Tur cu bicicleta Templele Siciliei (Marsala-Trapani)

*de la 755 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Ciclând încet prin coasta de vest a Siciliei, vei putea aprecia contrastele vii și istoria extraordinară. Această regiune oferă o paletă completă de culori: alb luminiscent în tigăile de sare, cerul albastru profund, apele smaralde pentru scăldat și câmpurile pline de verzi și galbeni. Pe masă o succesiune de specialități de udare a gurii nu te va dezamăgi. Orașele sunt pline de viață și aglomerate, în timp ce mediul rural este liniștit și pașnic. Unele zile sunt de scurtă durată, lăsându-vă destul timp pentru a vă relaxa și explora în ritmul propriu.

Plimbările sunt în mare parte de-a lungul benzilor de țară asfaltate și a drumurilor secundare cu puțin trafic, însă uneori trebuie să circulați pe drumuri mai aglomerate când vă apropiați și intrați în orașele mai mari.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Marsala

Ajungeți în orașul de unde vine vinul Marsala și petreceți după-amiaza amestecându-vă cu localnicii în timp ce se plimbă pe străduțele pietruite de marmură de la o piață la alta, discutând și admirând numeroasele biserici impunătoare baroce.

Ziua 2: Plimbare cu bucla de coastă până la tigaile de sare Marsala (22,7 km)

Îndreptați-vă spre nord de-a lungul coastei spre spectaculoase apartamente de sare Inversa, un petic de lacuri de coastă superficiale, aliniate cu vechi mori de vânt și adăpostind multe păsări migratoare și un mic muzeu al sării.

Provocare: 22,7 km, ascensiune 30 m, coborâre 30 m

Ziua 3: Plimbare Marsala spre Buseto Palizzolo (41,2 km, 52,1 km)

Lăsând în urmă orașele aglomerate de pe malul mării, urcând treptat printr-o succesiune de pășuni și câmpuri rulate de grâu care se balansează ușor în vânt. Această largă populație, vastă întindere de natură frumoasă punctată cu vechile case de ferme care se sfărâmă este o bucurie pentru ochi și un palet de culori contrastante care se schimbă în fiecare anotimp. Primăvara este coaptă cu grâul verde luxuriant care devine galben bronz vara, apoi ocru și maroniu pe măsură ce câmpurile sunt arate.

Destinatia noastra pentru urmatoarele 2 nopti este o ferma mica administrata de o familie care serveste specialitati siciliene cultivate acasa si provenite local, pregatite de mama.

Provocare: 41,2 / 52,1 km, ascensiune 480 / 620m, coborâre 300 / 300m

Ziua 4: templul grecesc din Segesta plimbare cu bucla (15,6 km, 34 km)

Conturând delicatele coline rulante, se îndreaptă spre situl arheologic al orașului vechi Elimian Segesta, unde, cocoțat în vârful unui deal cu vedere la un canion adânc, un neobișnuit bine păstrat, deși neterminat din secolul al V-lea î.Hr., Doric se află în plină glorie. O plimbare plăcută pe deal, de-a lungul unei serii de clădiri care datează din diferite vârste, te duce la teatrul grecesc vechi, sculptat într-o scobă naturală. Extindeți călătoria zilei la izvoarele termale locale pentru o baie sau întoarceți-vă la fermă pentru a vă relaxa lângă piscina în aer liber.

Provocare: 15,6 / 34 km, ascensiune 120 / 330m, coborâre 120 / 300m

Ziua 5: Plimbare cu Buseto Palizzolo spre Trapani (34,5 km)

Îndreptându-ne spre coastă, ne străbatem câteva coline, apoi coborâm spre orașul Trapani, unde petrecem 2 nopți. De-a lungul drumului, vezi cum se ridică deasupra vechiului oraș Erice despre care se spune că a fost fondat de troieni exilați. Acesta a fost, de asemenea, un sit religios important și un templu celebru dedicat Afroditei venus în vremea romană se presupune că se afla aici. Petreceți după-amiaza amestecându-vă cu localnicii care se bucură de plimbare și oamenii care urmăresc prin centrul istoric pietonal sau vă îndreptați spre Erice prin telecabina.

Provocare: 34,5 km, 260m ascensiune, 450m coborare

Ziua 6: plimbare cu bucla din Insula Favignana (23,8 km)

În această dimineață, o scurtă plimbare cu barca vă duce spre Insula Favignana, cea mai mare dintre cele 3 Insule Egiene, aflată la 7 km de coasta de vest a Siciliei și cunoscută pentru tradiția sa de pescuit ton. Este o încântare să mergi cu bicicleta pe drumurile plate de coastă, mărginite de marea primitoare de culoare turcoaz. Opriți-vă pentru o baie în una dintre numeroasele golfuri și golfuri retrase și bucurați-vă de ritmul lent al vieții pe care oamenii îl urmăresc pe piața satului.

Provocare: 23,8 km, 40m ascensiune, 40m coborare

Ziua 7: Arrivederci Trapani!

Călătoria și serviciile noastre se încheie după micul dejun, dacă nu ai rezervat nopți suplimentare în Lecce.

Pretul include:

- 6 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 6 Mic dejunuri

- 1 Cina

- Asigurarea furtului de biciclete și colecția de biciclete din Trapani

- Transfer de biciclete de la Marsala la Contrada Casazze (+ bagaje la Buseto Palizzolo) în ziua 3

- Transfer de bagaje de la Buseto Palizzolo la Trapani în ziua 5

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Impozite turistice pentru oraș

- Închirieri biciclete

- Cască

- Trenuri, bărci de autobuze oriunde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta