Tur cu bicicleta de la Pontremoli la Lucca, Toscana

*de la 800 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

O plimbare foarte variată, printr-o Toscana originală și puțin cunoscută. Vei pleca de la Pontremoli, în inima Lunigianei, țara Lunii, căminul „statuilor de stelă”, un teren foarte verde punctat cu castele fine, înainte de a coborî la mare în Versilia. Aici veți experimenta emoția de a vă plimba ore în șir de-a lungul plajei cu nisip, iar pe timpul verii veți putea să faceți o baie minunată sau să vă opriți pentru a vă bucura de soare, înainte de a continua spre dealurile din interior. Vei putea vizita atelierele artiștilor Pietrasanta, Atena italiană, odihnită la poalele Alpilor Apuani. Aici se extrage cea mai cunoscută marmură din lume, iar în cele din urmă veți ajunge la Lucca, care păzește în zidurile sale de renaștere unul dintre cele mai mari și mai fascinante centre din orașul vechi din Toscana.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire în Pontremoli

Pontremoli este o bijuterie din inima Lunigianei. Vă veți putea pierde printre casele sale turn din gresie, admirați războinicii de piatră și zeițele din muzeul statuilor stelelor; dacă vă place să citiți, orașul librătorilor călători vă va oferi locuri unde există un schimb gratuit de cărți și bănci decorate cu citate literare. Și pentru a vă bucura de călătoria din prima zi, încercați o felie foarte groasă de plăcintă cu ierburi.

Ziua 2: De la Pontremoli la Filetto, 17 km

În prima zi a călătoriei dvs. veți fi înconjurat de o zonă splendidă, care alternează peisaj foarte verde cu sate mici medievale. Aici puteți admira turnurile din Ponticello, vechiul ospiciu al orașului San Jacopo de la Filattiera și, mai presus de toate, antica Pieve di Sorano, care a fost acasă, timp de secole, statuile de stele ale războinicilor celtici. Villafranca este un sat medieval foarte frumos: puteți urca dealul până în satul zidit Malgrate, cu castelul său, sau prin copaci priviți ruinele vechiului castel din Malnido, reședința familiei Malaspina. Și chiar înainte de a ajunge, iată o altă surpriză: via Francigena întâlnește castelul de la Filetto.

Ziua 3: De la Filetto la Aulla, 15 km

De la Villafranca veți continua spre Aulla, traversând o pădure groasă și mergând pe secțiuni ale unui vechi drum roman, spre castelul Terrarossa. Ultima secțiune a traseului se află peste șinele vechii căi ferate, transformate în mod inteligent într-o pistă pentru biciclete. Dacă sunteți pasionați de istoria antică, veți aprecia muza Abatiei din San Caprasio, care conține descoperiri arheologice din perioada medievală. Nu ratați o plimbare de-a lungul zidurilor antice ale Fortezza della Brunella, pretinzând că sunt santinele medievale, înainte de a face o plimbare prin centrul vechi al orașului. Și dacă îți este foame, nu este nimic mai bun decât micile gustoase focaccias locale, care să fie savurate încă fierbinte însoțite de coșuterie și brânzeturi.

Ziua 4: De la Aulla la Sarzana, 17 km

De la Aulla veți călători de-a lungul primei secțiuni a călătoriei pe căi exigente, dar pline de satisfacție: de aici veți vedea marea pentru prima dată. De-a lungul drumului veți trece prin mediul rural foarte verde și prin sate medievale. Puteți vizita ruinele castelului de la Brina, reconstruind cu imaginația dvs. zidurile sale impresionante, în timp ce la Sarzana veți fi uimiți de interiorul baroc al Catedralei Santa Maria Assunta și veți admira fațada gotică a Pieve di Sant'Andrea, cea mai veche clădire din oraș. Vă veți pierde în centrul orașului vechi printre aleile care se deschid în piețe mari, unde vă puteți opri pentru o cină tipică: descoperiți gustul „torta scema” și faceți ca unul dintre localnici să vă explice sensul numelui său. !

Ziua 5: De la Sarzana la Massa, 28 / 18,5 km (cu întinderi cu autobuzul)

Astăzi călătoria ta va fi pe trasee plane, urmând pe urmele vechilor pelerini care din portul roman Luni obișnuiau să se îmbarce spre Santiago de Compostela. Nu ratați o vizită a zonei arheologice, cu amfiteatrul antic și muzeul care găzduiește un splendid mozaic dedicat zeului Neptun. De-a lungul căilor care vă oferă priveliști despre mare și Alpii Apuan, veți ajunge în sfârșit la Massa.

Ziua 6: De la Massa la Camaiore, 26 / 19,9 km (cu întinderi cu autobuzul)

Astăzi Pietrasanta vă așteaptă, cu splendidul său centru vechi. Înainte de a răsfoi printre galeriile de artă și magazinele sale, vă recomandăm să vizitați Duomo-ul orașului, să vă plimbați printre coloanele sale de marmură și să admirați bolțile sale fresce. În sfârșit, veți ajunge în Camaiore, cu centrul vechi al orașului și antica Badia di San Pietro, și un tort de ciocolată pe bază de orez care vă va răsplăti pentru eforturile zilei.

Ziua 7: De la Camaiore la Lucca, 25/23 km (cu întinderi cu autobuzul)

Din Camaiore veți continua în sus și în jos printre dealurile Lucca, înainte de a coborî pe valea torentului Contesola și a traversa râul Serchio. Așadar, veți ajunge la Lucca, sfârșitul călătoriei; intrați printre ziduri și înconjurați-vă în centrul vechi al orașului, unde vă așteaptă multe atracții. Veți putea admira fațada decorată din San Frediano, căutați în magazinele mici din piața circulară pentru a cumpăra biscuiți speltați și locali pentru a lua acasă cu voi, a cuceri turnul Guinigi și a admira orașul de sus în grădina sa suspendată.

Ziua 8: Arrivederci Lucca!

Ultima zi este inclusă. Serviciul se încheie după micul dejun.

Pretul include:

- 7 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 7 Mic dejunuri

- Transfer de bagaje ZIUA 2 - ZIUA 7

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Trenuri, autobuze sau bărci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

- Taxe turistice

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta