Tur cu bicicleta - Excursie in Corfu si Paxos

Mesoggi - Barbati

*de la 990 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Acest tur de mers pe jos autoghidat vă va arăta punctele culminante ale traseului Corfu, o potecă pe această insulă Ionică din Grecia, cu o frumusețe naturală spectaculoasă.

Explorați orașul Corfu, cu labirintul său de străzi aliniate cu cafenele alfresco, piețe și clădiri bizantine.

Acest tur de mers vă va duce la o altă insulă Ionică: Paxos. A rămas foarte autentic și pitoresc, cu arhitectură venețiană, plaje albe, ape albastre limpezi și vegetație lucioasă. La sfârșitul acestui turneu de plimbare te plimbi în mijlocul florilor sălbatice de pe panta Muntelui Pantokrator admirând priveliștile uimitoare asupra Albaniei. Veți întâlni sate mici uitate de timp, unde sunt servite mâncăruri și băuturi răcoritoare adevărate.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire pe Corfu

La sosirea pe aeroportul din Corfu vă transferăm cu taxiul în satul Messonghi. Situat pe coasta de est a Corfu, la 19 km sud de orașul Corfu, Messonghi este un fost sat de pescari liniștit, care are o plajă de nisip minunată și o atmosferă relaxată.

Ziua 2: Plimbare de la Issos la Mesoggi (16 km)

După micul dejun, veți fi transferat la începutul plimbării pe plaja Issos, în partea vestică a insulei, adiacentă Lagunei Korission. Această lagună de coastă este un refugiu pentru viața sălbatică. Egrete, terrapine și regiști pot fi văzute dacă ești liniștit. Din lagună vă îndreptați spre coasta de est, prin Chlomatiana, unde vă puteți bucura de vederi splendide de la biserică. Plimbarea dvs. se termină înapoi la hotelul dvs. din Messonghi.

Provocare: 5 ore, 16 km, 180m ascensiune, 180m coborare

Ziua 3: De-a lungul traseului Corfu din centrul Corfu (17 km)

Astăzi urmează traseul Corfu prin centrul Corfu. După micul dejun vă transferăm la Stronggyli unde vă alăturați traseului Corfu. O potecă plăcută pe jos te duce pe versanții Agii Deka, al doilea vârf cel mai înalt de pe Corfu (676m). Plimbare încântătoare pe cărări istorice umbrite prin sate tradiționale de munte. Odată ce ajungeți la Sinarades, prinzi un autobuz spre Orașul Corfu.

Orașul vechi Corfu este un sit al patrimoniului mondial format dintr-un amestec plin de arhitectură greacă, engleză, venețiană și italiană, toate dominate de impunătoarea fortăreață din secolul al XVI-lea. Străzi înguste, numeroase biserici frumoase și un muzeu arheologic excelent se îmbină pentru a face Corfu o încântare pentru toate simțurile.

Provocare: 6 ore, 17 km, 785m ascensiune, 700m coborare

Ziua 4: Orașul Corfu și călătorie la Paxos

Petreceți dimineața explorând străzile, piața și bisericile atractive ale orașului Corfu înainte de a prinde bacul către Paxos. Feribotul de trei ore de la Corfu vă duce la idila insulei grecești din Paxos, unde va aștepta un taxi care vă va duce la hotel.

Fără aeroport, Paxos a păstrat o atmosferă relaxată și fără griji. Acest lucru este evident imediat când ieșiți din feribotul din Gaios, capitala insulei pitorești. Coasta de est a Paxosului este formată din plaje de nisip și golfuri liniștite, în timp ce țărmul vestic este cu totul mai accidentat. O colecție este peșteri, stânci și arcade naturale. Între livezi de măslini și podgorii covor pământul.

Ziua 5: plimbare rotundă pe Paxos (10 km)

Plimbarea de astăzi este cea mai încântătoare călătorie prin Paxos, însoțită la fiecare pas de cântecul de cigaruri. De la hotel vă plimbați prin orașul fermecător Gaios în sus și prin sate autentice rurale. Apoi traversezi insula spre stâncile din vest și ajungi la Arcul Tripitos. Prin vechea capitală Ozia, coborâți pe coastă și traversați podul către insula Moggonisi. Din acest moment vă puteți întoarce la hotel cu barca sau pe jos.

Provocare: 3 ore, 10 km, 200m ascensiune, 200m coborare

Ziua 6: De la Paxos la Corfu și mergeți pe Corfu (12 km)

Transfer de la hotel la portul Gaios și pe barca Flying Dolphin în dimineața devreme de la Paxos la Corfu. Din orașul Corfu veți fi transferat la Rekini, unde vă începeți plimbarea de-a lungul piciorului Munților Pantokrator din Corfu de Nord. Urmând traseul Corfu încă o dată, te plimbi printr-o zonă din Corfu, care pare să fi uitat. Trasee pietruite liniștite, sate adormite, Corfu rural la maxim. Cei care se plimbă primăvara vor fi răsfățați de afișarea orhideelor ​​pe versanții Muntelui Pantokrator.

Provocare: 4 ore, 12 km, ascensiune 575m, coborare 220 m

Ziua 7: Plimbare pe Muntele Pantokrator (21,5 km)

Finalul de astăzi ne duce în șa Muntele Pantokrator pentru a vedea priveliști uimitoare asupra munților albanezi din apropiere. Satele pitorești antice, inclusiv vechea Perithie aproape abandonată, ne îndreaptă drumul în coborârea noastră spre vârful coastei nordice a Corfu, chiar la capătul traseului Corfu.

Provocare: 7 ore, 21,5 km, 400m ascensiune, coborâre 750m

Ziua 8: Plecare

Transfer la aeroport și plecare.

Pretul include:

- 7 nopți de cazare pe bază de pensiune

- Toate transporturile și transferurile de bagaje în zilele de mers

- Transferuri către / de la aeroportul din Corfu

- Bilete de feribot de la Corfu la Paxos & v.v

- Asistență 24 de ore, la doar un telefon

- Descrierea detaliată a traseului și hărți în limba engleză și broșura „Walking on Paxos” de la Ian Bleaslade

Pretul nu include:

- Zboruri

- Transportul public Sinarades - Orașul Corfu

- (opțional) Bilet de barcă Moggonisi - Paxos Beach (aproximativ 5 €)

- Asigurare de calatorie

- Taxe de admitere și intrare de orice fel

- Sfaturi și gratuități

- Cheltuieli personale, precum prânzuri, băuturi, apeluri telefonice etc.

- Orice element care nu este menționat în mod special în program

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta