Traseul cu bicicleta Kattegattleden

*de la 995 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire la Helsingborg

Check in hotelul situat central. Sperăm că veți avea timp pentru câteva obiective turistice în acest frumos oraș medieval, lângă ocean.

Ziua 2: Helsingborg - Ängelholm: 62 km (49 km)

Această parte din Kattegattleden oferă un tur minunat al coastei, cu vederi uimitoare asupra Öresundului și în afara Zeelandei daneze. Vei începe călătoria în Helsingborg, trecând prin Castelul Sofiero cu „uimitoarea lui grădină” - desemnată cea mai frumoasă din Europa în 2010. Traseul continuă spre Höganäs și spre peisajul superb și stâncos din peninsula Kullahalvön. În vârful cel mai îndepărtat al orașului Kullahalvön se află rezervația naturală Kullaberg. Dacă aveți timp pentru o ocolire de pe potecă, merită vizitată.

Pe măsură ce continui, vei ajunge în curând la Höganäs, unde magazinele agricole și mâncarea gustoasă sunt caracteristici distinctive. Unele dintre cele mai frumoase podgorii ale Skåne se găsesc și aici. De ce să nu vă opriți pentru niște delicioase și să vă bucurați de un picnic pe parcurs, dacă vremea permite?

Turul continuă în jurul frumoasei dramatice peninsule Kullahalvön, spre orașul Ängelholm vechi de 500 de ani, destinația ta pentru ziua respectivă.

62 km. Este posibil să se scurteze la 46 km, părăsind poteca și bicicleta aproximativ 10 km pe un drum minor cu puțin trafic între Höganäs și Jonstorp.

Ziua 3: Ängelholm - Halmstad: 60 km (41 km, 94 km, 76 km)

De la Ängelholm, Kattegattleden continuă de-a lungul coastei, înainte ca drumul să plece și să vă tăiați de-a lungul peninsulei, în inima orașului Bjäre. Urcarea va fi blândă la început, dar în curând devine mai abruptă. Acum mergeți într-un cadru agricol modern și veți ajunge treptat la țara agricolă pe scară mică, care s-a bazat pe animale încă din timpurile preistorice și este tipică pentru Bjärehalvön. După o plimbare palpitantă pe creastă, secțiunea se încheie în metropola de divertisment din Båstad. După o vizită la Båstad, veți lua trenul spre Halmstad. (Bilet de tren pe cheltuiala ta.)

Distanță: 60 km sau 41 km, cu bicicleta Ängelholm - Båstad și luați trenul Båstad - Halmstad.

Dacă preferați să mergeți cu bicicleta din Båstad, puteți continua pe una dintre cele mai lungi plaje de nisip din Suedia și apoi faceți o întoarcere spre interior spre rezervațiile naturale Gullbranna și Tönnersa. La scurt timp, veți ajunge la Halmstad.

Distanța: 94 km. Este posibil să se scurteze la 76 km sărind Torekov și să faceți o scurtătură către Båstad.

Ziua 4: Halmstad - Falkenberg: 57 km

Din orașul Halmstad călătoria va continua spre vest, spre una dintre cele mai îndrăgite plaje ale coastei de vest, Tylösand, urmată de plajele Frösakull, Ringenäs și Vilshärad. După aceasta, calea se întoarce spre est și se conectează la Kustvägen, drumul coastei.

De-a lungul drumului veți trece mai multe rezervații naturale frumoase, cu pajiști unice, atât înainte cât și după fermecătorul sat Steninge. Chiar în jurul plajei Steninge, peisajul se va schimba de la steril și pietros într-un cadru luxuriant agricol, ghidându-vă spre oprirea de peste noapte a zilei: Falkenberg.

Ziua 5: Falkenberg - Varberg: 39 km

Traseul continuă prin orașul Falkenberg, unul dintre cele mai vechi orașe medievale ale lui Hallands. Pe măsură ce vă apropiați de Varberg, destinația finală a zilei, veți trece pe Apelviken, o plajă care atrage windsurfers din toată Europa. La o scurtă plimbare de la Cetatea Varberg se va turna în fața ta, merită vizitat. Puteți merge cu bicicleta până la cetate, dacă sunteți pregătit pentru o provocare. Sau, în schimb, vizitați Societetsparken și faceți o binemeritată odihnă la umbra copacilor cu frunze.

Ziua 6: Varberg - Kungsbacka: 75 km (65 km, 48 km)

La nord de Varberg, peisajul se schimbă - plajele de nisip devin stânci stâncoase și încep să apară primele insule, precum Getterön, Balgö și Vendelsö. Mai departe veți ajunge la o întindere liniștită de-a lungul oceanului și a frumoaselor plaje din Åsa.

Mai departe, vă recomandăm un mic ocol pentru a vizita Castelul Tjolöholm,

Singurul castel Tudor din Suedia, înainte de a continua spre Fjärås Bräcka, faimos pentru cele 100 de pietre în picioare de pe câmpul mormântului Li. Traseul continuă pe drumuri mici de-a lungul câmpurilor și pășunilor de cai până ajungeți la Kungsbacka, oprirea finală pentru astăzi și unul dintre cele mai mari centre comerciale din vestul Suediei.

Posibil de scurtat la 65 km. De asemenea, puteți scurta la 48 km cu bicicleta Varberg - Åsa și luați trenul de la Åsa la Kungsbacka.

Ziua 7: Kungsbacka - Göteborg: 62 km (41 km)

Această ultimă porțiune a traseului se desfășoară de-a lungul fiordului Kungsbacka, înapoi spre ocean. Veți trece pe lângă micul sat litoral Särö, unde regalitatea și societatea din Göteborg s-au întâlnit pentru distracție la începutul secolului XX. Poteca continuă de-a lungul stâncilor, pădurilor luxuriante, golfurilor și porturilor mici, oferind o mulțime de locuri pentru a înota sau doar pentru a vă relaxa. Când te apropii de centrul Goteborg, vei trece de Nya

Varvet și rezervația de cultură Klippan și continuați de-a lungul Göta älv până când ajungeți la destinația finală: Opera din Göteborg și portul Lilla Bommen. Bine ați venit la Goteborg!

Distanța: 62 km. Este posibil să se scurteze la 41 km prin omiterea peninsulei Onsala.

Ziua 8: Turul se încheie după micul dejun

Turul se încheie după micul dejun.

Pretul include:

- 7 nopți de cazare, inclusiv micul dejun

- Transferuri de bagaje

- Harta turistică și informații detaliate în engleză sau germană (1 pe cameră) fișiere GPX

- Linie de service 24 de ore

Pretul nu inlcude:

- Închirieri biciclete sau echipamente

- Masa

- Transferuri de la / de la aeroport la / de la prima / ultima cazare

- Zboruri

- Cheltuieli personale precum băuturi, apeluri telefonice, sfaturi etc

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta