Creta • Plimbare de la coastă la coastă

Bike tour 8 zile/7 nopti/6 trasee

 
Transport
Oferta Speciala
*de la
 
630
pret/pers/pachet

Acest tur vă va duce din zona agricolă verde fertilă din Apokoronas, prin Munții Albi, către uimitoarea coastă de sud cu faimoasele sale chei. Începi în Vamos, un sat tradițional la est de Chania. Întâlniți-vă cu localnicii din acest sat în „kafeneion” și beți cu ei un „raki”. Stați într-o casă veche restaurată și bucurați-vă de priveliști asupra Munților Albi, în timp ce luați micul dejun. Explorați Munții Albi și mergeți la o altitudine de 1.300m privind în vârfurile albe care vă înconjoară. Pe partea sudică te plimbi prin două chei frumoase: Defileul Sfakia și Cheile Aradhenei.

 

Pretul include:

-7 nopți de cazare pe bază de pensiune, 2 în Vamos, 2 în Askifou, 1 în Chora Sfakion și 2 în Loutro

-Toate transferurile de bagaje, inclusiv bagajele pe feribot de la Sfakia la Loutro

-Transferuri în ziua 1 (stația de autobuz Vrysses-Vamos), 2, 3 și 5

-Asistență telefonică 24 de ore, la doar un apel telefonic

-Carte rutieră detaliată și hărți în engleză

-Broșură „Descoperiți Vamos… pe jos” (unul pe rezervare)

 

Pretul nu include:

-Bilete de avion, transport public și bilete de feribot

-Transferuri de sosire la aeroport și plecare la aeroport

-Taxa de turism

-Asigurare de calatorie

-Taxe de admitere și intrare de orice fel

-Sfaturi și gratuități

-Cheltuieli personale precum mese, băuturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare etc.

-Orice elemente care nu au fost menționate în mod specific în program

 

Ziua 1: Ajunși în Vamos

Sosire în Vamos cu taxiul (se poate aranja în avans) sau cu transportul public din Chania sau Aeroportul Heraklion. După-amiaza se plimbă prin satul pitoresc Vamos.

 

 

Ziua 2: Plimbare la țară de la Vamos la Georgioupolis (12 km)

O plimbare plăcută prin peisajele agricole din Apokoronas. Vei merge pe mai multe sate până la orașul litoral Georgioupolis. Vederi bune, o mănăstire, biserici împrăștiate și cea mai veche presă de măsline din Creta Occidentală vă vor încânta în această primă zi de mers a turului.

Provocare: 4 ore, 12 km, 100m ascensiune, 325m coborare

 

 

Ziua 3: rotundă de la Nippos și călătorie spre Askifou (14 km)

Vei face o plimbare rotundă din satul Nippos, încorporat în zona verde luxuriantă din Apokoronas. Cipresele și livezile de măslini acoperă această zonă deluroasă. Pe fundalul; Lefka Ori, acoperită cu zăpadă iarna și primăvara, te face să simți că mergi într-un tablou. După plimbare, veți călători confortabil cu taxiul către următoarea cazare pe câmpia Askifou, în Lefka Ori (Munții Albi).

Provocare: 4 ore, 14 km, 400m ascensiune, 400m coborare

 

 

Ziua 4: Plimbare pe muntele Lefka Ori (16 km)

Astăzi este programată o plimbare provocatoare în munți. Vei merge până la 1300m, privind spre vârfuri de 2000m, acoperite cu zăpadă în primăvară. Nu există sate în această zonă; s-ar putea să te duci într-un păstor cu caprele sau oile lui. Vă puteți imagina că această zonă, centrul Sfakia, era foarte potrivită pentru a se ascunde atunci când este nevoie. Drumul de întoarcere către Askifou este printr-o frumoasă potecă veche prin pădure densă. Din când în când aveți vederi minunate către câmpia Askifou.

Provocare: 6 ore, 16 km, ascensiune 700m, coborâre 700m

 

 

Ziua 5: Plimbarea Cheile Sfakia (16 km)

La sfârșitul plimbării astăzi veți fi ajuns pe coasta de sud a Cretei!

Din nou, un scurt transfer de la hotel vă aduce în satul Imbros de unde puteți obține câteva provizii în mini-piață, înainte de a intra în a doua faimoasă defileu din Creta: defileul Imbros. Vei merge pe jos timp de aproximativ două ore de-a lungul unui albia stâncoasă, cu pietre și pietre stropite alternate cu secțiuni mai ușoare. Peisajele de aici sunt alte lumi; în punctul cel mai îngust, defileul Imbros are doar 1,60 m lățime! Când stați și luați masa de picnic și ascultați liniștea, va fi greu să vă imaginați forțele imense care au creat acest peisaj impresionant. La sfârșitul defileului ajungeți la Komitades, unde vă puteți relaxa și lua masa într-una din taverne. Apoi vă continuați plimbarea prin câmpurile agricole și peste defileul Sfakiano până ajungeți la Chora Sfakion, situată pe marea Libiei. S-ar putea să vă încheiați ziua cu o înot răcoritoare.

Provocare: 5,5 ore, 16 km, 400m ascensiune, descărcare 1.200m

 

 

Ziua 6: Plimbare de la Chora Sfakion la Loutro (6,6-10,2 km)

De la Chora Sfakion urci prin defileul Ilinga până în satul autentic Anopolis. Aici veți întâlni localnici în kafeneion și puteți încerca unul dintre cei excelenți pitici Sfakiana: un fel de clătite cu cremă de brânză și miere. Acest lucru vă va oferi energie pentru restul plimbării. Vei coborî pe o potecă grozavă către satul Loutro, ascuns într-un golf minuscul, perfect rotund. Loutro este accesibil numai cu feribotul sau mersul pe jos și nu există mașini. Pe tot parcursul plimbării veți avea vederi splendide asupra mării și Loutro. Ultimele 2 nopți ale acestui tur în Loutro.

Provocare: 4,5 ore, 6,6 / 10,2 km, ascensiune 180/600 m, coborâre 240/670 m

 

 

Ziua 7: Plimbare rotundă de la Loutro (15,7-8,7 km)

Pe o potecă abruptă în zig-zag, urcați în satul Anopolis. De aici mergi mai departe spre Aradhena Antică, situată la marginea impresionantei Chei Aradhena. O potecă spectaculoasă te duce în defileul Aradhena pe care îl urmezi până ajungi la coastă. În ultima parte a plimbării de astăzi, veți urma o potecă de-a lungul coastei spre Loutro. Este posibil să faceți o plimbare mai scurtă de 4 ore. astăzi prin Livaniana (un sat minuscul) și apoi coborâm prin Cheile Aradhenei până la mare. Poate fi necesar, în funcție de zborul de plecare de mâine, să călătorești astăzi înapoi la Chora Sfakion cu feribotul și mai departe către Chania sau către Heraklion

Provocare: 4 ore, 15,7 / 8,7 km, ascensiune 840/460 m, coborâre 840 / 460m

 

 

Ziua 8: Plecare

Astăzi călătorești înapoi la Chora Sfakion cu feribotul dimineața și, de acolo, cu transportul public sau transfer pre-rezervat către Chania sau Aeroportul Heraklion. Plecare dintr-una dintre cele mai frumoase zone din Creta.

 

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur, minim 2 persoane adulte. Tarifele prezentate sunt calculate pe baza cotatiilor minime existente la data publicarii ofertei!

Preturile pentru alt tip de sejur cu mese incluse (demipensiune, pensiune completa), pentru alta structura de ocupare a camerei (copii, mai multi adulti, animale de companie), pentru activitatile de excursii locale, montane, insotite de ghid local vorbitor limba  engleza, pentru inchirieri echipamente (ski, skipass, bicicleta, mountain bike, e-bike etc.), pentru activitati si vizite la producatorii locali de branzeturi, mezeluri si vinuri sunt variabile si se vor comunica intotdeauna la cerere, in functie de preferintele fiecarui calator/grup de calatori.

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poate fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tarful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate și se supun unor condiții speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, prețul poate suferi modificări, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 - 0740 091 781 - 0744 70 70 46 -  (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. PARERILE TURISTILOR NOSTRI: https://www.activtours.ro/parerile-turistilor
  5. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  6. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie) - vezi conditii aici: Pct.6: https://www.activtours.ro/termeni-si-conditii_4
  7. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  8. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020