Tur cu bicicleta de la Siena la Viterbo

*de la 1045 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Sunteți gata să vă plimbați în mijlocul unui scenariu asemănător unei cărți poștale? În prima parte a acestei călătorii vă veți plimba de-a lungul legendarei etape bianche („drumuri albe”, drumuri de murdărie) din Siena timp de kilometri și kilometri, traversând Valearbia și Val d’Orcia, icoane ale peisajului toscan. Veți vizita sate minunate precum Bagno Vignoni, cu piscina sa termală enormă în centrul pieței și Radicofani, a cărei cetate domină sudul Toscanei. Odată intrat în Lazio, veți fi uimiți de frumusețea Lacului Bolsena și fermecați de pietrele vechi de pavaj ale Via Via Cassia, încă intacte după 2000 de ani, înainte de a vizita fermecătorul centru din Viterbo.

Veți traversa podgoriile Brunello di Montalcino, unul dintre cele mai bune vinuri italiene, și zonele de producție ale cacio di Pienza (tip de brânză), înainte de a intra într-una dintre cele mai importante zone pentru producția de ulei de măsline extravirgin, între Bolsena și Montefiascone.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire la Siena

Călătoria dvs. va începe în Siena, unul dintre cele mai frumoase orașe de-a lungul Francigenei, renumit pentru palio-ul său: veți putea să vă petreceți ziua plimbându-vă pe străduțele sale pavate, căutând stema pe pereții contradelor, sau urcând Torre del Mangia pentru a vă bucura de o vedere unică asupra acoperișurilor orașului; nu trebuie ratat este o vizită a duomo-ului, care vă va impresiona cu uimitoarele sale coloane alb-negru. Dacă aveți noroc, veți putea asista la un festival într-una din contradas și veți vedea lucrările calificării aruncătorilor de pavilion, înainte de a vă așeza la o masă din Piazza del Campo pentru a vă bucura de o farfurie cu pici all'aglione pentru cină. , admirând iluminatul Palazzo Pubblico.

Ziua 2: De la Siena la Lucignano

Să sperăm că soarele va străluci în prima zi a călătoriei tale, deoarece Crestele din Val d'Arbia oferă priveliști de neuitat: după ce îți iei la revedere de la Siena, te vei odihni pe dealurile de la orizont, vei călători de-a lungul murdăriei tipice drumuri din Siena până la satul fortificat Lucignano, cu biserica fină. La porțile Monteroni se poate admira impresionanta Grancia di Cuna, o fermă fortificată care deținea rezervele de grâu destinate republicii Siena.

Ziua 3: Da Lucignano a Buonconvento

De la Lucignano vă veți continua călătoria prin Valle dell’Ombrone spre Buonconvento. Veți traversa poarta zidurilor și veți intra în centrul vechi al orașului, descoperind de ce numele său înseamnă „loc fericit fericit”: veți merge pe străduțele pitorești, unde viața este trăită liniștit urmând ritmurile lente ale unei provincii. sat, iar dacă iubești arta, vei putea admira operele unora dintre cei mai cunoscuți pictori sienesi din Muzeul de Artă Sacră din Val d'Arbia.

Ziua 4: De la Buonconvento la San Quirico d’Orcia

Astăzi călătoria dvs. vă va duce spre San Quirico, pe drumuri murdare și unele asfaltate: acestea vor fi însă compensate de priveliștile frumoase ale Val D’Orcia, printre dealuri vopsite cu nuanțe fermecătoare și împrăștiate cu podgorii și chiparoși. La San Quirico veți rămâne fermecat în fața porții Collegiata, încercând să recunoașteți diversele stiluri arhitecturale care se amestecă în decorațiunile sale, înainte de a vă bucura de o odihnă printre gardurile verzi ale Horti Leonini, o grădină din secolul al XV-lea.

Ziua 5: De la San Quirico la Castiglione

Îți vei continua călătoria prin faimoasele priveliști ale Val D’Orcia: chiar dincolo de San Quirico vei intra într-o lume atemporală care vizitează Vignoni Alto și te vei putea bucura de o odihnă revigorantă în apele termale ale Bagno Vignoni. Cealaltă perlă a zilei este Castiglione, în inima Val d’Orcia, pe care o vei trece în apropiere în timp ce călătorești pe una dintre cele mai frumoase secțiuni panoramice ale întregii Via Francigena.

Ziua 6: De la Castiglione la Radicofani

Astăzi îți vei testa puterea cu un picior scurt, dar exigent al călătoriei tale, care te va duce până la Radicofani: rămâi afară, pentru că admirând priveliștea din cetatea Radicofani, obosită, dar mulțumită, îți va rambursa toate eforturile. Veți putea, de asemenea, să vizitați Pieve di San Pietro, o mică bijuterie datând din secolul al XIII-lea și să faceți o plimbare de seară în centrul vechi al orașului, admirând magia Cetății iluminate.

Ziua 7: De la Radicofani la Acquapendente

De la Radicofani veți merge spre una dintre cele mai interesante secțiuni ale Via Francigena, lăsând în urmă fortăreața și călătorind de-a lungul vechii Via Cassia, înconjurată de peisaje de dealuri infinite dominate de Monte Amiata. Prin fundul văii Val di Paglia și urmând traseul Cassia nuova, veți urca pentru ultima oară înainte de a ajunge la Acquapendente, cel mai nordic municipiu al Lazio. Veți trece prin Porta della Ripa înainte de a intra în centrul său vechi. Vei putea să te plimbi în tăcere în cripta romanică de sub Basilica del Santo Sepolcro, printre capiteluri și arcade decorate: unde, potrivit tradiției, se presupune că au fost păstrate câteva pietre scăldate în sângele lui Hristos.

Dacă simțiți că această etapă poate fi prea lungă pentru a vă plimba, nu vă faceți griji: puteți face mai scurtă cu scurte întinderi cu mijloacele de transport în comun.

Ziua 8: De la Acquapendente la Bolsena

Călătoria dvs. va continua ușor până la primele priveliști ale lacului Bolsena: de aici veți coborî într-un crater vulcanic și veți continua pe traseele de mizerie, alternând păduri groase cu pajiști împrăștiate cu măslini, până la Bolsena. Dacă sunteți curioși să vedeți dovada miracolului Corpus Domini, pentru care Bolsena este renumită, în Cappella del Miracolo se păstrează câteva dale de marmură pătate de sângele care se varsă de la o gazdă în secolul al treisprezecelea. Dacă, în schimb, sunteți mai interesat de bucătăria tipică. puteți degusta produsele oferite de lac, precum Sbroscia, o supă tipică obținută din pește și roșii din lac.

Ziua 9: De la Bolsena la Montefiascone

Veți continua prin pădure și livezi de măslini, pe un traseu care va oferi priveliști constante asupra lacului: veți traversa o zonă renumită pentru producerea de ulei de măsline extravirgin, pe care vă recomandăm să îl gustați pe bucata de pâine local aromată, inainte de a ajunge in Montefiascone: nu trebuie ratat, coboara spre Rocca, unde vei fi fermecat inaintea unei privelisti nelimitate. După coborârea de pe Rocca, puteți intra într-un vin tipic și puteți gusta un pahar de Est! Est !! Est !!!, care este chiar mai bun aici, deoarece este km zero.

Ziua 10: De la Montefiascone la Viterbo

Ne întoarcem să călătorim de-a lungul vechiului drum asfaltat al Via Cassia, într-un drum al călătoriei noastre care ne duce peste dealuri punctate cu vederi fermecătoare asupra Montefiascone și Viterbo; vă veți putea bucura de o oprire plăcută la stațiunile Bagnaccio, încărcându-vă bateriile în apele sale termale înainte de a merge spre Viterbo, sfârșitul călătoriei. În onoarea călătoriei noastre, nu ratați să vizitați cartierul pitoresc al pelerinului, înainte de a admira splendidul Palazzo dei Papi și a vă bucura de liniștea cloștenilor Longobard din Santa Maria Nuova. Și pentru a încheia o notă dulce, sărbătoriți sfârșitul călătoriei cu delicioasa frittellacce locală!

Ziua 11: Arrivederci Viterbo!

Ultima zi este inclusă. Serviciul se încheie după micul dejun.

Pretul include:

- 10 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 10 Mic dejunuri

- 2 Cine

- Transfer privat de la Centeo la Ponte Gregoriano în ziua 7

- Transfer privat de la Agriturismo la Selvella la Radicofani în ziua 7

- Transfer de bagaje ZIUA 2 - ZIUA 10

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Impozite turistice

- Călătorește spre Siena și din Viterbo

- Trenuri sau autobuze, acolo unde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta