Tur cu bicicleta Motovun-Istria (Castelele istorice)

*de la 705 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

O c─âl─âtorie relaxant─â pe jos de la Motovun, inima Istriei, ├«n nordul Croa╚Ťiei p├ón─â ├«n Opatija, o sta╚Ťiune elegant─â din secolul al 19-lea, pe uimitoarea coast─â Adriatic─â. Istoria turbulent─â se reflect─â ├«n marea varietate de monumente, stiluri arhitecturale, buc─ât─ârie ╚Öi chiar limbaj. ├Äns─â puternica influen╚Ť─â italian─â a Vene╚Ťiei din apropiere este inconfundabil─â de-a lungul dealurilor unduante ╚Öi a satelor de dealuri medievale, toate amintindu-ne de Italia central─â acum 30 de ani. Plimba╚Ťi-v─â prin podgorii mici, livezi de m─âslini ╚Öi, diminea╚Ťa timpurie, admira╚Ťi v├ón─âtorii de trufe cu c├óinii lor, ├«n timp ce-╚Öi adulmec─â prin vastele p─âduri de stejar. Sta╚Ťi ├«ntr-o varietate de mici ╚Öi hanuri prietenoase ├«n c─âtune cu ziduri bine conservate, unde pute╚Ťi gusta re╚Ťete tradi╚Ťionale locale.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Motovun

Sosire ├«n faimosul ora╚Ö Motovun, pe v├órful unui deal din inima Istriei. Hotelul se afl─â ├«n pia╚Ťa central─â, ├«n punctul cel mai ├«nalt al ora╚Öului ╚Öi din gr─âdin─â priveli╚Öti splendide asupra ├«mprejurimilor verzi. Dup─â-amiaza este liber s─â v─â relaxa╚Ťi la piscin─â ╚Öi s─â v─â plimba╚Ťi prin str─âvechile str─âzi pietruite

Ziua 2: Bucla Motovun în valea Kaldir

Valea Kaldir situat─â la poalele Motovun este cunoscut─â local pentru fructele sale ╚Öi ├«n acest tur v─â plimba╚Ťi prin livezi de mere, piersici, cire╚Öe ╚Öi prune. De-a lungul traseului, ve╚Ťi trece mai multe l─âca╚Öuri na╚Ťionale ╚Öi ve╚Ťi merge prin mici c─âtune de la distan╚Ť─â. O creast─â superioar─â ofer─â vederi minunate asupra v├órfului muntelui Ucka ╚Öi a m─ârii din cealalt─â parte. G─âsi╚Ťi un loc minunat de picnic printre m─âslini, c─âuta╚Ťi zumzeturi de miere ╚Öi asculta╚Ťi cioc─ânirea cioc─ânitorului mai pu╚Ťin reperat. La sf├ór╚Öitul plimb─ârii, o urcare abrupt─â v─â duce ├«napoi la hotelul din Motovun

Ziua 3: De la Motovun la Sovinjak

Dup─â cobor├órea din Motovun, te plimbi prin valea Kadir, apoi o urcu╚Ö sinuos pe c─âr─âri mici de p─âdure ├«nconjurate de verdea╚Ť─â ╚Öi multe flori s─âlbatice te conduce pe l├óng─â c├óteva sate mici coco╚Ťate deasupra r├óului Mrna. Pute╚Ťi auzi clopotele bisericii r─âsun├ónd ├«n v─âi ╚Öi pute╚Ťi vedea furi╚Öul st├óncii albastre zbur├ónd printre ramuri ├«n timp ce continua╚Ťi ascensiunea pe o potec─â pietroas─â folosit─â de comercian╚Ťi ╚Öi c─âl─âtori din Evul Mediu. ├Än dep─ârtare, vede╚Ťi Sovinjak deja ├«n fa╚Ťa dvs., un c─âtun minunat cu 29 de locuitori.

Ziua 4: Bucla Sovinjak la Istarske Toplice

Diminea╚Ťa te plimbi p├ón─â la b─âile termale antice din Istarske Toplice, unde po╚Ťi opta pentru o vizit─â la b─âi sau pentru a te relaxa ╚Öi bea la bar. Apele termice calde care con╚Ťin multe minerale vindec─âtoare, inclusiv sulf, au fost folosite ├«nc─â din vechime de localnici. Pentru a urca pe impresionantul afluent st├óncos ├«nalt de 85 de metri, care se ridic─â abrupt deasupra b─âilor, urma╚Ťi o potec─â ├«ngust─â de-a lungul celor 14 sta╚Ťii ale Crucii. Din partea de sus ave╚Ťi o priveli╚Öte frumoas─â asupra ├«mprejurimilor. Traseul ├«napoi la Sovinjak este pe mici c─âi ╚Öi sate.

Ziua 5: Plimbare Sovinjak la Hum

Primii 3 km ast─âzi mergi pe un drum lini╚Ötit pe asfalt pentru a ajunge ├«n ora╚Öul Sveti Donat. De aici ├«nainte v─â ve╚Ťi aventura ├«ntr-o zon─â ├«ndep─ârtat─â ╚Öi abia acum ve╚Ťi vedea din nou asfalt. ├Än Kozari pute╚Ťi face o oprire la konoba local─â (restaurant) ├«nainte de a continua prin p─âdure. Dup─â o cobor├óre abrupt─â ajunge╚Ťi pe o potec─â bine marcat─â care duce spre Hum, oficial cel mai mic ora╚Ö din lume, cu zid de ora╚Ö, biseric─â ╚Öi cimitir. Hum este renumit pentru biska, un brandy tradi╚Ťional f─âcut la fel de 2000 de ani. Pe drum trece╚Ťi c─âtunul pitoresc din Kotli, care are un num─âr mare de reziden╚Ťi permanen╚Ťi ╚Öi se poate opri la micul bar, c├ónd este deschis!

Ziua 6: Transfer la Poklonon Ucka N. P. ╚Öi cobor├ó╚Ťi la Opatija

Ziua ├«ncepe cu un transfer la Poklon Pass (922m) l├óng─â v├órful Parcului Na╚Ťional Ucka. ├Än condi╚Ťii meteo bune, pute╚Ťi urca urca╚Ťi ╚Öi cobor├ó╚Ťi p├ón─â ├«n v├órful Muntelui. Vojak (1401 m) pentru vederi uimitoare la 360 ┬░, de╚Öi, din p─âcate, exist─â ╚Öi unele antene ur├óte de telecomunica╚Ťii pe v├órf.

La Poklon porni╚Ťi cobor├órea lung─â c─âtre marea Adriatic─â, mai ├«nt├ói pe c─âr─âri ├«nguste, uneori abrupte prin p─âdurea de fag, mai t├órziu ├«ntre cl─âdiri. Poteca traverseaz─â drumul, cu vederi regulate peste Adriatic ╚Öi numeroase insule. Odat─â ajun╚Öi la nivelul m─ârii, urmeaz─â o potec─â de coast─â, c─âptu╚Öit─â cu mici golfuri, invit├ónd terase ╚Öi vile ├«n stil clasic, construite pentru austriecii ╚Öi maghiarii ├«nst─âri╚Ťi care la sf├ór╚Öitul secolului au venit s─â-╚Öi petreac─â iarna. ├Än aceast─â sear─â pute╚Ťi ├«ncerca unul dintre numeroasele restaurante locale din apropierea portului.

Ziua 7: Arrivederci Istria!

C─âl─âtoria ╚Öi serviciile noastre se ├«ncheie dup─â micul dejun, cu excep╚Ťia cazului ├«n care ai rezervat nop╚Ťi suplimentare sau alte servicii cu noi.

Pretul include:

- 6 nop╚Ťi ├«n pensiuni selectate, hoteluri ╚Öi agroturismo

- 6 Mic dejunuri

- 3 Cine

- 2 Picnicuri

- Prânz de pachete

- Transfer de bagaje în ZIUA 3, ZIUA 5 și ZIUA 6

- Transfer privat de la Hum la Poklon în ziua 6

- Pachet de informa╚Ťii detaliate, harti cu trasee, asistenta

- Asisten╚Ť─â telefonic─â 24/7

Pretul nu include:

- Obiective turistice

- Asigurare de calatorie

- Călătoria la Motovun și din Opatija

- Trenuri, autobuze sau b─ârci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta