Turul ciclistic al celor 11 orase frisone

*de la 790 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Provincia olandeză plată din Friesland, renumită la nivel mondial pentru vacile frisone negre și albe, este marcată de numeroase râuri, canale și lacuri. Este un pământ plin de istorie, cu sate și orașe pitorești, conace impresionante, căi navigabile șerpuite și rezervații naturale pitorești care asigură o casă a peste 300 de specii de păsări! Vei pedala de-a lungul fermelor tipice frisone monumentale, înconjurate de pajiști verzi pline de oi, pasăre, cai și vaci. Veți vedea Leeuwarden, capitala istorică a provinciei și locul de naștere al Mata Hari, precum și tradiționalul sat pescăresc Harlingen și vechiul oraș istoric Franeker. În tot acest timp, bucurându-ne de exemple frumoase de arhitectură renascentistă, cu șansa de a se întâlni cu localnicii care încă se îmbracă zilnic în costum tradițional regional.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire în Leeuwarden

Aventura ta frisonă începe în Leeuwarden, capitala vibrantă a provinciei Friesland. Dacă limba vorbită sună diferit de tine aici, ai dreptate. Limba frisonă diferă de olandeză și este un aspect important al culturii locale.

Ziua 2: De la Leewarden la Sneek

Avem trei dintre cele unsprezece orașe aliniate pentru tine astăzi. Bolsward este un oraș istoric Hanseatic minunat care surprinde inimile multor turiști. IJlst (pronunțat cam ca ail-st) este poate cel mai frumos dintre cele unsprezece orașe. Una dintre caracteristicile sale este grădinile din față care aliniază malurile canalului din centrul orașului. Grădinile minuscule aparțin caselor care stau cu spatele la apa de peste drum și erau folosite ca câmpuri de înălbire pentru spălare. Este o scenă atât de pitorească, încât a prezentat chiar și în filme. Veți rămâne noaptea în orașul plin de viață din Sneek, popular printre pasionații de sporturi nautice și excursii de zi. Toată lumea iubește canalele care împodobesc centrul. Waterpoort (1613) este mândria și bucuria orașului. Este o poartă cu apă. Înapoi când orașul era înconjurat de un zid defensiv, aceasta era una dintre porțile orașului prin care bărcile aveau voie să intre și să părăsească orașul. Dacă aveți un dinte dulce, încercați să puneți mâna pe prăjiturile locale fragile de hrișcă: „drabbelkoeken”. De ce să nu vă încununați seara într-unul dintre numeroasele baruri și cafenele care au amenajat orașul?

Provocare: 59 km

Ziua 3: De la Sneek la Rijs / Stavoren

Lăsând în urmă agitația din Sneek, te vei cufunda în liniștea și liniștea districtului lacurilor frisone. Cu aproximativ treizeci de lacuri interioare, se spune că este cel mai mare district lacurilor din vestul Europei. Cu apa în jur, trăiți un sentiment de calm și uitați de timp pentru o perioadă. Mai departe, veți ajunge la o zonă împădurită interesantă din punct de vedere geologic numită Gaasterland, care dintr-o dată nu este atât de tipică pentru Olanda. Veți găsi pârâuri meandre, teren ușor rulant și păduri de foioase direct pe coasta a ceea ce era Zuiderzee. Și cu atât mai neașteptat, un zid din lut bolovan numit Rode Klif se ridică din Lacul IJsselmeer, oferind vederi interminabile. Acest picior al turului de ciclism se încheie în Stavoren, cel mai cunoscut pentru portul său pitoresc și legenda care înconjoară statuia „Doamnei Stavorenului”. Afla totul despre asta!

Provocare: 55 km

Ziua 4: De la Rijs / Stavoren la Makkum

Astăzi există mai mult patrimoniu cultural frisonez. În Hindeloopen, podurile din lemn, case cu fațade caracteristice, străzi înguste și chiar un muzeu de patinaj pe gheață sunt foarte atrăgătoare. Dar sunt mai multe. Este posibil să fi auzit de mobilierul pictat de Hindelooper și țesături tradiționale folosite pentru costumul local. Oamenii din acest oraș aveau un stil propriu, influențat de conexiunile comerciale cu Scandinavia și Baltic. Aruncați ochii pe modele florale fantastice și aflați istoria și tradițiile orașului la Atelier Glashouwer sau Muzeul Hindeloopen. Următoarea este Workum, care a fost cândva un oraș al olarilor renumiți pentru ceramica lor canelată (lutul este disponibil aici pe aici). La atelierul lui Koch îi puteți vedea încă la lucru. La primărie puteți vedea o bogată istorie a orașului. În interior, vizitatorii pot vedea o celulă originală din închisoare din lemn, în care tramvaiele, bețivii și criminalii erau închiși pe vremuri. Finalizează ziua în istoricul Makkum, renumit pentru producerea olăritului frisone. Fabrica de gresie și ceramică Tichelaar merge puternic din 1594. Pentru a vedea olăria frisone recomandăm muzeele de ceramică din Harlingen și Leeuwarden.

Provocare: 45 km

Ziua 5: De la Makkum la Harlingen / Franeker

Vom trece din nou Bolsward pe drumul către următorul unsprezece orașe. După o minunată călătorie cu ciclismul de 35 de kilometri, mirosiți aerul mării strălucitor în timp ce vă apropiați de orașul portuar prietenos Harlingen. În timp ce vă plimbați în sus și în jos pe Promenada Wadden de pe malul mării, luați în considerare care este un loc special în care se află adâncimea Mării Wadden. Este chiar listat ca Patrimoniu Mondial Unesco. La valul scăzut se dezvăluie fluturile și pârâurile de maree și păsările de mal ajung la furaje. În timpul unei plimbări prin centrul orașului, veți descoperi un număr mare de depozite monumentale, clădiri de interes arhitectural sau istoric și canale pitorești. De la Harlingen este doar o scurtă plimbare până la Franeker, un oraș mic, dar impresionant. Găzduiește nu numai a doua cea mai veche universitate a Olandei, cel mai vechi bar de studenți „Bogt van Guné”, ci și cel mai vechi planetariu din țară: Eisinga Planetarium.

Provocare: 45 km

Ziua 6: De la Harlingen / Franeker la Dokkum

Plecați de-a lungul coastei, cu vaste polderi la dreapta dvs. și luați în considerare modul în care oamenii din Friesland ar fi putut ține picioarele uscate într-un potop înainte de inventarea digurilor marine. De fapt, au construit „terpi” sau au ridicat movile de locuințe, iar bisericile și casele lor (fermă) s-au cocoțat deasupra. La Hegebeintum, prima ta oprire a zilei, puteți vedea una care a fost parțial păstrată. La aproape nouă metri este cel mai înalt teren din Friesland. Călătoria de astăzi se încheie la Dokkum. A fost odată orașul orientat spre marea la care avea o legătură deschisă. Acesta a devenit important din punct de vedere strategic și a fost fortificat cu lucrări de pământ și gropi de apărare în 1582, ale căror contururi pot fi văzute în mod clar până în zilele noastre. Mai târziu, portul s-a răsucit și orașul a devenit orientat spre pământ. A atras mult timp pelerinii care vin să-i facă un omagiu Sfântului Boniface, un misionar din Anglia, care a ajuns să convertească frisienii păgâni în creștinism. El a fost ucis aici în Dokkum în anul 754. În afara capelei, există o fântână pe care Boniface se spune că a descoperit-o și a binecuvântat-o. Apa limpede are proprietăți vindecătoare sau așa spun unii.

Provocare: 60 km

Ziua 7: De la Dokkum la Leeuwarden

Peisajul de astăzi este tipic frisone deschis, verde, cu apă, pajiști și vaci. Canalul Dokkumer Ee (care are un rol important în maratonul de patinaj) duce drumul către capitala Frigiei. Podul de neclintit de la Bartlehiem este cel mai faimos, poate pentru supraviețuirea mulțimilor de susținători care sar în sus și în jos și înveselesc patinatorii. De aici este doar o scurtă distanță până la Leeuwarden. Doar un total de 26 km pentru tine astăzi, lăsând mult timp pentru a privi în jurul acestei bijuterii din nord. Vrei să mergi la cumpărături pentru un suvenir? Kleine Kerkstraat este una dintre cele mai iubite străzi comerciale din țară. Orașul are peste șase sute de monumente și se mândrește cu porturi fermecătoare. Dacă îți dorești acțiunea, urci turnul frisonez din Pisa numit Oldenhove. Statuia de bronz „Us Mem” (adică mama noastră) este un loc bun pentru a începe explorarea.

Provocare: 25 km

Satele de-a lungul drumului: Bartlehiem & Leeuwarden

Pretul include:

- O noapte în hoteluri 3* / 4*, cu băi proprii

- Toate mic dejunurile

- Transport bagaje

- Harta, informațiile turistice și descrierea rutelor în engleză

- Impozite turistice

- Serviciu-linie directă (de asemenea, la sfârșit de săptămână)

Pretul nu include:

- Bilet de tren Amsterdam - Leeuwarden și înapoi

- Demipensiune (opțional)

- Închirieri biciclete (opțional)

- GPS (opțional)

- Biletele de feribot

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta