Cele mai frumoase destinatii de city break din Europa. 8 recomandari de la expertii nostri


cele-mai-frumoase-destinatii-citybreak-europa-activtours

Esti in cautarea unor destinatii de vacanta unde sa petreci cateva zile relaxante, in asteptarea concediului sau in lipsa lui. Ai la dispozitie varianta de city break, pentru sejururi de 3-4 zile, de obicei de joi până duminică, in orase turistice vestite prin frumusete si varietate. Poti sa alegi dintre sute de hoteluri din Europa, care au in oferta pachete speciale pentru astfel de excursii. Iata care sunt cele mai bune sugestii pentru un city break memorabil:

cel mai vizitat oraș din lume

O idee excelenta pe toata durata anului este un city break la Londra, metropola imperiala aflata in topul celor mai vizitate orase din lume. Vei petrece zile pline de culoare si diversitate, un amalgam irezistibil de traditie britanica si mondenitate cosmopolita, care te va face sa consideri Londra una dintre destinatiile turistice preferate.

Pune pe lista de obiective turistice londoneze Palatul Buckingham, Palatul Westminster si Westminster Abbey, Big Ben, Turnul Londrei, Tower Bridge, Trafalgar Square, British Museum. Priveste orasul de la inaltime in London Eye si plimba-te prin Hyde Park, spre un concert bun la Royal Albert Hall.

City break la Paris, Orasul iubirii

Iti doresti o vacanta in Franta, una dintre cele mai frumoase tari din lume. Pana sa pleci in calatoria ta prin Hexagon, incepe cu un city break la Paris, Orasul iubirii si al culturii.

Capitala franceza este o destinatie ideala pentru un weekend prelungit, in care sa admiri monumente celebre, parcurii si cladiri superbe, sa te bucuri de cea mai fina gastronomie din lume si sa degusti vinuri alese, cu arome provencale.

Vei merge la Muzeul Luvru, vei admira Parisul din Turnul Eiffel, vei petrece momente emotionante la Catedrala Notre Dame sau la Basilica Sacre Coeur. Completeaza experienta pariziana cu un spectacol de opera, o seara de cabaret si o plimbare romantica de-a lungul Senei.

City break la Roma, Cetatea eterna

Multi turisti isi doresc un sejur in Italia, iar in topul preferintelor se afla Roma, una dintre marile metropole ale lumii, unde istoria si cultura universala si-au gasit drumul din antichitate si perioada Renasterii, pana la epoca moderna.

Un city break la Roma este o excursie potrivita pentru orice anotimp. Vei vedea Colosseumul, Panteonul, Forumul Roman si Colina Palatina, Vaticanul si muzeele sale, vei admira Capela Sixtina si opere de arta unice, faimoase in toata lumea.

Un weekend in capitala Italiei te va purta prin cartierele cu case vechi, piete cochete si fantani maiestuoase. La doar o ora de mers cu masina ajungi la malul marii, in statiuni cochete precum Ostia Antica, Santa Marinella, Ladispoli, Fregene sau Civitavecchia.

City break la Venetia, cea mai romantica laguna

O alegere inspirata pentru city break este Venetia, mai ales in timpul carnavalului, al festivalului de film si a altor evenimente culturale. Ai la dispozitie diverse oportunitati de cazare in Venetia, ca sa-i simti farmecul si sa-i vezi frumusetea unica, de oras cladit pe ape.

Vei admira Piata San Marco, basilici colorate, turnuri cu ceas, te vei plimba cu gondola pe canale pitoresti, printre cladiri de epoca si vei privi orasul de sus din Campanila San Marco si San Giorgio Maggiore.

City break in Barcelona, la munte si la mare in acelasi timp

Daca vrei o mini vacanta 3 in 1, cu munte, mare si plimbari urbane alege un city break in Barcelona, orasul catalan unde turistii se bucura in orice anotimp de natura, cultura si aventura.

Te asteapta cladiri si monumente celebre, cu istorii inedite, dintre care cea mai cunoscuta este Sagrada Familia, opera legendarului arhitect spaniol Antoni Gaudi. Te plimbi prin Parc Guell, hoinaresti pe La Rambla si iti dai intalnire cu arta la Muzeul Picasso.

Pentru o vacanta activa la Barcelona ai excursii la Montserrat, Tibidabo sau Girona, vezi marea la Sitges, Sant Miquel sau Sant Sebastia, ieși cu barca în larg sau te plimbi pe bicicleta prin Santa Coloma, Collserola si Barceloneta.



City break in Istanbul, metropola de pe doua continente

La nici doua ore de zbor din Bucuresti, poti sa te relaxezi intr-un city break la Istanbul, metropola situata atat in Europa, cat si in Asia. Apele Bosforului aduc frumusete si farmec acestui oras unic, iar o vacanta in Turcia cuprinde obligatoriu si o oprire in Istanbul.

Vei vizita lacasuri de cult deosebite, precum Sfanta Sofia si Moscheea Albastra, palatele sultanilor - Topkapi, Dolmabahce si te vei plimba pe poduri gigantice, prin porturi pitoresti si stradute colorate. Forfota din Marele Bazar, frumusetea unei croaziere spre Marmara si delicioasele specialitati culinare turcesti vor completa un weekend divers si intens, cat o vacanta.

City break in Amsterdam, orasul care nu doarme niciodata

O alegere inspirata pentru excursii active este un city break in Amsterdam, orasul olandez plin de viata si veselie, unde toata lumea merge pe bicicleta, in plus ai la dispozitie barcute ca sa te plimbi pe canale si gasesti zeci de locuri prietenoase unde poti sa te delectezi cu cele mai fine sortimente de bere.

Daca esti in cautarea unei destinatii pentru cicloturism, Amsterdam reprezinta locul ideal, pentru ca te vei plimba prin zone pitoresti, cu dealuri inflorite, mori de vant si casute colorate, facute parca din turta dulce.

City break la Viena, Capitala valsului

Pentru un weekend rafinat, alege ca destinatie capitala Austriei, metropola cu aer imperial si vocatie artistica. Un city break in Viena inseamna o intalnire cu istoria Europei, un vals armonios si totodata o aventura urbana plina de ritm si culoare.

Vei vizita Catedrala Stephansdom, somptuoasele palate Schonbrunn, Belvedere si Hofburg, vei cutreiera prin Volksgarten, Augarten si Stadtpark, la Cartierul Muzeelor. Un spectacol la Opera de Stat din Viena si o seara amuzanta in parcul de distractii Prater vor completa experienta vieneza, un adevarat regal turistic.

Alege destinatiile de city break preferate si calatoreste cu Activ Travel Club, ca sa castigi puncte la fiecare excursie, pe care sa le folosesti pentru noi sejururi in cele mai frumoase orase din Europa si din lume. Cu Activtours ai excursii early booking, dar si rezervari last minute, ca sa te bucuri de vacante asa cum iti place.


SOURCE AND TAGS