Seychelles, locul unde poti pasi pe cer!


E clar ca intreaga zona a fost favorizata atunci cand s-au impartit peisajele, cu palmierii, plajele si coralii pusi acolo parca ostentativ. Africa la est, mai la nord Madagascar si de jur imprejur doar motive de minunare fata de un paradis tropical care are acces la Oceanul Indian si la destule resorturi, incat nici nu apuci sa mai vezi ineditele comori naturale ale insulelor Seychelles. Probabil ca ai auzit deja multe lucruri frumoase care te-au convins sa cauti oferte, dar ce nu iti poate spune nimeni este exact cat sunt aceste insule de superbe!

Probabil nu te asteptai la asta, dar sa stii ca in dictionar, la cuvantul Paradis, nu o sa gasesti Seychelles. Cele 115 insule din Oceanul Indian grupate sub aceasta denumire nu au fost mentionate acolo intentionat, sa nu afle chiar toata lumea ce bogatii naturale ascund. In fond, orice comoara e tinuta ascunsa, nu?

Dar de ce sa nu te bucuri si tu de nisipul vesnic tachinat de valurile ce l-au scos din adancuri si l-au depus la picioarele turistilor, ca o ofranda adusa de ocean acestei minunate victorii a naturii care este Seychelles? De ce sa nu ratacesti si tu intre doua ceruri, cel de sus, pe care-l atingi doar cu privirea, si cel de jos, la fel de albastru si de misterios, in care poti pasi si in a carui intindere ai esua la nesfarsit?

Victoria broastelor testoase gigant

Insulele Seychelles au o capitala ca o declaratie a invingatorului: Victoria. Aceasta se afla pe insula Mahe, cea mai mare dintre cele 115, si gazduieste o superba gradina botanica, ce iti va satisface cateva curiozitati exotice care te vor uimi. Mai ales daca vacanta ta in Seychelles nu-ti permite expeditii lungi, vei fi uluit de broastele testoase gigant si de curiosul Coco De Mer, o specie rara de palmier cu o forma aparte. Si mai este plaja Beau Vallon, perfecta pentru inot, diving, snorkeling sau pentru ati lasa copiii sa-si faca de cap, sa te poti bucura si tu un un pic de 2 vacanta in Seychelles. Acolo Oceanul Indian este suficient de calm pentru a suporta orice nazdravanie. Si daca nu e perfecta pentru tine, mai sunt alte cateva zeci de plaje din care sa alegi, frumos modelate de apele Oceanului Indian cu entuziasmul si sarguinta cu care construiesc cei mici castele de nisip.



La nici 50 de kilometri departare, Insula Praslin, o alta bijuterie, cu paduri tropicale la suprafata si recife de corali dedesubt. Bogatii in orice directie te-ai uita! Dar nu o face insistent cand ajungi la cea mai mare nuca de cocos din lume, Coco de Mer, specifica insulei si sculptata de natura intr-o forma care te poate face sa rosesti. Ceea ce, desi nu e frumos, se va tolera, fiindca nu ai fi nici primul si nu o sa fii nici ultimul care zambeste cu subinteles. Iar daca o sa ai norocul sa vezi si Copacul Meduza in toata splendoarea lui, poti declara sejurul in Seychelles o victorie cat capitala insulelor de frumoasa.

Temperatura constant perfecta face din insulele Seychelles locul ideal pentru practicarea sporturilor de apa. Sau doar pentru admirat apa si ce se afla in ea si imprejurul ei, dar exact ce te asteapta acolo iti poate spune cel mai bine o agentie de turism cu experienta vacantelor exotice. Informatiile corecte despre actele necesare accesului pe insule, moneda, fus orar, cele mai bune oferte de cazare in Seychelles si altele asemenea pot face diferenta intre o vacanta reusita si una pe care ai vrea sa o uiti. Pe de alta parte, sa stii ca pentru insulele Mahe, La Digue, Praslin sau pentru rezervatiile naturale Aldabra si Vallee de Mai aproape ca ar merita putin neprevazut, chiar cu riscul de a pierde avionul de intoarcere vizitandu-le. De fapt, poate ar fi indicat: cazat sub cerul liber, vegheat de palmieri, leganat de briza si adormind in cantecul oceanului, nu pare atat de rau, nu?

Pentru ca Seychelles e locul unde cerul se priveste insistent in mare sau marea in cer, nu-i sigur, cert e ca nu-si pot lua ochii unul de la celalalt.

SOURCE AND TAGS