Tur cu bicicleta la Castelele de pe Loire (Amboise, Blois)

*de la 635 euro/pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Pe traseele "Loire a Velo", stagiile noastre scurte va vor purta pe la cele mai prestigioase castele: de la Blois la Castelul Chambord, pana la orasul medieval Amboise, ultima casa a lui Leonardo Da Vinci. Urmariti linistitul Rau Loire si pedalati catre fermecata padure Sologne, intesata cu comori ascunse catre Castelul Cheveny / Marlinspike a Capitanului Haddock. Cu siguranta copiii vor aprecia piscina naturala langa Chambord care este o adevarata isprava naturala.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosirea in Blois

Descoperiti fermecatorul oras Blois, cand va plimbati de-a lungul strazilor pavate, si castelul, o ilustratie perfecta a evolutiei arhitecturii franceze din Evul Mediu pana in secolul al XVII-lea.

Ziua 2: Blois - Bracieux/ 30 de km

Aceasta ruta va va conduce catre prestigiosul conac Chambord si castelul, o adevarata opera a stilului Francez Renascentist, care are nu mai putin de 440 de camere si construit in timpul domniei lui Francis I. Apoi opriti-va in Bracieux, un satuc mic si frumos din Sologne care si-a pastrat piata acoperita din secolul al XVI-lea.

Ziua 3: Excursie " Baignade Naturelle du Grand Chambord " si Cheverny/ 29 de km

O excursie cu bicicleta catre Castelul Cheverny, remarcabil pentru camerele mobilate somptuos, care l-au inspirat pe Herge sa scrie Marlinspike a Capitanului Haddock. Apoi continuati catre noua baie naturala. O minunata piscina neacoperita de unde va puteti bucura de salbaticiunea care va inconjoara. (de pe 25 iunie pana in august)

Ziua 4: Bracieux - Chiternay/ 33 de km

Bucurati-va de o plimbare de-a lungul micilor rute din Sologne, intre paduri si iazuri, oferindu-va oportunitatea de a admira un conac mic si frumos precum Castelul Troussay, un conac Renascentist fermecator. Nu ezitati sa va opriti la un producator local de vin pentru o degustare de Cour Cheverny Blanc!

Ziua 5: Chitenay - Chaumont-sur-Loire/ 28 de km

Traversati podgoriile din Cheverny pentru a ajunge la Castelul Foureges-sur-Bievre, un mic castel fortificat care ilustreaza perfect stilul local din secolul al XV-lea. Apoi pedalati catre malurile Raului Loire si ajungeti la Chaumont-sur-Loire, al carui castel din secolul al XV-lea domina raul si satul. Nu ratati extraordinarul "Festival des Jardins", festivalul gradinilor care se desfasoara de la sfarsitul lui mai catre mijlocul lui octombrie.

Ziua 6: Chaumont-sur-Loire - Amboise/ 23 de km

Pentru ultima dumneavoastra zi de pedalat, urmariti traseele "Lore a Velo" inainte de a a junge la fermecatorul oras Amboise, cu al sau castel roial, unde cei mai mari regi ai Frantei au trait. Nu ezitati sa vizitati Conacul Clos Luce, ultima casa a lui Leonardo Da Vinci, care adaposteste o colectie impresionanta de modele, ele reprezentand fabuloase inventii ale acestui geniu Renascentist.

Ziua 7: Plecarea in timpul zilei.

Eventuale suplimente / costuri pentru:

- cazare in camera single +575 euro

- supliment demipensiune +420 euro

- noapte extra la Blois / Amboise (cu mic dejun) +155 de euro

- supliment de calatorie "solo" +140 euro

- inchirieri de biciclete si echipamente

- (se vor comunica tarifele in momentul rezervarii, acestea variind intre 105 euro / 5 zile / echipament classic bike si 160 euro / 5 zile / echipament e-bike, cu toate optiunile existente pentru sejurul solicitat, acestea variind in functie de sezon si facilitati extra oferite + diferite costuri pentru intrari la obiective turistice, in cazul in care se vor dori si se vor solicita).

Pretul include:

- 6 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla standard

- transfer bagaj pe durata sejurului bike

- un dosar pe camera care include harti colorate, directiile detaliate in franceza / engleza / germana si brosuri turistice

- taxe de oras

- suport telefonic 7 zile pe saptamana

Pretul nu include:

- transferul de la aeroport la destinatie si retur

- cine si pranzuri

- bilete de intrare la atractii turistice

- inchiriere de biciclete

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta