Lacuri si castele scotiene

Callander - Pitlochry

*de la 1090 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Regiunea Perthshire este probabil una dintre cele mai frumoase din Sco╚Ťia. Defec╚Ťiunea Highland care s-a format ├«n perioada de ghea╚Ť─â se desf─â╚Öoar─â ├«n diagonal─â spre vest-est prin regiune. Spre nord mun╚Ťii ╚Öi multe lacuri (lacuri) ╚Öi spre sud terenurile ferme plate. Pentru aceast─â c─âl─âtorie avem e-biciclete.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Callander

Callander este un sat pitoresc situat la intrarea Parcului Na╚Ťional al lacurilor Lomond ╚Öi Trossachs. Dac─â ajunge╚Ťi cu ceva timp pentru a petrece dup─â-amiaza, v─â recomand─âm o plimbare p├ón─â la Bracklin Falls, la nu mai mult de 1,5 km de Callander.

Provocare: 65 mile nord de Edinburgh

Ziua 2: Turul trossachilor (34 - 55 km)

Ciclism al─âturi de Loch Venachar, cu dealurile pe ambele p─âr╚Ťi sc├ónteietoare ├«n lac. Ne ├«ndrept─âm spre Loch Katrine, o frumoas─â ╚Ťarc─â de la distan╚Ť─â, unde pute╚Ťi face o plimbare pe o barc─â cu aburi, care a fost construit─â ├«n 1872. O cale de asfaltat cu ciclu privat se desf─â╚Öoar─â, de asemenea, al─âturi de lac, oferind vederi spectaculoase asupra lacului ╚Öi mun╚Ťilor.

Provocare: 34 - 55 km

Satele de-a lungul drumului: Loch Venachar, Loch Katrine

Ziua 3: Spre Castelul Doune (38 km)

Cicl├ónd spre sud p├ón─â la vechiul villaje din Doune cu faimosul s─âu castel. Opri╚Ťi-v─â ╚Öi explora╚Ťi ├«nainte de a continua pe Dunblane cu marea sa Catedral─â. C─âl─âtoria circular─â v─â duce ├«napoi la Callender de-a lungul liniei de defecte Highland.

Provocare: 38 - 56 km

Satele de-a lungul drumului: Doune, Dunblane, Callander

Ziua 4: De la Callender la Killin (40 - 56 km)

Ast─âzi urm─âm Re╚Ťeaua Na╚Ťional─â de Cicluri spre nord, al─âturi de Loch Lubnaig, spre Balquihidder, unde ve╚Ťi g─âsi o biseric─â mic─â ├«n care este ├«nmorm├óntat Rob Roy McGregor. De aici continu─âm peste bl├óndul urcu╚Ö al lui Glen Ogle, ├«nainte de a dori s─â o Killin. Cascada de aici este cu adev─ârat spectaculoas─â ╚Öi mul╚Ťi oameni se a╚Öeaz─â pe st├ónci ╚Öi urm─âresc apele ├«n cascad─â trec├ónd pe l├óng─â.

Provocare: 40 - 56 km

Satele de-a lungul drumului: Balquihidder, Glen Ogle, Killin

Ziua 5: De la Killin la Aberfeldy (42 km)

Al─âturi de Loch Tay, care are o lungime de aproximativ 27 km, p├ón─â la Kenmore ╚Öi o vizit─â la Centrul Sco╚Ťian Crannog care arat─â via╚Ťa ├«n Loch ├«n epoca bronzului. ├Än Fortingall, un sat de conservare care dateaz─â de multe sute de ani. Cea mai veche vie╚Ťuitoare din Europa poate fi g─âsit─â aici sub forma unui vechi arbore Yaw. Dup─â vizita, duce╚Ťi-v─â de-a lungul v─âii Tay la Aberfeldy, trec├ónd faimosul Castel Menzies.

Provocare: 42 km

Satele de-a lungul drumului: Kenmore, Fortingall, Aberfeldy

Ziua 6: De la Aberfeldy la Pitlochry (22 - 50 km)

Ast─âzi ave╚Ťi o op╚Ťiune scurt─â ╚Öi mai lung─â. ├Änainte de a porni, vizita╚Ťi distileria de whisky. Ambele rute ├«ncep de-a lungul v─âii River Tay atunci c├ónd traseul scurt se ├«ntoarce spre nord spre Pitlochry. Ruta mai lung─â se ├«ndreapt─â mai ├«nt├ói spre sud spre satul istoric Dunkeld, dat├ónd din anul 1700 lui. Dup─â vizit─â, v─â ├«ndrepta╚Ťi spre nord spre Pitlochry.

Provocare: 22 ├│ 50 km

Satele de-a lungul drumului: Pitlochry, Dunkeld

Ziua 7: Pitlochry (14 - 60 km)

Aici sunt multe de v─âzut ╚Öi de f─âcut, dou─â distilerii de whisky de vizitat, una dintre cele mai mici din lume. Scara Fish and Dam care permite somonului s─â sar─â pe peretele barajului. Multe magazine de vizitat ├«mpreun─â cu multe pub-uri ╚Öi baruri. Pentru cei care doresc s─â fac─â ciclismul, merit─â scurta c─âl─âtorie la Castelul Blair, unul dintre marile castele din Sco╚Ťia ╚Öi c─âminul familiei Duke of Athol. Urma╚Ťi aceast─â istorie tulburat─â ├«n timp ce merge╚Ťi din camer─â ├«n camer─â. Revenind la Pitlochry v─â pute╚Ťi bucura de peisajul rural de-a lungul Loch Tummel ╚Öi chiar pute╚Ťi opri pentru o vizit─â la centrul de vizitatori Killiecrankie.

Provocare: 14 sau 38 sau 60 km

Satele de-a lungul drumului: Pitlochry, Castelul Blair

Ziua 8: Sfârșitul programului

Dup─â un mic dejun delicios sco╚Ťian, c─âl─âtoria se ├«ncheie.

Pretul include:

- 7 nop╚Ťi de cazare ╚Öi mic dejun la hoteluri sau pensiuni

- Transfer de bagaje conform programului

- Asisten╚Ť─â telefonic─â 24 de ore

- Descrierea detaliat─â a rutelor ╚Öi h─âr╚Ťile

Pretul nu include:

- 7 nop╚Ťi de cazare ╚Öi mic dejun la hoteluri sau pensiuni

- Transfer de bagaje conform programului

- Asisten╚Ť─â telefonic─â 24 de ore

- Descrierea detaliat─â a rutelor ╚Öi h─âr╚Ťile

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta