovo, veți fi transferat la hotelul din Cammarata (20min). Puteți scurta mersul de astăzi de 4,5 km cu un transfer la cerere.

Distanța: 4,5 / 5,5 ore, 19,5 / 24 km, ascensiune 620 / 650m, coborâre 660 / 960m

 

 

Ziua 5: De la Cammarata la Sutera (20 km)

Alimentează-te pentru plimbarea de astăzi degustând câteva delicatese locale la centrul Bar Sicilia. Călătoria dvs. începe apoi de-a lungul căii ferate, continuând treptat urcând spre Acquaviva Platani. Ultima parte a drumului către Sutera, o mică bijuterie din partea cealaltă a feței de stâncă din fața ta, este de-a lungul unei creste uimitoare.

Pierdeți-vă în labirintul de alei și case de cretă din cartierul arab, numit Rabato și vizitați bogatul muzeu etnografic.

Distanța: 5 ore, 20 km, urcare totală 850m, coborâre totală 820 m

 

 

Ziua 6: De la Sutera la Racalmuto (22 km)

Coborâți pe albia râului Platani, îl căutați și apoi urcați pe partea cealaltă spre Milena; aici poteca urcă în dealurile care înconjoară satul și vă oferă o vedere panoramică a tuturor văilor din apropiere.

Racalmuto, destinația zilei, este orașul natal al celebrului scriitor Leonardo Sciascia.

Distanța: 6 ore, 22 km, ascensiune totală de 920 m, coborâre totală 1080

 

 

Ziua 7: De la Racalmuto la Aragona (11,5 km), trenul până la Agrigento

Astăzi, ultima zi de plimbare, veți trece prin satul Grotte, unde viața urmează încet ritmul anotimpurilor.

Un „must do” este să gustăm araninii locali (bile de orez prăjite umplute cu ragù, spanac sau șuncă). Când ajungeți în Aragona, luați trenul spre Agrigento, unde vă bucurați de o după-amiază gratuită pentru a explora orașul vechi sau Valea Templelor.

Distanța: 3 ore, 11,5 km, 225m ascensiune totală, 332m coborâre totală

 

 

Ziua 8: Arrivederci Agrigento!

Serviciile noastre se încheie după micul dejun (cu excepția cazului în care ai rezervat nopți suplimentare)

Arrivederci! Vă dorim o călătorie în siguranță acasă

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020