Tur cu bicicleta de la Venetia la Porec

*de la 928 euro/pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Un tur cu bicicleta autoguidată de-a lungul Mării Adriatice: de la fascinanta Veneție, orașul plutitor, până la plajele din Porec, care călătorește prin luxuriantul rural din Istria. În drum, vizitați ruinele romane din Aquileia, orașul în formă de stea Palmanova și palatele Hasburg din Trieste. Toate acestea într-o singură plimbare cu bicicleta pe drumuri liniștite și arii naturale protejate.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosire la Venetia

Ajunși în Veneția. Înregistrați-vă la hotelul dvs. din Mestre, pe continent. „Republica Serenissima” vă așteaptă - din continent puteți ajunge cu ușurință în centrul Veneției cu transportul public, iar detaliile vor fi incluse în notele de traseu și manualul de destinație. Bicicleta dvs. va fi livrată astăzi sau mâine dimineață și vi se va solicita să semnați un acord de îngrijire la primirea bicicletei.

Ziua 2: Plimbare de la Veneția (Mestre) la Caorle (79 km, 62 km)

Astăzi aveți două variante de rute pentru cicluri. Traseul de coastă mai scurt este de a circula de la Mestre în Veneția, apoi urcați cu feribotul și autobuzul Vaporetto cu bicicleta, traversând laguna venețiană până în Punta Sabbioni. Aici vă recomandăm o ocolire rapidă pentru a vedea farul din vârful frontierei. Falezând laguna vă veți îndrepta spre nord-vest de-a lungul Litorale di Cavallino, care este o fâșie subțire de pământ care separă laguna de mare. Există mai multe oportunități în acest moment pentru a vă opri pentru o înot. Continuați bicicleta de-a lungul coastei până ajungeți la Caorle cu centrul și portul său istoric.

Provocare: 79/62 km, ascensiune 113 / 180m, coborâre 130 / 180m

Ziua 3: Plimbare de la Caorle la Portogruaro (30 km)

Spune la revedere de la mare în timp ce te îndrepți spre interior spre Alpii Iulieni, vizibil la distanță Ciclând pe căi navigabile și o succesiune de câmpuri ajungi la orașul renascentist Portogruaro, un important port interior al „Serenissima” în timpul Republicii Venețiene. Încă astăzi păstrează aspectul unui oraș venețian cu canale, străzi înguste și palate grandioase.

Provocare: 30 km, 40m ascensiune, 40m coborare

Ziua 4: cu trenul sau cu bicicleta spre Latisana; mers cu bicicleta spre Grado via Aquileia (83 km, 96 km)

În această dimineață, luați trenul cu bicicleta de la Portogruaro la Latisana. Dacă doriți, puteți rula această secțiune. Aceasta adaugă 20 de kilometri la distanța totală de astăzi.

De la ciclul Latisana prin frumoase terenuri agricole deschise punctate cu ferme vechi și biserici parohiale mici până la Aquileia, un oraș important din timpul Imperiului Roman, cu peste 100.000 de locuitori la înălțimea sa. Faceți-vă timp aici pentru a vizita săpăturile în aer liber, cele două muzee și frumoasele mozaicuri din biserică. În drum spre Aquileia există opțiunea de a extinde ciclismul cu un ocol pentru a vizita Palmanova, un mic oraș fortificat construit în perioada de renaștere. Acest oraș este un monument național datorită formei sale stele caracteristice cu nouă vârfuri. După explorarea Palmanova, continuați cu bicicleta spre Aquileia.

De la ciclul Aquileia până la orașul litoral Grado, punctul final al călătoriei de astăzi, pentru a vedea portul său de pescuit și un centru istoric frumos. Cazarea dvs. în această seară va fi în mod normal în Grado, dar din cauza disponibilității poate fi în Aquileia sau Palmanova.

Provocare: 83/96 km, 345 / 405m ascensiune, 290 / 345m coborare

Ziua 5: Plimbare de la Grado la Monfalcone și tren cu trenul spre Trieste (37 km, 65 km)

Plimbarea de astăzi este dedicată habitatului natural sălbatic și variat al deltei râului Isonzo, o zonă umedă protejată. Pășești linia de coastă, apoi mergi pe digul râului înainte de întinderea finală în Monfalcone, unde iei trenul spre Trieste

Puteți extinde călătoria cu bicicleta până la Trieste trecând pe lângă satele precum Duino, Sistiana, Merită să vizitați palatul de pe litoralul Miramare situat deasupra golfului Grignano înconjurat de un frumos parc cu peste 2000 de specii diferite de plante și o zonă marină protejată . Petreceți după-amiaza și seara înmuindu-vă în atmosfera din perioada Habsburgilor, în timp ce vă mirați pe străzi, locuri și promenada de coastă din Trieste, căpătată cu palate grandioase și impozante.

Provocare: 37/65 km, ascensiune 75 / 225m, coborâre 25 / 225m

Ziua 6: Ambarcați de la Trieste la Muggia și călătoriți de la Muggia la Portoroz (36 km)

O scurtă plimbare cu vaporașul te duce în Muggia și după câțiva kilometri după linia de coastă mergi în Slovenia! Continuând pe coasta, ajungeți în binecunoscutele sate Koper (Capodistria), Izola (Isola d´Istria) și Piran (Pirano) până când ajungeți în binecunoscuta stațiune Portoroz de pe Riviera Sloveniei.

Provocare: 36 km, ascensiune 350 m, coborâre 350 m

Ziua 7: Plimbare de la Portoroz la Porec (60 km)

În primul rând vă plimbați de-a lungul coastei până la lacurile sărate din Secovlje, unde sarea este extrasă prin evaporare naturală. În continuare, treceți granița în Croația, unde faimoasa rută Parenzana (o linie feroviară în uz, transformată într-o potecă de biciclete cu pietriș) se parcurge ușor prin dealurile Istreice spre Buje, unde o coborâre rapidă vă duce înapoi la coastă pentru o ultimă plimbare spre orașul plin medievale plin de viață din Porec. Aici, Bazilica Euphrasius a patrimoniului UNESCO este un punct de vedere care nu trebuie ratat.

Provocare: 60 km, ascensiune 475m, coborâre 475 m

Ziua 8: Arrivederci Porec!

Excursia se încheie după micul dejun, puteți alege să vă întoarceți la Veneția cu vaporul sau să zburați din Pula.

Pretul include:

- 7 nopți în pensiuni selectate, hoteluri și agroturismo

- 7 Mic dejunuri

- Livrare de biciclete la Mestre, asigurare de furt și colectare de la Porec

- Transfer de bagaje ZIUA 2 - ZIUA 7

- Pachet de informații detaliate, harti cu trasee

- Asistență telefonică 24/7

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Taxe turistice

- Închirieri biciclete

- Trenuri, autobuze sau bărci, acolo unde este necesar

- Prânzuri și cine nespecificate

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta