Oferte Vacante avion Myanmar plecari din Romania. Sejur AVION +Transferuri + CAZARE +Masa

 
Transport
Perioada *2020 - *2021 (pretul poate fi confirmat, in functie de perioada de calatorie)
Oferta Speciala
*de la
 
3980
pret/pers/pachet

Tarifele afisate sunt orientative fiind calculate la cea mai mica cotatie furnizata de catre partenerii locali la data realizarii ofertei, pentru plecari oricand in intervalul ianuarie - decembrie anul curent. Tarifele pot suferi modificari importante in sezonul de varf precum si in perioada sarbatorilor de iarna, a sarbatorilor pascale si a altor sarbatori nationale sau festivaluri locale.

Activtours va pune la dispoziție Pachete turistice Avion + Cazare + Mese + Transferuri in Myanmar, #ParadisulExotic din Asia, cu tarife negociate pe anumite date de plecare și/sau cu posibilitatea de recalculare pe alte date de plecare, potrivite fiecăruia dintre voi!

Plecările se fac din orice aeroport din România, Ungaria, Serbia sau Europa și puteți beneficia de cele mai recente discounturi, la pachet cu consultanța profesionistă și dedicată vouă.

Pentru orice detalii și informații suplimentare, pentru pachete turistice personalizate sau anumite preferințe, nu ezitați să ne contactați: pe e-mail - info@activtours.ro, la telefon: 0772 271 745 - 0755 19 55 55 - 0755 013 981, whatsapp sau messenger. Vom fi cei mai fericiți să vă ajutăm în obținerea sejurului dorit!!!

Myanmar si Bhutan, două țări budiste ce inspiră misticismul unei alte ere, al unui alt tărâm. Ambele par să fie înghețate în timp. Mii de pagode ce răsar in mijlocul prafului, mănăstiri săpate în pantele himalayene, sate tradiționale rupte de restul lumii. Cu acest circuit vom surprinde chintesența Myanmar și Bhutan, vom evada în această lume mistică, ce mult timp a fost închisă restului lumii…

 

MYANMAR - BHUTAN, o lume ascunsă a Asiei

 

PROGRAMUL INCLUDE:

-Însoțitor de grup român - vorbitor de engleză - din partea agenției

-Bilet de avion pe rutele internaționale

-București – Delhi,

-Delhi – Paro, Paro – Bangkok

-Bangkok – Mandalay; Yangon – Bucuresti

-Bilete de avion pe rutele interne:Bagan – Heho și Heho – Yangon

-Taxele de aeroport pentru zborurile internaționale și interne

-13 nopți de cazare (1 noapte in Delhi la 4*, 4 nopti in Bhutan la 4* si 3* si 8 nopti in Myanmar la 4*), cu mic dejunuri incluse.

-Pensiune completă în Bhutan și demipensiune in Myanmar excepția zilei 13

-Toate transferurile si transport cu autocar conform itinerarului

-Intrările la obiectivele turistice conform itinerariului

-Ghid local vorbitor de engleză pe toată durata programului

-BONUS: Asigurare Travel (componenta medicală și componenta storno – Notă: Suma asigurată pentru protecția storno va fi de fi de 8.500 Ron/persoană) - se va emite în momentul încheierii Contractului de comercializare a serviciilor turistice.

 

 

PROGRAMUL NU INCLUDE:

-Taxele de viză pentru Bhutan (40 $/persoană), Myanmar (50 $/persoană) și India (40 $/persoană)

-Taxa foto la obiectivele turistice

-Cheltuieli de natură personală

-Alte mese decât cele menționate în program

-Bacșișurile pentru șoferii și ghizii locali

-Băuturile alcoolice și nealcoolice.

NOTA OFERTĂ: Prețul prezentat este orientativ, limitat și confirmat pentru anumite plecări, cu anumite companii aeriene și poate suferi modificări în funcție de disponibilitate și perioada aleasă, este diferit în perioadele high-season (ianuarie - februarie) și poate fi redus în perioade de Promoții (iulie - august). De aceea, consultanții noștri de travel specializați vă vor da cea mai bună ofertă a momentului, atunci cănd le veți solicita aceste sejururi și oferta confirmată de ei va prevala.

  • ORAR DE ZBOR (compania Quatar Airways) - ore locale:
22.09.2020 Bucuresti 12:55 Doha 17:40
Doha 19:45 Delhi 01:55 (23.09)
05.10.2020 Yangon 08:00 Doha 11:25
Doha 15:30 Bucuresti 20:35

 

 

 

 

 

Ziua 1 (marți, 22 septembrie 2020). BUCUREȘTI, plecare

Ne vom întâlni la ora 09:30, în Aeroportul ‘Henri Coandă’ București, cu reprezentatul Exact Travel Club și plecăm spre Doha la ora 12:55 cu zborul QR222. Sosim în Doha la 17:40 și ne îmbarcăm la ora 19:45 pentru zborul QR578 spre Delhi, India.

 

 

Ziua 2 (miercuri, 23 septembrie 2020). DELHI, sosire. DELHI – PARO - THIMPU, BUN VENIT ÎN BHUTAN!

Ajungem în Delhi la 01:55. După formalitățile de intrare în țară mergem la hotelul de aeroport, facem check-in și ne odihnim. Cazare în Delhi la hotel de 4*. Dis de dimineață plecăm la aeroport pentru cursa de Bhutan. Sosim în Paro la 12:55, unde ne întâlnim cu ghidul local. Plecăm apoi la Thimphu, capitala regatului budist, cale de două ore, pe un drum șerpuit de-a lungul râului Pachhu până la confluența cu râul Wangchu. Restul zilei este pentru odihnă și pentru explorarea (individuală sau în grup) a acestui oraș, cel mai modern din Bhutan: magazine, piețe, baruri și cluburi de karaoke, pe care le frecventează toată lumea, de la membrii familiei regale, la oamenii de rând. Facem cunștință cu gusturile locale, într-unul din restaurantele capitalei, fie prin colțunașii momo, comuni zonei himalayene, fie prin ema datshi, o mâncare picantă, cu orez și legume. Putem încerca și un ceai cu unt de yac pentru o seară cât mai autentică. Cazare în Thimpu la hotel de 3 stele (Hotel River View sau similar).

 

 

Ziua 3 (joi, 24 septembrie 2020). THIMPU –WANDUE PHODRANG, COSTUME ȘI ȘAMANI

După micul dejun, începem vizitarea cele mai atipice capitale ale lumii, Thimphu. Vom vedea că semafoarele sunt în carne și oase, iar șoferii aplică legile politețtii și ale zâmbetului pentru un trafic cât mai prietenos. Vom observa lipsa poluării și hainele tradiționale ale oamenilor, densitatea mare a călugărilor budiști pe străzile orașului. Memorialul Chorten - construit în 1974 în onoarea celui de-al treilea rege al Bhutanului, e o stupa tibetană, în jurul căreia vom vedea cum credincioșii merg făcându-și rugăciunile. Tashichho Dzong - mănăstirea-fortăreață care găzduiește sediul administrativ al guvernului, sala tronului și birourile regelui. Centrul de artizanat – țesăturile bhutaneze sunt una din comorile culturale ale țării: colorate, expresive, din ele se fac hainele tipice din regat: Gho pentru bărbați și Kira pentru femei. Aflăm câte ceva despre “moda” bhutaneză și putem cumpăra haine și accesorii. Bhutanezii își poartă în mod curent costumele populare și sunt încântați atunci când și vizitatorii țării fac asta. Biblioteca Națională – un tezaur al cărților budiste, cu manuscrise prețioase vechi de secole.  Școala de artă – vedem cu ochii noștri cum se fac frumoasele picturi budiste care descriu viețile celor mai de seamă oameni ai acestei religii. Bhutanezii sunt unii dintre cei mai iscusiți artiști ai Himalayei, iar “icoanele” budiste, Thangka, pictate pe pânză sau mătase pot fi de dimensiuni atât de mari încât să acopere fațada unei clădiri. Muzeul “Folk Heritage” - înțelegem mai bine civilizația născută în văile celor mai mari munți ai lumii. Mergem apoi la Fabrica de hârtie artizanală, unde vom observa procesul de confecționare manuală a hârtiei. Plecăm cu mașina, două ore, spre Wangdue Phodrang. Dacă cerul este senin, putem admira priveliștea spectaculoasă a Munților Himalaya de Est, Masagang, Gangkher Puensum și Kangphu Gang. În calea noastră spre Bhutanul central, poposim la Wangdue Phodrang, un orășel cu magazine bine aprovizionate și hoteluri primitoare. După check-in, folosim ziua pentru relaxare și pentru descoperirea orașului pe jos, luând contact cu locuitorii săi în viața lor de zi cu zi. Cazare în Wandue Phodrang la hotel de 4 stele (Dragon Nest Resort 4* sau similar). Activitate opțională: sesiune de vindecare cu un șaman, cost aproximativ 100 de dolari. Șamanismul este încă practicat în Bhutan, iar oamenii se duc la “vindecători” pentru diferite suferințe fizice sau psihice. Desigur, pentru noi această experiență este mai ales culturală. Totuși, șamanii bhutanezi nu fac spectacol de dragul turiștilor, așa că doritorii trebuie să aibă o problemă punctuală care se cere rezolvată. Înscrierile se fac înainte cu o lună de plecarea în călătorie.

 

 

Ziua 4 (vineri, 25 septembrie 2020) WANDUE PHODRANG – PUNAKHA–PARO, MARELE FESTIVAL AL TOAMNEI

Astăzi ne întâlnim cu cea mai incredibilă manifestare a culturii bhutaneze, un festival, mai precis Wangdi. Vom putea urmări dansuri sacre, cu dansatori cu măști înspăimântătoare, costume cu ornamente bogate. E singurul loc din lume în care se mai țin asemenea festivaluri religioase, de o asemenea amploare. În drum spre Punakha străbatem pădurea bogată de pini de Himalaya și de stejari, bujori de munte și azalee ce încadrează traseul spre munți. Punakha a fost capitală a Bhutanului până in 1955, iar în prezent este reședința de iarnă a conducătorului religios al Bhutanului (Je-Khempo). Vom opri în Punakha, unde vom face rafting pe râul Mo Chhu, de-alungul orezăriilor și a satelor tradiționale, cu un traseu pe alocuri liniștit, dar și cu zone mai rapide, unde trebuie să ne ținem bine de barcă. Raftingul pe râurile himalayene este una dintre cele mai speciale experiențe, cu adrenalină pe măsură. Cei care nu fac rafting vor vizita încântătorul orășel de unde pornim în expediția acvatică. Ne întoarcem la Paro. După sosire, facem check-inul la hotel și ne bucurăm de timpul liber ce ne rămâne la dispoziție pentru explorarea orașului. Cazare în Paro la hotel de 4 stele (Hotel Tashi Namgyal 4* sau similar).

 

 

Ziua 5 (sâmbătă, 26 septembrie 2020) PARO, ÎN CUIBUL TIGRULUI

Paro, vechiul centru administrativ și spiritual al Bhutanului, este totodată și cel de-al doilea oraș ca mărime din țară. Înconjurat de munții Himalaya și de pădurile de pin, protejat de influențele lumii de afară, aici timpul pare să se fi oprit în loc. Vizităm cele mai semnificative din cele 155 temple și monumentele (dzong) din valea Paro, construite ca niște cetăți, de o valoare culturală deosebită: Mânăstirea Taktsang sau ”Mănăstirea Cuibul Tigrului”– unul dintre cele mai sacre locuri din Bhutan, unde Guru Rimponche a meditat acum 1000 de ani. O drumeție care durează 3-4 ore, cu opriri în cele mai frumoase locuri pentru a fotografia mănăstirea Rimpung Dzong - construcție elegantă, ce controlează toate activitățile religioase și sociale din vale. Kichu Lhakhang - unul din cele mai sfinte temple din Bhutan, construit în secolul 7. Drgyel Dzong sau ”Cetatea Victorioasă”- aflată în nordul văii, este locul unde în secolul 17 mai multe armate tibetane au fost respinse de bhutanezi. Tamshing Lhakang - cel mai important templu Nyingmapa (cea mai veche din cele patru școli ale budismului tibetan) din Bhutan. Cazare în Paro la hotel de 4 stele (Hotel Tashi Namgyal 4* sau similar).

 

 

Ziua 6 (duminică, 27 septembrie 2020). PARO – BANGKOK – MANDALAY, ON THE ROAD TO MANDALAY

Astăzi părăsim Bhutan și pornim spre Myanmar via Thailanda. Putem ajunge din Bhutan în Myanmar doar prin Thailanda, după ce aterizăm pe Aeroportul Suvarnabhumi, ne îmbarcam la zborul spre Mandalay, unde ajungem la 19:55. Cazare în Mandalay la hotel de 4 stele (Mandalay Hill Resort sau similar).

 

 

Ziua 7 (luni, 28 septembrie 2020). MANDALAY, ZILE BIRMANEZE

După micul dejun, urmează explorarea orașului Mandalay, fostă capitală a Burmei și subiectul uneia dintre cele mai vestite poezii ale lui Rudyard Kipling. Vedem cele mai frumoase temple ale orașului, gustăm din mâncărurile picante și parfumate ale Asiei de Sud-Est și mergem pe cel mai lung pod de lemn din lume, admirând apusul. Shwe Nan Daw Kyaung, mănăstire budistă construită în întregime în lemn de tek, supranumită și Mănăstirea Palatului de Aur, un exemplu din cele mai reușite de arhitectură burmeză. Kuthodaw Paya, o pagodă care adăpostește cea mai mare carte din lume. Altarul central este înconjurat de 729 de pagode mici, iar fiecare pagodă mică este casă pentru o tăbliță de marmură cu scrieri sacre. Ne oprim în Piața de Jad pentru a admira frumoasele bijuterii din cea mai dragă piatră semiprețioasă a Asiei. Myanmar este sursa a 70% din jadul produs la nivel mondial. Admirăm panorama orașului de pe Mandalay Hill. Ajungem în orășelul Amarapura, pentru a prinde apusul pe podul U Bein, cel mai lung pod de lemn, pietonal, din lume. Cazare în și cina Mandalay la hotel de 4 stele (Mandalay Hill Resort sau similar).

 

 

Ziua 8 (marți, 29 septembrie 2019). MANDALAY – BAGAN, RELAXARE ȘI FORFOTĂ

Plecăm în zori de zi, pentru a ne îmbarca pe un Jetty (vas rapid). Este o zi liniștită și o ocazie în care să ne relaxăm privind râul Ayarwaddy, bărcile pescarilor și viața oamenilor ce trăiesc în apropierea râului. Ajungem în Bagan seara, după care mergem la hotel. Cazare și cina în Bagan la hotel de 4 stele.(Tharabar Gate sau similar)

 

 

Ziua 9 (miercuri, 30 septembrie 2020). BAGAN, LEGENDE ȘI AUR

Începem apoi explorarea Baganului cu o vizită la piața Nyaung U, unde vom vedea cum trăiesc și ce mănâncă oamenii locului. Apoi, vom porni în descoperirea orașului vechi, vizitând: Pagoda Shwezigon- realizată în stilul arhitectural pur birmanez de secol 12, cu silueta grațioasă a unui clopot, pagoda este complet acoperită cu foiță de aur. Templul Ananda - considerat a fi un exemplu de arhitectură sacră, el are o legendă similară cu cea a Meșterului Manole. Se spune că cei care l-au conceput și construit au fost uciși de rege pentru a nu mai repeta performanța Templul Dhammayangyi - “o piramidă birmaneză”, este cel mai impunător dintre templele din Bagan. Petrecem după-amiaza la complexul de temple Bagan, pentru a admira și a fotografia imaginea spectaculoasă a apusului de soare peste platoul cu peste 3000 de temple și mânăstiri. Cazare și cina în Bagan la hotel de 4 stele.

 

 

Ziua 10 ( joi, 1 octombrie 2020). BAGAN, ORAȘUL CELOR 3822 DE TEMPLE

După micul dejun vom avea timp liber pentru restul dimineții. Pentru doritori putem organiza o clasă de gătit, unde veți învăța să preparați 7 feluri de bucătarie birmaneză. (Cost suplimentar: 35 €/persoană). Vom merge apoi într-un sat unde vom învăța despre productii de pudră Thanakar. După masă vom vizita Gubyaukgyi - templu construit in stâncă, faimos pentru frescele viu colorate și perfect conservate ce reprezintă scene din cartea sfântă a Buddhismului (Jataka). Templul Htilominlo - ultimul templu de la Bagan construit în stil burmez, înalt de 46 de metri. Apusul de soare îl vom vedea de pe pagoda Bu, pe marginea râului Ayeyarwaddy, având în depărtare dealul Tantkyiataung. Notă: Activitatea opțională se organizează de le cel puțin 2 persoane și durează 2 ore. Cazare și cina în Bagan la hotel 4 stele.

 

 

Ziua 11 (vineri, 2 octombrie 2020). BAGAN – HEHO – LACUL INLE, VINURI LA ÎNĂLȚIME ȘI LOCUINȚE LACUST

Servim micul dejun dis-de-dimineață, după care avem transfer la aeroport unde ne îmbarcam pentru zborul către Heho. Aterizăm pe aeroportul din Heho, ne întâlnim cu ghidul local și mergem aproximativ o oră la podgoria Red Mountain, prima podgorie din Myanmar, care se laudă cu vinuri premiate internațional. Mergem apoi într-o excursie cu barca pe Lacul Inle pentru a admira unul din cele mai spectaculoase peisaje din Myanmar. Veți trece pe sate clădite pe piloni pe lac, locuite de populația Intha. Vom vedea grădinile de zarzavt lacustre și pescarii ce vâslesc cu piciorul. Vizităm Pagoda Hpaung Daw U, o pagodă pe lac, unde bărbații, în scopuri rituale, pot lipi foiță de aur pe imaginile cu Buddha. Ne vom opri într-un satul de țesători Innpawkhone și apoi vom vedea cum se confecționează trabucele birmaneze. Cazare și cina la hotel de 4 stele în apropierea lacului (Inle Resort and Spa sau similar).

 

 

Ziua 12 (sâmbătă, 3 octombrie 2020). LACUL INLE – HEHO – YANGON, MASAJ ȘI PIETRE PREȚIOASE

După micul dejun, transfer la aeroportul din Heho. Ne îmbarcăm la zborul din Heho către Yangon, iar la sosire ne întâlnim cu ghidul local și mergem la hotel, pentru check-in. Petrecem după-amiaza explorând Yangon, care păstrează cele mai multe clădiri coloniale din toate orașele Asiei de Sud-Est. Se simte încă atmosfera de acum un secol, cu mici case de ceai și comercianți ambulanți care împing agale cărucioarele cu marfă. Opțional, putem încerca masajul tradițional birmanez, care vă va relaxa nu numai mintea, ci și corpul. După amiaza mergem să vizităm Pagoda Shwedagon, una dintre minunile lumii religioase, cu o istorie veche de peste 2600 de ani. Acoperită în 27 de tone de foițe de aur și încrustată cu peste 7000 de diamante, rubine, topaze și safire, pagoda îți merită din plin numele de ”Coroană a Burmei”. Cazare în Yangon la hotel de 4 stele (Rose Garden Resort sau similar).

 

 

Ziua 13 (duminică, 4 octombrie 2020). YANGON, CULORILE ASIEI

Timp liber pentru shopping în Bogyoke Aung San Market. Mai mult decât un loc de cumpărături, clădirea colonială e casă pentru o explozie de culori, arome și gusturi burmeze. Antichități, haine, bijuterii, nimicuri prețioase, mici standuri cu tăiței și măruntaie de porc, supe savuroase, legume și fructe cu aparență surprinzătoare. Cazare în Yangon la hotel de 4 stele (Rose Garden Resort sau similar).

 

 

Ziua 14 (luni, 5 octombrie 2020). YANGON – DOHA – BUCUREȘTI

Foarte devreme, în dimineața acestei ultime zile, avem transfer (plecare la ora 04:30) la aeroportul din Yangon și ne îmbarcăm la cursa QR919 pentru Doha la 07:40. Sosim în Doha la ora locală 11:40 și continuăm cu zborul QR219 spre București la 16:00. Aterizăm pe Aeroportul Henri Coandă la ora 20:30.

*Tarifele sunt exprimate in EUR/persoana/sejur de minim 2 persoane adulte

**Oferta agentiei noastre este mult mai variata - in cazul in care mai doriti si alte oferte sau aveti o alta varianta (cazare, transport, servicii), va rugam sa ne informati! Fiind agentie de turism touroperatoare, cu furnizori diferiti si proprii, incercam sa satisfacem si cele mai exigente cereri si punem Turistul intotdeauna in centrul preocuparilor noastre.
***Datorita pietei turismului care este intr-o dinamica permanenta, este posibil ca, uneori, ofertele de pe website sa nu poata fi actualizate in timp util - oricum, informatiile primite de la Consultantul travel specializat vor avea prioritate!
NOTA 1: Rezervarea se supune conditiilor generale de rezervare, prezentate in Contractul de servicii de calatorie.
NOTA 2: Preturile biletelor de avion incluse in oferta sunt calculate pentru clasa economic, la cotatia companiei aeriene de la data realizarii ofertei. Aceste tarife pot suferi modificari, in functie de politica tarifara a companiei aeriene. Agentia poate garanta tariful biletului de avion doar in momentul emiterii. De asemenea, compania aeriana poate introduce modificari in orarul de zbor.
NOTA 3: Pretul si disponibilitatea Pachetului / Ofertei prezente sunt limitate si se supun unor conditii speciale de rezervare/confirmare/anulare. In functie de data cand veti achita avansul si semna contractul de servicii, pretul poate suferi modificari, de aceea va fi reconfirmat de catre consultantii nostri de travel specializati.
Pentru detalii nu ezitati sa ne contactati pe e-mail: info@activtours.ro sau la telefon  0755 013 981 - 0755 195 555 - 0772 271 745 (24h/24, 7 zile/7) si incercam sa oferim cele mai bune tarife ale momentului, in bugetul pe care doriti sa-l alocati vacantei Dvs.!

Beneficii pachete turistice #ACTIV #EVENTURIA #OFERTADEVACANTA:

  1. Plata in rate, 0 dobanda (intre 30% si 50% avans la rezervare + restul in cate rate doriti, fara dobanda >30 de zile inainte de data plecarii);
  2. Din 2003 experienta, 99,7% pareri pozitive, pachete complete si personalizate, siguranta 100%
  3. Corectitudine, promptitudine, transparenta, profesionalism, consultanta non-stop!
  4. Preturile se pot schimba, beneficiati de oportunitate si rezervati-va vacanta din timp!
  5. Pentru ACHITAREA INTEGRALA a pachetului de servicii turistice beneficiati de ASIGURARE TRAVEL STORNO inclusa (*Va asigura riscul de imbolnavire, deces rude > gr. al II-lea, concediere, divort, iar la data calatoriei se transforma in asigurare medicala si va acopera cheltuieli medicale la destinatie)  
  6. Cumparand acum, veti deveni automat membru SMARTTRAVEL CLUB - programul nostru de fidelizare si reduceri pentru vacantele viitoare: http://smarttravelclub.gr8.com/
  7. Suntem aici pentru a va ajuta in obtinerea vacantei visate in limitele bugetului alocat! Transparenta si comunicarea vor fi in avantajul Dvs.!

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Maecenas faucibus felis eget lorem aliquam, at finibus lacus mattis.

Nu rata aceasta oferta speciala!

Trebuie sa fiti de acord cu prelucrarea datelor dumneavoastra personale.

Myanmar

Myanmar, numită oficial Republica Uniunea Myanmar,[2] cunoscută în limba română și ca Birmania, este a doua țară ca mărime din Asia de sud-est. Se învecinează cu Republica Populară Chineză la nord, Laos la est, Thailanda la sud-est, Bangladesh la vest și India la nord-vest, cu Marea Andaman la sud și Golful Bengal la sud-vest (cu un total de peste 2000 de kilometri de coastă). Țara a fost guvernată de o juntă militară condusă de generalul Ne Win din 1962 până în 1988, sistemul său politic rămânând până astăzi sub un strâns control al juntei militare. Sursa: Wikipedia

Vezi pachete dinamice (zbor + cazare)

Contact info

Adresa

Piața Națiunile Unite, nr. 3-5, Bl. 1, Sc. A, Ap. 7

Sector 4 - București

Str. Victoriei, nr. 9, Pitești, Argeș

Deschis:

Luni - Vineri: 10:00 - 19:00 Pauză: 14:00 - 15:00

Sâmbătă: Închis. Doar telefon

Duminică: Închis. Doar telefon

Telefon:

Telefon NON-STOP/Urgențe:

Fax

0348 439 132

E-mail

Trimite-ne un MESAJ

Te rugam sa introduci un nume
Te rugam sa introduci un email valid
powered by Q Travel Cloud, un produs Acqua Development. Toate drepturile rezervate | 2020