Tur bicicleta de la Amsterdam la Paris

*de la 1260 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

O plimbare cu bicicleta de vis prin Europa, de la canalele din Amsterdam până la Eifeltower din Paris. Aceste două orașe europene cu o importanță mare pentru istorie, clădiri și muzee de renume mondial sunt începutul și finalizarea acestei călătorii prin 3 țări. Între orașe faimoase și frumoase, cum ar fi Gouda, Anvers și Ghent, în timp ce vă plimbați prin peisaje variate. Veți experimenta o plimbare excelentă în Europa cu biciclete Holland, cu apă, mori de vânt și un sistem perfect pentru trasee pentru biciclete. Orașe și sate medievale din Belgia, cu mâncare, bere și ciocolată minunate. Și apoi, desigur, Franța, Franța frumoasă, cu o gamă foarte largă de mâncare, vinuri și bere. Pe marginea drumului, natura minunată întâlnește orașe fascinante când mergeți cu bicicleta spre „bucata de rezistență” - „Orașul luminilor” din Paris.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire Amsterdam

Vacanța dvs. cu bicicleta începe în Amsterdam, una dintre bijuteriile coroanei Europei. Cu atât de multe lucruri de văzut și de făcut, nu ați putea dori un mod mai vibrant de a începe vacanța. Dacă ajungeți devreme, asigurați-vă că mergeți la o plimbare pentru a vă minuna de casele din cartierul din canalul secolului al XVII-lea (listate ca Patrimoniul Mondial). Ai mai rămas timp și energie? Optați pentru a descărca în josul cartierului infam roșu care atrage milioane de turiști curioși în fiecare an; sau bucurați-vă de interpreții de pe strada prietenoasă Rembrandtplein.

Ziua 2: Amsterdam - Gouda (80 km)

Prima etapă a traseului te duce prin Inima Verde a Olandei, abundentă de apă. Este un adevărat paradis al ciclismului, cu peisaje caracteristice cu turbă și polder, mici comunități agricole și orașe istorice pitorești precum Oudewater. În acest loc, femeile care fuseseră acuzate de vrăjitorie au fugit din toată Europa pentru a încerca să-și facă inocența dovedită prin cântărire. Încheie ziua în Gouda medievală. Amplasați-vă prin centrul orașului frumos conservat și vizitați primăria veche și biserica Sf. Ioan. Opriți-vă la o brutărie pentru a cumpăra vafe proaspete cu sirop (Gouda este orașul natal al gofrelor cu sirop) și brânză Gouda - poate cel mai faimos tip de brânză din lume.

Ziua 3: Gouda - Breda (79 km)

Punctul culminant de astăzi este unul dintre cele mai populare atracții turistice din Olanda: Kinderdijk, un complex renumit de mori de vânt. Douăzeci de mori de vânt istorice ajung până la cer, în epitomul clasicului rural olandez. Puteți vizita un atelier autentic și puteți afla cum au fost construite aceste mori și cum funcționează. Ți-ai dorit întotdeauna să fii moșier? Aici puteți învăța încă comerțul! Vei sta noaptea în Dordrecht, unul dintre cele mai vechi orașe din Olanda. Nu trebuie ratată o vizită în sfertul portului pitoresc, cu clădirile sale istorice minunate. Traseul vă va duce chiar lângă una dintre puținele zone de maree cu apă dulce rămase din Europa: Parcul Național Biesbosch. La trecerea unui pod lung de un kilometru deasupra râului Hollands Diep, vă veți găsi în sudul Olandei. În sat după sat, ospitalitatea Brabant vă va încuraja să vă opriți pentru o ceașcă de cafea și o felie mare de tartă cu fructe. Destinația de astăzi este Breda.

Ziua 4: Breda - Antwerpen (74 km)

Breda este principalul oraș Nassau din Olanda, cu multe monumente impunătoare. Strămoșii familiei noastre regale au transformat Breda într-un oraș frumos, cu clădiri bogat decorate. Peisajul de-a lungul traseului de ciclism de astăzi este predominant lemnos. La granița dintre Olanda și Belgia, inspirați-vă în De Zoom - Kalmthoutse Heide, o minunată rezervație transfrontalieră naturală. Traseul te duce chiar în inima istorică și turistică din Anvers. Este cel mai mare oraș din Flandra și cel mai important oraș port din Belgia. După ce ați vizitat centrul istoric, ați putea dori să vă aventurați la șold și părți la modă ale orașului: „t Zuid și Het Eilandje. Ți-ai făcut setea de bere belgiană? Luați în considerare să vizitați fabrica de bere De Koninck. Durează puternic începând cu 1833 și are un nou centru de vizitatori, care întâmpină oaspeții care doresc să se uite în jur și să facă degustări. Această fabrică de bere este cunoscută pentru „Bollekes”.

Ziua 5: Antwerpen - Gent (78 km)

Ciclând spre sud, de-a lungul malurilor râului Scheldt, veți porni pe traseul ciclist al orașelor LF2 Largul Schelde nu este doar o atracție naturală, ci și o atracție turistică. Trecând la LF5 vă îndreptați spre Dendermonde și Gent. Tufele și polderele arată natura sălbatică și pură aici. La sfârșitul zilei vă așteaptă orașul cultural spumos din Gent. Belgienii numesc Ghent cel mai frumos oraș al său, iar orașul vă va fermeca fără îndoială.

Ziua 6: Ghent - Tournai (72 km)

Râul Scheldt este încă ghidul dvs. în timp ce vă deplasați către orașul vechi Oudenaarde (974 AD). De asemenea, centrul celebrei curse ciclice clasice „Ronde van Vlaanderen”. Fostele căi de remorcare de-a lungul malurilor au fost transformate în trasee ciclice netede, deci din când în când frunze și apoi prin câmpurile deschise din Flandra. În drum, încercați unul dintre cele mai cunoscute produse locale belgiene „Geraardsbergse mattentaart”, o plăcintă cu o istorie antică a producției. Imediat după Kluisbergen, părăsiți Flandra și veți intra în provincia Valonia cu doar 20 km pentru a merge la Tournai.

Ziua 7: Tournai - Cambrai (65 km)

În timp ce lăsați cele 5 turnuri de clopotniță ale Tournai în spatele dvs., mergeți pe ultimul drum pe bicicleta belgiană de-a lungul Scheldtului, înainte de a ajunge în Franța. Această zi oferă o plimbare plăcută până la Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut, primul parc regional francez. Aici, Belgia și Franța fac legătura cu barcile de pe râul Escaut, între pământuri și ape în care parcurgeți pădurile, mlaștinile și iazurile populate cu diverse specii. Veți descoperi satele miniere clasificate de UNESCO, peisajele agricole, dar și frumosul oraș Saint-Amand-les-Eaux, stația termală, în apropiere de Valenciennes. Trecând prin sate și cătune tipice, ajungeți în orașul Cambrai, oraș pașnic de Artă și Istorie. Profită de ea pentru a descoperi străzile sale, în care case pe jumătate din lemn, conace private bogate, conacuri flamande se amestecă cu plăcere. Și nu plecați fără să fi gustat celebrul „Bétises de Cambrai” sau alte specialități locale!

Ziua 8: Cambrai - Saint-Quentin (50 km)

Astăzi, părăsiți Cambrai găzduind Canalul de Saint-Quentin (inaugurat în 1810 de către împăratul Napoleon 1), descoperiți Haute Vallée de la Spania. Iată o bijuterie: abația lui Vaucelles (sec. XII). După cum vă este prezentată astăzi, abația rămâne o construcție neobișnuită atât în ​​dimensiunile sale, cât și în calitatea restaurării sale. Câteva lovituri de pedalare și treci pe sursele de EsEsut, faimosul râu pe care îl urmezi kilometri și al cărui curs se varsă în Marea Nordului, în Olanda. Continuați spre Muzeul Touage, acest traseu vă duce prin mici drumuri deluroase între sate dedicate agriculturii și siturilor memoriale ale Marelui Război: cimitire, monumente memoriale și vestigii ale liniei Hindenburg. Găsiți canalul și calea sa pentru a ajunge în sfârșit la Saint Quentin. Descoperiți-vă străzile cu case Art Deco, ale căror detalii merită să fie observate. Este stilul adoptat în timpul reconstrucției orașului, care a fost greu distrus în timpul Marelui Război și a devenit din nou un oraș dinamic, capitala economică a Haute Picardiei.

Ziua 9: Saint-Quentin - Compiègne (77 km)

În drum spre Compiegne, prin valea fertilă a Oise. Itinerarul ia din nou traseul ciclic al canalelor, până la descoperirea Chauny. Traversează arii naturale vaste cu peste 200 de specii de păsări. Continuați spre Noyon, traseul continuă de-a lungul canalului. Noyon este listat ca un oraș al artei și istoriei: atmosferă medievală în jurul catedralei care a văzut încoronarea Hugues Capet în 987. Apoi reveniți la piesele comune, unde este recomandat un popas la abatia Ourscamp. Un oraș mare care se învecinează cu pădurea, un palat care se deschide spre imensități împădurite, acestea sunt primele impresii pe care le lasă Compiègne. Orașul, încovoiat de străzi fermecătoare și comerciale, are muzee cu colecții variate.

Ziua 10: Compiègne - Chantilly / Senlis (65 km)

Programul zilei: castel prestigios, orașe medievale și zonă mare de pădure! Călătoria dvs. începe în pădurea Compiègne și apoi urcă râul Automne care și-a dat numele acestei văi, numite cele 35 de clopotnițe. Treci aproape de Béthisy-Saint-Pierre, care merită ocolit. Pentru a traversa în sfârșit „platoul” Nery, dar panta este moale! Traversează pădurea Halatte înainte de a ajunge la fermecătorul oraș medieval Senlis. O fundație străveche, o reședință regală în Evul Mediu, orașul își păstrează istoria bogată și are mai multe muzee. Mediul său protejat de 40 ha este deosebit de apreciat de cineaști. Și în sfârșit, ajungeți la Chantilly, renume mondial pentru castelul său (uneori comparativ cu un castel al Loarei), Marile sale grajduri, porțelanul, dantela și gastronomia sa (da, faimoasa cremă Chantilly ar fi fost inventată aici).

Ziua 11: Chantilly / Senlis - Paris (65 km)

Ultima zi cu bicicleta înainte de a ajunge în Orașul Luminii, punctul culminant al călătoriei tale! Lăsați Senlis și plimbați-vă în pădure pentru un itinerar în inima naturii. Nicio trecere a satului până la ușile regiunii „Ile de France”: schimbarea garantată a peisajului cu acești pini mari și acest sol nisipos vă va putea crede ... în Landes, sud-vestul Franței! De la Gressy la Paris, traseul urmărește frumoasa pistă ciclică a Canalului de Oțcq, un cadru rural pe ultimii 30 de kilometri pentru o intrare sigură în Paris, departe de mașini! Traversarea capitalei de-a lungul Canalului de Ourcq și Canal Saint-Martin ne permite într-adevăr să ne cufundăm într-o carte de istorie, un muzeu în aer liber.

Ziua 12: Plecare din Paris

Sfârșitul călătoriei după micul dejun. Vă sfătuim să vă prelungiți șederea pentru a vă face timp pentru a vizita frumosul oraș Paris.

Pretul include:

- 11 nopți incluse

- Hoteluri 3/4 stele

- Mic dejun inclus, Demipensiune opțional

- Informații turistice despre toate locurile de interes (*)

- Dispozitiv GPS

- 7 zile pe săptămână, linie telefonică de serviciu

- Impozite turistice

- Transport de bagaje la următorul dvs. hotel

Pretul nu include:

- Nu se includ trecerile cu feribotul

(*) NOTĂ: Documentele de călătorie sunt numai în engleză (sau olandeză sau germană)Documentele de călătorie sunt numai în engleză (sau olandeză sau germană)

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta