Tur cu bicicleta pe Via Francigena, Toscana

*de la 1574 euro pers/sejur

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Ce să nu ratați în acest tur:

- Pasajul Saint Bernard, poarta italiană spre Via Francigena;

- Piscuri alpine înalte și văi adânci;

- Peisajul unic al Piemonte, cu castele și podgoriile de basm;

- Parma, mecca bunătăților;

- Schitul Chartreuse din secolul al XIV-lea din Pavia, una dintre cele mai mari mănăstiri din Italia.

ITINERAR:

Ziua 1: Sosirea în Aosta

Călătoria începe în Aosta, un oraș roman situat într-o vale înconjurată de munți. Aici puteți frumusețile civilizației romane în tăcerea sihăstirilor Sant'Orso sau puteți vizita impresionantul teatru roman. Pentru finalul zilei, vă recomandăm să faceți o plimbare pe aleile din centru, admirând vârfurile de munților ce se înalță deasupra acoperișurilor caselor.

Ziua 2: Veți fi transferați la Pasul Saint Bernard și mergeți la Aosta

Astăzi, un transfer privat vă va duce pe vârfurile zimțate ale Passului Saint-Bernard, unde acelasi Saint Bernard a construit primul adopost pentru pelerini: de aici veți coborâ la Aosta, de-a lungul unui drum panoramic cu priveliști minunate, pedalând mai întâi pe un drum național și apoi prin livezi și păduri, traversând sate minunate precum Saint Rhemy și Etroubles.

Ziua 3: Mergeți de la Aosta la Verres

Itinerarul continuă de-a lungul văii, pe traseul ce însoțește râul Dora, prin castele și podgorii. Pe drum, vă veți întâlniți cu castelul Saint Germain, cu turnul său impunător, care obișnuia să apere familia De Mongioveto. De aici, itinerariul continuă spre Verrès prin peisaje minunate.

Ziua 4: De la Verres la Roppolo

Intrând în Piemont, peisajul alpin vă poartă spre dealurile Piedmont, pe măsură ce ascensiunile și diferențele de înălțime devin din ce în ce mai puțin provocatoare. Veți alterna trasee prin orășele, cum ar fi Ivrea, cu centrul său vechi și cu turnul înalt de la Santo Stefano. Continuând călătoria, veți ajunge aproape de impresionantul Serra de Ivrea, până în satul frumos Roppolo, unde vă așteaptă un pat confortabil.

Ziua 5: Mergeți de la Roppolo la Vercelli

Astăzi intri în zona câmpurilor de orez, care se inundă din martie până în mai, creând un peisaj de feeric. Traseul este ușor și plăcut și ieșiți din itinerarul filologic al orașului Via Francigena pentru a vizita Bosco della Participanza(Lemn comunitar), al cărui nume provine din faptul că localnicii aveau grijă de lemn împreună, ca de un bun comun. Dacă apreciați mâncărurile locale, încercați Panissa !.

Ziua 6: De la Vercelli la Vigevano

Trecând pe câmpiile fertile ale Văii Po, ieșiți din Vercelli, râul Sesia, vastul câmp de orez și regiunea Piemonte. Pe măsură ce ajungeți pe râul Ticino, intrați în regiunea Lombardia. În timpul renașterii, Ducele Ludovico Sforza a condus acest teren și se spune că i-a comandat lui Leonardo da Vinci să proiecteze frumoasa piață centrală din Vigevano. Amestecați-vă printre localnici în timp ce vă relaxați la una dintre terasele din piață. Călătoria de astăzi este ușoară și relaxantă, oferindu-vă timp suficient pentru a vizita acest oraș pitoresc.

Ziua 7: Mergeți de la Vigevano la Pavia

Valea verde al râului Ticino, printre cele mai importante din Italia, vă permite să vă scufundați într-o natură sălbatică și, dacă vremea este bună, puteți chiar să faceți plajă pe plajele sau pe pajiștile din apropierea râului. Apoi, părăsiți râul pentru a vizita complexul monastic Certosa di Pavia, construit în secolul al XIV-lea, înainte de a ajunge la Pavia, una dintre "perlele" din Via Francigena: vă sugerăm să încheiați călătoria cu o vizită în centrul istoric, pentru a descoperi sufletul tânăr al orașului cu un aperitiv în Piazza della Vittoria, locul preferat de întâlnire al studenților.

Ziua 8: De la Pavia la Piacenza

Aceast traseu vă duce prin câmpia inundată din Basso Pavese, cu terasele sale specifice. Itinerariul vă permite să faceți ciclism de-a lungul râului Po până la Piacenza, poarta de intrare în Emilia Romagna, recunoscută pentru delicatesele sale gastronomice și vinurile de colecție. Aici veți putea gusta faimoasele mezeluri, stropite cu un pahar de vin Gutturnio și veți trece prin Porta del Paradiso pentru a descoperi interioarele romane ale bazilicii.

Ziua 9: Din Piacenza spre Parma

Drumul tăcut și liniștit de astăzi vă duce în Parma: pe drum nu ratați abația din Chiaravalle della Colomba, unde puteți să vă reculegeți câteva minute în tăcerea mănăstirilor sau să admirați interioarele sculptate din lemn ale Bisericii. Călătoria continuă printre dealurile Parmei, bijuterie a munților toscani, până când ajungeți la punctul final al călătoriei dvs.: Parma, provincia italiană, care se bucură de cel mai mare număr de produse gastronomice cu DOP (Denumirea de origine protejată) și IGP (Indicație geografică protejată). Un loc minunat pentru a sărbători sfârșitul călătoriei tale!

Pretul include:

- 9 nopți cazare în hoteluri, pensiuni și agroturism

Recomandari cazare: Hotel Cecchin (Aosta) 3*,Relais St. Gilles (Verres),B&B La Casa del Movimento Lento (Roppolo),Hotel Matteotti (Vercelli),Locanda San Bernardo (Vigevano), Hotel Excelsior (Pavia),Euro Hotel (Piacenza),Hotel Torino (Parma)

- 9 Mic dejunuri

- Transfer de bagaje ZIUA 3 - ZIUA 9

- Livrarea bicicletelor la Aosta

- Pachet de informații detaliate, note de traseu și hărți

- Asistență telefonică 24/7

- Bicicleta

Pretul nu include:

- Asigurare de calatorie

- Taxe turistice

- Transfer

- Trenuri, autobuze sau bărci, ori de câte ori este necesar

- Mesele care nu sunt menționate în mod specific

- Băuturi și gustări

- Echipament personal

Bootstrap Image Preview
Bootstrap Image Preview

Cere o oferta