Vacanta de vara in Europa. 15 destinatii din care sa alegi


Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1zkHXas1GIo

Vacantele de vara sunt intotdeauna asteptate de persoanele de toate varstele, adolescenti, tineri si adulti deopotriva. Ce spui de un sejur perfect in Europa care sa te incante cu obiective turistice impresionante, peisaje naturale cum n-ai mai intalnit, delicii culinare locale, muzica traditionala, ospitalitate si drumetii pe litoral, in zonele montane sau in orasele pline de istorie si cultura?

O vacanta perfecta incepe destinatia ideala dorintelor tale, asa ca iata doar cateva dintre cele mai impresionante orase si statiuni din Europa cu peisaje si obiective turistice pentru toate gusturile pe care le poti vizita in aceasta vara!

Grecia



Santorini

Santorini este o insula din Marea Egee, indragita de turistii de pretutindeni datorita tuturor privelistilor incantatoare si a plajelor pe care le vei iubi cu siguranta! La Santorini vei putea vizita: Oia, Fira, Portul vechi, Plaja rosie, Farul din Akrotiri etc.

Rhodos

Rhodos este o destinatie din Grecia cu istorie indelungata si cultura impresionanta. Bucura-te de cazari cu preturi atractive, viata de noapte, plaje acoperite de nisip fin, dar si de atractiile ce nu trebuie ratate, precum: Acropola Lindos, Capul Prasonisi, Templul Afroditei, Valea Rodini si multe alte obiective!

Corfu

Orasul Corfu este una dintre cele mai populate destinatii din Grecia, oferind turistilor monumente istorice, sate pitoresti si distractie maxima pentru toate dorintele! Paleokastritsa, Plaja Mirtiotissa sau Palatul Achillion sunt doar cateva dintre obiectivele pe care le vei indragi!

Zakynthos

Un taram exotic chiar in Europa, Zakynthos te va uimi cu privelisti inedite, ape cristaline si albastre, oameni ospitalieri, delicii culinare si excursii perfecte pentru tine, familia si grupul tau de prieteni. Petrece un sejur pe cinste la Zakynthos!

Atena

Atena este orasul tuturor posibilitatilor, fie ca vrei sa petreci un city break sau ti-ai pregatit un sejur de 7-9 zile, nu te vei plictisi! Descopera: Acropole si templul Parthenon, frumusetea fiecarui cartier, Agora Greciei Antice, Stadionul Olimpic, Gradina Nationala etc sau fa o plimbare cu feribotul pana la una dintre insulele din apropierea capitalei!

Spania



Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/aerial-view-of-city-on-a-coast-10862510/

Tenerife

Plajele cu nisip negru si auriu deopotriva te vor captiva imediat cum vei pasi pe textura fina si perfecta!Descopera paradisul Tenerife, de la munte si pana la mare, prin plajele superbe: El Duque, Las Teresitas, Beijo, Masivul vulcanic Teide, Loro Parque, Masivul muntos Anaga si alte destinatii deosebite!

Ibiza

Spania se mandreste cu o oaza de natura indragita de turistii din toate colturile lumii! Ibiza ofera experiente de neratat si obiective turistice ideale pentru un sejur special: „Orasul de Sus”, zidurile medievale, Es Vedra sau Formentera.

Italia



Venetia

Bucura-te de o vacanta cum nu mai exista alta la Venetia! O destinatie pe care nu trebuie sa o ocolesti daca ajungi in Italia, Venetia are 117 insule impresionante si 425 de gondolieri care te vor plimba cu barca printre cele mai frumoase cladiri!

Sardinia

Cum ajungi la Sardinia vei fi cucerit de fabuloasa Costa Smeralda care vegheaza plajele cu nisip alb, apa cristalina si peisaje pitoresti irezistibile! Alaturi de aceasta nu trebuie sa ratezi: Nuraghe Su Nuraxi, Alghero, Nuraghe Losa, Nuoro și Genargentu sau Valea Nuraghi.

Romania



Eforie Nord

Eforie Nord este una dintre cele mai mari statiuni de pe litoralul romanesc, oferind tuturor turistilor plaje spatioase, obiective atractive si cazari de lux si all inclusive. Aflata in apropierea lacului Techirghiol, oaspetii statiunii pot alege intre sesiunile de plaja la mare sau chiar pe lac, acesta fiind recunoscut pentru proprietatile sale curative, cat si a bailor de namol.

Constanta

Constanta este un oras-port vizitat anual de turisti de pretutindeni. Aici nu vei descoperi doar frumusetea Marii Negre, ci vei afla despre istoria litoralului, cultura locala si multe alte atractii pe care nu trebuie sa le ratezi, precum: Cazinoul, Acvariul, Farul Genovez, Piata Ovidiu etc. Pentru a te bucura de plajele perfecte din Constanta, alege Modern, Azuma beach, Zoom, Rainbow sau Trei Papuci.

Maramures

Relaxarea si natura nu au fost niciodata mai aproape de sufletul tau! Maramures, un oras denumit si „Pamantul lemnului” ofera privelisti cum n-ai mai intalnit, aer curat, paduri, munti si dealuri impresionante. Viziteaza: Bisericile din lemn, Cimitirul Vesel din Sapanta, Sighetul Marmatiei, Cascada Cailor, Lacul Albastru si multe alte atractii naturale de vis!

Delta Dunarii

Romania are multe de oferit, iar in topul locurilor pe care nu trebuie sa le ratezi se afla Delta Dunarii. Aceasta este clasificata drept rezervatie a biosferei la nivel national. Fii uimit de pelerinajul matinal al pasarilor, de numeroasele plante si de celelalte obiective turistice rustice, traditionale!

Turcia



Antalya

Antalya este un oras impresionant din Turcia ce poate fi vizitat pe tot parcursul anului, dar mai ales vara! Termessos, Aspendos, Cetatea Romană Poarta lui Hadrian sau portul vechi sunt doar cateva dintre atractiile irezistibile recomandate pentru tine!

Bodrum

Daca ajungi in Turcia, atunci lasa-te cucerit de peisajele oferite de Bodrum, un oras inconjurat de statiuni, munti si plaje deopotriva! Viziteaza Teatrul Antic, Mausoleul din Halicarnas, centrul vechi, zonele de bazar, Aquapark-ul, Morile de vant, Insula Serpilor si alte obiective turistice pe placul tau!

Nu rata ofertele ActivTours si descopera locurile impresionante si exotice pe care le gazduieste Europa! Alaturi de cele 15 orase si statiuni oferite, tari precum: Franta, Austria, Olanda, Bulgaria, Albania, Elvetia, Slovacia, Cehia, Norvegia etc pun la dispozitia turistilor destinatii cu peisaje, obiective turistice, activitati, culturi si gastronomie pe gusturile tuturor! Creeaza-ti vacanta visurilor tale in aceasta vara!


SOURCE AND TAGS