TANZANIA: Safari Ngorongoro Crater, Lake Manyara, Tarangire Park, Maasai Tribe) + Plaja in ZANZIBAR

*Pret estimativ care se poate modifica in functie de perioada de calatorie: *de la 4979 euro/persoana/sejur 11 nopți / 13 zile

Bootstrap Image Preview

Varianta 1: Hotel Four Points by Sheraton Arusha 4* + Hotel The Sands Beach Resort Zanzibar 4* ( sau similar).

Bootstrap Image Preview

Varianta 2: Hotel Gran Melia Arusha 5* + Bluebay Beach Resort&Spa Zanzibar 5* (sau similar)

Itinerar

ZIUA 1: Zbor Bucuresti – Kilimanjaro cu KLM sau Qatar cu escala in Amsterdam sau in Doha. Cazare in Arusha. Transfer aeroport-hotel.

ZIUA 2: Ngorongoro Crater

Dimineata, la ora 06:00, veti fi preluati de la hotelul dvs. din Arusha, cu pranzul la pachet si se conduce pe drum asfaltat 190 km pana la poarta Ngorongoro. Veti cobori apoi in crater, pentru o zi de safari. Craterul Ngorongoro este una dintre cele mai mari caldeere intacte din lume si una dintre cele mai spectaculoase obiective din intreaga Africa. Toti BIG FIVE (Rhino, Lion, Leopard, Buffalo si Elephant) traiesc aici, precum si Zebra, Hippo, Wildebeest, Hyena si multe altele ... Pasarile includ flamingo pe lacul Soda, gaste, berze, vulturi și altele ...

Pranzul va fi servit in mlastina Ngoitokok, iar dupa pranz veti continua ziua de safari, in timp ce urcati craterul si mergeti inapoi in Arusha, la cazare.

ZIUA 3: Lake Manyara + Maasai Village

Aceasta zi incepe cu pick-up de la hotel dimineata, urmat de o plimbare placuta spre vest pana la Parcul National Lacul Manyara. Mai intai, ne bucuram in aceasta dimineata de o introducere in cultura nordica a Tanzaniei, luand o scurta pauza in satul fascinant MtowaMbu. In mod incredibil, acest „sat” gazduieste de fapt peste optsprezece mii de locuitori, proveniti din 120 de triburi diferite.

Lacul Manyara este pe buna dreptate renumit pentru leii sai care se catara in copaci, dar sunt departe de a fi singurul punct culminant: pana la sfarsitul unei dupa-amieze exaltante, veti fi putut vedea cu usurinta elefanti, hipopotami, gnu, bivoli si girafe, plus multe alte specii. Pasarile flamingo roz, una dintre cele 400 de specii de pasari ce se afla aici, ofera un strop de culoare. Dupa-amiaza tarziu, ne intoarcem la hotelul dvs. din Arusha.

Bootstrap Image Preview

Lake Manyara

Bootstrap Image Preview

Maasai Tribe

ZIUA 4: Tarangire National Park

Aceasta zi incepe cu pick-up de la hotel dimineata si ne indreptam spre spre sud, catre uimitorul parc national Tarangire. Ajungem in parcul national Tarangire pentru safari, iar dupa-amiaza va veti opri pentru un pranz la picnic. Programul de safari de dupa-amiaza va dezvalui toate minunile din Tarangire, un parc national adesea denumit „Elephant Playground”. Turme de pana la 300 dintre aceste mamifere puternice sunt uneori vazute in parc.

Serengeti poate fi mai bine cunoscut, dar Tarangire in sezonul uscat il rivalizeaza cu usurinta pentru densitatea animalelor. Pe langa turmele de elefanti, Tarangire gazduieste bivoli, lei, gnu, zebre si gazele, in timp ce gerenucul si Oryx sunt „specialitati locale”. Tarmurile mlastinoase ale lacului Burungi sunt « momeala » acestor mamifere, iar apele atrag si multe specii frumoase de pasari. Tarangire este remarcat si pentru flora sa, nu doar pentru fauna : baobab, savana si padurile de salcam. La sfarsitul unei dupa-amiaze inspirate printre animale salbatice, va intoarceti la hotelul dvs. din Arusha.

ZIUA 5: Zbor direct Arusha – Zanzibar. Cazare in Zanzibar

ZIUA 6 – 10: Cazare in Zanzibar cu demipensiune sau All Inclusive (*in funcție de hotelul ales și cu recalcularea costurilor). Vei avea cateva zile de relaxare pe plajele cu nisip alb si fin din Zanzibar. Te vei bucura de soare si plaja. La resort poti alege dintre excursiile optionale, de la o vizita in Stone Town - orasul vechi (orasul natal al celebrului Freddy Mercury), pana la excursii in insulele din rezervatiile marine, cu barci traditionale, pentru snorkeling sau doar pentru relaxare. Poti face o excursie de o zi la Prison Island, insula-inchisoare unde erau intemnitati sclavii si unde pot fi vazute testoasele gigant Aldabra aduse din Seychelles la sfarsitul secolului trecut. Poti vizita o plantatie de mirodenii unde vei fi incantat de aromele acestora si poti achizitiona esenta de parfum de ylang-ylang, specific zonei. De asemenea, puteti opta pentru snorkeling, tatuaje cu henna (Galeria de Arta Hurumzi Henna) sau pur si simplu va puteti relaxa pe plajele de pe insula.

ZIUA 11: Zbor Zanzibar – Bucuresti cu KLM cu escala in Amsterdam sau cu Qatar / escala in Doha.

Bootstrap Image Preview

Tarangire Park

Bootstrap Image Preview

Safari Ngorongoro Crater

La cerere, aceasta vacanta se poate organiza si in alta perioada. Minim 2 persoane.

*Pret estimativ care se poate modifica in functie de perioada de calatorie: *de la 4979 euro/persoana/sejur 11 nopti

Pretul include:

- 4 nopti cazare in ARUSHA, cu mic dejun inclus

- Transferuri aeroport-hotel-aeroport in Arusha

- Excursiile de SAFARI, conform descriere, cu Lunch-Box

- Sofer-ghid vorbitor de limba engleza

- Transport cu Jeep 4 x 4 cu acoperiș desfăcut, pentru a va bucura din plin de safari

- Taxe guvernamentale

- Taxe de intrare in parcuri

- 6 nopți cazare in ZANZIBAR, cu demipensiune

- Transferuri aeroport - hotel - aeroport in Zanzibar

- Transport avion Bucuresti – Kilimanjaro; Arusha – Zanzibar; Zanzibar – Bucuresti

- Taxe de aeroport

- 1 Bagaj de cala + 1 bagaj de mana/persoana

- Asigurare storno si medicala

Pretul nu include:

- Taxe locale

- Excursii optionale in Zanzibar

- Bacsisuri

- Vaccinuri

Info (Viza Tanzania):

1. Cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Republica Unita Tanzania nu au nevoie de viza pentru o perioada de 90 de zile.

2. Totodata, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetatenii romani trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa detina un pasaport valabil pentru o perioada de minim sase luni de la data intrarii in tara;

- pasaportul sa contina minim o fila libera;

- sa prezinte dovada cazarii;

- sa faca dovada detinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de calatorie etc.);

- bilet de intoarcere.

NOTA: Pentru INFORMATII ACTUALIZATE SI OFICIALE DE CALATORIE IN DESTINATIE accesati va rugam site-ul Ministerului de Afaceri Externe roman pe urmatorul link: https://www.mae.ro/travel-conditions/30675

Vrei o oferta personalizata? Suntem aici sa te ajutam pentru o vacanta reusita. Trimite-ne cat mai multe detalii si te vom contacta.