Tur cu bicicleta Bastia, Corsica

*de la 1810 euro/pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Corsica este cunoscută pentru contrastele extreme și peisajele sale minunate. Acest turneu vă va arăta cât de uimitoare sunt ele și ce potențial mare de ciclism are de oferit insula noastră! Nu numai că pe fiecare etapă puteți alege diferite rute, dar vă veți bucura și de această varietate unică de împrejurimi; de la frumoase drumuri de coastă, la drumuri mici și răsucite de trecere a munților. Vă veți plimba în jurul „Cap Corse”, veți traversa „désert des Agriates”, veți descoperi satele mici din interior și veți descoperi frumosul golf din Porto ... doar o mulțime de imagini de neuitat. Corsica cu siguranță nu te va lăsa indiferent!

Bootstrap Image Preview

Pretul include:

- Transfer de bagaje de la cazare la cazare. Pensiune în hoteluri și pensiuni (în camere duble). Hărți, note de traseu și toate informațiile de care aveți nevoie pentru călătorie (ne puteți suna oricând în timpul turului).

Pretul nu include:

- Transferuri la punctul de plecare și din punctul final al programului. Transferuri neplanificate. Asigurări. Mese (cu excepția micului dejun) și băuturi. Închirieri biciclete. Reparații eventuale pe bicicletă. Cheltuielile personale.

ITINERAR:

Ziua 1: Bastia

Turul începe după-amiaza, în Bastia. După ce ai renunțat la obiecte la hotel, ar trebui să ai timp să vizitezi principalul oraș din nordul Corsica. Vă sugerăm să aruncați o privire spre Citadelle, vechiul port și împrejurimile sale (de asemenea, un loc bun pentru cină), și poate să beți o cafea pe una dintre cele mai mari piețe europene, locul St. Nicolas.

Noaptea într-un hotel **.

Ziua 2: „Cap Corse”

Prima etapă vă conduce în jurul pelerinii corsete. Un frumos drum de coastă, blând urcă prin interior înainte de a ajunge pe coasta de vest și stâncile sale uimitoare.

Distanțe aproximative: 57 sau 80 km.

Noapte într-un sat fermecător.

Ziua 3: St Florent

Astăzi vă veți deplasa spre sud, spre St Florent și portul său elegant. Dacă traversați satul Patrimonio, ar trebui să vă opriți pentru o degustare de vin. Zona are o mulțime de vinuri bune. Pe urcări aveți vederi minunate asupra golfului St Florent.

Distanțe aproximative: 26 sau 45 km

Noapte într-un hotel **, în St Florent.

Ziua 4: Deșertul corsic („désert des Agriates”)

Acum te vei îndrepta spre Balagna. După câțiva kilometri și o ultimă privire asupra golfului St Florent, veți traversa deșertul des Agriates. Nu există dune de nisip, dar vegetație scăzută și priveliști nealterate. După o coborâre dulce, părăsiți deșertul și pregătiți-vă pentru niște urcări minunate în zona de munte a Balagnei.

Alegerea aproximativă a distanțelor: 48 sau 77 km

Noaptea într-un hotel ***, nu departe de Île-Rousse.

Ziua 5: Satele Balagnei

Etapa de astăzi vă va conduce prin sate frumoase locale (cu nume fermecătoare, cum ar fi Sant'Antonio sau Santa Reparata), până la Calvi (un oraș port frumos cu una dintre cele mai frumoase Citadele), înainte de a ajunge la hotelul dvs. din Galeria, un mic sat de pescari .

Alegerea aproximativă a distanțelor: 50 sau 75 km.

Noaptea într-un mic sat de pescari.

Ziua 6: Spre golful Porto

Îndreptându-vă din nou spre sud, veți merge pe un splendid drum de coastă (probabil cel mai frumos de acest fel), oferind priveliști uimitoare asupra mării Mediterane. Pe drum poți vedea o priveliște asupra golfului Girolata (o zonă protejată cu o mare biodiversitate). În cele din urmă veți ajunge în stațiunea de coastă din Porto.

Distanța aproximativă: 50km.

Noapte într-un hotel **.

Ziua 7: Porto

Astăzi programul îți revine; fie că rămâneți doar la plajă pentru a vă relaxa, fie vă apucați de bicicleta și mergeți la „Calanques de Piana” (formare stâncă uimitoare). De asemenea, puteți merge pentru o excursie cu barca pentru a vizita rezervația naturală Scandoal - un patrimoniu mondial UNESCO.

Noaptea în același hotel.

Ziua 8: În munți

Această etapă nu este atât de lungă, ci urcă constant. Vei călători prin defileul Spelunca, satul Evisa, prin pădurea Aitone până la „col de Vergio” (1477m). La câteva minute distanță veți găsi hotelul dvs., chiar în fața unei mici stații de schi.

Distanțe aproximative: 34 km sau 54 km

Noaptea și cina într-un hotel interior.

Ziua 9: Niolu

Etapa de astăzi vă conduce mai mult spre centrul insulei. În mare parte coboară (un fel de compensație pentru urcarea de ieri) prin pădurea Valdo-Niello, câteva sate și, în sfârșit, uluitoarea Scala Santa Regina (un drum îngust). O urcare finală nu poate fi evitată înainte de a ajunge la Corte, capitala istorică a Corsica.

Distanta: 60km

Noapte într-un hotel ** din Corte.

Ziua 10: Corte

Program gratuit astăzi. Poate vă faceți timp pentru a vizita acest mic oraș, capitală veche a insulei, în timpul independenței de sub Pascal Paoli (1755-1769). Găzduiește Universitatea și muzeul corset, Cetatea merită văzută. Dacă preferați mersul pe bicicletă, puteți merge pe defileul Restonica (parțial cu 14%) până la colibele ciobanilor din Grotelle, nu departe de celebrul drum GR20. Dacă este prea abrupt, vă puteți opri mai devreme pentru a face o baie răcoritoare în râul Restonica.

Distanță: 30 km acolo și înapoi.

Noaptea în același hotel.

Ziua 11: Jos spre coasta de est

Vei urma (mai mult sau mai puțin, în funcție de traseul pe care l-ai ales) râul Tavignanu până la Aleria, un vechi oraș roman. Aveți întotdeauna grijă la porțiuni de coborâre de mare viteză (și nu numai în această zonă), deoarece vacile, porcii, caprele și alte animale, spre deosebire de oameni, sunt numeroase și le place să stea în mijlocul drumului.

Odată ajuns în Aleria, puteți vizita Muzeul Roman și vechea cetate, sau mai degrabă relaxați-vă un pic în stațiunea balneară din apropiere, situată direct pe plajă (este posibil un transfer cu autobuzul hotelului).

Distanțe aproximative: 48 sau 60 km.

Noaptea într-un hotel ***, în Aleria.

Ziua 12: Aleria

Acest loc are o istorie foarte veche; construită de greci, Alalia a fost cucerită și redenumită Aleria de către romani în 259 î.Hr. Puteți vizita muzeul roman, vechile termene sau situl arheologic. Petrecerea timpului pe plajă (la 3 km distanță) este o alternativă, sau chiar mai bine ai putea merge (transfer cu autobuzul hotelului) către stațiunea balneară din apropiere, situată direct pe plajă, pentru un program complet de relaxare (saună, hammam, masaj).

Noaptea în același hotel.

Ziua 13: „Costa Verde”

Îndreptându-vă astăzi spre nord, vă veți găsi repede urcând din nou. Evitarea drumului principal de-a lungul coastei este cea mai bună opțiune (prea mult trafic și nu prea este de văzut). După cum probabil ai observat deja că majoritatea locuitorilor au părăsit satele interioare, iar pe drum vei vedea martori istorici ai timpurilor străvechi; biserici, mănăstiri, colibe de stână abandonate.

Alegerea aproximativă a distanțelor: 25 sau 65 km.

Noaptea într-un hotel sau camera de oaspeți.

Ziua 14: „Castagniccia”

Zona pe care o vei străbate astăzi își datorează numele plantării masive de castani de către genovezi în vârsta mijlocie. După cum se presupune că regiunea este împădurită și are și câteva clădiri foarte vechi, ceea ce vă va oferi o perspectivă asupra generațiilor trecute care au trăit aici. Unele urcări blânde îți vor face inima să bată mai repede. În sfârșit, pentru a încheia etapa și călătoria, vă veți „roti” cu ușurință până la ultima dvs. cazare, situată la câțiva metri de plaja din apropierea aeroportului Bastia / Poretta.

Distanțe aproximative: 35 sau 65 km.

Noaptea într-un hotel ***, la Marana.

Ziua 15: Sfârșitul turului

Programul se încheie după micul dejun. Un transfer la aeroport sau Bastia este posibil (cereți-ne).

Cere o oferta