Planificarea unei vacanțe cu bicicleta: Recomandările experților ActivTours


Ce poate fi mai frumos decât să explorezi în timp ce practici activitatea ta favorită? Călătoriile cu bicicleta, pe lângă faptul că sunt distractive și relaxante, îți oferă șansa să descoperi destinațiile tale preferate într-un mod unic. Iar pentru a te bucura de o vacanță cu bicicleta cât mai reușită, ți-am pregătit următoarele sfaturi:

Alege traseul adaptat experienței tale



Un prim pas în planificare unei vacanțe cu bicicleta este marcarea pe hartă a locurilor pe care vrei să le vizitezi, astfel îți va fi mai ușor să alegi traseul potrivit și limita zilnică de kilometri de parcurs.

Foarte multe orașe europene au un sistem de piste de biciclete bine dezvoltat, iar acest lucru îți va permite să te bucuri de un city break fără să fie nevoie de utilizarea mijloacelor de transport în comun.

În cazul în care nu poți lua bicicleta cu tine, poți verifica dacă în destinația de vacanță aleasă există locații de unde puteți închiria biciclete sau poți apela la serviciile unei agenții, care îți poate oferi atât biciclete, cât și un ghid.

Dacă preferi o experiență calmantă și relaxantă, o vacanță cu bicicleta în mediul rural este alegerea ideală, în special atunci când vrei să te bucuri de natură și păduri sau să ai un picnic alături de familie și prieteni dragi. Iar dacă îți dorești o vacanță mai lungă, pune bicicleta în mașină și caută cele mai interesante locuri de explorat, indiferent că mergi la mare sau la munte.

Asigură-te că ai echipamentul potrivit

Bicicletă

Pentru o deplasare mai ușoară este recomandat să alegi o bicicletă adaptată tipului de suprafață pe care dorești să-l parcurgi. O bicicletă pe care te poți baza pentru o excursie de mai multe zile cu bagaje este cea de trekking, deoarece are portbagaj solid și lămpi cu dinam. Mulți călători aleg să își construiască singuri bicicleta, având la bază o bicicletă cross pe care sunt montate după bunul plac elementele necesare.

Îmbrăcăminte

Dacă dorești să eviți look-ul mulat, poți opta pentru o îmbrăcăminte ușoară care permite evacuarea transpirației. Aceasta este una dintre cele mai bune opțiuni pentru păstrarea temperaturii. Chiar și așa, ia cu tine și un strat etanș de calitate ridicată chiar și atunci când este vreme senină.

Încălțăminte

Pantofii de ciclism oferă o performanță impresionantă când vine vorba de pedalat. Acest lucru se datorează faptului că pantofii sunt ușori și au o talpă rigidă ce elimină pierderile de energie. Pantofii au un mecanism ce se atașează cu pedala, lucru care îți oferă o stabilitate și un control mai bun. De aceea, cicliștii care iau această activitate în serios sunt dispuși să investească în pantofi special creați pentru ciclism.

Accesorii

O sticlă cu apă pentru hidratare este tot timpul necesară, în special vara, când temperaturile sunt foarte ridicate. Un telefon, un GPS sau o hartă sunt necesare mai ales dacă ești într-un loc nou și ai nevoie să te orientezi. Mai mult, telefonul este foarte important atunci când se întâmplă un accident sau ceva neprevăzut.

Fii pregătit pentru rezolvarea problemelor de natură mecanică



Parcurgerea distanțelor lungi îți vor pune bicicleta la încercare, iar pentru prevenirea oricărei situații este întotdeauna bine să ai la tine:

  • O pompă de mână de mici dimensiuni și ușoară.
  • Camere de rezervă
  • Un levier pentru schimbarea rapidă și eficientă a camerei.
  • O trusă de prim ajutor.

Înainte de plecare, este foarte important să verifici:

  • Presiunea cauciucurilor.
  • Starea cauciucurilor - asigură-te că nu ai obiecte ascuțite sau tăioase înfipte în cauciuc.
  • Starea frânelor.
  • Direcția - se verifică așezând roata între picioare. Ghidonul nu trebuie să se învârtă, ci să rămână perpendicular pe axa bicicletei.
  • Lubrifiere - asigură-te că lanțul nu a ruginit de la ultima ieșire în ploaie. Pentru a preveni acest risc, usucă-l după fiecare ieșire cu bicicleta în ploaie.

Nu uita să te hidratezi și să mănânci corespunzător pe traseu

După cum am menționat anterior, o sticlă cu apă este necesară pentru călătoriile la drum lung. Poți, de asemenea, să iei cu tine și batoane sau băuturi energizante pentru a-ți reface din energie și să te menții în mișcare.

Cu o seară înainte de a pleca la drum pe bicicletă, mănâncă o masă bogată în carbohidrați și proteine. Orezul, pastele, cartofii, ouăle, sunt furnizorii ideali pentru acestea, iar pentru drum poți lua cu tine și diverse fructe și legume. Este important să te asiguri că alimentarea cu energie este adecvată!

Este important să faci un antrenament de condiționare

Călătoriile cu bagaje sunt mai obositoare decât par, de aceea este bine să îți îmbunătățești starea fizică și să îți verifici abilitățile. Înainte de ziua plecării, mergi câteva zile la rând pe bicicletă cu bagajele. Acest exercițiu te va ajuta să-ți estimezi capacitățile și să alegi distanță zilnică pe care o poți parcurge în timpul călătoriei. Ai grijă la urcușuri, acestea sunt un obstacol ce pot obosi semnificativ ciclistul, în special dacă are și bagaje.

Descoperă tururile ActivTours cu bicicleta!



Alături de noi te poți bucura de activitatea ta preferată oriunde în lume. Descoperă vacanțele și tururile noastre cu bicicleta din destinații precum:

Austria - De la Salzburg la Veneția

Începând din Salzburg, orașul Mozart, mergi cu bicicleta prin Carintia, în sudul însorit al Austriei, apoi treci granița în Italia. Traseul prin Carintia este deosebit de atractiv pentru faptul că este în mare parte coborât spre mare.

Peisajul de-a lungul traseului pentru biciclete este de o frumusețe extraordinară: munți maiestuoși, văi adânci, lacuri răcoritoare și terenuri luxuriante. Cu cât pleci mai spre sud, cu atât devine mai blând și rural, până când în sfârșit îți poți înmuia picioarele în marea Adriatică de nord.

Pe măsură ce traversezi granița, mergi de-a lungul Austro-Ungariei pe o linie feroviară unică, transformată într-o potecă biciclistă modernă, cu vederi uimitoare asupra Alpilor Iulieni.

Urmează apoi o plimbare ce duce în orașul fortificat Palmanova construit într-o formă de început cu 9 vârfuri, cu 3 seturi de ziduri impunătoare. Drumul va continua până la admirabilul oraș al portului roman antic din Aquileia unde vei putea vizita mozaicurile magnifice din Bazilică.

Ultima secțiune este cu trenul către Veneția, unde vei avea o zi întreagă la dispoziție pentru a te plimba pe aleile înguste și frumoase.

Franța - Paris - Londra - Voie Verte

Parisul și Londra sunt conectate prin acest traseu istoric pitoresc de la Catedrala Notre-Dame la Abaţia Westminster. Pe parcurs, te vei bucura de un mozaic de peisaje împrăștiate cu castele, catedrale și sate fermecătoare. De la capitala franceză la orașul port Dieppe, vei parcurge mediul rural din Valea Epte pe malurile împădurite ale râului Sena, unde Monet și-a pictat nuferii, și prin parcul natural Vexin Français din Valea Oise. Explorează regiunea Normandiei, bucură-te de peisajul uluitor din zona Dieppe cu vedere la Canalul Englez. O traversare cu feribotul de 4 ore duce în orașul port Newhaven Anglia. De aici vei merge de-a lungul stâncilor accidentate din South Downs până la Brighton și peste dealurile din Sussex. Parcurile și traseele pentru biciclete ale frumosului peisaj englezesc marchează ultima etapă a călătoriei în inima cosmopolită a Londrei.

Grecia - Corfu (de la Mesonghi la Barbati)

Acest tur de mers pe jos îți va arăta punctele culminante ale traseului Corfu, o potecă pe această insulă Ionică din Grecia, cu o frumusețe naturală spectaculoasă.

Explorează orașul Corfu, cu labirintul său de străzi aliniate cu cafenele alfresco, piețe și clădiri bizantine.

Urmează apoi o altă insulă Ionică: Paxos. A rămas autentică și pitorească, cu arhitectură venețiană, plaje albe, ape albastre limpezi și vegetație lucioasă. La sfârșitul acestui turneu te plimbi în mijlocul florilor sălbatice de pe panta Muntelui Pantokrator admirând priveliștea uimitoare asupra Albaniei. Vei descoperi sate mici uitate de timp, unde sunt servite mâncăruri și băuturi răcoritoare adevărate.

Cu Activ Tours mergi la sigur! Călătorește alături de noi și bucură-te de experiențe și amintiri magice în cele mai frumoase orașe europene. Descoperă destinațiile tale preferate pe bicicleta ta! Rezervă acum următoarea ta aventură pe două roți.


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare