Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Tur cu bicicleta in Cinque Terre

*de la 885 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Plimbările se desfășoară de-a lungul căilor bine marcate și ale pistelor de mule. Poate fi obositor mersul pe treptele de piatră de diferite dimensiuni. Luați trenul local pentru a ajunge și de la plimbări. Gospodarii parcului încearcă să mențină toate căile deschise pe tot parcursul anului, oricum ploile abundente și incendiile de vară pot provoca închiderea temporară a anumitor întinderi, așa că asigurați-vă că consultați biroul parcului.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Monterosso

De îndată ce te-ai așezat în cazare, ieși afară și inspiră aerul incredibil de proaspăt și crocant al Mării Mediterane. După-amiaza puteți vizita centrul istoric, iar seara, lăsați-vă toate simțurile să fie încântate în timp ce vă pregătiți pentru aventura voastră fenomenală.

Ziua 2: Bonassola până la Deiva Marina (12,5 km)

După micul dejun, luați trenul spre Bonassola, de unde pornește ziua, printre dealurile care separă Bonassola, Framura și Deiva Marina. Prima parte (Bonassola-Framura) este extrem de panoramică cu vederi minunate asupra coastei Ligurului de Nord. Ajunși în Deiva Marina și ia trenul înapoi spre Monterosso.

Provocare: 5 ore, 12,5 km, 657 m ascensiune, 643 m coborare

Ziua 3: Selectarea plimbărilor (10 km, 10 km, 7 km)

Aveți ocazia să petreceți o zi agățată în jurul Cinque Terre, bucurați-vă de soare și de marea albastră. Ca alternativă, puteți alege să parcurgeți unul dintre itinerariile descrise mai jos.

Înainte de a pleca pentru plimbare, mergeți la Biroul de Informații despre parc la statina Monterosso Train și colectați-vă cardul Cinque Terre.

Plimbarea A: Plimbare sau Taxi până la Soviore și mergeți înapoi la Monterosso prin Vernazza

Mergeți sau luați un autobuz sau un taxi către Sanctuarul Soviore, unde vă puteți opri pentru o vizită înainte de a începe plimbarea către Monterosso via Vernazza. Din sanctuar mergi pe drum asfaltat, după care ia o frumoasă potecă panoramică care coboară ușor către Madonna di Reggio. Continuați să mergeți pe o potecă de piatră în jos spre Vernazza, unde luați drumul panoramic de coastă înapoi spre Monterosso. Pentru a scurta mersul, puteți opri în Vernazza și luați un tren înapoi spre Monterosso.

Plimbarea B: Corniglia-Volastra-Riomaggiore-Manarola

Ajungeți la Corniglia cu trenul de la Monterosso și ajungeți în sat. Apoi mergi și urci drumul spre Volastra, care în sfârșit te va duce la Riomaggiore. După ce ajungeți în Riomaggiore, luați un tren pentru a vă întoarce la Monterosso.

Plimbarea C: Monterosso-Vernazza-Corniglia

Astăzi vă plimbați pe traseul coastă aglomerat care leagă cele cinci sate din Cinque Terre. Poteca contură coasta, urcând și coborând și include câteva scări din piatră care pot fi provocatoare. Traseul este simplu și ușor de urmat.

Provocare: 4/4/3 ore, 10/10/7 km, ascensiune 643/471 / 482m, coborâre 1098/448 / 404m

Ziua 4: Monterosso până în Levanto (14 km)

Plimbarea zilei se desfășoară de-a lungul promontoriului care separă Levanto și Monterosso urmând traseele de coastă, cu vederi spectaculoase asupra Cinque Terre și Levante Ligure. Odată ce vă aflați în Levanto, opriți-vă pentru o vizită a centrului și a bisericii Sant’Andrea. Puteți decide dacă vă întoarceți la Monterosso cu trenul sau pe jos. Drumul de întoarcere se desfășoară pe o potecă care pornește din centrul orașului Levanto și ajunge în vârful crestei. Bucurați-vă de priveliștile asupra Levanto și a munților care înconjoară golful său. Apoi ajunge la Punta Mesco și merge înapoi la Monterosso.

Provocare: 5 ore, 14 km, ascensiune 820 m, coborâre 820 m

Ziua 5: Riomaggiore spre Portovenere (13 km)

O scurtă plimbare cu trenul vă duce la Riomaggiore de unde vă plimbați spre creasta lanțului de munte care se învecinează cu zona Cinque Terre. De la Colle del Telegrafo urmează această potecă panoramică pe creasta până la Portovenere, trecând prin satul Campiglia. Itinerarul de astăzi oferă vederi spectaculoase pe coasta Cinque Terre și pe stâncile impresionante din Portovenere.

Provocare: 6 ore, 13 km, 861m ascensiune, 875m coborare

Ziua 6: Plimbare rotundă a insulei Palmaria (6,4 km)

Plimbarea zilei în jurul insulei Palmaria este ceva ce nu veți uita. O mare varietate de peisaje domină insula, de la vegetația bogată mediteraneană formată din mătură parfumată, flori chist viu colorate, orhidee sălbatice și mirt parfumat delicat până la stâncile abrupte până la înălțimea de 188 m. Plimbarea începe în Punta Secco cu priveliștea spectaculoasă a Bisericii San Pietro și impunătoarele stânci calcaroase ale lui Muzzerone care se ridică pe fundal. De-a lungul drumului găsiți mai multe peșteri mici (în special Grotta dei Colombi, unde au fost găsite resturi umane și animale care datează din epoca neolitică). Continuați în partea de sus, ajungeți la Bateria Fortificată din Umberto I, cunoscută astăzi drept „Cetatea Mării”. După plimbare, luați bacul înapoi la Portovenere.

Provocare: 2,5 ore, 6,4 km, 326 m ascensiune, 339 m coborare

Ziua 7: Arrivederci Cinque Terre!

Călătoria și serviciile noastre se termină după micul dejun. Luați un autobuz public către La Spezia și acolo un tren către aeroporturile din Pisa, Genova, Florența sau Milano.

Pretul include:

- 6 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 6 Mic dejunuri

- Transfer de bagaje de la Monterosso la Portovenere în ziua 5

- Parc Cinque Terre Card + Tren 2 zile

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Trenuri, autobuze sau bărci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

- Taxe turistice

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta