Tur cu bicicleta de la Atena la Piraeus

*de la 695 euro/pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

În timpul acestei călătorii variate, te urci pe bicicletă și te plimbi prin centrul vechi al Atenei. Apoi veți merge cu barca spre Poros, Methana și Aegina, 3 insule din Golful Saronic, fiecare cu farmecul său unic. Înapoi pe continent, veți merge cu trenul în partea cea mai nordică a Atenei și veți merge cu bicicleta de-a lungul lacului și municipalității Marathon și, în sfârșit, către Mati, un sat de pe coasta de est a Atenei.

În Atena, un ghid vorbitor de limba engleză vă va arăta cele mai frumoase locuri cu bicicleta (dacă rezervați turul opțional). Apoi veți călători cu vaporul de la Pireu la Poros și veți călca prin frumosul peisaj verde al insulei Poros, situat în mod pașnic în Golful Saronic. Această insulă are o conexiune frecventă cu barca la Galatas pe Peloponez. Printr-un istm îngust și un parc natural unic pentru păsări, veți ajunge în peninsula vulcanică din Methana. Vei circula alături de unele izvoare de sulf și îți dai seama imediat că încă „zumează” în subteran. Insula este în întregime de origine vulcanică și conține peste 30 de centre de erupție vulcanică!

O barcă va duce apoi pe insula Aegina. Templul din Aphaia este, probabil, bijuteria din coroana acestei insule. Aegina este renumită și pentru Fisticul cu nuci și puteți vedea pomi de nuci fistic peste tot. Coaste frumoase, vântul în păr și marea cristalină: aceasta este Grecia în cel mai bun moment!

Înapoi în Pireu veți călători cu calea ferată urbană către Agios Stefanos, unde veți face o plimbare frumoasă cu bicicleta până la lacul artificial din Marathon. Vei sta într-un hotel de pe coastă, în micul port din Rafina.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire la Atena

Vacanța dvs. începe la Atena. După verificarea hotelului dvs., puteți alege să vă petreceți restul zilei explorând. Pentru această seară poate fi organizat un tur cu ghidul opțional la Atena (trebuie rezervat și plătit în prealabil cu agentul în avans).

Ziua 2: Transfer la Poros cu barca (15 km)

Astăzi vei fi condus cu bagajele către Pireu pentru a prinde bacul către Poros. Bicicleta dvs. vă va aștepta în portul cu feribotul Piraeus și va trebui să vă luați bagajele și bicicleta cu voi pe feribot. Feribotul auto durează 2,5 ore de la Pireu până la Poros. Programul de feribot se schimbă pe tot parcursul anului și, în cazul în care nu există nici un feribot cu mașina, veți călători cu hidrofoil (Delfinul care zboară) sau cu barca de mare viteză (Flying Cat). Din cauza lipsei de spațiu pe aceste bărci mai mici, bicicleta dvs. poate fi trimisă în Poros în ziua precedentă și vă va aștepta sosirea pe Poros.

Turul opțional cu bicicleta din Atena (vezi ziua 1) este posibil să se facă și la 09:30 ore în această dimineață, dacă ieri ați avut o întârziere la sosirea zborului. În funcție de ora de sosire a feribotului în Poros, o primă plimbare cu bicicleta poate fi posibilă în această după-amiază pe insulă. Există un traseu scurt până la mănăstirea Zoodochou Pigis, precum și două bucle suplimentare către plajă și spre orașul Poros din peninsulă. În mod alternativ, aceste plimbări ar putea fi lăsate până mâine.

Provocare: 3 ore, 15 km și, în plus, 8 km posibil, ascensiune 350 m, coborâre 350 m

Ziua 3: Tur cu bicicleta pe Poros (ciclism de 17 km, opțional 3 km de mers)

Călătoria de astăzi vă duce în partea de vest și centrală a Poros. Mai întâi de-a lungul coastei către vest, unde aveți posibilitatea să vă opriți la o fostă bază a Marinei Ruse. Vei urca treptat pe un mic platou printr-o zonă împădurită minunată pentru a ajunge la una dintre puținele zone arabile din Poros. În partea de sus puteți parcurge o buclă pentru a vizita frumosul sit arheologic al Templului din Poseidon. La sfârșit este o coborâre grea către orașul Poros.

Notă: În punctul vestic puteți merge în aplicație. 1 oră pe o potecă pietroasă spre farul frumos restaurat din Poros și înapoi.

Notă: În cazul sosirii cu întârziere la Poros în ziua 2, puteți circula astăzi o buclă către mănăstire și / sau spre peninsula orașului Poros.

Provocare: 3 ore, 17 km și opțional 3 km de mers, urcare 375m, coborâre 375m

Ziua 4: excursie dus-întors de la Poros prin Psifta (31 km)

Cu bicicleta te duci cu mica barcă pontonă de la Poros la Galatas (care trebuie plătită la fața locului). Aici începe o frumoasă excursie cu bicicleta printr-o zonă agricolă. Urcați în orașul local Taktikoupoli și din acest sat cobori destul de abrupt spre coastă. De-a lungul coastei mergi la zona umedă din Psifta (zonă protejată). Ultima secțiune se întoarce spre Galatas prin același traseu ca dimineața. De la Galatas luați micul feribot înapoi la Poros.

Provocare: 5 ore, 31 km, ascensiune 250 m, coborâre 250 m

Ziua 5: Călătorie de la Poros la Aegina

În funcție de ora de feribot, puteți face o excursie cu bicicleta sau pe jos pe Poros înainte de a călători cu barca spre Aegina. Pe Aegina puteți explora frumosul oraș Aegina cu bicicleta sau puteți merge să înotați în marea cristalină.

Ziua 6: Excursie cu bicicleta pe Aegina (20 km)

Astăzi puteți explora orașul Aegina cu situl său arheologic și muzeele sau puteți parcurge 10 km de-a lungul coastei spre sud, până în satul pitoresc Perdika. În sezonul de vară puteți merge pe fiecare barcă de pescuit către insula nelocuită Moni și șezlong aici pe plaja organizată cu șezlonguri.

În mod alternativ, poate preferați să mergeți pe pământul interior până la plantația de măslini antici sau vârful muntelui Ellanios (532m).

Provocare: 2 ore, 20 km, ascensiune 50 m, coborâre 50 m

Ziua 7: excursie dus-întors pe insula Aegina (50 km)

Astăzi turul cu bicicleta se îndreaptă spre interior și urcă treptat la mănăstirea din Agios Nektarios, Sfântul insulei. Mulți credincioși greco-ortodocși merg acolo în pelerinaj. După aceea, coborâți în jos spre coasta de est. O scurtă ascensiune vă duce la templul arheologic din Aphaia (altitudine 165m). Puteți alege să vizitați templul și apoi să coborâți în stațiunea litorală din Agia Marina. De acolo te pedalezi spre Portes, urmată de o ascensiune abruptă către cătunul din Anitseo, unde găsești o tavernă minunată. Chiar pe drum, veți vedea o frumoasă biserică bizantină, construită pe și cu materialele unui fost templu al lui Zeus Hellanios. În cele din urmă, traseul coboară pe coasta de vest a Aegina și înapoi în orașul Aegina.

Provocare: 6 ore, 36 km (este posibil să se adauge 4 km), 400 m ascensiune, 400 m coborare

Ziua 8: Plecare

Astăzi veți călători înapoi la continent la Pireu cu feribotul (cu bicicletele). Partea organizată a sărbătorilor tale se încheie odată ce bicicletele sunt colectate de la tine aici. Există conexiuni regulate de transport în comun cu aeroportul din Atena sau poate preferați să luați un taxi. Pentru a permite timp pentru feribot și pentru a călători către aeroportul din Atena, trebuie să rezervați un zbor de întoarcere la ora 14:00 sau mai târziu.

Pretul include:

- 7 nopți incl. mic dejun în hotelurile menționate mai sus.

- Bilete de feribot Piraeus-Poros (viteză mare dacă este necesar), Poros-Aegina și Aegina-Piraeus

- Transfer Atena-Pireu

- Livrare de biciclete în Pireu și colecție de biciclete în Pireu

- Transfer de bagaje port-hotel-port pe insule

- Cartea rutieră detaliată și hărți de bază

- Piste GPS

Pretul nu include:

- Tur turistic cu bicicleta în Atena

- Închirieri biciclete

- Zboruri

- Taxa de turism

- Transferuri de la / la aeroport. Există o rețea de transport public bună.

- Asigurare de calatorie

- Taxe de admitere și intrare de orice fel

- Sfaturi și gratuități

- Cheltuieli personale precum mese, băuturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare etc.

- Orice elemente care nu au fost menționate în mod specific în program

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta