Cele mai frumoase plaje din Grecia: 10 recomandări de la specialiștii noștri


Când vine vorba de vacanțe pe litoral, Grecia este una dintre destinațiile noastre preferate. Plajele sunt cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea, unicitatea și coloritul lor. Sunt acel mic colț de paradis la care te întorci mereu și nu te plictisești niciodată. Poți vizita fiecare plajă din Grecia și vei găsi ceva unic în fiecare.

Iar pentru că foarte mulți oameni ce au mers în vacanță alături de noi au ales să meargă în Grecia și a doua oară, și a treia oară, am hotărât să prezentăm un top cu cele mai frumoase plaje din Grecia pentru a îi ajuta atât pe cei ce sunt în căutarea unor plaje noi, cât și pe cei care vizitează pentru prima dată să se bucure la maxim de frumusețile Greciei.

1. Plaja Paraga, Mykonos



Plaja Paraga este cunoscută pentru apa turcoaz și limpede și pentru faptul că este o combinație de două plaje separate de un promotoriu. Plaja sudică este cunoscută ca și partea ”liniștită”, iar partea nordică este mai gălăgioasă, având muzică, jocuri și taverne. Pe plajă vei găsi restaurante cu specific pescăresc sau mâncăruri tradiționale. Dacă cei micuți doresc să înoate, apa este perfectă pentru aceștia, iar lângă stânci vei fi protejat de vânt datorită unui gard de bambus. Este locul ideal pentru toate categoriile de turiști.

2. Plaja Kamari, Santorini



Situată la 9 km de capitala Fira, plaja Kamari se întinde pe o lungime de 5 km și este cea mai mare și mai bine amenajată din Santorini. Aceasta este mărginită de restaurante, taverne și baruri și este plaja ideală pentru iubitorii de sporturi marine.

3. Plaja Orange Beach, Halkidiki



Cunoscută și ca Portokali, Orange Beach este una dintre cele mai frumoase plaje din Halkidiki. Apele sunt de un turcoaz uimitor, iar nisipul este fin și alb. Stâncile albe și pădurea de pin din spate construiesc un peisaj cu adevărat unic. Cu toate acestea, este una dintre cele mai aglomerate plaje din Grecia

4. Plaja Ladiko, Rodos



La 20 de km de orașul Rodos și la 2 km de satul Faliraki, această plajă mică, situată pe un golf, are o vegetație verde ce o înconjoară și bărcuțe ce trec pe lângă țărm. Litoralul are un nisip fin și curat și diverse facilități precum taverne, dușuri, șezlonguri și umbrele. Plaja Ladiko are, cu siguranță, peisaje frumoase ce garantează să vă ofere momente încântătoare sub soarele cald.

5. Plaja Paleokastritsa, Corfu



Plaja Paleokastritsa este, fără îndoială, cea mai frumoasă plajă din Insula Corfu. Apă limpede și turcoaz, nisip auriu, mare înconjurată de munți și stânci, magazine, soare, taverne, restaurante și excursii cu barca. Toate aceste lucruri îți vor face vacanța de vis. Munții pitorești înconjoară și protejează plaja de valuri și vânturi puternice, motiv pentru care este destinația ideală pentru vacanțe de familie. De asemenea, dacă îți dorești o vacanță mai activă, poți să explorezi orașul și împrejurimile sale într-un tur cu bicicleta de la Messonghi la Barbati.

6. Plaja Marble, Thassos



Plaja Marble sau Plaja Marmara este situată în nord-estul insulei, fiind una dintre cele mai frumoase și vizitate plaje de pe insula Thassos. Ceea ce face plaja să fie atât de specială sunt pietricelele de marmură și nisipul alb, iar culoarea turcoaz a apei oferă locului o senzație magică de plajă exotică.

7. Elafonisi, Creta



Elafonisi este o insulă ce impresionează prin aspectul său, având nisip roz, corali și ape cristaline. Este situată la aproximativ 75 de km nord-vest de orașul Chania. Plaja este preferată de familiile care au copii deoarece apa este lină, de mică adâncime și are o medie de temperatură de 25-26 de grade. Culoarea nisipului variază în funcție de vânt, maree și de vietățile marine din zonă.

8. Porto Katsiki, Lefkada




Cunoscută ca fiind cea mai frumoasă plajă din Lefkada, Porto Katsiki este situată la aproximativ 30 de km de Lefkas și 15 km de Vasiliki. Este înconjurată de stânci uriașe, are peisaje fantastice și o apă de un albastru curat.

9. Plaja Agios Georgios, Naxos



Este o plajă dotată cu șezlonguri, umbrele, hoteluri, baruri și cafenele, fiind situată în apropierea Naxos Town. Nisipul fin și apa de adâncime redusă fac această plajă ideală pentru o vacanță de familie.

10. Kagia, Lesbos

Plaja Kagia este situată în partea de nord a insulei, fiind o locație izolată ce oferă o natură curată și este înconjurată de pietriș și stânci pitorești. Puteți face scufundări, să admirați peștii colorați sau să înotați cu delfinii, care pot fi observați în apropiere de țărm.

Vrei să mergi într-o vacanță în Grecia, dar nu știi de unde să începi planificarea? Tot ce ai de făcut este să ne spui care este destinația ta perfectă de vacanță, iar noi te vom ajuta să-ți planifici un sejur de vis.


SOURCE AND TAGS