Cele mai impresionante obiective turistice din Europa. Top 10 locuri pe care sa nu le ratezi


top-10-obiective-turistice-europa-activtours
Sursa foto: Shutterstock

Vrei sa petreci o vacanta de vis pe batranul Continent, sa stai la cele mai bune hoteluri din Europa si sa vizitezi monumente faimoase?!?
 
Iti prezentam in continuare obiectivele turistice din Europa pe care trebuie sa le vezi in calatoria ta prin orase celebre ale culturii, istoriei si civilizatiei. 

Turnul Eiffel din Paris, Franta 

Daca ti-ai planificat un sejur in Franta, cu siguranta ca te-ai uitat si pe oferta de excursii la Paris. Orasul luminilor este un adevarat muzeu in aer liber, cu zeci de monumente cunoscute in toata lumea. Simbolul metropolei este Turnul Eiffel, care impresioneaza milioane de turisti in fiecare an, prin silueta sa originala, ce domina panorama orasului. Muzeul Luvru, Catedrala Notre Dame, Basilica Sacre Coeur sunt alte locuri minunate pe care sa le vizitezi in calatoria ta la Paris. 

Colosseumul din Roma, Italia 

Vacanta la Roma este titlul unui film celebru ce inspira turistii sa viziteze Cetatea Eterna, romantica si inepuizabila. Un concediu in Italia trebuie sa cuprinda și cateva zile in capitala lumii, cum a fost denumita aceasta metropola (toate drumurile duc la Roma...) unde istoria te intampina la tot pasul, cu monumente unice. Colosseumul este unul dintre ele, alaturi de Forumul Roman, Panteon, Fontana di Trevi și Cetatea Vaticanului. 

Big Ben & Palatul Westminster din Londra, Marea Britanie
 
Stralucirea imperiala a capitalei britanice transforma o vacanta la Londra intr-o adevarata experienta turistica, impresionanta prin varietate si maretie. Cele mai cunoscute atractii londoneze sunt Palatul Westminster cu faimosul ceas Big Ben, Turnul Londrei, British Museum, Tower Bridge, Palatul Buckingham, Trafalgar Square si monumentala Westminster Abbey. 

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona, Spania

Nu poate lipsi din agenda ta de calatorii prin Europa un citybreak in Barcelona, orasul catalan de o mare frumusete, cu arhitectura unica si peisaje de vis, cu muntele ce coboara in mare, monumente deosebite si atractii culturale de top. Monumentul simbol al metropolei este Catedrala Sagrada Familia, realizata de celebrul arhitect Antoni Gaudi. Alte atractii turistice de top sunt Muzeul Picasso, Bulevardul La Rambla, Parc Guell. 

Piata San Marco din Venetia, Italia

Cea mai faimoasa laguna din lume gazduieste cetatea genoveza a plimbarilor romantice cu gondola si a apusurilor colorate. Sunt sute de hoteluri in Venetia, gata sa intampine oaspetii din cele patru zari si sa-i farmece cu monumentele sale unice. Piata San Marco este cel mai cunoscut obiectiv turistic venetian, pentru ca aici se afla cladirile-simbol ale orasului, dintre care Basilica San Marco se remarca prin designul original, ce combina stilurile bizantin si oriental. Sursa foto: Shutterstock 

Acropole din Atena, Grecia 

Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, Atena se regaseste pe itinerariile de vacante in Grecia, in orice anotimp. Capitala elenă are o istorie glorioasa, iar vestigiile antice de aici se numara printre cele mai cunoscute din intreaga lume. Stanca sacra a Atenei, cum mai este denumit dealul Acropole, domina panorama orasului si este un obiectiv turistic pe care trebuie sa-l vizitezi cand ajungi la Atena. Templul Parthenon, Agora, Teatrul lui Dionysos, Templul lui Zeus, Muzeul Bizantin, Biserica Sfintilor Apostoli completeaza un traseu turistic prin veacuri de istorie. 

Sfanta Sofia din Istanbul, Turcia 

Singurul oras din lume aflat pe doua continente, Istanbul se afla in topul destinatiilor turistice pentru excursii in Turcia. Metropola de pe malurile Bosforului isi farmeca vizitatorii printr-o atmosfera ce imbina misterul oriental cu forfota balcanica si stralucirea bizantina. Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Istanbul este Sfanta Sofia, una dintre cele mai mari constructii religioase din intreaga lume. Merita vizitate si Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Podul si Turnul Galata, Palatul Dolmabahce, Marele Bazar. 

Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania 

Pentru o veritabila experienta turistica europeana, mergeti intr-un concediu in Germania, o tara unde traditia si modernitatea se impletesc in mod interesant. Sunt multe excursii si itinerarii pe care sa le parcurgeti, cel mai cunoscut fiind turul castelelor bavareze. Obiectivul turistic vedeta este Castelul Neuschwanstein, o aparitie de basm in decorul pitoresc al dealurilor impadurite. Numele castelului inseamna noua lebada de stanca si este ales pentru a-i sublinia frumusetea si unicitatea. 

Fort Lovrijenac din Dubrovnik, Croatia 

Coasta adriatica este destinatia preferata pentru o vacanta in Croatia, la mare si la soare, cu sporturi nautice si distractie pana-n zori. Dar frumoasa tara din Balcani are si obiective turistice interesante, dintre care cel mai cunoscut este Fort Lovrijenac, denumit si Gibraltarul Dubrovnikului. Face parte dintr-un ansamblu de fortificatii ce strajuiesc portul vechi si creeaza o panorama impresionanta asupra intregului golf. 

Podul Carol din Praga, Cehia 

Obiective turistice faimoase ii așteaptă și pe turistii care se afla in vacanta la Praga, capitala Cehiei fiind supranumita si Orasul de Aur. Castele, catedrale, ansambluri medievale, turnuri cu ceas, dar mai ales poduri peste Vltava, acestea sunt atractiile metropolei cu istorie milenara. Cel mai cunoscut este Podul Carol, care rezista inca din secolul al XIII-lea si este impodobit cu statuete baroce de o mare frumusete. 

Bătrâna Europă este un loc al vacanțelor culturale și al concediilor în orase cu povesti si monumente celebre. Poti sa calatoresti cu Activ Travel Club si sa castigi puncte la fiecare excursie sau vacanta, pe care sa le utilizezi pentru noi aventuri turistice in destinatiile preferate. Iar dacă ești mulțumit de serviciile noastre și ne recomanzi și celor dragi care vor deveni, la rândul lor, clienții noștri, primiți puncte de fidelizare și reduceri preferențiale cu toții. ActivTours iubește călătoriile și călătorii fericiți! Bucură-te și experimentează locuri și destinații unicat, pentru că bucuria sufletului este inegalabilă!

SOURCE AND TAGS