Tur cu bicicleta Umbria

*de la 695 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

În perioadele obscure ale Evului Mediu, un om luminat a umblat de-a lungul crestelor și văilor Apeninilor, căutând semnele lui Dumnezeu în natură și vorbind cu oamenii despre pace, smerenie și fraternitate. El a fost Francisc din Assisi, o persoană mistică care ne fascinează și astăzi și a cărei carismă și filozofie sunt respectate în lumea recunoscută. În această călătorie veți urma cărările pe care Sfântul Francisc le-a parcurs în timpul pelerinajelor sale frecvente. Descoperiți urmele pasajului său, cum ar fi schiturile franciscane, capele, cruci în timp ce mergeți prin peisajul tipic din Umbria; păduri umbrite, livezi, livezi de măslini și câmpuri de grâu și orz. În afară de locurile naturale și religioase uimitoare, pe „calea franciscană” veți vizita orașe și sate cu o mare istorie și cultură și veți avea multe ocazii pentru a gusta multe rețete tradiționale din bucătăria săracă locală. Spiritul tău va fi înălțat.

Via Francescana se află mai ales pe așa-numita Strade Bianche, drumuri cu pietriș care meandrează printre dealuri. Mai departe mergi pe potecile pădurii și pe cărările de căruțe prin câmpuri. În satele și orașele din apropiere, drumurile asfaltate sunt inevitabile. Deoarece traseul trece prin terenuri deluroase, trebuie să luați în considerare că veți urca pe o înălțime ocazională.

ITINERAR:

Ziua 1: Ajunși în Città di Castello

Călătoria dvs. începe în Città di Castello, care vă va surprinde cu numeroasele comori artistice: de la Palazzo del Podestà, cu vedere la alte palate de pe Piazza Matteotti, Catedrala San Florido, care adună laolaltă o multitudine de stiluri arhitecturale. Nu ratați priveliștile dealurilor Umbriene din vârful Turnului Civic, înainte de a sărbători prima zi a călătoriei dvs. cu un fel de mâncare cu trufă albă, o delicatesă locală prețioasă.

Ziua 2: Plimbare de la Città di Castello la Pietralunga (8 km, 17 km)

Ziua începe cu un transfer la punctul de plecare al etapei: puteți alege din două locații diferite, scurtând sau prelungind calea în consecință. Traseul strălucește prin pădure și drumuri largi de pietriș până la Pietralunga, un sat cocoțat pe un deal înalt de 566 de metri. Aici puteți rătăci pe străzile înguste ale centrului medieval, admirați frescele din biserica Santa Maria și resturile vechii cetăți lombarde, poziționate chiar în mijlocul pieței. În sfârșit, savurați o masă bună gătită acasă în ferma care vă va găzdui noaptea.

Ziua 3: Plimbare de la Pietralunga la Gubbio prin Nogna / Ponte San Giorgio (17,7 km)

De la Pietralunga veți ajunge la Mocaiana cu un transfer: de acolo vă veți confrunta cu un traseu pitoresc care trece prin vechile abații, cândva un punct de referință important pentru pelerini: printre aceștia, Sfântul Benedict: fondat în secolul al X-lea de un călugăr pustnic. Continuați pe drumurile forestiere până la Ponte San Giorgio, unde veți fi ridicați și transportați către Gubbio. De la Piazza Grande, dominată de majestuosul Palazzo dei Consoli, vă veți bucura de o priveliște magnifică asupra orașului vechi. Poți să te plimbi sub arcadele înalte ale Catedralei sau să răsfoiești atelierele de olărit din tot centrul orașului, dar nu rata teatrul roman bine conservat: dacă ai noroc, poți chiar să urmărești un spectacol sau un concert.

Ziua 4: Plimbare de la Gubbio la Valfabbrica (22,5 km)

După o scurtă plimbare cu autobuzul spre Castelul Petroia, vă recâștigați drumul prin mediul rural umbric. Întinderea către Valfabbrica urmează „Calea pacea franciscană” originală, un picior umblat chiar de Francis și vă va testa cu numeroasele sale urcări și coborâșuri. Dar efortul va fi răsplătit de peisajul frumos: veți merge pe valea râului Chiascio, înconjurat de castele și ferme vechi cocoțate pe dealuri, iar dacă vremea este bună, puteți vedea chiar conturul Muntelui Subasio.

Ziua 5: Plimbare de la Valfabbrica la Assisi (14,5 km)

Astăzi veți continua pe calea franciscană, pentru ultima etapă a călătoriei dvs. către Assisi: calea se varsă prin drumuri și păduri de pin până la Capela Sfintei Cruci, de unde vă veți confrunta cu o urcare finală pentru a traversa Porta San Giacomo, terminându-vă calea în fața Bazilicii San Francesco. În ciuda numeroșilor vizitatori, Assisi este mereu plină de liniște: trăiește această senzație cu o plimbare în pădurea Sfântului Francisc, lasă-te ghidat de un fraier pentru a descoperi catedralele, iar dacă ești interesat de istoria străveche mergi să descoperi uimitorul Assisi roman. Pentru a sărbători sfârșitul călătoriei, bucurați-vă de dulce Rocciata, o variantă umbriană de strudel.

Ziua 6: Arrivederci Assisi!

Serviciile noastre se încheie după micul dejun, cu excepția cazului în care ați rezervat un alt serviciu la noi.

Pretul include:

- 5 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 5 Mic dejunuri

- 2 Cine

- Transfer de bagaje în ZIUA 2, ZIUA 3, ZIUA 4 și ZIUA 5

- Transferuri private în ZIUA 2 (către Campanile), ZIUA 3 (către Gubbio)

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți cu piese pe

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Impozite turistice

- Trenuri, autobuze sau bărci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și Cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta