ATENA - TOAMNA 2021 IN CAPITALA MASLINILOR pachet 5 zile plecare din Bucuresti zbor Tarom


Descriere

Destinatie: Grecia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: 4 nopti cu mic dejun la HOTEL BLUE SEA ALIMNOS 4* (sau similar )
Zbor direct compania TAROM Bucuresti – Atena – Bucuresti
Taxele de aeroport
Transferul apt-htl-apt
Asistenta turistica in limba romana pe toata durata programului turistic
Turul panoramic al Atenei – fara biletul de intrare la Acropole - cu ghid local
Tururi pietonale
Transfer intern de grup pe ruta Brasov-Otopeni-retur si Constanta-Otopeni-retur
Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection indiferent de varsta, care acopera riscurile de imbolnavire cu Covid-19
Facilitarea testului PCR la unul dintre cele mai bune preturi – 250lei/pers

Servicii neincluse: Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii decat cele mentionate in program
Biletul de intrare la Acropole: 20 €/persoana
Taxa locala hotelira de la 1 ianuarie 2018 (3 eur/zi/camera)

• 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel situat la 300 m de plaja si la 15 minute cu masina de kilometrul zero al Atenei-Piata Sintagma ( Piata Constitutiei)
• Taxe de aeroport incluse
• BONUS! Tur panoramic al orasului Atena inclus, cu intrare optionala la Acropole
• BONUS! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection indiferent de varsta, cu acoperire Covid-19
• BONUS! Transfer intern de grup pe ruta Brasov-Otopeni-retur si Constanta-Otopeni-retur
• Ghid local vorbitor de limba romana si insotitor de grup roman pe toata durata programului
• Facilitarea testului PCR la unul dintre cele mai bune preturi – 250lei/pers

Descriere Program
Ziua 1 BUCURESTI – ATENAPrezentare la Aeroportul Otopeni la ora 14:00 si imbarcare la cursa TAROM RO273 cu decolare din Bucuresti la ora 16:30 si aterizare la Atena la ora 18:05. Transfer de la aeroport la hotel. Cazare la hotel 4*. Turistii doritori, pot participa optional la o plimbare spre centrul Atenei, sau in zona Alimnos – Glyfada, una dintre cele mai animate zone ale Atenei, situata chiar pe coasta Marii Egee, cu nenumarate cluburi si restaurante.Ziua 2 ATENA – Tur panoramic al orasului, cu intrare optionala la AcropoleMic dejun. Turul panoramic al Atenei, cu autocarul: Piata Omonia si renumita Piata a Constitutiei - Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Academia, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic, locul desfasurarii primei Olimpiade moderne in anul 1896. Intrare optionala la Acropole, cu ghid grec vorbitor de limba romana (biletul de intrare apriximativ: 20 euro/persoana, dar elevii, studentii si pensionarii au reducere pe baza documentului justificator). Timp liber pentru plimbare, plaja, odihna. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 3 ATENA – Excursie Optionala la Cap Sounion Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, excursie la Cap Sounion, pe traseul: Atena - Cap Sounion, locul unde Marea Egee este strajuita de ruinele Templului lui Poseidon (aprox.45 km) cu pranz pescaresc. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 4 ATENA – Optional, Croaziera in Golful SaronicosMic dejun. Timp liber sau optional, o spectaculoasa Croaziera de o zi in Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Egina -oprire cu vizita optionala cu plata pe vasul de croaziera, la Manastirea Sfantului Nectarie si vizita la Templul Athenei, Insula Poros si renumita Insula Hydra, locul unde s-au filmat nenumarate filme romantice, comedii sau filme de aventuri. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 5 ATENA – Excursie optionala la Oracolul din Delphi - BUCURESTI Mic dejun. Excursie optionala, cu plecare dimineata la ora 07.30, cu eliberarea camerelor si preluarea bagajelor, impreuna cu ghidul grec de limba romana, pe un traseu spectaculos, spre Oracolul din Delphi, la numai 150 km de Atena. Oracolul din Delphi a fost timp de sute de ani unul din punctele centrale ale religiei grecești. Templul se situeaza în regiunea Phokis și era închinat în principal zeului Apollo. Oracolul era consultat din cele mai vechi timpuri în probleme politice sau domestice și se bucura de un prestigiu important în vechea lume greacă. Este locul ideal pentru a va afla viitorul! Pranzul este inclus in cadrul excursiei. Pentru cei ce nu participa la aceasta excursie, camerele se elibereaza la ora 12.00, iar depozitarea bagajelor se face in spatiul special amenajat din hotel. Transfer cu autocarul la aeroport, pentru imbarcare la cursa TAROM RO274 cu decolare din Atena la 18:55 si aterizare la Bucuresti Otopeni la ora 20:30.

Descriere Hotel
BLUE SEA ALIMNOS 4*sau similar -  https://bluesea.com.gr/

Excursii optionale - preturi informative
•    Croaziera pe Marea Mediterana in Golful Saronicos. Pret informativ: 110 euro/persoana. Include: transfer autocar la punctul de imbarcare pe vas, croaziera, pranzul pe vas.•    Excursie optionala la Cap Sounion. Pret informativ: 80 €/persoana, incluzand transport auto, pranz/cina la o taverna pe malul marii si asistenta turistica.•    Excursie la Delphi: durata 1 zi (8h). Pret: 90 euro/persoana pentru minimum 20 persoane. Include: transportul cu autocarul, pranz traditional, asistenta turistica in limba romana.

Conditii de realizare a grupului
GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 14 persoane, pretul se recalculeaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 16 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Informatii utile specifice calatoriilor in Atena
•    Atena este cea mai mare metropola a Greciei, unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, a carei Acropole a fost inclusa din anul in Patrimoniul Universal UNESCO.•    Atena beneficiază de un transport bine pus la punct, în care se regăsesc toate mijloacele de transport: autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou, a carei retea cu trei linii de metro, a fost construita  în anii 1990. Chiar daca nu veti circula cu metroul atenian, nu ezitati sa vizitati statiile centrale, care sunt muzee gratuite, unde sunt expuse vestigii de mii de ani, gasite pe parcursul sapaturilor.•    Pentru servirea mesei, nu ocoliti restaurantele, tavernele, cafenelele si mai ales cofetariile din centrul Atenei. Sunt oaze de felurite preparate, pe cat de gustoase, pe atat de apetisante si la preturi accesibile (in euro).•    Si ce poate sa fie mai inedit, ca dupa o noapte petrecuta la Buzoukia, in cartierul Plaka sau Monastiraki, dupa mai multe pahare de Ouzo, sa mananci o ciorba proaspata si aburinda de burta, la Piata de Peste de pe strada Atena si sa gusti dintr-o mare varietate de masline si portocale proaspete.

Informatii Utile
•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului, functie de sezon si informarea finala! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup
Cocktail Holidays asigura un conducator-insotitor de grup pe perioada circuitului, sau representant local vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.Ghidul local grec, autorizat, va asigura explicatiile pe perioada turului inclus si in timpul excursiilor optionale.

Mijloace de transport
ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari
Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:1.    Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection2.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A., cu seria BN si Nr:000002146, valabila pana in data de 02.01.2022.

Informatii despre sejur
Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;-    40% - se plateste cu 30zile inaintea datei de plecare;-    20% - se plateste cu 14zile inaintea datei de plecareIn cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generalaPlata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;-    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului;-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie
•    Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Greciei (tara membra a Uniunii Europene), atat cu cartea de identitate valabila, cat si cu pasaportul turistic valabil. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie. •    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.Inscrierea la acest program se poate face cu pana la 16 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.


ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI. Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar. Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.

Destinatie: Grecia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse: 4 nopti cu mic dejun la HOTEL BLUE SEA ALIMNOS 4* (sau similar )
Zbor direct compania TAROM Bucuresti – Atena – Bucuresti
Taxele de aeroport
Transferul apt-htl-apt
Asistenta turistica in limba romana pe toata durata programului turistic
Turul panoramic al Atenei – fara biletul de intrare la Acropole - cu ghid local
Tururi pietonale
Transfer intern de grup pe ruta Brasov-Otopeni-retur si Constanta-Otopeni-retur
Bonus! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection indiferent de varsta, care acopera riscurile de imbolnavire cu Covid-19
Facilitarea testului PCR la unul dintre cele mai bune preturi – 250lei/pers

Servicii neincluse: Intrarile la obiectivele turistice, excursiile optionale, alte servicii decat cele mentionate in program
Biletul de intrare la Acropole: 20 €/persoana
Taxa locala hotelira de la 1 ianuarie 2018 (3 eur/zi/camera)

• 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel situat la 300 m de plaja si la 15 minute cu masina de kilometrul zero al Atenei-Piata Sintagma ( Piata Constitutiei)
• Taxe de aeroport incluse
• BONUS! Tur panoramic al orasului Atena inclus, cu intrare optionala la Acropole
• BONUS! Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection indiferent de varsta, cu acoperire Covid-19
• BONUS! Transfer intern de grup pe ruta Brasov-Otopeni-retur si Constanta-Otopeni-retur
• Ghid local vorbitor de limba romana si insotitor de grup roman pe toata durata programului
• Facilitarea testului PCR la unul dintre cele mai bune preturi – 250lei/pers

Descriere Program
Ziua 1 BUCURESTI – ATENAPrezentare la Aeroportul Otopeni la ora 14:00 si imbarcare la cursa TAROM RO273 cu decolare din Bucuresti la ora 16:30 si aterizare la Atena la ora 18:05. Transfer de la aeroport la hotel. Cazare la hotel 4*. Turistii doritori, pot participa optional la o plimbare spre centrul Atenei, sau in zona Alimnos – Glyfada, una dintre cele mai animate zone ale Atenei, situata chiar pe coasta Marii Egee, cu nenumarate cluburi si restaurante.Ziua 2 ATENA – Tur panoramic al orasului, cu intrare optionala la AcropoleMic dejun. Turul panoramic al Atenei, cu autocarul: Piata Omonia si renumita Piata a Constitutiei - Sintagma, Parlamentul, Universitatea, Academia, Biblioteca Nationala, Stadionul Olimpic, locul desfasurarii primei Olimpiade moderne in anul 1896. Intrare optionala la Acropole, cu ghid grec vorbitor de limba romana (biletul de intrare apriximativ: 20 euro/persoana, dar elevii, studentii si pensionarii au reducere pe baza documentului justificator). Timp liber pentru plimbare, plaja, odihna. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 3 ATENA – Excursie Optionala la Cap Sounion Mic dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, excursie la Cap Sounion, pe traseul: Atena - Cap Sounion, locul unde Marea Egee este strajuita de ruinele Templului lui Poseidon (aprox.45 km) cu pranz pescaresc. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 4 ATENA – Optional, Croaziera in Golful SaronicosMic dejun. Timp liber sau optional, o spectaculoasa Croaziera de o zi in Golful Saronicos (Marea Egee), cu vizitarea insulelor Egina -oprire cu vizita optionala cu plata pe vasul de croaziera, la Manastirea Sfantului Nectarie si vizita la Templul Athenei, Insula Poros si renumita Insula Hydra, locul unde s-au filmat nenumarate filme romantice, comedii sau filme de aventuri. Cazare la hotel 4* in Atena.Ziua 5 ATENA – Excursie optionala la Oracolul din Delphi - BUCURESTI Mic dejun. Excursie optionala, cu plecare dimineata la ora 07.30, cu eliberarea camerelor si preluarea bagajelor, impreuna cu ghidul grec de limba romana, pe un traseu spectaculos, spre Oracolul din Delphi, la numai 150 km de Atena. Oracolul din Delphi a fost timp de sute de ani unul din punctele centrale ale religiei grecești. Templul se situeaza în regiunea Phokis și era închinat în principal zeului Apollo. Oracolul era consultat din cele mai vechi timpuri în probleme politice sau domestice și se bucura de un prestigiu important în vechea lume greacă. Este locul ideal pentru a va afla viitorul! Pranzul este inclus in cadrul excursiei. Pentru cei ce nu participa la aceasta excursie, camerele se elibereaza la ora 12.00, iar depozitarea bagajelor se face in spatiul special amenajat din hotel. Transfer cu autocarul la aeroport, pentru imbarcare la cursa TAROM RO274 cu decolare din Atena la 18:55 si aterizare la Bucuresti Otopeni la ora 20:30.

Descriere Hotel
BLUE SEA ALIMNOS 4*sau similar -  https://bluesea.com.gr/

Excursii optionale - preturi informative
•    Croaziera pe Marea Mediterana in Golful Saronicos. Pret informativ: 110 euro/persoana. Include: transfer autocar la punctul de imbarcare pe vas, croaziera, pranzul pe vas.•    Excursie optionala la Cap Sounion. Pret informativ: 80 €/persoana, incluzand transport auto, pranz/cina la o taverna pe malul marii si asistenta turistica.•    Excursie la Delphi: durata 1 zi (8h). Pret: 90 euro/persoana pentru minimum 20 persoane. Include: transportul cu autocarul, pranz traditional, asistenta turistica in limba romana.

Conditii de realizare a grupului
GRUP MINIM 20 PERSOANE. Pentru un grup de 15 – 19 persoane se percepe un supliment de 25 €/persoana. Pentru un grup mai mic de 14 persoane, pretul se recalculeaza. Recalcularea pretului se va face cel mai tarziu cu 16 zile inaintea plecarii.  De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat, pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii.Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

Informatii utile specifice calatoriilor in Atena
•    Atena este cea mai mare metropola a Greciei, unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, a carei Acropole a fost inclusa din anul in Patrimoniul Universal UNESCO.•    Atena beneficiază de un transport bine pus la punct, în care se regăsesc toate mijloacele de transport: autobuze, troleibuze, tramvaie, metrou, a carei retea cu trei linii de metro, a fost construita  în anii 1990. Chiar daca nu veti circula cu metroul atenian, nu ezitati sa vizitati statiile centrale, care sunt muzee gratuite, unde sunt expuse vestigii de mii de ani, gasite pe parcursul sapaturilor.•    Pentru servirea mesei, nu ocoliti restaurantele, tavernele, cafenelele si mai ales cofetariile din centrul Atenei. Sunt oaze de felurite preparate, pe cat de gustoase, pe atat de apetisante si la preturi accesibile (in euro).•    Si ce poate sa fie mai inedit, ca dupa o noapte petrecuta la Buzoukia, in cartierul Plaka sau Monastiraki, dupa mai multe pahare de Ouzo, sa mananci o ciorba proaspata si aburinda de burta, la Piata de Peste de pe strada Atena si sa gusti dintr-o mare varietate de masline si portocale proaspete.

Informatii Utile
•    Trebuie sa va prezentati la aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 2-3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului, functie de sezon si informarea finala! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.•    Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea, orice modificare se taxeaza cu 25€/modificare/rezervare;•    Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);•    Exista hoteluri unde copilul pana la 12 ani este acceptat sa doarma in pat cu parintii si astfel are gratuitate la cazare sau o reducere foarte mare•    Tipul de camera se solicita de la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.•    Unii hotelierii solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex.mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului ;•    Toate unitatile de cazare,precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre organismele abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;•    Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.•    Important! Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.

Servicii ghid/ conducator de grup
Cocktail Holidays asigura un conducator-insotitor de grup pe perioada circuitului, sau representant local vorbitor de limba romana. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.Ghidul local grec, autorizat, va asigura explicatiile pe perioada turului inclus si in timpul excursiilor optionale.

Mijloace de transport
ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur sunt destinate deplasarii catre/de la destinatie.  Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari
Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:1.    Asigurare medicala si storno Cocktail Travel Protection2.    Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Societatea de Asigurare – Reasigurare CITY INSURANCE S.A., cu seria BN si Nr:000002146, valabila pana in data de 02.01.2022.

Informatii despre sejur
Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;-    Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;-    Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari
In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:-    40% - se plateste imediat dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;-    40% - se plateste cu 30zile inaintea datei de plecare;-    20% - se plateste cu 14zile inaintea datei de plecareIn cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generalaPlata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:-    20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 50 zile inainte de inceperea sejururlui;-    50% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 49zile – 31zile inainte de data inceperii sejurului;-    80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30zile – 15zile inainte de data inceperii sejurului;-    100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului
Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea  taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie
•    Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Greciei (tara membra a Uniunii Europene), atat cu cartea de identitate valabila, cat si cu pasaportul turistic valabil. Pasapoartele care nu contin semnatura titularului sunt considerate documente de calatorie invalide, iar posesorilor le poate fi refuzata imbarcarea sau intrarea in statul de destinatie. •    Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!•    Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!•    Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina viza necesara deplasarii personal de la Ambasada din Bucuresti!•    Cetateni straini trebuie sa  intrebe personal la ambasada din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;•    Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.a.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este present in deplasare;b.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.c.    Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.d.    Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro.Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu permite turistului sa paraseasca teritoriul Romaniei sau a nu acorda intrarea pe teritoriul statului unde se face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.

Protectia datelor personale
Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc.), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.Inscrierea la acest program se poate face cu pana la 16 zile inaintea plecarii, in limita locurilor disponibile.


ATENTIE! Conform OG2/ 2018, la momentul ofertarii unui pachet de servicii de calatorie, pe langa informatiile precontractuale din descrierea programului, agentia de turism organizatoare si agentia de turism intermediara trebuie sa furnizeze calatorului si:FORMULARUL cu INFORMATII STANDARD pentru contractele privind pachetele de servicii de calatorie, care trebuie semnat de calator si se descarca AICI. Informatiile de mai sus sunt valabile si vor fi folosite doar in cazul in care Cocktail Holidays este agentia organizatoare, iar agentia de unde se oferteaza / achizitioneaza pachetul actioneaza ca intermediar. Oferta detaliata si Formularul cu informatii standard sunt parte integranta a contractului privind pachetul de servicii de calatorie achizitionat si nu pot fi modificate decat prin acordul explicit al partilor contractante.Cocktail Holidays nu isi asuma raspunderea in cazul in care informatiile de mai sus nu sunt inmanate turistilor, la momentul ofertarii pachetelor.