Tur cu bicicleta in Serra da Estrela

*de la 615 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Excursie spectaculoas─â de mers pe jos prin Serra da Estrela, cel mai ├«nalt lan╚Ť muntos din Portugalia, cu peisaje impresionante din granit. Forma╚Ťii st├óncoase surprinz─âtoare ╚Öi platouri deschise se combin─â cu v─âi luxuriante, cascade ╚Öi sate alpine autentice. M─âslinii ╚Öi castanele stufoase sunt complet acas─â ├«n v─âi, la fel ca ╚Öi brazi ╚Öi brazi mai sus. Majoritatea celor mai ├«nalte culme ale Portugaliei se g─âsesc aici, ├«n limitele Parcului Natural, inclusiv ├«n partea de sus, La Torre la 2000 de metri, un adev─ârat turn de granit. Aici, o re╚Ťea excelent─â de c─âi de mers marcate de drum v─â permite s─â explora╚Ťi acest teren fascinant. Locuin╚Ťele dvs. sunt situate ├«n sate medievale sau ├«n apropiere, ├«mpodobite cu pl─âci decorative tradi╚Ťionale portugheze. C─âl─âtoria include 2 nop╚Ťi la o luxoas─â ÔÇ×quintaÔÇŁ sau mo╚Öie de la ╚Ťar─â.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire în Celorico da Beira

De la Aeroportul Porto, lua╚Ťi metroul ├«n centrul ora╚Öului. Apoi, primi╚Ťi un autobuz de la Porto c─âtre satul istoric Celorico da Beira. C─âl─âtoria dureaz─â aproximativ 4 ore.

Provocare: C─âl─âtorie la Serra da Estrela

Satele de-a lungul drumului: Celorico da Beira

Ziua 2: De la Celorico da Beira la Linhares de-a lungul Serra do Ralo

Traseul de ast─âzi ├«ncepe ├«n Celorico da Beira, parcurg├ónd zone deschise cu vederi magnifice pentru a ajunge ├«n v├órful Serra do Ralo. Odat─â cu zumzetul morilor de v├ónt, v─â ve╚Ťi bucura de panorame m─âturate ├«nainte de a ├«ncepe cobor├órea spre Linhares. Pe drum ├«n jos, v─â ve╚Ťi plimba prin p─âduri de pin, p─âdure de stejar ╚Öi p─â╚Öuni largi. Odat─â ajuns ├«n satul medieval Linhares, v─â recomand─âm s─â vizita╚Ťi castelul s─âu, Forumul Roman ╚Öi casele regale construite de aristocra╚Ťie, ├«mpr─â╚Ötiate ├«n tot ora╚Öul. De la Linhares ave╚Ťi transfer inclus pentru urm─âtoarea dvs. cazare ├«n Folgosinho.

Provocare: 16 km / Ascensiune: 620m, Coborâre: 350m / Timp: 5,5-6 ore

Satele de-a lungul drumului: Celorico da Beira, Linhares, Folgosinho

Ziua 3: De la Folgosinho la Manteigas

Dup─â micul dejun ai transfer de taxi c─âtre ├«nceputul traseului de ast─âzi, capela din Nossa Senhora de Assedasse. Aceast─â plimbare este mai solicitant─â dec├ót cea anterioar─â, iar sec╚Ťiunile de urcare ╚Öi cobor├óre sunt r─âspl─âtite cu vederi spectaculoase. Traversezi o zon─â ├«ndep─ârtat─â, f─âr─â sate de-a lungul drumului ╚Öi va trebui s─â poarte suficient ap─â ╚Öi provizioane pentru ├«ntreaga zi. Primul tronson este o ascensiune abrupt─â de la Folgosinho, de-a lungul unui vechi drum Roman. C├ónd ajunge╚Ťi la punctul cel mai ├«nalt, Portella do Folgosinho, ve╚Ťi avea vedere la Pico de La Torre. Continu├ónd prin v─âi aproape pustii ╚Öi p─âduri bogat diversificate, traseul se ├«ncheie cu o cobor├óre abrupt─â c─âtre Manteigas, un sat minunat situat ├«ntr-o vale luxuriant─â de ghe╚Ťar, sub v├órfuri ├«nalte ╚Öi pline de mici magazine ╚Öi cafenele.

Provocare: 22 km / Ascensiune: 700 m / Coborâre: 550 m / Timp: 6.5-7 h

Satele de-a lungul drumului: Folgosinho, Manteigas

Ziua 4: Traseu circular de la Manteigas la Po├žo do Inferno sau zi de odihn─â

Pentru urm─âtoarele dou─â zile ve╚Ťi explora inima Serra de Estrella de la baza dvs. din Manteigas. Ast─âzi po╚Ťi alege ├«ntre o binemeritat─â zi de odihn─â, cu o vizit─â la ferma p─âstr─âvului local sau o excursie la impresionanta cascad─â de la Po├žo do Inferno (Pu╚Ťul Diavolului), plimb├óndu-te prin Valea Buraco cu forma╚Ťiunile sale ciudate. Un peisaj variat ╚Öi ├«n schimbare, cu sec╚Ťiuni ├«mp─âdurite frumoase ╚Öi vederi magnifice.

Provocare: 14 km / urcare: 650 m, Coborâre: 650 m / Timp: 6-6.5 ore

Satele de-a lungul drumului: Manteigas

Ziua 5: Traseu circular de la Manteigas sau zi de odihn─â

O plimbare minunat─â a╚Öteapt─â ast─âzi, la nord de Manteigas. Pornind ├«n ascensiune, urma╚Ťi un traseu istoric protejat de umbra unei p─âduri de pin, pentru a ajunge la Pousada de S├úo Loren├žo, (altitudine 1290m) cu vederi uimitoare asupra V─âii Manteigas. Apoi urmeaz─â o pist─â de mizerie prin teren deschis ╚Öi vaste terenuri colorate. ├Än cele din urm─â, o alt─â cobor├óre - cu mai mult─â umbr─â - duce ├«napoi la Manteigas.

Provocare: 14km / ascensiune 630m; Coborâre: 630m / Timp: 6 ore

Satele de-a lungul drumului: Manteigas

Ziua 6: De la La Torre la Loriga

Ast─âzi alege╚Ťi ├«ntre 2 op╚Ťiuni:

Primul traverseaz─â frumoasa vale glaciar─â din Z├ęzere, care duce la La Torre, ╚Öi te plimbi prin v─âi, paji╚Öti de munte ╚Öi trasee forestiere. La sf├ór╚Öitul traseului, ave╚Ťi un transfer de taxi inclus la urm─âtoarea dvs. cazare, situat─â ├«n frumosul sat de munte Loriga.

Provocare: 18 km / Ascensiune 835: m, Coborâre: 110 m / Timp: 6 ore

A doua op╚Ťiune ├«ncepe cu un transfer scurt ├«n zona de recreere La Torre. Aceast─â loca╚Ťie strategic─â (la 1.993 m, cel mai ├«nalt v├órf din Portugalia) ofer─â vederi magnifice. Vei intra ├«n masivul de granit din Serra da Estrella, o lume cu totul diferit─â, cu v─âi glaciare largi, care amintesc de ultima epoc─â de ghea╚Ť─â. Traseul dvs. ├«ncepe cu o cobor├óre treptat─â din La Torre c─âtre sectorul vestic al Parcului Natural. Travers├ónd p─â╚Öuni ├«nalte, poteci ├«nguste, v├órfuri abrupte ╚Öi lacuri cristaline, v─â face╚Ťi drumul ├«napoi spre minunatul sat Loriga.

Provocare: 12 km / Ascensiune: 50 m, Coborâre: 1230 m / Timp: 4,5-5 ore

Satele de-a lungul drumului: Loriga

Ziua 7: De la Loriga la Sao Romao

Ultima rut─â de mers pe jos din acest program duce spre interior prin zone ├«mp─âdurite, trec├ónd sate tipice ag─â╚Ťate pe versan╚Ťii ÔÇ×Mun╚Ťilor StelelorÔÇŁ. Pe drum vei trece dou─â site-uri interesante: M├ís Tumba ╚Öi Cabe├ža da Velha, ├«nainte de a ajunge ├«n satul pl─âcut S├úo Rom├úo, cu mai multe capele. Locul dvs. de cazare pentru aceast─â sear─â este un ÔÇ×QuintaÔÇŁ tradi╚Ťional renovat, acum un hotel frumos cu piscin─â, situat chiar ├«n afara satului.

Provocare: 19 km. 775 m ascensiune, coborare 550 m. 6,5-7 ore.

Satele de-a lungul drumului: Loriga, Seia, São Romão

Ziua 8: încheierea aranjamentului

Aranjamentul dvs. se încheie astăzi după micul dejun.

Provocare: Plecare din Portugalia.

Pretul include:

- Cazare 7 nop╚Ťi

- Toate micul dejun

- Transport de bagaje conform programului

- Transferuri ├«n zilele 2, 3, 6 ╚Öi 7 ├«n func╚Ťie de program

- Descrierea detaliată a traseului și harta pentru fiecare plimbare

Pretul nu include:

- Prânzuri și mese

- Transferuri cu mijloace de transport în comun

- Transport la prima și de la ultima cazare

- Taxa turistic─â

- Cheltuieli personale precum b─âuturi, sfaturi, apeluri telefonice, transferuri suplimentare etc.

- Orice elemente care nu sunt men╚Ťionate ├«n mod specific ├«n acest program

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta