Tur cu bicicleta in Cinque Terre

*de la 885 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Plimb─ârile se desf─â╚Öoar─â de-a lungul c─âilor bine marcate ╚Öi ale pistelor de mule. Poate fi obositor mersul pe treptele de piatr─â de diferite dimensiuni. Lua╚Ťi trenul local pentru a ajunge ╚Öi de la plimb─âri. Gospodarii parcului ├«ncearc─â s─â men╚Ťin─â toate c─âile deschise pe tot parcursul anului, oricum ploile abundente ╚Öi incendiile de var─â pot provoca ├«nchiderea temporar─â a anumitor ├«ntinderi, a╚Öa c─â asigura╚Ťi-v─â c─â consulta╚Ťi biroul parcului.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Monterosso

De ├«ndat─â ce te-ai a╚Öezat ├«n cazare, ie╚Öi afar─â ╚Öi inspir─â aerul incredibil de proasp─ât ╚Öi crocant al M─ârii Mediterane. Dup─â-amiaza pute╚Ťi vizita centrul istoric, iar seara, l─âsa╚Ťi-v─â toate sim╚Ťurile s─â fie ├«nc├óntate ├«n timp ce v─â preg─âti╚Ťi pentru aventura voastr─â fenomenal─â.

Ziua 2: Bonassola până la Deiva Marina (12,5 km)

Dup─â micul dejun, lua╚Ťi trenul spre Bonassola, de unde porne╚Öte ziua, printre dealurile care separ─â Bonassola, Framura ╚Öi Deiva Marina. Prima parte (Bonassola-Framura) este extrem de panoramic─â cu vederi minunate asupra coastei Ligurului de Nord. Ajun╚Öi ├«n Deiva Marina ╚Öi ia trenul ├«napoi spre Monterosso.

Provocare: 5 ore, 12,5 km, 657 m ascensiune, 643 m coborare

Ziua 3: Selectarea plimb─ârilor (10 km, 10 km, 7 km)

Ave╚Ťi ocazia s─â petrece╚Ťi o zi ag─â╚Ťat─â ├«n jurul Cinque Terre, bucura╚Ťi-v─â de soare ╚Öi de marea albastr─â. Ca alternativ─â, pute╚Ťi alege s─â parcurge╚Ťi unul dintre itinerariile descrise mai jos.

├Änainte de a pleca pentru plimbare, merge╚Ťi la Biroul de Informa╚Ťii despre parc la statina Monterosso Train ╚Öi colecta╚Ťi-v─â cardul Cinque Terre.

Plimbarea A: Plimbare sau Taxi p├ón─â la Soviore ╚Öi merge╚Ťi ├«napoi la Monterosso prin Vernazza

Merge╚Ťi sau lua╚Ťi un autobuz sau un taxi c─âtre Sanctuarul Soviore, unde v─â pute╚Ťi opri pentru o vizit─â ├«nainte de a ├«ncepe plimbarea c─âtre Monterosso via Vernazza. Din sanctuar mergi pe drum asfaltat, dup─â care ia o frumoas─â potec─â panoramic─â care coboar─â u╚Öor c─âtre Madonna di Reggio. Continua╚Ťi s─â merge╚Ťi pe o potec─â de piatr─â ├«n jos spre Vernazza, unde lua╚Ťi drumul panoramic de coast─â ├«napoi spre Monterosso. Pentru a scurta mersul, pute╚Ťi opri ├«n Vernazza ╚Öi lua╚Ťi un tren ├«napoi spre Monterosso.

Plimbarea B: Corniglia-Volastra-Riomaggiore-Manarola

Ajunge╚Ťi la Corniglia cu trenul de la Monterosso ╚Öi ajunge╚Ťi ├«n sat. Apoi mergi ╚Öi urci drumul spre Volastra, care ├«n sf├ór╚Öit te va duce la Riomaggiore. Dup─â ce ajunge╚Ťi ├«n Riomaggiore, lua╚Ťi un tren pentru a v─â ├«ntoarce la Monterosso.

Plimbarea C: Monterosso-Vernazza-Corniglia

Ast─âzi v─â plimba╚Ťi pe traseul coast─â aglomerat care leag─â cele cinci sate din Cinque Terre. Poteca contur─â coasta, urc├ónd ╚Öi cobor├ónd ╚Öi include c├óteva sc─âri din piatr─â care pot fi provocatoare. Traseul este simplu ╚Öi u╚Öor de urmat.

Provocare: 4/4/3 ore, 10/10/7 km, ascensiune 643/471 / 482m, coborâre 1098/448 / 404m

Ziua 4: Monterosso până în Levanto (14 km)

Plimbarea zilei se desf─â╚Öoar─â de-a lungul promontoriului care separ─â Levanto ╚Öi Monterosso urm├ónd traseele de coast─â, cu vederi spectaculoase asupra Cinque Terre ╚Öi Levante Ligure. Odat─â ce v─â afla╚Ťi ├«n Levanto, opri╚Ťi-v─â pentru o vizit─â a centrului ╚Öi a bisericii SantÔÇÖAndrea. Pute╚Ťi decide dac─â v─â ├«ntoarce╚Ťi la Monterosso cu trenul sau pe jos. Drumul de ├«ntoarcere se desf─â╚Öoar─â pe o potec─â care porne╚Öte din centrul ora╚Öului Levanto ╚Öi ajunge ├«n v├órful crestei. Bucura╚Ťi-v─â de priveli╚Ötile asupra Levanto ╚Öi a mun╚Ťilor care ├«nconjoar─â golful s─âu. Apoi ajunge la Punta Mesco ╚Öi merge ├«napoi la Monterosso.

Provocare: 5 ore, 14 km, ascensiune 820 m, coborâre 820 m

Ziua 5: Riomaggiore spre Portovenere (13 km)

O scurt─â plimbare cu trenul v─â duce la Riomaggiore de unde v─â plimba╚Ťi spre creasta lan╚Ťului de munte care se ├«nvecineaz─â cu zona Cinque Terre. De la Colle del Telegrafo urmeaz─â aceast─â potec─â panoramic─â pe creasta p├ón─â la Portovenere, trec├ónd prin satul Campiglia. Itinerarul de ast─âzi ofer─â vederi spectaculoase pe coasta Cinque Terre ╚Öi pe st├óncile impresionante din Portovenere.

Provocare: 6 ore, 13 km, 861m ascensiune, 875m coborare

Ziua 6: Plimbare rotund─â a insulei Palmaria (6,4 km)

Plimbarea zilei ├«n jurul insulei Palmaria este ceva ce nu ve╚Ťi uita. O mare varietate de peisaje domin─â insula, de la vegeta╚Ťia bogat─â mediteranean─â format─â din m─âtur─â parfumat─â, flori chist viu colorate, orhidee s─âlbatice ╚Öi mirt parfumat delicat p├ón─â la st├óncile abrupte p├ón─â la ├«n─âl╚Ťimea de 188 m. Plimbarea ├«ncepe ├«n Punta Secco cu priveli╚Ötea spectaculoas─â a Bisericii San Pietro ╚Öi impun─âtoarele st├ónci calcaroase ale lui Muzzerone care se ridic─â pe fundal. De-a lungul drumului g─âsi╚Ťi mai multe pe╚Öteri mici (├«n special Grotta dei Colombi, unde au fost g─âsite resturi umane ╚Öi animale care dateaz─â din epoca neolitic─â). Continua╚Ťi ├«n partea de sus, ajunge╚Ťi la Bateria Fortificat─â din Umberto I, cunoscut─â ast─âzi drept ÔÇ×Cetatea M─âriiÔÇŁ. Dup─â plimbare, lua╚Ťi bacul ├«napoi la Portovenere.

Provocare: 2,5 ore, 6,4 km, 326 m ascensiune, 339 m coborare

Ziua 7: Arrivederci Cinque Terre!

C─âl─âtoria ╚Öi serviciile noastre se termin─â dup─â micul dejun. Lua╚Ťi un autobuz public c─âtre La Spezia ╚Öi acolo un tren c─âtre aeroporturile din Pisa, Genova, Floren╚Ťa sau Milano.

Pretul include:

- 6 nop╚Ťi ├«n pensiuni selectate, hoteluri ╚Öi agroturismo

- 6 Mic dejunuri

- Transfer de bagaje de la Monterosso la Portovenere în ziua 5

- Parc Cinque Terre Card + Tren 2 zile

- Pachet de informa╚Ťii detaliate, note de traseu ╚Öi h─âr╚Ťi cu piese pe

- Asisten╚Ť─â telefonic─â 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Trenuri, autobuze sau b─ârci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

- Taxe turistice

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta