Calea Menalon

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
635
pret/pers/pachet

În această vacanță de o săptămână, traseul Menalon este acoperit în 6 plimbări zilnice. Prin defileul dramatic Lousios, cu o mână de mănăstiri impresionante construite pe stâncile sale, ajungi la Dimitsana. Pădurile dense vă înconjoară pe întinderea prin Zygovisti, peste pasul de munte Bilani către satul îndepărtat Elati.

Urmează o zi scurtă, dar minunată, de-a lungul râului Mylaon până la Vytina, renumită pentru producția sa de marmură neagră. A doua zi vă rătăciți ușor pe traseul Menalon, pentru a nu pierde frumosul pod de piatră care traversează râul Mylaon. Înapoi pe poteca principală, continuați spre Valtesiniko și rămâneți peste noapte în case mici cu vedere la zona numită Mavra Lithari: Piatra Neagră. Aceasta este urmată de o zi lungă plimbându-se prin păduri și de-a lungul unui schit bine ascuns către Magouliana, cu cafenelele sale locale. De-a lungul râului Potamia ajungi la Valtesiniko, un sat construit amfiteatric. Ultima zi vă conduce prin câmpuri deschise, cu copaci de nuc, podea și colibe spre Lagkadia, unde se termină Poteca.

 

Pretul include:

-Cazare pe bază de pensiune

-Transferuri de bagaje așa cum se menționează în program

-Carte rutieră detaliată, trasee GPS și hărți în engleză

-Harta originală a regiunii, Anadigit 1:25 000

-10 € per contribuție de rezervare la organizația non-profit a traseului Menalon

-Tricou de suvenir Menalon Trail

 

Pretul nu include:

-Taxa turistică

 

Ziua 1: Sosire la Stemnitsa

Sosire în Stemnitsa de la aeroportul Atena sau Kalamata. Puteți vizita biroul de trasee Menalon din piața centrală din Stemnitsa pentru o prezentare.

Stemnitsa este în mod tradițional satul de aururi și încă mai găzduiește Școala de argint și a aurului Stemnitsa. Există, de asemenea, un muzeu popular frumos.

 

 

Ziua 2: Prin defileul Lousios până la Dimitsana (12,5 km)

Plecând de la Stemnitsa, poteca în zig-zag în jos, pe vale și printr-o pistă veche de catâri, ajungeți la Mănăstirea Prodomos agățată de stâncile înalte. După o vizită, continuați pe calea care traversează defileul. Puteți să urcați la Vechiul Mănăstire Philosophou, datând din anul 963, înainte de a continua la Mănăstirea New Philosophou, care a fost fondată în 1691. Prin vegetația luxuriantă urcați pe malul stâng al râului Lousios spre Dimitsana. Prin podul Tzani treceți peste râu și ajungeți la foarte interesantul Muzeul Energetic al Apelor în aer liber. În apropiere veți găsi mori de apă și mori de pulbere de armă, care au făcut faima și bogăția Dimitsana, un oraș construit pe ruinele vechiului Theftis.

Provocare: 5 ore, 12,5 km, 830 m ascensiune, coborâre 950 m

 

 

Ziua 3: De la Dimitsana la Elati (19 km)

Tronsonul Dimitsana-Zigovisti urcă de pe valea Lousios până la marginea pădurii de pin. Calea urcă ușor. De la biserica Sf. Paraschevi vă veți bucura de vederi splendide asupra bazinului median al râului Lousios, cu așezările din Dimitsana, Paliochori și Zatouna, în peisajul împădurit. Continuați pe potecile și drumurile murdare prin câmpuri agricole vechi cu podele remarcabile. Zygovisti a jucat un rol important în războiul grec de independență din 1821. Există un mare Memorial dedicat evenimentului. După o pauză la cafeneaua locală, traseul continuă și străbate masivul occidental Menalon. Mai întâi printr-o frumoasă râpă spre biserica de țară din Agios Georgios și izvorul adiacent. Apoi, traseele urcă în sus prin păduri dense până la șa de unde puteți urca opțional culmea Pliovouni de 1643m, cel mai înalt vârf al acestui traseu.

După această secțiune solicitantă, coborâți pe drumuri și poteci mici, trecând fântâni și capele, până la așezarea munților din Elati.

Provocare: 7 ore, 19 km, ascensiune 900m, coborâre 690m

 

 

Ziua 4: De la Elati la Vytina (8,5 km)

Puteți vizita atelierul de construcții lemnoase înainte de a coborî de la Elati pe albia râului Milaon. Treci pe lângă izvoarele Pirgaki care alimentează Vytina cu apă și apoi piatra construită Fântâna Makrinou, un loc frumos pentru o scurtă pauză. De-a lungul râului, vegetația devine și mai bogată cu pomi înalți. Treci pe lângă mori de apă abandonate și traversează un pod frumos din lemn. Apoi părăsiți valea și în zig-zag în sus printr-o potecă sculptată în stâncă până la Fântâna Artotsi. În apropiere se află biserica Agia Paraskevi de la care aveți vederi minunate asupra văii și a muntelui. Pe drumuri mici ajungi la Vytina. Servind ca satul central al regiunii, acesta oferă toate facilitățile și mâncare locală frumoasă.

Provocare: 8,5 km, 3 ore, 235 m ascensiune, coborare 380 m

 

 

Ziua 5: De la Vytina la Nymfasia prin podul Zarziou (10 km)

De la Vytina vă îndreptați înapoi la Fântâna Artotsi și coborâți pe o potecă în zig-zag în valea râului Mylaon. La podul frumos din lemn, urmează acum râul în direcția nordică. În zona numită Zarzi, veți vedea foarte frumos podul cu un singur arc din Zarzi, cu 2 deschideri ușoare în lateral. Poteca te duce de-a lungul unui stâlp de calcar în formă deosebită. Treptat urcați și veniți la Vytina Veche. Aici vă întoarceți pe Traseul Menalon care vă conduce către Mavra Litharia, un bolovan masiv de calcar din albia râului Mylaon, creând astfel o defilare impresionantă. Vii la un al doilea pod de piatră care a asigurat odată legătura dintre Vytina și satele vestice ale Gortiniei. Poteca coboară într-un defileu scurt înainte de a urca ușor printr-un peisaj de stâncă și arbust. Trecând prin pădurile de stejar și molid, poteca coboară spre Nymfasia, un sat mic. Urmați traseul către Mănăstirea Kernitsas și chiar înainte de a vă îndrepta spre mănăstire.

Provocare: 3 ore, 10 km, 400m ascensiune, 580m coborare

 

 

Ziua 6: De la Nymfasia la Valtesiniko via Magouliana (15,5 km)

Te plimbi până la Podul Kernitsa și urci printr-o potecă abruptă către Mănăstirea Kernitsas, un complex monahal mare înconjurat de câmpuri terase bine întreținute. După o vizită traversați o pădure densă de pini și ajungeți la Schitul Sfyrida cu un izvor în față. Imaginează-ți cum ascetele trebuie să se fi izolat de comunitate în această atmosferă mistică. Traversezi piciorul lungii abrupte a pantei Kastro. O cale veche te conduce de-a lungul Izvorului Gavros. Intri în mica așezare din Magouliana unde poți găsi o tavernă sau o cafenea.

Lăsând în urmă Magouliana, ajungi într-un punct cu vederi splendide, înconjurat de pardoseli construite din piatră. Cobori spre vechiul sanatoriu, cunoscut sub denumirea de Mana Sanatorium. O potecă bună te conduce într-o ascensiune treptată către satul frumos Valtesiniko. În centrul acestui sat, binecunoscut pentru cioplitorii săi din lemn, există multe taverne frumoase din care puteți alege pentru masa de seară.

Provocare: 6 ore, 15,5 km, 465m ascensiune, 900m coborare

 

 

Ziua 7: De la Valtesiniko la Lagkadia (14 km)

De pe drumul periferic superior al satului Valtesiniko, avem vederi splendide asupra câmpiilor nordice. Pe un drum de ciment mergi până la 1250 de metri. Pe o potecă mergeți de-a lungul crestei în care este cuibărit Cetatea Bizantină din Valtesiniko. Apoi cobori prin peisaj deschis cu priveliști uimitoare până la biserica din Agia Triada. Traseul traversează acum o pădure extinsă de pini și câștigi o oarecare altitudine înainte de a coborî din nou până la fântâna Krya Vrysi. Urcați calea către șa și apoi, în sfârșit, pe marginea vestică a acestei zone, veți vedea Lagkadia înainte. Prin câmpuri și de-a lungul unui mic izvor ajungeți la periferia Lagkadiei, unde sunt situate morile de apă Rapi.

Traseul Menalon se termină în centrul Lagkadia, satul constructorilor de piatră.

Provocare: 5 ore, 14 km, ascensiune 600m, coborâre 780m

 

 

Ziua 8: Plecare

După micul dejun aranjamentul dvs. se încheie. Călătoriți la Atena sau Aeroportul Kalamata.

 

 

 

 

 

 

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020