Tur cu bicicleta in Puglia

*de la 1000 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Regiunea Puglia din sud-estul Italiei are o poveste destul de interesanta. Fiind, pe rand, in mainile grecilor, romanilor, otomanilor, spaniolilor si altor populatii care mai de care mai pestrite, acestia au contribuit la dezvoltarea dialectelor regiunii, bucatariei aromate, dar si arhitecturii disticte. Acesta este cel mai bine pastrat secret al Italiei pentru un tur remarcabil. De la Otranto, o interesectie a mai multor culturi, pana la casele albe din Ostuni, ajungand spre marea albastra bogata; de la acoperisurile conice memorabile ale "Trulli" din Alberobello pana la plajele cu nisip alb, din apropiere de Gallipoli, va puteti bucura de plimbari relaxante prin vechi livezi de maslini, Mache mediteraneene si drumuri de coasta revigorante, cu vederi care te fac sa te indragostesti de aceste zone.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire in Polignano a Mare in Puglia

Ajungeti in orasul Polignanoa Mare cu vedere la Marea Adriatica. O sa va pierdeti prin labirintul strazilor, in mijlocul caselor vopsite in alb. Vizitati biserica principala, cunoscuta sub numele de Chiesa Madre, si pietele San Benedetto si Dell'Orologio. Marvel la Marchesale Arch, este una din intrarile originale in orasul vechi, si locul de unde incepe traseul nostru.

Ziua 2: De la Polignano a Mare la Alberobello (36,5 km)

Pedaleaza prin peisajul distinct spre pesterile orasului Castellana. Continuati spre Trulli, in Alberobello. Casele de piatra trulli cu acoperisuri conice sunt deosebit de interesante si confortabile, asa cum veti afla seara cand veti dormi intr-una din ele. Cele 1.000 de trulli din jur va vor face sa va simtiti cu adevarat transportati intr-o alta lume.

3 ore, 36,5 km, 500 m ascensiune, coborare de 100 de metri

Ziua 3: De la Alberobello la Ostuni (40 km)

Vizitati o zona plina de istorie: "Murgia", un loc unic, asezat printre plantatiile de maslini, podgorii si ferme clasice "Masserie". Treceti prin orasul medieval Cisternino, renumit cu vinul sau DOC stralucitor, apoi pe Ostuni, un oras pe malul Adriaticii. Intrati in inima orasului, treceti de zidurile de aparare si priviti cu ochii largi spre catedrala gotica din secolul al XV-lea. Un moment unic, ce merita amintit.

3 ore, 40 km, 300 m ascensiune, 500 m coborare

Ziua 4: Mergeti la gara Ostuni, luati trenul spre Lecce si de aici mergeti la Gallipoli (56 km)

In aceasta dimineata, coborati pana la gara Ostuni, unde luati trenul spre Lecce, luand bicicleta cu dumneavoastra.

Dupa ce parasiti gara din Lecce, va apropiati in de peisajul rural. Calatoria este blanda, mai ales pe drumurile secundare inconjurate de maslini. Cand treceti prin orase istorice cum ar fi Copertino si Nardò, faceti-va timp pentru a vizita centrul orasului sau pentru a va opri macar la o cafea. Apoi, pe drumul catre Gallipoli puteti gasi cateva locuri frumoase pentru a inota in Marea Ionica.

4,5 ore, 56 km, 240 m ascensiune, coborare 330 m

Ziua 5: De la Gallipoli la Santa Maria di Leuca (51 km)

Un drum de coasta va duce in punctul cel mai sudic din Puglia unde se intalnesc Marea Ionica si Marea Adriatica. Faceti o baie in apele turcoaz ale paradisului, pe plaja Torre del Pizzo si asezati-va de-a lungul nisipurilor albe. Continuati spre sud pana la Santa Maria di Leuca, un sat minunat cu plaje fantastice si vile colorate.

4,5 ore, 51 km, 200 m ascensiune, 170 m coborare

Ziua 6: De la Santa Maria di Leuca la Otranto (51,5 km)

Bucurati-va de briza marii pe masura ce va plimbati pe traseul de coasta. Privelistile fenomenale va vor face sa va simtiti parte dintr-o reclama sau un spot dedicat ciclismului pe National Geographic. Opriti-va pentru a admira pestera, Grotta Zinzulusa si apoi Otranto, un oras portuar greco-roman, frecventat de negustori si aventurieri inca din cele mai vechi timpuri.

4,5 ore, 51,5 km, urcare de 520 m, coborare de 530 m

Ziua 7: De la Otranto la Lecce (52,5 km)

Astazi vizitati Lacurile Alimini, paralele cu marea. Urmati drumul prin tara Salento, unde urmele coloniilor anterioare sunt inca prezente in dialect, bucatarie si stilul arhitectural luminos. Albul straluceste pe albastrul euforic al marii. Ajungeti la Lecce, un oras stralucitor plin de palate minunate, o comoara care va va fascina.

4,5 ore, 52,5 km, 120 m ascensiune, coborare de 90 de metri

Ziua 8: Arrivederci Lecce !

Pretul include:

- 7 nopti cazare in hoteluri, pensiuni si agroturism

Recomandari cazare: Hotel Covo dei Saraceni 4* (Polignano a Mare), Trullidea Resort (Alberobello), Hotel La Terra 4* (Ostuni), Hotel 33 Baroni 4* (Gallipoli), Hotel L’Approdo 4* (Santa Maria di Leuca), Hotel San Giuseppe 4* (Otranto), Gran Hotel di Lecce 4* (Lecce)

- 7 Mic dejunuri

- Transfer de bagaje ZIUA 2 - ZIUA 7

- Livrarea bicicletelor la Polignano a Mare

- Pachet de informatii detaliate, note de traseu si harti

- Asistenta telefonica 24/7

- Bicicleta

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Taxe turistice

- Transoprt spre Polignano a Mare si din Lecce

- Trenuri, autobuze sau barci, ori de cate ori este necesar

- Mesele care nu sunt mentionate in mod specific

- Bauturi si gustari

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview

Cere o oferta