Tur cu bicicleta in Burgundia, Franta

*de la 1190 euro/pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cand spunem Burgundia ne gandim automat la casele sale, vinurile sale, precum si la o serie de peisaje care merita studiate pe indelete pentru a aprecia la adevarata lui valoare un mediu rural autentic ca acesta, o intreaga retea de drumuri de tara si benzi de explorat.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosirea in Beaune

Capitala necontestata a Burgundiei, Beaune este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase orase din Franta, un izvor de arta si de istorie: spitalul sau, incoronat de un acoperis de placi glazurate, este cunoscut in intreaga lume, iar muzeul sau de vinuri este o un must-see!

Ziua 2: Beaune - Chateauneuf en Auxois | 38 km

Continuand pe faimoasa podgorie din Burgundia, veti ajunge la Valea Ouche si veti traversa Canalul de Bourgogne pentru a ajunge in Chateauneuf, un sat vechi pitoresc inalt, protejat de castelul sau datand din secolele al XII-lea si al XV-lea!

Ziua 3: Chateauneuf en Auxois - Semur en Auxois | 56 km

Acest traseu va conduce prin Pouilly en Auxois, apoi urmeaza canalul din Burgundia la o plimbare pasnica, in ritmul barcilor lente de croaziera, pentru a ajunge la Semur en Auxois.

Ziua 4: Semur en Auxois - Vézelay 62 km

O plimbare pe drumuri de tara, care va duce la Epoisses, cunoscut pentru branza foarte gustoasa. Mai departe, situat pe varful unui deal, Vézelay apare in fata voastra si va indruma spre minunata bazilica romana clasificata drept patrimoniu mondial UNESCO. In afara acestui monument, o frumoasa priveliste asupra vaii si a podgoriilor. Bucurati-va de un moment de liniste in gradina acestei bazilici, care va arata natura profunda a acestei zone.

Ziua 5: Vézelay - Saulieu | 50 km

Dupa portiunea rurala linistita din zona Burgundiei, veti ajunge in parcul regional Morvan. Bucurati-va de peisajele naturale din jur si continuati in directia Saulieu. Acest mic sat a fost facut celebru de bucatarul francez "Bernard Loiseau", unde este si restaurantul sau gastronomic de nivel inalt.

Ziua 6: Saulieu - Autun | 50 km

Bucurati-va de o plimbare prin vale de-a lungul unui raulet. Descoperiti satele tipice si atmosfera modului de viata francez din zonele rurale. Veti trece prin satele Chissay en Morvan si Lucenay l'Evêque catre Autun. Autun este un oras cultural, clasificat drept un oras al artei si istoriei, cu numeroase marturii a cca. 2000 de ani de istorie.

Ziua 7: Autun - Beaune | 64 km

Calatoria de astazi va duce inapoi spre podgorii prin renascentistul Chateau de Sully si frumosul oras Nolay: un sat fermecator care si-a pastrat piata acoperita din secolul al XIV-lea si invecinat cu podgoriile "Hautes Côtes de Beaune". Continuati prin Chateau de La Rochepot (o cetate magnifica cu acoperisuri de faianta glazurate) si "Côte de Beaune", renumit pentru prestigioasele sale vinuri albe, cum ar fi Meursault, Puligny Montrachet, Chassagne Montrachet etc ... un strop de deliciu burgund!

Ziua 8: Plecare in timpul zilei

Eventuale suplimente / costuri pentru:

- cazare in camera single +575 euro

- supliment demipensiune +420 euro

- noapte extra la Beaune (cu mic dejun) +155 de euro

- supliment de calatorie "solo" +140 euro

- inchirieri de biciclete si echipamente

- (se vor comunica tarifele in momentul rezervarii, acestea variind intre 105 euro / 5 zile / echipament classic bike si 160 euro / 5 zile / echipament e-bike, cu toate optiunile existente pentru sejurul solicitat, acestea variind in functie de sezon si facilitati extra oferite + diferite costuri pentru intrari la obiective turistice, in cazul in care se vor dori si se vor solicita).

Pretul include:

- 7 nopti cazare cu mic dejun in camera dubla standard

- transfer bagaj pe durata sejurului bike

- un dosar pe camera care include harti colorate, directiile detaliate in franceza / engleza / germana si brosuri turistice

- taxe de oras

- suport telefonic 7 zile pe saptamana

Pretul nu include:

- transferul de la aeroport la destinatie si retur

- cine si pranzuri

- bilete de intrare la atractii turistice

- inchiriere de biciclete

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta