Pelion: Trek peste peninsula

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
680
pret/pers/pachet

În timpul acestei călătorii veți descoperi luxurianta peninsulă munte verde din Pelion pe Grecia continentală. Plimbă-te din sat în sat pe cărări vechi pietruite, uneori prin pădure, alteori de-a lungul țărmului mării. Golfuri pitorești, turcoaz, care vă invită să înotați. Acesta este pământul miticilor Centauri, jumătate umană, jumătate cal. Ultima plimbare se face parțial de-a lungul șinelor vechi ale trenului cu aburi Pelion cu ecartament îngust.

Te plimbi pe peninsula muntoasă Pelion, situată pe coasta de est a Greciei continentale, app. La 200 km de Salonic și la 350 km de Atena. Această parte a Greciei era, potrivit miturilor, locuită de Centauri, făpturi care sunt pe jumătate umane, pe jumătate cal și au mare cunoștință și înțelepciune. Centaurul Cheiron, potrivit unui mit, a dat cunoștinței Dumnezeului Medicinii Asklepios despre plante și plante medicinale, care au crescut și încă cresc pe Mt. Pelion astăzi.

Te plimbi prin acest peisaj istoric, dens împădurit, unde găsești pâraie cu pomi și ferigi. Pădurile de fag acoperă zonele mai înalte ca o pătură verde strălucitor. Plimbările vă duc prin livezi de măr și măslini și sate de munte, de unde puteți privi peste marea Egee strălucitoare, așezată la umbra de maiestuosi planete pe piețele satului și sorbind o cafea grecească. Mergi pe cărări pietruite, numite kalderimia: trasee vechi de catâri care erau legăturile dintre sate din trecut. Zona este mai puțin cunoscută de turiștii străini și, din fericire, nu există centre turistice masive aici.

 

Pretul include:

-Cazare pe bază de pensiune

-Transferuri de bagaje în zilele 3, 4, 5 și 6

-Transfer de la hotelul Manthos în ziua 4 la punctul de plecare al plimbării

-Carte rutieră detaliată, trasee GPS și hărți în engleza

-Harta originală a regiunii, Anavasi 1:25 000

 

Pretul nu include:

-Zbor de la și de la Atena sau Salonic

-Transport de la și la aeroport

-Asigurare de calatorie

-Taxe de admitere și intrare de orice fel

-Sfaturi și gratuități

-Cheltuieli personale, precum prânzuri, băuturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare etc.

-Orice elemente care nu au fost menționate în mod specific în program

 

 

 

Ziua 1: Ajunși în Portaria

Sosire în Portaria din aeroportul Volos, Salonic sau Atena.

 

 

Ziua 2: Plimbare rotundă de la Portaria (13 km)

Astăzi faci o plimbare rotundă de la Portaria. Te plimbi spre satul tradițional de munte Makrinitsa, cu casele sale de piatră caracteristice, cu acoperișuri arcuite. Te plimbi prin vegetația maquis unde mirosi cimbru și oregano până la o biserică idilică. Prin păduri urcați și apoi pe un drum murdar coborâți spre Portaria, în timp ce vă bucurați de priveliști asupra orașului Volos. Înainte de a ajunge la Portaria, treci printr-un mic defileu verde.

Provocare: 4,5 ore, 13 km, ascensiune 550 m, coborâre 550 m

 

 

Ziua 3: Plimbare de la Portaria la Pârtie de schi Hania (7 km)

Plecați de la Portaria și urmați o potecă frumoasă printre copaci de conifere sub „Aidonaki”, vârful de vest al Pelionului. După un timp peisajul se schimbă și te plimbi printr-o pădure adâncă de fag. Chiar înainte de a ajunge la cel mai înalt cătun din Pelion, Hania, treci pe lângă ruinele unui vechi sanatoriu pierdut în pădure. Aici începe Hania la o altitudine de 1250 de metri, unde este de obicei proaspătă și răcoroasă. Stai peste noapte la un hotel spa.

Provocare: 3 ore, 7 km, 560m ascensiune, 35m coborare

 

 

Ziua 4: Plimbare de la Hania la Ag. Ioannis (11 sau 7 km)

Astăzi începe cu un transfer cu microbuzul hotelurilor la începutul kalderimi (calea pietrei pavată). Cobori prin această mare cărare prin pădure de fag. Prima secțiune se face printr-un kalderimi, mai târziu pe secțiuni de pe drum asfaltat și kalderimi alternează până când ajungeți în satul pitoresc de Kissos. După o pauză (de prânz), continuați pe o frumoasă pistă către satul Mouresi, iar din Mouresi coborâți spre Agios Ioannis.

Provocare: 4 sau 3 ore, 11 sau 7 km, 300m ascensiune, 1100 sau 650m coborare

 

 

Ziua 5: Plimbare de la Ag. Ioannis via Damouchari & Fakistra plaja până la Tsangarada (8 km)

Te plimbi de-a lungul coastei și printr-o plimbare pe o potecă pietruită foarte plăcută ajungi la cătunul Damouchari, un mic sat de pescari dintr-un golf. Deși minusculă avea o importanță strategică în timpurile anterioare, când era singurul port natural de pe întreaga coastă dintre Volos și Katerini. Astăzi golful oferă o piscină naturală cu o plajă plăcută cu pietricele. De la Damouchari continuați pe coastă până la plaja Fakistra unde există posibilitatea de a vizita „Școala ascunsă” într-o peșteră. De acolo mergi în sus pe o potecă, apoi traversând drumul asfaltat, până la Tsangarda, un sat larg întins, cu numeroase biserici și piețe. Hotelul dvs. se află în secțiunea Agia Paraskevi. De pe terasa acestei locuințe caracteristice vedeți piața satului cu un arbore vechi de 1000 de ani, cu un diametru incredibil.

Provocare: 4 ore, 8 km, ascensiune 700m, coborâre 300 m

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Tsangarada la Milies (12 km)

Astăzi veți traversa lanțul montan la o altitudine de 700 m spre sud. Mai întâi vă plimbați prin satul luxuriant Tsangarada de-a lungul bisericilor și piețelor vechi. Apoi vei urca prin pădure și peste creastă. Te plimbi pe trasee vechi de muli care au fost construite în principal pentru a facilita transportul produselor dintr-un loc în altul. Te plimbi prin peisaj de piatră de tei acoperit cu castani și fag. Coborâți în satul pitoresc de munte Milies, în timp ce vă bucurați de vederi superbe asupra golfului Pagasitic. În jurul Milies găsiți multe livezi de măslini vechi. Hotelul dvs. are astăzi o piscină minunată pentru moment de relaxare.

Provocare: 4,5 ore, 12 km, ascensiune 350 m, coborâre 400 m

 

 

Ziua 7: Plimbare Milies-Koropi-Milies (12 km)

Coborâți pe cărări vechi pietruite din Milies spre coastă, în timp ce vă bucurați de vederi minunate. Ultima secțiune înainte de a ajunge în satul de coastă Koropi se face pe drumuri murdare prin livezi de măslini. De la Koropi mergeți spre satul turistic Kala Nera din apropiere, unde s-ar putea să luați masa în umbra marelui arbore din piața satului. Apoi urcați pe cărări pietruite printr-un cătun până la șinele feroviare cu ecartament îngust, pe care le urmați până la Milies. Traseele sunt la 200-300m deasupra nivelului mării. Este minunat să urmezi piesele care urcă treptat. Oriunde s-au încrucișat șinele cu catâri, s-au construit poduri rutiere din piatră: caracteristici de construcții civile interesante din trecut. Vei trece și pe lângă peștera unde, potrivit mitologiei, centaurul Cheiron l-a învățat pe Asklepios despre plante și plante medicinale. În lunile de vară, trenul cu aburi funcționează o dată pe zi, doar sâmbătă și duminică.

Provocare: 4 ore, 12 km, ascensiune 475 m, coborâre 475 m

 

 

Ziua 8: Plecare

După micul dejun sfârșitul aranjamentului. Călătoriți la aeroportul Salonic, Volos sau Atena.

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020