Obiective, atracții turistice și locuri de vizitat în Egipt


Egiptul oferă o varietate de activități și atracții turistice, acesta a ajuns să fie una dintre cele mai populare destinații pentru iubitorii de vacanțe exotice, iar pentru a vizita cât mai multe locuri și a avea o organizare cât mai bună, ți-am pregătit acest ghid de călătorie pentru ca vacanța ta să fie cât mai reușită.

Obiective turistice în tărâmul faraonilor

Hurghada



Situată pe malul Mării Roșii, este una dintre cele mai populare stațiuni din Egipt și totodată destinația perfectă în care să te retragi atunci când vine iarna și îți dorești să stai la soare. În Hurghada ai peste 200 de hoteluri din care poți alege, în funcție de dorințe și necesități.

Bucură-te de cele mai frumoase obiective turistice din Hurghada cum ar fi El Dahar (Centrul Vechi), acesta fiind unul dintre cele mai populare obiective, având numeroase magazine, restaurante și străzi aglomerate. Dacă te plimbi seara, vei fi fermecat de magia luminilor din bazar.

Când vine vorba de un sejur în Hurghada, la capitolul distracție nu vei fi niciodată dezamăgit. Poți opta pentru activități precum: scufundări, snorkeling, pescuit, windsurfing și parasailing.

Sharm El Sheikh



Sharm El Sheikh este un fost sat pescăresc ce în prezent a devenit una dintre cele mai importante destinații de scufundări din lume. Minunile subacvatice ale parcului Ras Mohammed au atras sute de iubitori de snorkeling și scufundări. Iar plajele și apa caldă sunt perfect pentru vacanțele de familie.

Cele mai bune locuri de scufundări sunt: Jackson Reef, Woodhouse Reef și Thomas Reef. Vei putea observa viața marină, coralii și diferitele epave.

Piramidele din Giza



Printre numeroasele atracții turistice din Egipt cele mai cunoscute sunt Piramidele din Giza care sunt considerate una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Deși în Egipt sunt peste 125 de piramide, orice turist vizitează si cele trei faimoase piramide: Khufu, Khephren si Mykerinos. De asemenea, pe lângă piramide mai poate fi observat și celebrul Sfinx care este situat în partea de est a complexului.

Valea Regilor



Este locul unde aveau loc ritualurile de înmormântare ale faraonilor. În Valea Regilor sunt cel puțin 63 de morminte printre care și ale lui Ramses și Tutankhamon.

Din cauza creșterii de umiditate și dioxid de carbon numai 18 din cele 63 de morminte sunt deschise public, autoritățile deschizându-le pe rând. Înainte de a merge, asigurați-vă că vă îmbrăcați răcoros și că aduceți apă și protecție solară!

Ce alte activități poți face în Egipt?

Snorkeling în Marea Roșie




Datorită florei și faunei submarine, Marea Roșie este considerată cel mai interesant loc din lume pentru snorkeling. Având nenumărați pești viu colorați și 200 de specii de corali este fără îndoială cea mai frumoasă atracție a Egiptului.

Temperatura și vizibilitatea rămân până la o adâncime de 200 de m, însă marea este cunoscută pentru curenții săi înșelători.

Unde poți face snorkeling în Egipt?

După cum am menționat anterior, Sharm El Sheikh este locația perfectă pentru snorkeling și scuba.

  • Jackson Reef este cunoscut pentru apele calme, coralii și anemonele de un roșu aprins. Grădina coralilor este situată în colțul de vest la aproximativ 8 m adâncime. Bancurile de pești colorați o să te facă să te simți ca într-un mare acvariu.
  • Thomas Reef este situat între recifele Woodhouse și Gordon și este cel mai mic, dar cel mai colorat canion. La finalul recifului pe platoul cu nisip alb poți observa și rechini cu aripa albă. Pe zidul vestic care este mai întunecat și abrupt poți observa corali evantai, bancuri de pești și corali negri. Întreaga frumusețe a acestui recif poate fi explorată într-o singură zi.
  • Woodhouse Reef este cel mai lung recif, dar din cauza formei sale înguste care nu oferă adăpost pentru bărci este totodată și cel mai puțin vizitat. Aici se găsesc pești din familia Epinephelinae, pești balon și țipari uriași. Lângă zidul recifului se pot găsi corali care adăpostesc moluște.

Safari în deșert




Hurghada este o destinație de top pentru un safari în deșert ce oferă o aventură bogată în experiențe. În funcție de programul pe care îl alegi, un trip safari poate dura între 2-8 ore. Spre exemplu, o excursie de 8 ore include preluare de la hotel, ghid pentru călătorie, călătorie cu jeep 4x4, plimbare pe camilă, plimbare cu atv-ul în jurul satului beduin, dansuri orientale, cină cu barbeque și băuturi răcoritoare, iar la final vei fi transferat înapoi la hotel.

Ce îmbrăcăminte este recomandată pentru safari? Deoarece excursiile safari includ și plimbări cu ATV-ul este de așteptat ca ținuta să nu rămână tocmai impecabilă. Este recomandat să alegi niște haine pe care nu te deranjează să le murdărești. Ține cont și de temperatură, ziua este foarte cald, dar seara devine răcoros.

Cea mai bună perioadă pentru a merge în safari este toamna sau primăvara, când în timpul zilei nu va arde atât de tare soarele, iar temperaturile se păstrează plăcute.

Croazieră pe fluviul Nil



Una dintre cele mai dorite călătorii din Egipt este Croaziera pe Nil. Te poți bucura de o călătorie relaxantă pe un hotel plutitor în timp ce ești purtat la cele mai mari atracții ale Egiptului Antic precum: Valea Regilor, Templul Luxor, Templul Zeiței Hatshepsut, Templul lui Horus, Coloșii lui Memnon. Această călătorie, cum ar spune turiștii noștri, este una ce trebuie experimentată cel puțin o dată în viață.

Excursie pe muntele Sinai



Este un munte sacru din Peninsula Sinai, pe care se spune că Moise l-a urcat acum 3600 de ani și a primit de la Dumnezeu Tablele Legii cu Cele Zece Porunci. O excursie de 2 zile cu plecare de la Aqaba sau Eliat este de ajuns pentru a vizita Mănăstirea Sf. Ecaterina și pentru a urca pe munte.

Pentru a vedea răsăritul din vârful muntelui, cel mai bine este să urci pe timp de noapte cele 700 de scări. Sunt două opțiuni de a urca muntele, pe scări sau cu cămila, deși pare mai ușor cu o cămilă, pe jos este mult mai distractiv, iar ultima porțiune trebuie urcată pe jos oricum. Nu uita hainele groase, deoarece noaptea temperaturile sunt destul de scăzute.

Întrebări frecvente despre Egipt

  • Cât de sigur este să călătorești în Egipt?

Egiptul este o țară sigură în care se pune mare accent pe securitatea turistului străin.

Excursiile sunt recomandate doar prin agenție, deoarece vei avea un ghid vorbitor de limba română și un ofițer înarmat. Autocarele vor oprii numai în locuri păzite, anunțate în avans și vor fi multe filtre de control ce te vor face să te simți în siguranță.

  • Câte grade sunt iarna în Egipt?

În Egipt temperatura este mult mai răcoroasă iarna. Pe timpul zilei ajunge până la 23 °C și până la 11 °C noaptea.

  • Care este temperatura apei în Egipt?

Temperatura apei fluctuează în funcție de lună. Spre exemplu în lunile de iarnă, temperatura apei este între 20 °C și 21 °C, iar în lunile de vară apa ajunge la o temperatură între 26 °C și 27 °C.

Descoperă Egiptul și vezi cu ochii tăi cele mai frumoase destinații din țara faraonilor, bucură-te de excursii inedite sau distrează-te practicând sporturi acvatice! Călătorește alături de noi și bucură-te de o vacanță sigură, plină de experiențe și amintiri!


SOURCE AND TAGS