Tur cu bicicleta in Bormio, Alpii Dolomiti

*de la 3393 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Trecătoarea Stelvio este o adevărată provocare, ce îți taie răsuflarea, atât la propriu, prin dificultatea traseului, cât și la figurat, prin peisajele inedite pe care le oferă. Dacă sunteți un pasionat de ciclism și vă plac plimbări lungi și provocatoare, un tur al Dolomiților este perfect pentru dvs. Dolomiți sau Alpii italieni este locul unde se desfăsoara Giro d Italia - faimoasa cursă de ciclism italian. Bike Riding Toscana vă va însoți, îndrumându-vă și oferindu-vă asistență pe toată durata călătoriei, pentru a vă ajuta să urcați pe unele dintre cele mai magnifice urcușuri din Alpii italieni.

ITINERAR:

Ziua 1 - Bine ai venit la Bormio

Bormio este un oraș și o comună cu o populație de aproximativ 4.100, situată în provincia Sondrio, regiunea Lombardia a Alpilor din nordul Italiei. Aici va avea loc sesiune de pregătire a bicicletei - opțional o cursă prin oraș.

Cina de bun venit la hotel.

Ziua 2 - De la Bormio către Prato Stelvio și înapoi

Astăzi, o primă mostră de ciclism prin Dolomiți. Începeți în Bormio cu prima urcare, treceți de Stelvio, acum pedalați în coborâre pentru 26 km prin minunatul Dolomit. Sosire la Prato Stelvio, unde opriți pentru masa de prânz, dupa aceea veți urca înapoi la Stelvio și până la hotel, unde vă puteți relaxa la SPA.

Distanța totală: 92km, 6.00 ore necesare

Ziua 3 - Bucla Bormio - Gavia

Astăzi vă veți plimba prin Santa Caterina di Valfurva. De la hotel veți lua traseul cel mai usor spre Santa Caterina pentru a vă încălzi. Odată ajuns în sat veți urca în pădure, după aceea pe munte. Cuvintele sunt de prisos în a descrie acest traseu unde peisajul vorbește de la sine.

După această zi provocatoare ne vom întoarce înapoi la hotel și vom cina.

Distanța totală: 108 km, 5.30 ore necesare

Ziua 4 - De la Bormio către Mortirolo

De la Bormio veți coborâ spre Tiolo, apoi veți face stânga pentru a urca în trecătoarea Mortirolo. Passo di Mortirolo în italiană, este una dintre putinele trecători din lume, care stârnește frica chiar și în inimile profesioniștilor. După o fotografie și o masă pe partea de sus, ne bucurăm de coborârea la vale, dar amintiți-vă că trebuie să ne întoarcem la Bormio.

Cina de bun venit la hotelul melodia del Bosco.

Distanța totală: 73 km, 4.00 ore necesare

Ziua 5 - De la Bormio până la trecătoarea Umbrail

Astăzi mergem la Livigno. Primele atestări documentare numesc această zonă Vinla et Vineola. Acest nume latin nu se referă la prezența podgoriilor din zonă. Valea a fost întotdeauna în pericol din cauza avalaselor. Ultima avalanșă care a lovit satul a fost în 1951, ceea ce a cauzat șapte decese și daune mai multor case. Ne mai plimbăm prin valea Livigno si ajungem in Elvetia, dupa pasul Umbrail ne bucuram de coborarea de la Stelvio la Bormio.

Distanța totală: 100 km, 5.00 ore necesare

Ziua 6 - Lacul Bormio Cancano și Bormio 2000

Din păcate astăzi este ultima zi de plimbare, așa că descoperim zona din jurul lui Bormio. Cancano Cancano este un platou la o altitudine de aproape 2000m , printre munții Bormio, Livigno și Elveția. Există două lacuri artificiale mari care sunt utilizate pentru a alimenta barajul hidroelectric din apropiere din Premadio. Ultima parte este plină de curbe în ac de păr, până când ajungi la două tuneluri mici. A doua parte a călătoriei este spre Bormio 2000. o urcare usoara, de încălzire. Drumul se termina la Bormio 2000 - unde se duce și o telegondola din sat, pentru cei care au obosit. Sus puteți savura o cafea sau un suc și privelistea fantastică a văii.

Distanța totală: 57 km, 3.00 ore

Ziua 7 - Arrivederci!

Transfer pe aeroportul din Malpensa.

Pretul include:

- 6 nopti cazare, loc in camera dubla

- 6 x mic dejun, 6 x cina

- Transfer minibus de la începutul și sfârșitul turului dvs.

- Ghid vorbitor de engleza

Pretul nu include:

- transport feroviar/aerian

- bicicleta

- asigurare storno si medicala (aprox. 80/90 Ron/pers)

- excursii optionale (se pot rezerva la cerere contra cost)

- taxe turistice locale (sunt obligatorii, se achita de catre turist la fata locului si pot fi de cativa euro/pers./sejur)

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta